سد کمال صالح اسفندماه امسال از چرخه تامین آب خارج میشود
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۹۰۴۳۱۲
به گزارش بازار، حسین اسدی روز سهشنبه در حاشیه بازدید اصحاب رسانه از سد کمالصالح، افزود: این وضعیت، زنگ خطری برای مردم و مسئولان است تا هرچه سریعتر تدابیر لازم برای مدیریت منابع آب را اتخاذ کنند و به یاد داشته باشیم که صرفهجویی در آب، مسئولیت همگانی است.
وی ادامه داد: سد کمال صالح سال ۱۳۹۰ با ظرفیت ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب به بهرهبرداری رسید و اکنون ۲۰ میلیون مترمکعب آب پشت سد ذخیره است که ۱۰ میلیون مترمکعب آن قابل استحصال و ۱۰ میلیون مترمکعب آن، حجم مرده است.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی بیان کرد: برای استفاده از حجم آب موجود، ۱۰ باراژ در سد کمال صالح طراحی شده که ۳۰ لیتر بر ثانیه قابل بهرهبرداری است و نتیجه آن برداشت چهار تا پنج میلیون مترمکعب آب است.
اسدی اضافه کرد: پیشبینی میشود تا پایان شهریورماه امسال ۱۰ میلیون مترمکعب در سد کمال صالح برای مصرف استفاده شود و از مهرماه، حجم مرده سد، قابل استفاده باشد.
وی افزود: چون منابع مالی برای اجرای سد کمال صالح کم بود، شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره)، به عنوان سهامدار ۲۰ درصد هزینه سد را متقبل شد و با کاهش بارندگیها، پالایشگاه از آذرماه متقاعد شد از چاه آب پالایشگاه استفاده کند و آب سد برای سایر مصرفکنندگان استفاده شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی خاطرنشان کرد: لازم است کشاورزان براساس پروانه بهرهوری، از چاه آب کشاورزی برداشت کنند و صنعتگران نیز براساس تکلیف قانون برنامه هفتم، از پساب استفاده کنند و در نهایت شهروندان نیز در مصرف، صرفهجویی را جدیتر بگیرند.
اسدی توضیح داد: در ۱۴ سالی که از عمر سد کمال صالح میگذرد این سد از مدار خارج نشده که نتیجه طراحی مطلوب اولیه است.
وی با بیان اینکه، ابر چالش کنونی، کمبود آب است، افزود: ناترازی آب و برق وجود دارد اما ناترازی اصلی آب است و استان مرکزی پنجمین سال خشکسالی را تجربه میکند و ذخایر زیرزمینی به حداقل ممکن رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی تاکید کرد: لازم است اصحاب رسانه در جهت مدیریت مصرف آب وارد میدان شده و با تولید محتواهای آموزنده نسبت به اصلاح الگوی مصرف در جامعه نقشآفرینی کنند.
اسدی افزود: به غیر از وجود کمی مشکلات در تامین آب برای شهرهای اراک و ساوه، بقیه شهرهای استان در تامین آب مشکل ندارند اما باید صرفهجویی را مورد اهتمام جدی قرار دهند.
وی خاطرنشان کرد: ۹۱ درصد آب در بخش کشاورزی و یه و نیم درصد در بخش صنعت و پنج درصد هم در بخش خانگی مصرف میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی گفت: ضروری است برای مدیریت مصرف، کشاورزان الگوی کشت را در دستور کار قرار دهند تا برابر قانون، نسبت به اضافه برداشت از چاههای کشاورزی اقدام نشود.
منبع: تحلیل بازار
کلیدواژه: مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی میلیون مترمکعب سد کمال صالح
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.tahlilbazaar.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «تحلیل بازار» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۴۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.