Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت امروز سه شنبه در گفت‌وگو با شبکه المیادین اعلام کرد که ایران مذاکرات را به شکل حرفه‌ای ادامه می‌دهد و آمریکا باید تکلیف خود را روشن کند.

مهاجرانی در واکنش به تهدید ترامپ مبنی بر راهکارهای جایگزین عدم توافق، تأکید کرد، آمریکا حق ندارد بگوید ایران چه چیزی باید داشته یا نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه گزینه‌های ایران هم روی میز است.

سخنگوی دولت همچنین اعلام کرد که ایران خود را برای سناریوهای مختلف آماده کرده و تمرکزش بر تقویت روابط با کشورهای منطقه و همسایگان است و رئیس جمهور نیز بزودی به چین سفر خواهد کرد.

مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانیم:

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که در سایه تناقضات آمریکا، مذاکرات کنونی را چطور ارزیابی می‌کنید؟ گفت، همانطور که قبلاً بارها گفته شده یکی از چالش‌های ما در مذاکرات کنونی، ضدونقیض‌گویی‌های طرف آمریکایی است. ما علاقه‌مند هستیم که مذاکرات با محوریت حذف تحریم‌ها و از طرفی دیگر [تمام شدن بحث بر سر] موضوع هسته‌ای ما –که یکی از مواضع اصلی ماست و بارها اعلام کرده‌ایم که این موضوع [حق ایران] قابل مذاکره نیست- دنبال شود. طبیعتاً آمریکایی‌ها هستند که باید تکلیف خودشان را با این موضوع روشن کنند. این ضدونقیض‌گویی‌ها کار را دشوار می‌کند اما همچنان صبورانه و حرفه‌ای مسیر مذاکرات را دنبال خواهیم کرد. و همانطور که امروز صبح هم اعلام شد، ما در حال برنامه‌ریزی برای دور ششم هستیم.

مهاجرانی در پاسخ به این سوال المیادین که، رئیس جمهور آمریکا ترامپ گفته که ایرانی‌ها درخواست‌هایی کرده‌اند که قابل قبول نیست و اشاره کرده به موضوع غنی سازی و درباره راهکارهای جایگزین هم هشدار داده و این موضع آمریکا چطور در ایران فهم می‌شود، گفت، ایران با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ به دنیا نشان داد که به آنچه حق مردم ایران است دست پیدا خواهد کرد و در این مسیر از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کند. آمریکا حق ندارد بگوید چه چیز داشته باشید. ما هر آنچه برای مصالح کشور لازم باشد خواهیم داشت و طبعاً طبق مصالح ملی کشور اقدام می‌کنیم و برای ما هم گزینه‌ها روی میز است.

المیادین از نقش سه کشور اروپایی در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا پرسید و سخنگوی دولت گفت، ما همزمان با مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا، مذاکرات با اروپا را هم آغاز کرده‌ایم و علاقه‌مندیم آنها هم بر سر مواضع اصولی قرار بگیرند و دست از مواضع مخاصمه‌آمیز بردارند. ایران علاقه به تخاصم با کسی ندارد مگر با اسرائیل. مواضع ایران روشن است و همیشه تأکید کرده‌ایم که مایلیم با همه کشورهای دنیا روابط معناداری داشته باشیم. اما این منوط به این است که آنها هم مواضع خود را روشن کنند و دست از تخاصم بردارند.

درباره تلاش‌ها و فشارهای اسرائیل برای به شکست کشاندن مذاکرات و اینکه آیا نتانیاهو می‌تواند پیشرفت مذاکرات را از بین ببرد، مهاجرانی گفت، ما میدانیم که اسرائیل از هیچ تلاشی برای تخریب مذاکرات فروگذار نمی‌کند و این نکته هم از ابتدا به طرف آمریکایی گوشزد شده بود و خود تیم آمریکایی هم در حین مذاکرات به این رسیدند که دشمنی اسرائیل بر این روند سایه خواهد انداخت. اما نکته‌ای که وجود دارد این است که با اسرار هسته‌ای که از اسرائیل دست ما است و به تلاش سربازان گمنام امام زمان برای ما حاصل شده، امروز دست اسرائیل پیش دنیا باز شده و رسوا شده است با توجه به آنچه در غزه مرتکب می‌شود و با توجه به آن اسرار هسته‌ای و نظامی‌اش که در اختیار ماست، خود آمریکایی‌ها هم می‌توانند بدانند که موضوع چگونه است. لذا به آمریکا دنبال می‌کنیم منافع ملی خودش را دنبال کند و پشت اسرائیل نایستد چون این خانه پوشالی است.

المیادین به خبر دسترسی ایران به اسناد محرمانه اسرائیل اشاره کرد و مهاجرانی در این خصوص گفت، حجم و عمق اطلاعاتی که به دست آمده بسیار بالاست و نهادهای اطلاعاتی ما در زمان مناسب به اطلاع عموم خواهد رساند و بخشی از آن را در اختیار رسانه‌ها قرار خواهند داد. اسرائیل قریب به دو سال است مردم غزه را وحشیانه می‌کشد؛ وقتی دنیا مشاهده می‌کند این اسرار اطلاعاتی را، در کنار این نسل کشی، آیا معنایی جز ضد بشری بودن هویت اسرائیل دریافت خواهد کرد؟.

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درباره احتمال ورود شرکت‌های آمریکایی به ایران برای سرمایه گذاری در صورت حصول توافق با طرف آمریکایی گفت، ایران به عنوان کشوری که ظرفیت‌های زیادی در حوزه‌های مختلف دارد مثل هر کشور دیگری برای پذیرش سرمایه گذار شرط و شروطی دارد تا از منافع خود حمایت کند. با رعایت همه شروط لازمه می‌توانند سرمایه گذاری کنند. طبعاً بر اساس درخواست‌ها، مسائل بررسی خواهد شد.

سخنگوی دولت درباره عدم مرتبط کردن اقتصاد و آینده کشور با سرنوشت مذاکرات، و اینکه چه طرح یا سناریو جایگزینی دارید اگر مذاکرات به نتیجه نرسید، گفت، برنامه‌های ما همه آماده است. ما هم برای توافق و گشایش اقتصادی آماده هستیم هم برای عدم توافق و تحریم‌ها. چند دهه است که تحریم هستیم و تحریم‌ها مستقیماً مردم را نشانه رفته، حتی دارو و شیر خشک و ملزومات بیمارستانی را نشانه رفته اما ایران کشور قدرتمندی است و به لطف جوانان و علم آنها مشکلات را حل کرده و ایران برای مراحل سخت هم آماده است و در همه حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی آماده است و برای هر سناریویی آمادگی داریم.

در خصوص موضع چین و روسیه در سایه مذاکرات با آمریکا نیز مهاجرانی گفت، این دو کشور دو همسایه ما هستند. ما همانطور که رهبر معظم انقلاب هم فرمودند، حتماً نگاهمان اول به کشورهای منطقه و همسایه است. هر دو در منطقه ما هستند و در شرایط سخت تحریم همراه ما بوده‌اند و طبیعی است با این دو کشور دوست که معاهدات بلندمدت هم با آنها داریم در طول زمان مراودات اقتصادی فرهنگی و اجتماعی خواهیم داشت و البته زیرساخت آن مراودات سیاسی است. ما سفر رئیس جمهور ایران به چین را خواهیم داشت و هم سفر رئیس جمهور روسیه به تهران را داریم که دعوتنامه‌اش زده شده است. لذا روابط ما بسیار خوب است و می‌توانند کمک‌هایی کنند.

در خصوص مطلع کردن کشورهای منطقه از مذاکرات غیرمستقیم مهاجرانی گفت، اگر مقصود از کشورهای منطقه، کشوری مثل عمان است، طبیعی است چون این کشور هم میزبان مذاکرات است هم میانجی بوده است. ما مراودات مفصلی با آن داریم. سایر کشورها هم از طریق رسانه‌ها در جریان قرار می‌گیرند و ما درباره موضوعات ملی تلاش می‌کنیم منافع خودمان را حاصل کنیم و مشکلات را حل کنیم.

سخنگوی دولت همچنین درباره روابط اقتصادی و سیاسی با اعضای شورای همکاری (خلیج فارس)، گفت، راهبرد اول، ارتباط با همسایگان است. با توجه به اینکه منطقه ما ثروت‌های خدادادی و فرهنگ غنی و تمدن کهن دارد، ظرفیت تبدیل شدن به قطب اقتصادی دنیا را دارد. لذا ابتدا بر همسایگان آبی و خاکی خود تمرکز می‌کنیم و این راهبرد جدی دولت چهاردهم است که بر همکاری با شرکای منطقه‌ای و همسایگان خود تاکید کنیم.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا اسرائیل با اهدافش در جنگ غزه رسیده یا خیر گفت، اگر هدف اسرائیل کشتار انسان‌ها بوده بله به این هدف رسیده اما اگر هدف اسرائیل خاموش کردن ندای انسانیت بوده خیر، نرسیده. چون صدای خداوند بالاترین صداهاست و خودش فرموده که حق بر باطل پیروز است و از آنجا که مردم غزه حق هستند و مظلوم، حتماً مظلوم بر ظالم در دراز مدت پیروز خواهند شد و ما این درس را از کربلا آموخته‌ایم. در کربلا ما شاهد شهید شدن انسان‌ها بودیم اما صدای کربلا خاموش نشد. غزه هم دقیقاً کربلای امروز است.

درباره طرح ترامپ برای کوچاندن ساکنان غزه از وطنشان، مهاجرانی گفت، این هم یکی از طرح‌های بی شرمانه‌ای است که اسرائیل با پشتوانه آمریکا دارد انجام می‌دهد و مثل سایر طرح‌ها بیشتر به رسوایی رژیم منجر خواهد شد مگر بشریت کشتار صبرا و شتیلا را از یاد برده؟ همانطور که نام برخی را به نام قصاب صبرا و شتیلا از یاد نبرده است. درنهایت حق بر باطل پیروز خواهد شد.

مهاجرانی در پاسخ به اینکه چه عاملی سبب طولانی شدن جنگ غزه شده و سایر کشورها چه مسئولیتی دارند؟ گفت، جنگ در غزه صرفاً جنگ علیه مردم نیست بلکه علیه معنای بشریت است. گرسنگی دادن به زنان و کودکان سپس کشتار آنها در صف غذا آیا معنایی برای انسانیت باقی می‌گذارد؟ این جنگ در ظاهر به این سو پیش می‌رود که همه مردم غزه کشته شوند اما جنس شهادت اینگونه است که ریزش‌ها و رویش‌ها با هم رخ می‌دهد. ندای آزادی خواهی در فلسطین خاموش نخواهد شد. آنچه در غزه رخ می‌دهد مایه شرم بشریت است و به معنای واقعی لکه ننگی بر دامان بشریت است که شما زنان و کودکان را گرسنگی بدهید سپس در صف غذا به رگبار ببندید و صحنه‌ای فجیع‌تر از این در تاریخ وجود دارد؟ جدا مایه شرم بشریت است.

المیادین همچنین پرسید که گروسی مدیر کل آژانس گفته مسئولان ایرانی به او گفته‌اند اگر تأسیسات اتمی ایران هدف قرار بگیرد، آنها به سمت ساخت سلاح خواهند رفت. او این را به یک رسانه اسرائیلی گفته. نظر شما چیست و مهاجرانی گفت، ما از سازمان‌ها و نهادهایی که وظایف حرفه‌ای دارند انتظار رفتار حرفه‌ای داریم که بدون رویکرد سیاسی، طبق وظیفه حرفه‌ای خود عمل کنند. بیش از بیست درصد از بازرسی‌های آژانس از تأسیسات اتمی ایران صورت گرفته و معنای این این است که ایران همیشه در بازرسی‌ها همکاری کرده و چیزی برای پنهان کردن ندارد. مثلاً ایران در خصوص موشک اعلام کرده که موشک می‌سازد و حتماً این کار را می‌کنیم و آن را دستاورد میدانیم و واقعاً هم دستاورد است. قرار نیست سلاح اتمی بسازیم. مگر تعارف داریم؟ ما هر کاری لازم باشد برای حمایت از مردم می‌کنیم اما قصد نداریم سلاح اتمی بسازیم و رهبر انقلاب هم فتوای حرام بودن آن را داده است. لذا از نهادهای حرفه‌ای انتظار داریم حرفه‌ای رفتار کنند و حق مردم ایران را به رسمیت بشناسد.

کد خبر 6495255

منبع: مهر

کلیدواژه: فاطمه مهاجرانی ایالات متحده امریکا شورای همکاری خلیج فارس مذاکرات رفع تحریم ها مجلس شورای اسلامی سید عباس عراقچی مسعود پزشکیان رژیم صهیونیستی محمدباقر قالیباف کشورهای منطقه مهاجرانی گفت سخنگوی دولت رئیس جمهور خواهد شد حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۰۶۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

دیگر خبرها

  • گزافه‌گویی جدید ترامپ درباره حمله تروریستی اسرائیل به خاک ایران
  • گزافه‌ گویی دوباره ترامپ علیه ایران
  • گزافه‌گویی دوباره ترامپ علیه ایران
  • مذاکرات برای به چالش کشاندن ایران مطرح شد
  • عصبانیت پزشکیان از مذاکرات با آمریکا: چه‌کاره‌ای می‌گویی همه‌ را جمع کن؟
  • عصبانیت پزشکیان از مذاکرات با آمریکا: چه‌کاره‌ای می‌گویی همه‌ را جمع کن؟ | دعوای ما به بقیه ربطی ندارد (فیلم)
  • عصبانیت پزشکیان از مذاکرات با آمریکا: چه‌کاره‌ای می‌گویی همه‌ را جمع کن؟ | مسائل داخلی ما به بقیه ربطی ندارد (فیلم)
  • ورود ایران به مذاکرات حماس و اسرائیل؟!
  • گزافه‌گویی جدید نتانیاهو علیه ایران؛ جنگ ما عادلانه‌ترین جنگ است!
  • سخنگوی دولت: اسرار نظامی و هسته‌ای اسرائیل در دستان ماست!