بررسی پیشرانهای اصلی سرمایه اجتماعی در آخرین جلسه شورای فرهنگ عمومی
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۹۰۴۷۴۹
هشتصد و سی و هفتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور صبح امروز - سهشنبه ۲۰ خردادماه - با محوریت بررسی پیشرانهای اصلی سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی برگزار شد. در این جلسه سه مؤلفه اعتماد عمومی، مشارکت اجتماعی و ارزشها و هنجارهای اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، این جلسه با حضور حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه - دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی - به دبیری قادر آشنا - مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - و با همراهی سایر اعضای شورا تشکیل شد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این نشست با تأکید بر ضرورت ارائه راهکارهای عملی برای حل مسائل فرهنگی گفت: تمرکز بر ابعاد مثبت و تقویت آنها میتواند به حل مسائل اجتماعی و افزایش اعتماد عمومی کمک شایانی کند.
وی با اشاره به پویشهایی نظیر «ایران همدل» که عملکرد موفقی از خود بر جای گذاشتهاند، افزود: برای رفع معضلات کشور باید نگاهی جامع داشت؛ نقاط قوت و ضعف را همزمان دید و از نگاه یکسویه به مشکلات پرهیز کرد. هر مسئولی باید در حوزه مسئولیت خود برای حل مشکلات گام بردارد و با ارائه راهکارهای اثربخش، در جهت ارتقای اعتماد عمومی پیشقدم شود.
خسروپناه همچنین با اشاره به پیچیدگی موضوعات اجتماعی در جامعه، خاطرنشان کرد: شورای فرهنگ عمومی باید در راستای رفع این پیچیدگیها، طرحهای منسجم ارائه دهد. استفاده از فناوریهای نوین، از جمله برگزاری کرسیهای آزاداندیشی برای نقد عملکرد دستگاهها، میتواند بسیار مؤثر باشد. این فضاها باید بهگونهای طراحی شوند که حضور منتقدان و موافقان در آن آزادانه امکانپذیر باشد.
وی ادامه داد: نادیده گرفتن اثرگذاری فعالیتها صرفاً به دلیل وجود مشکلات، میتواند به اعتماد عمومی لطمه بزند. در مقابل، گسترش فعالیتهای محلهمحور و بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی، میتواند نقش مهمی در تقویت سرمایه اجتماعی ایفا کند.
در ادامه قادر آشنا - مشاور وزیر فرهنگ و دبیر شورای فرهنگ عمومی - ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر، به ارائه گزارشی از برنامه راهبردی سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی پرداخت.
وی گفت: سرمایه اجتماعی یکی از بنیانهای اساسی انسجام اجتماعی است و کاهش آن تهدیدی جدی برای همبستگی ملی، رضایت عمومی، مشارکت سازنده و اعتماد به نهادها به شمار میرود. بر همین اساس، شورای فرهنگ عمومی در دوره جدید، موضوع سرمایه اجتماعی را بهعنوان یکی از سه اولویت اصلی خود تعریف کرده و آن را در قالب سه مؤلفه اصلی دنبال میکند: اعتماد عمومی، مشارکت اجتماعی و ارزشها و هنجارهای اجتماعی.
دبیر شورای فرهنگ عمومی با اشاره به اهداف برنامه راهبردی، افزود: شناخت علمی و مسئلهمحور از مؤلفههای اصلی سرمایه اجتماعی در ایران، تحلیل پنج چالش مصوب شورا در این زمینه، طراحی راهبردهای فرهنگی مؤثر برای ارتقای اعتماد، مشارکت و همگرایی اجتماعی، و ارائه برنامههای عملیاتی برای شوراهای استانی از جمله اهداف کلیدی این برنامه است.
بنابر اعلام روابط عمومی شورای فرهنگ عمومی کشور، در بخش پایانی جلسه، مجموعهای از پیشنهادها و موضوعات مورد بررسی قرار گرفت که از جمله آنها میتوان به تعیین الزامات و تدوین دستورالعمل در حوزههای مختلف، انتشار عمومی اطلاعات برای افزایش شفافیت، راهاندازی خانه گفتوگوی آزاد، آموزش تفکر انتقادی در میان مردم، تقویت فعالیتهای فرهنگی، مقابله با دوقطبی شدن جامعه، استفاده از ظرفیتهای مردمی، مشارکت نخبگان در گفتمانسازی فرهنگی، ایجاد همگرایی میان نخبگان، تأکید بر عدالت اجتماعی، بازگشت به اصول فرهنگی انقلاب اسلامی در مواجهه با هجمهها و اجرای دقیق و بهموقع قوانین برای افزایش اثربخشی اشاره کرد.
انتهای پیام
منبع: ایسنا
کلیدواژه: شوراي فرهنگ عمومي دفاع مقدس عيد غدير مد و لباس هنر صنعت مد و لباس شورای فرهنگ عمومی سرمایه اجتماعی اعتماد عمومی دبیر شورای
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۴۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.