گردش مالی ۷۰ هزار میلیاردی صنعت گیم در کشور
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۹۰۴۸۶۵
به گزارش صراط نیوز، محمد حاجیمیرزایی، ظهر سهشنبه در شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان با ارائه گزارشی از وضعیت صنعت گیم در کشور و استان اصفهان، اظهار داشت: طبق آخرین پیمایش انجام شده توسط بنیاد ملی بازیها، ۲۹ میلیون گیمر فعال در کشور وجود دارد. سالیانه تعداد قابل توجهی بازی ویدئویی در کشور تولید و مجوز نشر دریافت میکنند.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
وی با اشاره به گردش مالی این صنعت گفت: گردش مالی مستقیم این صنعت، حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان است که این رقم، صرفاً میزان هزینه کردی است که خانوادهها برای بازیها انجام میدهند و شامل هزینههای زیرساختی نمیشود. این صنعت، برای بیش از هزار نفر شغل ایجاد کرده است.
حاجیمیرزایی در خصوص پراکندگی سنی بازیکنان اظهار داشت: برخلاف تصور رایج، بازیهای رایانهای مختص کودکان و نوجوانان نیستند و عمده بازیکنان را جوانان تشکیل میدهند، اما بزرگسالان و میانسالان نیز در این آمار حضور دارند. حدود ۶۰ درصد بازیکنان را آقایان تشکیل میدهند و متوسط زمان بازی کردن روزانه آنها ۸۲ دقیقه است. با توجه به این آمار، میتوان گفت که بازیهای رایانهای از تمام رسانههای فرهنگی دیگر کشور، اثرگذاری و مدت مصرف بیشتری دارند.
مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای با بیان اینکه ۵۶.۷ درصد بازیکنان، بازیهای آنلاین انجام میدهند، افزود: عمده بازیکنان (۹۴.۵ درصد) از گوشیهای هوشمند برای بازی استفاده میکنند. در حالی که تولید بازی برای گوشیهای هوشمند در کشور قابل توجه است، تولیدات ایرانی برای کنسول تقریباً وجود ندارد و در حوزه رایانه نیز قابل رقابت نیست.
وی با اشاره به اهمیت استان اصفهان در صنعت بازیسازی کشور، گفت: اصفهان بعد از استان تهران، بزرگترین استان از لحاظ تعداد تیمها و شرکتهای رسمی بازیسازی است و این رتبه پیش از این در اختیار خراسان رضوی بود. همچنین، ۲۷ درصد از جمعیت استان اصفهان (حدود دو و نیم برابر متوسط کشوری) گیمر هستند.
حاجیمیرزایی با اشاره به ردهبندی سنی بازیها، گفت: بازیهای ویدئویی اولین محصول فرهنگی در جمهوری اسلامی هستند که ردهبندی سنی قانونی و مصوب دارند و از سال ۸۷ در حال اجرا است. با این حال، حدود ۲۸.۳ درصد از بازیکنان به این ردهبندی توجهی ندارند.
وی با اشاره به پدیده "دیدن بازی دیگران" (استریمینگ)، استریمرها را به عنوان شخصیتهای مرجع فرهنگی برای بسیاری از بازیکنان معرفی کرد و افزود: اگر بخواهیم اثرگذاری داشته باشیم، میتوانیم از طریق این کاراکترها به زبان خودشان با مخاطبان صحبت کنیم.
مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد از بازیکنان برای بازی هزینه میکنند، گفت: بنیاد بازیهای رایانهای در سالهای گذشته تلاش کرده است تا با کمک مراجع مختلف دینی و دانشگاهی، پارامترهایی را برای سنجش میزان اثرگذاری فرهنگی بازیها تدوین کند.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر تولید بازیهای ارزشی در محور مقاومت و به ویژه بازیهایی که به روایتگری دفاع مقدس میپردازند، پیشنهاد داد: با کمک نهادها و دستگاههای مختلف استان اصفهان، جشنواره بازیهای رایانهای مقاومت در این استان راهاندازی شود.
حاجیمیرزایی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر استفاده از هوش مصنوعی، گفت: اصفهان به عنوان قطب هوش مصنوعی کشور در حال توسعه است و دانشگاه اصفهان نیز در زمینه پژوهش، تولید و کمک به صنعت بازیهای ویدئویی فعالیتهای جدی انجام داده است.
در پایان این جلسه، تفاهمنامهای بین استانداری اصفهان و بنیاد ملی بازیهای رایانهای به امضا رسید.
همچنین، باطنی، رئیس اتحادیه گیمنتهای اصفهان، گزارشی از وضعیت آمار واحدهای گیمنتای شهر اصفهان ارائه کرد و از مسئولان خواست تا از ادغام این اتحادیه با خدمات رایانه جلوگیری کنند.
منبع: مهر
منبع: صراط نیوز
کلیدواژه: گردش مالی گیم بازی های رایانه ای بنیاد ملی بازی ها استان اصفهان حاجی میرزایی
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۴۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.