Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نبض بازار»
2025-06-23@07:41:06 GMT

احیای پروژه بورس بین‌الملل در مناطق آزاد كشور

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۹۰۴۴۰۰

احیای پروژه بورس بین‌الملل در مناطق آزاد كشور

در این نشست که با حضور رضا مسرور، دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، حجت الله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ، احمد جمالی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری‌های خارجی ایران (ایفیک)، محمدآرام، رئیس هیات مدیره مرکز مبادله ارز و طلای ایران، ابوالفضل کوده‌ئی، رئیس سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، سیدعلی سجادی مدیرعامل شرکت مشاور سرمایه گذاری امین نیکان آفاق و جمعی از  معاونین و مدیران دبیرخانه شورای‌عالی برگزار شد، موضوعات کلیدی شامل تمدید مجوز فعالیت بورس بین‌الملل، سهام‌داری داخلی و خارجی و زیرساخت‌های معاملاتی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این نشست با اشاره به اقدامات انجام شده طی سال‌های گذشته، بر ضرورت تعیین‌تکلیف سریع این پروژه تاکید کرد و گفت: پروژه بورس بین‌الملل یک طرح ملی است که صرفا به مناطق آزاد محدود نمی‌شود. با وجود پیگیری‌های مستمر در سال‌های اخیر، روند اجرایی آن به دلیل برخی وقفه‌ها متوقف شده بود که اکنون با همکاری نزدیک سازمان بورس، تصمیم داریم این پروژه را احیا و به مرحله اجرا برسانیم.

رضا مسرور، با بیان اینکه آیین‌نامه تاسیس بورس بین‌الملل در سال 1397 به تصویب رسیده و موافقت اصولی آن نیز در سال 1402 توسط شورای عالی بورس صادر شده است افزود: اما زمان 9 ماهه مجوز پایان یافته و نیازمند تمدید است بر همین اساس پیشنهاد می‌شود مدت تمدید به 2 تا 3 سال افزایش یابد تا فرصت کافی برای راه‌اندازی عملیاتی آن فراهم شود.

مسرور در ادامه به تعیین ترکیب سهامداران در این بورس اشاره کرد و گفت: ترکیب سهامداران داخلی با سهم 65 درصدی تقریبا مشخص شده است و برای 35 درصد باقیمانده نیز پیشنهاد می‌شود از نهادهای مالی خارجی در این ترکیب استفاده شود که با همکاری دبیرخانه و معرفی گزینه‌های پیشنهادی توسط مشاوران، این ترکیب طی حداکثر دو ماه آینده نهایی و جهت تصویب به شورای‌عالی بورس ارسال شود.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این نشست بر تشکیل کمیته تخصصی برای طراحی و پیاده‌سازی زیرساخت‌های معاملاتی لازم برای بورس بین‌الملل، با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار نیز تاکید کرد.

**حضور نهادهای مالی به‌عنوان سهامداران بورس بین‌الملل

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز در این نشست با اشاره به پیشرفت‌های صورت‌گرفته در مسیر راه‌اندازی بورس بین‌الملل، سه موضوع کلیدی مرتبط با این پروژه را بدون مانع ارزیابی کرد و بر لزوم انتخاب ترکیب مناسب سهامداران تاکید کرد.

حجت‌الله صیدی، ضمن اعلام آمادگی شرکت مدیریت فناوری بورس و سپرده‌گذاری مرکزی برای پشتیبانی از زیرساخت‌های معاملاتی و تسویه، گفت: زیرساخت‌های فنی مورد نیاز برای آغاز فعالیت بورس بین‌الملل تا حد زیادی آماده شده و تنها موضوع باقی‌مانده، فراهم شدن شرایط معاملات و عرضه رسمی در چارچوب آیین‌نامه مصوب است.

صیدی با تاکید بر ساختار حرفه‌ای سهامداری خاطرنشان کرد: تجربه بین‌المللی و داخلی نشان می‌دهد که حضور نهادهای مالی به‌جای شرکت‌های تولیدی یا تجاری، برای ساختار سهامداری بورس مناسب‌تر و پایدارتر است. ورود نهادهایی غیرمالی در بلندمدت می‌تواند عملکرد بورس را دچار اختلال کند.

وی با اشاره به اینکه سهامداری در بورس نباید در اختیار یک فرد یا نهاد عمده قرار گیرد، افزود: ترکیب سهامداران باید به‌گونه‌ای باشد که هیچ نهاد یا فردی نقش غالب و تصمیم‌گیر نداشته باشد. تجربه‌های موفق مبتنی بر توزیع مناسب مالکیت بین نهادهای مالی است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین درباره سهامداران خارجی نیز گفت: حضور سرمایه‌گذاران خارجی در ترکیب سهامداری بورس بین‌الملل، در صورت برخورداری از ماهیت نهاد مالی، مورد استقبال است. این حضور باید با نگاه حرفه‌ای، بلندمدت و مطابق با قوانین و ساختارهای مالی کشور باشد.

صیدی تصریح کرد: سازمان بورس آمادگی دارد با بررسی دقیق سهامداران پیشنهادی، به‌ویژه از میان نهادهای مالی داخلی و خارجی، ترکیب سهامداری را به گونه‌ای ساماندهی کند که ضمن حفظ پایداری و کنترل حرفه‌ای، امکان توسعه پایدار بورس بین‌الملل نیز فراهم شود.

گفتنی است هر یک از حاضرین در این نشست به بررسی آخرین وضعیت پروژه و راهکارهای اجرایی شدن آن پرداختند و بر تسریع فرآیند راه‌اندازی مجدد این پروژه بین‌المللی توسط دبیرخانه شورای‌عالی تاکید کردند.

منبع: نبض بازار

کلیدواژه: سازمان بورس و اوراق بهادار بورس بین الملل نهادهای مالی رئیس سازمان شورای عالی مناطق آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nabzebaazaar.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نبض بازار» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۴۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

دیگر خبرها

  • بورس کالا تعطیل شد
  • جزئیات فعالیت بورس‌ تا پایان هفته اعلام شد
  • منطقه آزاد انزلی بستر عرض اندام توانمندی‌های اقتصادی گیلان
  • ممکن است از روز دوشنبه معاملات سهام از سر گرفته شود
  • مهلت ناشرانِ بازار سرمایه برای افشای اطلاعات ۱۰ روز تمدید شد
  • کارت بازرگانی بیش از ۴۰ واحد تولیدی صادرات‌محور رفع مسدودی شد
  • عکس سلفی‌ شهید طهرانچی با تلفن همراه دانشجوی بین‌الملل
  • ۵ راهکار برای کاهش قابل توجه مصرف آب در کشاورزی
  • دستور فوری به مناطق آزاد کشور صادر شد
  • حفاظت از پارک‌های ملی خجیر و سرخه حصار اولویت سازمان محیط زیست است