Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - رئیس و اعضای فراکسیون زنان مجلس در نشست با وزیر پیشنهادی اقتصاد با نقد ساختار فعلی تیم اقتصادی خواستار تغییر در بدنه وزارت اقتصاد و توجه ویژه به اقتصاد خانواده، مسکن، دارو، تورم و جمعیت در صورت رای اعتماد مجلس شدند.
نشست فراکسیون زنان و خانواده مجلس با سید علی مدنی زاده وزیر پیشنهادی اقتصاد برای بررسی برنامه‌ها و سوابق وی برگزار شد و اعضای فراکسیون زنان به طرح دیدگاه‌ها و سوالات خود پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فاطمه محمدبیگی رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس در آغاز این نشست با اشاره به برخی ابهامات و دغدغه‌های مطرح‌شده در فضای عمومی، گفت: نوشته‌هایی در مورد شما منتشر شده که در آن‌ها به برخی طرح‌ها و پیشنهادهای اقتصادی‌تان اشاره شده، از جمله چند طرحی که گفته می‌شود تحت عنوان «قول اقتصادی» ارائه دادید همچنین مطرح شده که شما در حوزه‌هایی مثل کالای اساسی، سیاست‌های دارویی، تجهیزات پزشکی و تنظیم بازار مصرفی دیدگاه‌های خاصی دارید و یکی از سوالات جدی این است که آیا شما موافق حذف ارز ترجیحی دارو بوده‌اید؟ چون بعد از این حذف، وضعیت قیمت داروها به‌وضوح افزایش پیدا کرده و این موضوع فشار زیادی به مردم وارد کرده است.
وی ادامه داد: از جمله نگرانی‌های ما موضوعاتی نظیر مشاغل خانگی، بیمه زنان خانه‌دار، بودجه مربوط به جمعیت و فرزندآوری، تسهیلات ازدواج، سهام نوزادان و سایر مواردی است که باید جایگاه مشخصی در برنامه‌های اقتصادی شما داشته باشند و انتظار داریم دیدگاه‌های شما را درباره این موارد از زبان خودتان و در قالب برنامه‌های رسمی وزارت اقتصاد بشنویم.
محمدبیگی به موضوع تورم اشاره کرد و افزود: نگرانی جدی ما درباره تورم نقطه به نقطه، افزایش سطح عمومی قیمت‌ها، کاهش قدرت خرید مردم و سیاست‌های کنترل نقدینگی است و راهکار مشخص شما برای کنترل تورم و کاهش گرانی چیست؟ به‌ویژه در شرایطی که سفره مردم کوچک‌تر شده و اقشار متوسط و ضعیف بیش از پیش آسیب‌پذیر شده‌اند.
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین به وضعیت بازار مسکن پرداخت و تصریح کرد: امروز با عقب‌نشینی بانک‌ها از تأمین مالی بخش مسکن، شاهد هستیم که وزارت راه و شهرسازی به تنهایی نمی‌تواند از عهده تأمین مسکن برای مردم بربیاید؛ چه برنامه‌ای برای تقویت نقش نظام بانکی در بخش مسکن همچنین در مورد جلوگیری از بنگاه‌داری بانک‌ها چه اقداماتی مدنظر دارید؟
محمدبیگی در ادامه با اشاره به بحث نخبگان و نیروهای بازگشته از خارج کشور گفت: ما نگران آن هستیم که افرادی که از خارج بازگشته‌اند و سرمایه علمی کشور محسوب می‌شوند، با ابهام‌افکنی و شایعه‌سازی تضعیف شوند؛ باید مراقب باشیم به شبکه نخبگانی کشور لطمه وارد نشود در این بین، درباره برخی مسائل هم ابهام وجود دارد که انتظار داریم شفاف‌سازی صورت گیرد؛ از جمله بحث ارتباط شما با مکتب شیکاگو، حضور در شبکه‌های اجتماعی خارجی یا انتساب‌هایی که درباره ارتباط با نهادهای سیاسی خارجی مطرح شده است. این‌ها مسائلی است که نباید بدون پاسخ رها شود، چون نخبگان ما سرمایه‌های کشور هستند، و اگر به‌درستی از آن‌ها حمایت نشود، ممکن است فضا برای سوءاستفاده‌های رسانه‌ای و سیاسی فراهم شود.
وی تأکید کرد: نگاه ما حمایت‌گرایانه و پرسشگرانه است و اگر برنامه‌ها و مواضع شفاف، ملی‌گرا و مبتنی بر منافع داخلی باشد به طور قطع از آن حمایت می‌کنیم، ولی پاسخ به این دغدغه‌ها برای تصمیم‌گیری بهتر مجلس ضروری است.
تاکید بر لزوم توجه به سرمایه‌گذاری داخلی
زهره سادات لاجوردی ، عضو فراکسیون زنان و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این نشست با طرح سوالی مبنی بر اینکه آیا مشکلی در مورد مشاغل حساس ندارید با اشاره به اظهارات گذشته وی درباره نیاز کشور به 200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی، توضیحاتی را از او خواستار شد.
لاجوردی افزود: در یکی از مصاحبه‌های شما پس از نام‌گذاری سال از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان «سرمایه گذاری برای تولید»، اشاره کردید که برای رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصد، کشور نیازمند 200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی است و این در حالی است که تولید ناخالص داخلی کشور بر اساس نرخ ارز آن زمان، حدود 160 میلیارد دلار برآورد می‌شد و این تناسب و نحوه محاسبه برای بسیاری از ما جای سوال دارد.
وی با تأکید بر مواضع رهبر معظم انقلاب در حمایت از سرمایه‌گذاری داخلی، ادامه داد: رهبر معظم انقلاب در همان ایام به‌صراحت تأکید کردند که منظورشان از سرمایه‌گذاری، عمدتاً سرمایه‌گذاری داخلی است و نه تکیه بر منابع خارجی بنابراین انتظار می‌رود سیاست‌های اقتصادی کشور هماهنگ با این رویکرد کلان تنظیم شود.
رئیس کمیته زنان و خانواده کمیسیون اجتماعی مجلس همچنین خواستار شفاف‌سازی وزیر پیشنهادی اقتصاد درباره مسائل مهمی چون ناترازی‌های اقتصادی، اصلاح ساختارها و نحوه اجرای آزادسازی قیمت‌ها شد و گفت: این مسائل از جمله دغدغه‌های اصلی مردم و نمایندگان مجلس است که باید در برنامه‌های پیشنهادی به روشنی تبیین شود.
عالیه زمانی کیاسری عضو هیات رئیسه فراکسیون زنان و کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در ادامه نشست با وزیر پیشنهادی اقتصاد با اشاره به رویکرد فراکسیون زنان نسبت به مسائل کلان و همچنین مسائل خاص حوزه زنان و خانواده، گفت: شما افتخار جامعه ما و فرزند انقلابی و نخبه این کشورهستید و این نگاه مجلس به شما به‌عنوان یک چهره علمی، فنی و مستقل، بر پایه اعتماد و باور به این است که اداره کشور باید با تکیه بر تخصص و تعهد باشد.
وی ادامه داد: زنان در مجلس، علاوه بر پیگیری مباحث مشترک در سایر کمیسیون‌ها، به‌صورت اختصاصی دغدغه‌های حوزه زنان و خانواده را دنبال می‌کنند تا بتوانیم بخشی از نگرانی‌هایی که در سطح خانواده‌ها وجود دارد را کاهش دهیم؛ متأسفانه در بودجه 1404 اتفاقات مطلوبی برای این حوزه نیفتاد و انتظار داشتیم دولت نگاه ویژه‌تری به موضوعاتی مانند جمعیت، زنان سرپرست خانوار، اشتغال‌زایی، وام‌های تکلیفی و سایر مواردی که مستقیماً بر معیشت و ثبات خانواده‌ها اثرگذار است داشته باشد.
زمانی کیاسری با اشاره به مسائل اقتصادی و تجربه‌های دوره‌های گذشته تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه شود، بررسی دقیق نقاط ضعف و تهدیدهایی است که در زمان وزارت همتی وجود داشت و این موارد باید با دقت تحلیل شود، چرا که در حال حاضر هم آثار آن در حوزه‌هایی مانند گرانی، معیشت مردم، و ناترازی‌های اقتصادی همچنان مشهود است.
وی تأکید کرد که انتظار می‌رود وزیر پیشنهادی، ضمن داشتن رویکردی دقیق نسبت به مسائل کلان، به مسائل حوزه خانواده و زنان نیز توجه ویژه‌ای داشته باشد و برنامه‌هایی اجرایی، قابل اندازه‌گیری و مبتنی بر واقعیت‌های اجتماعی ارائه دهد.
بهشید برخوردار عضو فراکسیون زنان و نماینده زرتشتیان ایران نیز در ادامه نشست با اشاره به دغدغه‌های موجود در حوزه اقتصاد کشور، گفت: اهداف و برنامه‌های جنابعالی در زمینه کاهش تورم، ایجاد ثبات اقتصادی و مسائل مشابه که برای نمایندگان و مردم اهمیت زیادی دارد از جمله مسائلی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: ضروری است برنامه‌های شما در این زمینه‌ها به‌صورت دقیق و قابل اجرا تبیین شود تا بتوان ارزیابی روشنی از اثرگذاری آن‌ها در شرایط کنونی کشور داشت همچنین لازم است مشخص شود که این برنامه‌ها چگونه با واقعیت‌های اقتصادی کشور و با ظرفیت‌های داخلی هم‌راستا هستند و چه تدابیری برای کاهش فشار معیشتی بر مردم در نظر گرفته‌ شده است.
زینب قیصری عضو فراکسیون زنان و کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز با اشاره به سوابق و شناخت شخصی خود از وزیر پیشنهادی اقتصاد، گفت: مدنی زاده را بیش از 20 سال است می شناسم و همواره ایشان را به‌عنوان فردی متخصص، متعهد و دارای نگاه راهبردی می دانم.
وی افزود: یک اشتباه استراتژیک که باید حواسمان باشد دچارش نشویم، این است که نخبگانی که از کشور رفته‌اند، در فضای بین‌المللی رشد کرده‌اند و حالا با انگیزه خدمت برگشته‌اند، با برخوردهای نادرست دچار سرخوردگی شوند، این افراد نه‌تنها سرمایه علمی کشور هستند، بلکه با حضورشان می‌توانند بسیاری از گره‌های موجود را باز کنند.
قیصری تأکید کرد: این افراد اگر در خارج از کشور ماندگار می‌شدند، شرایط بسیار خوبی داشتند، اما با وجود همه امکانات، ترجیح دادند بازگردند و به کشور خدمت کنند و اگر ما ابزارهایی در دست داشته باشیم که بخواهیم خودزنی کنیم و این سرمایه‌ها را نادیده بگیریم، واقعاً جای تأسف دارد.
فاطمه مقصودی نیز در ادامه نشست با وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی، ضمن ابراز امیدواری نسبت به روند بررسی برنامه‌ها، گفت: ما بی‌صبرانه منتظر هستیم که در کمیسیون‌های تخصصی حضور پیدا کنید و برنامه‌های خودتان را برای خروج کشور از این فضای نامطلوب اقتصادی به‌طور شفاف ارائه دهید و امیدواریم این برنامه‌ها بتواند افق روشنی را برای اقتصاد کشور ترسیم کند.
وی ادامه داد: ما صد در صد به برنامه‌های شما رأی خواهیم داد، به‌ویژه با توجه به اینکه شما فردی نخبه، تحصیل‌کرده، و فارغ‌التحصیل از یکی از بهترین دانشگاه‌های کشور هستید و بدون تردید شما از نخبگان اقتصادی کشور محسوب می‌شوید و این فرصت باید به‌درستی در مسیر خدمت به کشور مورد استفاده قرار گیرد.
مقصودی به اهمیت تیم مدیریتی وزیر پیشنهادی اشاره کرد و گفت: نمایندگان مجلس همواره مایل هستند که افراد متخصص، متعهد و علمی سکان وزارتخانه‌های کلیدی را در دست بگیرند اما نکته‌ای که وجود دارد، ترکیب تیم اقتصادی شماست؛ به نظر می‌رسد تیمی که پیش از این همراه وزارتخانه بوده، سال‌ها در ساختار حضور داشته و نتیجه‌ عملکرد آن‌ها نیز مشخص است؛ از شما خواهش می‌کنم که در این زمینه تحولی جدی ایجاد کنید.
وی تصریح کرد: امیدواریم با حضور شما و با بهره‌گیری از تیم قوی، متخصص، جوان و خلاق، شاهد تحول واقعی در عرصه اقتصادی کشور باشیم./
پایان پیام

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: وزیر پیشنهادی اقتصاد فراکسیون زنان زنان و خانواده سرمایه گذاری اقتصادی کشور برنامه ها دغدغه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۴۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

دیگر خبرها

  • پس‌لرزه قیمتی در بازار نفت پس از تهاجم به ایران/ نفت ۱۳۰ دلاری در راه است؟
  • آخرین وضعیت اقتصاد کشور به روایت مدنی‌زاده / برقراری ثبات اقتصادی با وجود حمله اسرائیل
  • کولیوند: کمبود دارو و تجهیزات پزشکی نداریم
  • بازگشت اقتصاد به مدل دوره دفاع مقدس؟
  • ترخیص هفتگی ۹۸۰ هزار تن کالا از گمرک
  • جام ملت‌های فوتبال بانوان برای ایران؛ صعود در گرو عبور از اردن و لبنان
  • امکان ارتباط و تماس ایرانیان خارج با داخل کشور بر بستر پیام‌رسان‌های بومی فراهم شد
  • ارائه کمک‌های مشاوره‌ای در محلات پایتخت
  • بازگشت تیم ملی والیبال زنان ایران به کشور از مسیر زمینی
  • مدیریت بازار سرمایه در شرایط بحرانی