Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2025-06-15@08:17:15 GMT

توسعه صنعت گردشگری بروجرد در گرو اعتبار

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۹۰۴۴۶۲

ایسنا/لرستان گردشگری و به‌ویژه طبیعت گردی به عنوان یکی از شیوه‌های استفاده از جاذبه‌های طبیعی و هم راه حلی برای پایداری پتانسیل‌ها به شمار می‌آید.

شهرستان بروجرد دارای بافت تاریخی گسترده‌ای است و خانه‌های تاریخی بسیاری از زمان قاجار در آن وجود دارد. از لحاظ جغرافیایی نیز این شهر در مسیر اتصال شمال به جنوب کشور و در راه تهران به جنوب قرار دارد که این مسئله نیز اهمیت این شهر سرسبز را بیشتر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گردشگری یکی از صنایع مهم غیرنفتی است که تاثیر بسزایی در جذب منابع ارزی و توسعه و رونق بازارها دارد، از مهم‌ترین عواملی که می‌تواند موجب جذب گردشگران شود تاسیسات و تجهیزات مربوط به صنعت گردشگری بوده که در این راستا برای تحقق شعار "بروجرد را مقصد گردشگری کنیم" اقدامات خوبی در این شهرستان در دست اقدام است که برخی از این اقدامات با کمبود اعتبار روبرو هستند.

امین عباسیان، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی لرستان در این‌باره اظهار کرد: از ۷۶ پروژه زیرساختی گردشگری استان تاکنون ۳۵ پروژه به عنوان جاذبه‌های گردشگری در برنامه راهبردی توسعه استان تدوین شده که از این تعداد ۴ طرح برای بروجرد معرفی شده است.

وی با بیان اینکه این چهار طرح شامل؛ سراب کرتول،  آبسرده، روستای کوشکی و کپرجودکی است، اظهار کرد: ممهمترین مشکل پروژه‌های گردشگری شهرستان بروجرد نبود اعتبارات است به طوری‌که از این ۴ پروژه فقط کپرجودکی دارای اعتبار است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی لرستان خاطرنشان کرد: پروژه کپر جودکی تا سال ۱۴۰۵ و مابقی پروژه‌ها تا سال ۱۴۰۷ به بهره‌برداری برسند اما باید از هم اکنون پیگیری‌های لازم برای جذب اعتبار برای این پروژه‌ها صورت گیرد.

روستاییان خانه‌های قدیمی خود را به بومگردی تبدیل کنند

عباسیان اضافه کرد: ۶ پروژه اولویت‌دار اقتصادی در بروجرد تعریف شده که همگی تسهیلات دریافت کرده‌اند و یکی از این پروژه‌ها ساخت اولین هتل بوتیک لرستان و غرب کشور است که تاکنون ۸۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری توسط بخش خصوصی و ۴۳ میلیارد ریال از طریق تسهیلات برای این طرح هزینه شده است.

وی با اشاره به بومگردی، بیان کرد: مالکان خانه‌های تاریخی در روستاها که در مسیرهای اصلی تردد بوده و از استحکام بنای اولیه برخوردار هستند با مراجعه به میراث فرهنگی شهرستان می‌توانند مجوزهای لازم را برای تغییر کاربری ملک خود به اقامتگاه بوم‌گردی را دریافت کنند.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی لرستان ادامه داد: هشت اقامتگاه بوم‌گردی تا پایان سال گذشته در بروجرد فعال بود که در حال حاضر به ۲۳ اقامتگاه رسیده و براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته تا پایان سال جاری این رقم به ۵۰ اقامتگاه خواهد رسید.

ثبت جهانی دو مسجد بروجرد ضروری است

رضا غلامپور معاون عمرانی فرمانداری بروجرد نیز با اشاره به ثبت جهانی دو مسجد در بروجرد، اظهار کرد: ثبت جهانی مسجد جامع و امام خمینی (ره) به‌عنوان آثار تاریخی، گامی مهم برای توسعه گردشگری در این شهرستان محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: شهرداری باید با نگاه مثبت به این طرح موانع مربوط به ثبت این مساجد تاریخی را رفع کند چون ثبت جهانی شدن این دو مسجد ضروری است و ادارات مرتبط باید پای کار باشند.

معاون فرماندار بروجرد اضافه کرد: وقتی ثبت جهانی این آثار به وضوح در سند راهبردی ذکر شده، باید با آن به‌عنوان یک اولویت مهم برخورد ‌شود.

اجرای ۱۳ طرح گردشگری در بروجرد

همچنین مسعود فلاح رئیس کمیته گردشگری بروجرد، بیان کرد: ۱۳ طرح گردشگری برای این شهرستان در نظر گرفته شده که بخش عمده این طرح‌ها هنوز با مشکل تامین اعتبار و زیرساخت‌های لازم مواجه هستند که در این راستا باید همکاری بیشتری صورت گیرد.

وی با اشاره به اجرای ۶ طرح اقتصادی و ۷ پروژه عمرانی، افزود: هفت پروژه عمرانی شامل سراب کرتول ، کپرجودکی، روستای کوشکی سفلی، روستای آبسرده، خانه چوب، خانه ورشو سازی، و خانه نسخ خطی است.

رئیس کمیته گردشگری بروجرد تصریح کرد: طرح‌هایی مانند سراب کرتول، کپرجودکی و آبسرده بسیار حائز اهمیت هستند و برای جذب گردشگران نیازمند زیرساخت‌هایی همچون احداث پارکینگ و سرویس‌های بهداشتی است که رفع این کمبودها باید پیگیری‌های لازم و تامین اعتبار رفع شود.

فلاح ادامه داد: در کمیته گردشگری تلاش داریم با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی بروجرد را به مقصد گردشگری تبدیل کنیم که باید از تمام ظرفیت شهرستان استفاده شود.

مهدی گودرزی رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد نیز با اشاره به ثبت جهانی دو مسجد در بروجرد، گفت: برای مساجدجامع و امام خمینی(ره) پرونده‌های جداگانه تهیه شده و کلیه دستگاه‌های مرتبط از جمله اوقاف و شهرداری باید برای رفع موانع باقی‌مانده تلاش کنند تا این فرصت ارزشمند از دست نرود.

وی اظهار کرد: در خصوص ثبت این مساجد باید کلیه الحاقات اضافی برداشته شود تا شایستگی ثبت جهانی محقق و با همکاری و پیگیری مستمر، می‌توانیم گام موثری در ثبت جهانی میراث تاریخی بروجرد برداشته شود.

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد خاطرنشان کرد: ساختار اصلی مسجد جامع باید به سابقه تاریخی خود که قبل از اسلام است، برگردد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها شهرستان بروجرد میراث فرهنگی اقامتگاه بوم گردی اداره کل میراث فرهنگی لرستان فرمانداری بروجرد استانی اجتماعی استانی اقتصادی استانی شهرستانها استانی فرهنگی و هنری میراث فرهنگی ثبت جهانی پروژه ها دو مسجد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۴۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

دیگر خبرها

  • بيش از 6 هزار ميليارد تومان اعتبار براي توسعه راه‌ها و زيرساخت‌هاي ايلام مصوب شد
  • اختصاص ۷۳ میلیارد تومان اعتبار در سفر استاندار خراسان شمالی به بجنورد برای توسعه روستاها
  • رئیس‌جمهور: اختصاص ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه استان ایلام
  • اختصاص ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه استان ایلام
  • نقش گردشگری سلامت بر ارزآوری و بهبود معیشت مردم
  • تخصیص ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای پروژه راه‌آهن اردبیل
  • بهبود وضعیت راه‌های روستایی شهرستان سنندج در دستور کار قرار دارد
  • توسعه زیرساخت‌ها و حمایت از سرمایه‌گذاران خارجی در دستور کار استان
  • توسعه گردشگری راه حل رونق صنعت صنایع دستی در اصفهان است
  • تحول در صنعت گاز غرب کشور