Web Analytics Made Easy - Statcounter

قاسم محبعلی مدیر کل پیشین خاورمیانه و شمال افریقا در گفت‌‌وگو با «مستقل آنلاین» درباره نگاه افکار عمومی و مردم به معنای عام به رابطه با آمریکا و در کل تعامل با نظام بین الملل اظهار داشت: وقتی از مردم حرف می زنیم، باید ببنیم منظور چه گروه هایی از جامعه هستند. حاکمیت نظرش را نظر مردم می داند، با این وجود در جامعه تشتت رای به طور ملموسی آشکار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اگر به طور عمومی اکثریت مردم را جدا از وابستگی های سیاسی، مادی و امنیتی درنظر بگیریم، باید بگوییم که مردم از رابطه با آمریکا و در کل همه کشورها و در نتیجه رفع تحریم ها استقبال می کنند و نمی خواهد وضعیت 45 سال گذشته ادامه پیدا کند. همچنین نظرخواهی های معتبری که در داخل و خارج از کشور و حتی توسط دستگاه های حاکمیتی انجام شده است، نشانگر چیزی جز این نیست که اکثریت قریب به مطلق شهروندان طرفدار حل و فصل مشکلات کشور با آمریکا و غرب هستند.

تحلیلگر مسائل بین الملل در ادامه گفت: تاکید این است که نظام حکمرانی در ایران به این امر حتما واقف است که مطالبه جامعه در قبال رابطه با دنیا چه چیزی است. اما مساله این است که منفعت خودش را دنبال می کند. شاید بگویید، مگر منفعت مردم با منفعت تصمیم گیران یکی نیست که باید اذعان داشت، الزاما اینطور نیست. یعنی جاییکه انتخابات آزاد نباشد، نمی توان گفت مطالبه مردم و تصمیم گیران یکی است. انتخابات آزاد هم شاخص های مشخصی دارد که با قیاس به شرایط انتخابات در ایران، می توان به راحتی به برداشتی صحیحی از رای گیری در ایران رسید.

او درباره شرایط روز جامعه تصریح کرد: مهمترین شاخصه رشد و توسعه مناسبات اقتصادی به شمار می روند که شامل نرخ تورم، بیکاری، فقر، تولید و . . . می شود. تولید ناخالص داخلی از دهه 90 حدود 30_40 درصد کاهشی شده است. همچنین در دهه 90 به لحاظ اقتصادی در رده سوم آسیا قرار داشتیم که امروز در رده نازل سیزدهم جاخوش کرده ایم تا مشخص شود، احتیاج مبرمی به تجدیدنظر در سیاست های کلان داریم.

سفیر اسبق ایران در مالزی و یونان همچنین توضیح داد: گروهی با گفتن اینکه «استقلال داریم» مشکلات پیش رو توجیه می کنند که باید گفت، استقلال فقط یک مفهوم ذهنی است. در واقع وقتی نمی توانیم نفت مان را به قیمت استاندارد در بازار جهانی بفروشیم و در وارد کردن خیلی از کالاهای ضروری عملا نمی توانیم کاری کنیم، چطور می توانیم از استقلال حرف بزنیم. مفهوم استقلال چیزی جز قدرت تصمیم گیری نیست که بعد از رفتن پرونده ما  به شورای امنیت این مهم از دست ما رفته است.

محبعلی یادآور شد: با شروع مذاکره با آمریکا نرخ ارز در عرض کمتر از یک روز چندین هزار تومان ارزان شد. بنابراین برای اینکه ارز و طلا ارزان شوند، بیکاری کم شد، سرمایه گذاری در ایران شدت بگیرد و . . . و در با کمتر شدن دغدغه های عمومی جامعه بالاخره به آرامشی نسبی برسد، چاره ای جز جدی گرفتن مذاکره و توجه به مصالح ملی در  گفت و گو با آمریکا نداریم. با این حال متاسفانه گروهی که به خرابکاری عادت و اصرار دارند، همچنان بر طبل تنازع با جهان می کوبند!

 

 

منبع: مستقل آنلاین

کلیدواژه: تورم سرمایه گذاری شاخص شورای امنیت مشکلات شورای نگهبان مستقل آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mostaghelonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مستقل آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۴۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

دیگر خبرها

  • اذعان خزانه‌داری آمریکا به دروغ ترامپ درباره خرید نفت ایران توسط چین
  • ترامپ باز هم دروغ گفت
  • ترامپ تحریم نفت ایران را لغو کرد
  • بنفیکا با شکست بایرن مونیخ صدرنشین شد – آفتاب نو | اخبار ورزشی
  • استقبال صدر اعظم آلمان از آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و ایران
  • در پناه حسین شهیدیم |مردم تهران در حال اماده سازی شهر برای استقبال از محرم هستند
  • پاریس از برقراری آتش‌بس میان تهران-تل‌آویو استقبال کرد
  • اتهام‌های جدید علیه دیپ‌سیک؛ همکاری با ارتش چین و نقض تحریم‌های آمریکا
  • رئیس قوه قضائیه امشب در رابطه با وقایع روز کشور با مردم گفتگو می‌کند
  • تردید مقام اسرائیلی درباره نتیجه حملات آمریکا به ایران