Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «روز نو»
2025-06-18@11:46:53 GMT

عربستان با این روش به خشکسالی پایان داد

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۹۰۴۴۶۴

ایمنا: کمبود آب شیرین معضلی جهانی است که زندگی بیش از دو میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت‌تأثیر قرار داده، اما اکنون با ظهور فناوری‌های نوین، امید تازه‌ای برای غلبه بر این چالش پدیدار شده است. یکی از این راهکارهای امیدبخش، «ژنراتورهای آب اتمسفری خورشیدی (SAWE)» هستند که با بهره‌گیری از انرژی خورشید و هوای مرطوب، امکان تولید آب آشامیدنی را در مناطق خشک و کم‌آب فراهم می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران دانشگاه علوم و فناوری ملک عبدالله (KAUST) در عربستان سعودی، با توسعه این فناوری، گامی مهم در جهت حل بحران کم‌آبی برداشته‌اند. سامانه یادشده با جذب بخار آب موجود در هوا و استفاده از انرژی خورشیدی، روزانه تا سه لیتر آب در هر متر مربع تولید می‌کند که این میزان آب می‌تواند نیازهای اولیه یک خانواده را تأمین و به توسعه کشاورزی در مناطق خشک کمک کند.

این فناوری در مجموع یک راهکار نوآورانه و پایدار برای حل بحران کم‌آبی است و با بهره‌گیری از انرژی خورشید و هوای مرطوب، امکان تولید آب آشامیدنی را در مناطق خشک و کم‌آب فراهم می‌کند و می‌تواند به بهبود شرایط زندگی مردم و توسعه کشاورزی در این مناطق کمک کند. با توجه به اهمیت روزافزون بحران کم‌آبی، توسعه و تجاری‌سازی این فناوری از اهمیت بالایی برخوردار است.

عملکرد این سامانه بر اساس چرخه‌ای ساده اما هوشمندانه است. ابتدا بخار آب موجود در هوا توسط «پل‌های انتقال جرم (MTB)» جذب می‌شود؛ ریزکانال‌هایی که با محلول نمکی پر شده‌اند و آب را به درون سامانه هدایت می‌کنند. سپس بخار آب به محفظه‌ای خورشیدی منتقل و در آنجا با استفاده از انرژی خورشید تبخیر می‌شود. در نهایت بخار آب تبخیر شده روی سطوح خنک‌تر متراکم و به آب آشامیدنی تبدیل می‌شود.

یکی از مزایای کلیدی این فناوری، سازگاری آن با محیط زیست است. سامانه SAWE برای تولید آب، تنها به انرژی خورشید و هوای مرطوب نیاز دارد و هیچ‌گونه آلودگی زیست‌محیطی ایجاد نمی‌کند. از سوی دیگر به صورت غیرمتمرکز در مناطق دورافتاده و فاقد زیرساخت‌های آبرسانی مستقر می‌شود و نیاز به انتقال آب از مناطق دیگر را کاهش می‌دهد.

پژوهشگران به‌منظور بررسی عملکرد این فناوری در شرایط واقعی، نمونه‌ای اولیه از سامانه یادشده را در شهر ثول (Thuwel) عربستان سعودی آزمایش کردند. نتایج این آزمایش‌ها نشان داد که این سامانه قادر است در طول فصل تابستان روزانه بین ۲ تا ۳ لیتر آب در هر متر مربع تولید کند. این میزان آب، برای آبیاری گیاهان و تأمین نیازهای اولیه ساکنان محلی کافی بود.

سامانه حاضر علاوه بر تولید آب می‌تواند به خنک کردن پنل‌های خورشیدی نیز کمک کند؛ با استفاده از هیدروژل‌های هیبریدی می‌توان رطوبت شبانه را ذخیره و در طول روز برای خنک کردن پنل‌ها استفاده کرد. این اقدام موجب افزایش کارایی پنل‌های خورشیدی و تولید بیشتر انرژی می‌شود.

کپی لینک لینک کپی شد https://roozno.com/002vEM

منبع: روز نو

کلیدواژه: انرژی خورشید تولید آب بخار آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت roozno.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «روز نو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۴۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

دیگر خبرها

  • تولید برق خورشیدی در بوشهر تا پایان سال به ۶۰۰ مگاوات می‌رسد
  • چین از اولین سلاح جنگ الکترونیک 6G جهان رونمایی کرد
  • فناوری نوین برای مقابله با بیماری‌های ژنتیکی | کلید طلایی کنترل پروتئین‌ها در سلول‌های زنده
  • سولیکو به استقبال آبمیوه‌ های خام و سالم می‌رود
  • حمایت‌هایی که ایده‌های دانش‌بنیان آنها را تبدیل به محصول می‌کند
  • تراشه ۲ نانومتری A20 اپل فقط در آیفون ۱۸ پرو، پرو مکس و فولد استفاده می‌شود
  • خیانت بزرگ عربستان به ایران / ترامپ کار خودش را کرد
  • ثبت رکورد جدید انتقال بی‌سیم انرژی با لیزر
  • نانوحباب‌ها به کمک پرورش میگو می‌آیند
  • سازمان انرژی اتمی: مسیر توسعه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای را با قدرت ادامه می‌دهیم