Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا گفته می‌شود برخی اهالی روستای دهکهان کهنوج در جنوب کرمان نسبت به معدن کرومیت این منطقه به بهانه مسایل زیست‌محیطی معترض بوده‌اند و مدیران منطقه نیز در همراهی با خواسته های این افراد زمینه حضور ارزیابان محیط‌زیست از استان را فراهم ساخته اند و همان نظرات قبلی که مشکل زیست محیطی وجود ندارد و معدن می تواند فعالیت کند را تایید کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باز عده‌ای اما همچنان مانع فعالیت معدنی آن هم تنها در مرحله استخراج شده اند که مجوز فعالیت و تولید دارد و اشتغال هم ایجاد کرده است.

حتی می گویند این افراد به مراکز قضایی کشوری هم پیشتر مراجعه داشته اند و درخواستشان مستند به وضع موجود و استنادات فنی رد شده و مدیران محلی می گویند نمی توان اجازه اخلال در کار تولید را با ادعاهایی داد که اثبات نمی شود، آن هم برای معدنی که در مرحله استخراج است و آلایندگی خاصی ندارد، کارخانه فرآوری آن هم راه نیافته است.

باز هم در این شرایط صدای این افراد شنیده شده و جلسات متعددی برقرار بوده تا همه درخواست‌های اهالی دیده شود با این هدف که اگر به واقع اهالی نگرانی و دغدغه دارند، با حضور و ایفای نقش خودشان یا رفع ابهام صورت گیرد یا اگر ادعاهای آنان درست است با معدن برخورد قانونی شود.

توضیحات فرماندار

فرماندار کهنوج در ابن زمینه گفت: اهالی دهکهان نگران تاثیرات زیست محیطی معدن کرومیت بودند و توافق کردند که بعد از ارزیابی مجدد زیست محیطی و موافقت کارشناسان این معدن فعال شود.

محسن ایزدی عصر سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشتر اهالی در حوزه زیست محیطی ایراداتی به معدن داشتند و برای آنها سوال بود که آیا بر روی باغات یا دیگر جنبه‌های زیست آنها تاثیراتی دارد یا خیر.
وی ادامه داد: در آخرین دیدار با اهالی و شورا، آنها درخواست ارزیابی مجدد زیست محیطی را داشتند و گفته بودند که اگر ارزیابی مجدد مشکلی نداشته باشد آنها هم مخالفتی با کار معدن نخواهند کرد که این درخواست در جلسه استانداری مصوب شد.

ایزدی فرماندار کهنوج

ایزدی تصریح کرد: ارزیابی زیست محیطی مجدد نیز با حضور اهالی انجام شد و نظریه برای فعالیت معدن مثبت بود.

انتفاع اهالی از فعالیت های معدنی


وی یادآور شد: پیش از شروع فعالیت معدن هم به آنها اطلاع داده شد و از سوی فرمانداری با شورا نشستی داشتیم، نیروی انتظامی و سپاه هم با مردم جلسه داشتند و توضیح داده شد که ارزیابی مجدد هم انجام شده و ایرادی برای فعالیت وجود ندارد و از آنها خواستیم که از سرمایه‌گذار حمایت کنند چون که با ایجاد اشتغال اولین کسانی که از معدن منتفع می‌شوند مردم منطقه هستند.

فرماندار کهنوج تاکید کرد: از سرمایه‌گذار هم تعهد گرفتیم که اگر اشتغال انجام می‌شود از خود مردم دهکهان و جوانان آنجا بر سر کار بروند.
وی اضافه کرد: احداث کارخانه معدن در آینده هم می‌تواند نزدیک به ۵۰۰ نفر ایجاد اشتغال کند.
ایزدی خاطرنشان کرد: معدن کرومیت آلایندگی خاصی ندارد، اگر کارخانه هم در کنار معدن بعدها ساخته شود نیاز به ارزیابی‌های زیست محیطی دیگری دارد که می‌توان مکان کارخانه را طبق نظر خود اهالی مشخص کرد و می‌تواند با فاصله از خود معدن احداث شود.
وی بیان کرد: برخی از اهالی از طریق دیوان هم شکایتی تنظیم کرده بودند که در این مورد هم بررسی و از سوی دیوان رد شده بود.

۱۰ بار جلسه با اهالی


فرماندار کهنوج یادآور شد: من که حدود چهار ماه مسئولیت فرماندهی را پذیرفته‌ام شاید بیش از ۱۰ بار با اهالی منطقه دیدار داشتم و برخی جلسات هم با نمایندگان شورای دهکهان در استانداری برگزار شد.

مزایای تولید معدنی و مسئولیت‌های اجتماعی

ایزدی در مورد همکاری سرمایه‌گذار در زمینه مسئولیت‌های اجتماعی نیز گفت: مسئولیت‌های اجتماعی در تمام معادن انجام می‌شود، معادن بزرگ استان حتی علاوه بر منطقه‌ای که در حال فعالیت هستند در کل استان هم در حوزه فعالیت‌های اجتماعی کار می‌کنند.

به گفته وی، قاعدتا هر معدنی که بر روی روال افتد و سوددهی داشته باشد در بحث مسئولیت‌های اجتماعی به مردم منطقه کمک می‌کند این معدن هم مستثنا نیست و سرمایه‌گذار این قول را داده بود و الان هم مشکلی در این زمینه ندارد.

مطالبه احیای معادن و اتمام حجت به سرمایه گذاران

وی افزود: معادن کرومیت، سیلیس، مس و تیتانیوم در شهرستان داریم که در حال فعال شدن است و در برخی مناطق خود مردم ورود کردند و حتی در بعضی مناطق از ما مطالبه‌گری می‌کنند که چرا سرمایه‌گذار که قرار بوده معدن را راه اندازی کند هنوز ورود نکرده است.
فرماندار کهنوج اضافه کرد: با همکاری صنعت معدن و تجارت به این موضوع ورود کردیم و سرمایه‌گذاری که معدنی را در اختیار دارد و فعالیتی نمی‌کند حتما باید فعالیت را آغاز کند، در غیر این صورت از ظرفیت‌های قانونی استفاده می‌کنیم و می‌توانیم سرمایه‌گذار را خلع ید کنیم.

رونق شهرستان در افق توسعه صنایع معدنی

وی بیان کرد: در زمینه تیتانیوم به غیر از آن ٢ محدوده‌ای که در اختیار شرکت ایمیدرو و دولت است و حدود ۵۰۰ نفر اشتغال زایی کرده، ٢ منطقه دیگر هم دست سرمایه‌گذار بخش خصوصی است و شاید در ماه‌های مرداد و شهریور به شرایط مناسبی رسیده و هر کدام می‌توانند ۷۰ یا ۸۰ نفر را به طور مستقیم مشغول به کار کنند.
فرماندار شهرستان کهنوج تاکید کرد: فعالیت این معادن در نهایت موجب رونق شهرستان و افزایش اشتغال می‌شود.

وی ادامه داد: شعار امسال توسط رهبر معظم انقلاب نقشه‌ای برای مسئولان است و اگر قرار بر حمایت از تولید است باید تلاش کنیم معادن فعال شوند و سرمایه‌گذاران در منطقه حضور داشته باشند که این همه، حمایت و همکاری همه جانبه مردم شهرستان را می‌طلبد.
ایزدی اضافه کرد: مطمئنا با آغاز به کار معدن دهکهان مردم راضی خواهند بود و ثمرات و برکات معدن را وقتی ببینند همکاری بهتر و صمیمانه‌تری را با مسئولان و سرمایه‌گذار خواهند داشت.

به گزارش ایرنا معدن کرومیت دهکهان بیش از ١٠ سال مجوزهای لازم را دریافت کرده بود اما به دلیل برخی مخالفت‌های محلی فعالیت آن آغاز نشده بود، حال که در چند روز گذشته و بعد جلب رضایت شورای دهکهان و نمایندگان مردم قصد آغاز به کار را داشت با ممانعت تعدادی از افراد دهکهان روبه رو شد.

همانطور که به‌وضوح مشخص است سرمایه گذاری در بخش معدن بسیار هزینه‌بر و پرریسک‌تر از سایر بخش‌هاست چون امکان دارد بعد از ورود سرمایه گذار ، پهنه معدنی متناسب با تخمین‌ها نباشد لذا اولا هر فردی امکان و دانش فنی ورود به این عرصه را ندارد وگرنه چه بهتر اهالی همان منطقه خودشان مدیریت استخراج و ... را به دست بگیرند و هزینه کنند و دوما در این شرایط اقتصادی ورود بخش خصوصی در معدن بسیار موقعیتی مناسب قلمداد می شود که باید رونق گیرد و پهنه های معدنی غیرفعال احیا شوند؛ البته با اولویت حفظ محیط زیست و با نظارت سازمان های متولی.

استان‌ها کرمان ۰ نفر امید بهمنی برچسب‌ها کهنوج وزارت صنعت معدن و تجارت کرمان جیرفت مواد معدنی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کهنوج وزارت صنعت معدن و تجارت کرمان جیرفت مواد معدنی کهنوج وزارت صنعت معدن و تجارت کرمان جیرفت مواد معدنی مسئولیت های اجتماعی فرماندار کهنوج سرمایه گذار ارزیابی مجدد معدن کرومیت زیست محیطی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۵۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

دیگر خبرها

  • جنجال بزرگ در بازی رئال: نژادپرستی علیه رودیگر!
  • گنجینه ۲۷ تریلیون دلاری ایران کشف شد
  • جزئیات فعالیت بورس‌ها تا پایان هفته اعلام شد
  • عبور گهرزمین از فولاد با سرمایه گذاری در مس
  • ۵ نکته کاربردی برای مقابله با استرس در طول جنگ
  • ۴ نکته از پیام دوم رهبر معظم انقلاب
  • حواشی زلزله در سمنان؛ زمین لرزه یا لرزه ناشی از انفجار زیرزمینی؟
  • نظر شورای‌عالی بورس در خصوص فعالیت بازار سرمایه، تا عصر یک‌شنبه اعلام می‌شود
  • واکنش‌ها به جنجال بزرگ بنفیکا: تبدیل برد به تشییع جنازه!
  • سکوت خرید جنحالی بارسلونا شکست