Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2025-06-25@09:47:04 GMT

انتقال HPV از استخر و دستشویی عمومی واقعیت دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۹۱۰۷۴۳

انتقال HPV از استخر و دستشویی عمومی واقعیت دارد؟

به گزارش خبرگزاری مهر، مینو محرز، متخصص و استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار وبدا درباره گسترش اطلاعات نادرست پیرامون ویروس HPV به‌ویژه در فضای اینستاگرام، نسبت به اثرات منفی آن بر سلامت روان جامعه هشدار داد.

وی با انتقاد از انتشار محتوای غیردقیق و گمراه‌کننده در فضای مجازی، گفت: متأسفانه مشاهده می‌شود که برخی افراد بدون تخصص و صرفاً با روپوش پزشکی، اطلاعات غلط درباره ویروس HPV منتشر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال ادعا می‌کنند که این ویروس از طریق آب استخر یا لوله‌های سرویس‌های بهداشتی عمومی منتقل می‌شود، در حالی‌که این موضوع کاملاً نادرست است و موجب ترس و اضطراب بی‌مورد در خانواده‌ها می‌شود.

محرز با بیان اینکه ویروس HPV عامل ایجاد زگیل‌های پوستی، به‌ویژه در ناحیه تناسلی است، افزود: بر اساس تحقیقات انجام‌شده بر بیش از ۵۰ هزار نمونه مبتلا در ایران، شایع‌ترین انواع ویروس HPV در کشور، نوع ۶ و ۱۱ هستند؛ در حالی‌که نوع ۱۶ و ۱۸ خطرناکترین هستند؛ نوع 16 موارد کم و نوع 18 بسیار نادر گزارش شده است.

این استاد بیماری‌های عفونی همچنین اظهار داشت: ارتباط HPV با سرطان دهانه رحم در ایران بسیار محدود است. همچنین این ویروس از طریق خون منتقل نمی‌شود و بنابراین به جنین نمی‌رسد. با این‌حال، به زنان بارداری که دچار زگیل تناسلی هستند، توصیه می‌شود که به‌جای زایمان طبیعی، از روش سزارین استفاده کنند.

محرز درباره واکسن HPV تولید داخل توضیح داد: واکسن چهارظرفیتی بومی هم‌اکنون در کشور تولید و عرضه شده است. البته توانایی تولید نوع ۹ ظرفیتی را نیز داریم، اما بر اساس مطالعات گسترده‌ای که روی نمونه‌های موجود انجام شده، واکسن چهارظرفیتی برای شرایط کشور ما کاملاً مناسب و کافی است.

او با بیان اینکه واکسن داخلی کیفیتی مشابه یا حتی بالاتر از نوع خارجی دارد و ایران سابقه‌ای نزدیک به ۱۰۰ سال در تولید واکسن دارد، افزود: در حال حاضر واکسن چهارظرفیتی مجوز عرضه در بازار را دریافت کرده، اما به دلیل تقاضای بالا، موجودی آن به‌سرعت به پایان می‌رسد.

این متخصص بیماری‌های عفونی در پایان گفت: تزریق این واکسن در سنین ۱۲ تا ۱۴ سال بهترین تأثیر را دارد. در زنان تا سن ۳۵ یا ۴۰ سالگی نیز مؤثر است، اما در مردان بالای ۴۰ سال دیگر اثربخشی لازم را ندارد.

کد خبر 6495619 محمد رضازاده

منبع: مهر

کلیدواژه: مینو محرز دانشگاه علوم پزشکی تهران واکسن HPV سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی روز جهانی غذا تجهیزات پزشکی محمدرضا ظفرقندی ویروس HPV

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۱۰۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

دیگر خبرها

  • گوگل برای تراشه Tensor G6 به فرآیند ۲ نانومتری TSMC روی می‌آورد
  • ۱۲ نکته راهبردی درباره دفاع مقدس ۱۲روزه
  • گیر بازار روغن رفع شد
  • ذخایر غلات ایران بیشتر از همه در آسیا به جز چین و هند
  • کشف کارگاه تولید آبلیموی تقلبی در شیراز
  • فوری / سقف انتقال کارت به کارت افزایش یافت
  • این بیماران برای ۱۵ روز تا یک ماه دارو ذخیره کنند
  • تامین دارو‌ها و واکسن‌های دامپزشکی برای امنیت غذایی
  • سپام بانک صادرات برای تامین سرمایه برای تولید
  • نسخه محدود هدست Meta Quest 3S Xbox Edition پیش از رونمایی رسمی لو رفت