صنایع دستی هرمزگان؛ هنری خلاقانه و اقتصادی
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۹۰۴۲۸۵
به گزارش ایرنا، محمد محسنی روز سهشنبه در آیین گرامیداشت روز جهانی صنایع دستی و تجلیل از هنرمندان این عرصه، با اشاره به جایگاه جهانی صنایع دستی، افزود: در دنیا به این حوزه عنوان «محور خلق اثر» داده شده است، زیرا هنرمندان صنایع دستی با تکیه بر فهم و تمرکز، آثاری خلق میکنند که ارزش آنها جهان را بر آن داشته تا برای این ویژگی انسان، برندی جهانی تعریف کند.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
وی بیان کرد: صنایع دستی پس از صنایع نظامی، دومین منبع درآمدزایی در جهان است و حتی از صنعت نفت نیز پیشی گرفته است. این صنعت بهعنوان یکی از جاذبههای گردشگری، نقش مهمی در اقتصاد جهانی ایفا میکند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان با اشاره به نقش صنایع دستی در معیشت جوامع محلی، تصریح کرد: این صنعت یک حوزه اقتصادی پاک و بدون وابستگی به سوختهای فسیلی است که میتواند به توسعه پایدار کمک شایانی کند.
محسنی با بیان اینکه جایگاه صنایع دستی هرمزگان در جهان بینظیر است، از کوتاهیهای انجامشده در حمایت از این حوزه ابراز تاسف کرد و گفت: متأسفانه آنچه باید برای رفع مشکلات صنایع دستی استان انجام میدادیم، محقق نشده است. این حوزه سزاوار حمایت بیشتر است.
تلاش شهرداری بندرعباس برای ایجاد بازار دائمی صنایع دستی
شهردار بندرعباس نیز در این مراسم از برنامهریزی برای ایجاد بازار دائمی صنایع دستی خبر داد و گفت: در حال رفع موانع حقوقی برای اختصاص بازار ماهیفروشان قدیم به این منظور هستیم و تا زمان حل این مشکل، فضای موقتی در نظر گرفته خواهد شد.
مهدی نوبانی با اشاره به انتشار کتاب صنایع دستی هرمزگان به دو زبان فارسی و انگلیسی، افزود: در این کتاب مشخصات و آثار هنرمندان استان به همراه راههای ارتباطی آنها معرفی شده تا زمینه فروش بهتر فراهم شود.
جایگاه صنایع دستی هرمزگان در اقتصاد ملی
معاون اقتصادی استانداری هرمزگان با اشاره به آمارهای اقتصادی، گفت: در سال ۱۴۰۳ گردش مالی صنایع دستی کشور به ۹۰ هزار میلیارد ریال و صادرات آن به ۲۴۰ میلیون دلار رسید، اما سهم ایران در بازار جهانی صنایع دستی کمتر از ۰.۴ درصد است.
عادل شهرزاد، از رشد صادرات صنایع دستی هرمزگان از ۵۰۰ هزار دلار در سال ۱۴۰۰ به ۳.۵ میلیون دلار در سال جاری خبر داد و افزود: هدفگذاری ما برای سال ۱۴۰۳ رسیدن به ۴ میلیون دلار است.
حمایت تمام قد اتاق بازرگانی از هنرمندان صنایع دستی
رئیس اتاق بازرگانی هرمزگان نیز گفت: کمیسیون تخصصی گردشگری و صنایع دستی در این اتاق تشکیل شده است.
محمدرضا صفا افزود: با حمایت از حضور هنرمندان در نمایشگاههای بینالمللی، تلاش میکنیم تا صنایع دستی هرمزگان در بازارهای جهانی دیده شود.
وی بیان کرد: اتاق بازرگانی هر ساله، با حمایتهای مالی و اجرایی امکان حضور هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی استان را در نمایشگاههای ملی و بینالمللی فراهم میسازد تا ضمن تبادل تجربیات، فرصت معرفی محصولاتشان در سطح ملی و فراملی را نیز به دست آورند.
گفتنی است، مراسم گرامیداشت روز جهانی صنایع دستی با حضور مسئولان استانی و هنرمندان این حوزه در هرمزگان برگزار که از هنرمندان برتر صنایع دستی استان هرمزگان شامل، ۵۰ صنعتگر، ۱۲ پیشکسوت و چهار هنرمند نوجوان تجلیل شد.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر بیشاز ۸۰ هزار نفر صنعتگر صنایعدستی در هرمزگان فعالیت میکنند که از این تعداد بیشاز ۶۰ هزار نفر مجوز فعالیت دریافت کردهاند و همچنین مجوز فعالیت ۱۱ فروشگاه صنایعدستی در این استان صادر شده است.
مهر اصالت صنایعدستی هر دو سال یکبار برگزار خواهد شد که در سال ۱۴۰۲، هنرمندان صنایع دستی هرمزگان ۲۳ مهراصالت برای آثار خود دریافت کردند.
استانها هرمزگان ۰ نفرمنبع: ایرنا
کلیدواژه: گردشگری استانداری هرمزگان شهرداری بندرعباس هرمزگان بندرعباس گردشگری استانداری هرمزگان شهرداری بندرعباس هرمزگان بندرعباس صنایع دستی هرمزگان جهانی صنایع دستی صنایع دستی
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۴۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.