Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2025-06-24@14:43:59 GMT

نسل جدید با گره‌های روحی مواجه‌اند

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۹۱۰۸۸۰

یک نماینده مجلس با هشدار نسبت به چالش‌های روحی و روانی نسل جدید دانشجویان، بر مسئولیت خطیر مدیران تربیتی و آموزشی تأکید کرد و گفت: آینده کشور در دستان دانشجویان امروز است و باید با پایش مستمر سلامت روان، بهره‌گیری از مشاوره، منابع دینی و تکنیک‌های علمی، زمینه ارتقای سلامت معنوی و روانی آنان را فراهم کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر محمد سراج در چهاردهمین نشست مشترک روسای مراکز مشاوره و بهداشت دانشگاه های سراسر کشور که صبح امروز در سالن ۱۷ شهریور دانشگاه خوارزمی برگزار شد،ضمن بیان این مطلب، با اشاره به حدیثی از امیرالمومنین علی (ع) افزود: علی (ع) امیر کلام و شخصیت بی‌نظیر عالم خلقت، صاحب اختیار عالم قیامت است. ایشان می‌فرمایند: همان‌گونه که بدن‌ها خسته می‌شوند، روح انسان نیز دچار کسالت و ملالت می‌شود. این بیان نشان می‌دهد که انسان تنها موجودی جسمانی نیست، بلکه بعد روحی و متافیزیکی نیز دارد.

نماینده مردم تهران ادامه داد: گاهی انسان با وجود کار فراوان در طول روز، در پایان روز سرحال است و یا پس از یک شب استراحت، صبح را با بی‌حوصلگی آغاز می‌کند. این حالات به جسم مربوط نیست؛ چرا که جسم با استراحت و تغذیه به سرعت بازیابی می‌شود، اما روح نیازمند توجه و مراقبت ویژه‌ای است.

وی تأکید کرد: پیام اصلی این است که انسان موجودی دو بُعدی است و همان‌طور که به جسم خود توجه می‌کند، باید به روح نیز اهمیت دهد، زیرا روح تأثیر مستقیم بر جسم دارد. توجه به لطافت و ظرافت سخنان حکیمانه، روح را تقویت می‌کند. حتی یک جمله یا کلمه می‌تواند مسیر زندگی انسان را تغییر دهد و این اهمیت مشاوره و راهنمایی را دوچندان می‌کند.

نماینده تهران با استناد به سخنان امیرالمومنین (ع) تصریح کرد: بعد روحانی و معنوی انسان، اگر مورد غفلت قرار گیرد و خسته شود، زمینه‌ساز بسیاری از مشکلات می‌شود. بسیاری از آسیب‌ها و حتی خودکشی‌ها ریشه در مشکلات روحی دارند. رفتار انسان متاثر از اعتقادات، باورها و ارزش‌های پذیرفته شده اوست و برای اصلاح رفتار باید به لایه‌های عمیق‌تر این ارزش‌ها و باورها توجه کرد.

وی اضافه کرد: اگر می‌خواهیم فرد را از خستگی و ملالت روحی و روانی نجات دهیم، باید او را به سمت سخنان حکیمانه و تقویت بعد معنوی هدایت کنیم. این رویکرد، راهکار اساسی برای ارتقای سلامت روانی و معنوی جامعه است.

وی با تأکید بر اهمیت بهره‌گیری از ظرافت‌ها و لطافت‌های سخنان حکیمانه، اظهار کرد: برترین و بهترین سخن حکیمانه، کلام خدای متعال است؛ همان خدایی که خالق، صاحب و مالک ماست. کسی که با قرآن انس دارد، بن‌بست روحی نخواهد داشت و حداقل به سمت مشکلاتی مانند خودکشی که یکی از معضلات انسان‌هاست، سوق پیدا نمی‌کند. چرا که همواره گره‌های روحی خود را با سخنان حکیمانه قرآن باز می‌کند.

سراج با اشاره به مسئولیت خطیر مسئولان تربیتی و آموزشی در قبال نسل جدید، خطاب به روسای مراکز مشاوره و بهداشت دانشگاه‌ها گفت: شما با نسلی روبه‌رو هستید که آینده کشور در دستان آن‌هاست و مسئولیت تربیت و تعلیم طیف گسترده‌ای از دانشجویان کشور بر عهده شماست. این نسل به دلیل ورودی‌های فراوان و نبود پالایش مناسب، با گره‌های متعددی مواجه می‌شود که مستقیماً بر روح و روان آن‌ها تأثیر می‌گذارد.

وی ادامه داد: اگر به مراکز مشاوره اهمیت داده شود، بسیاری از این مشکلات قابل پیشگیری است. متأسفانه برخی مدیران ارشد وزارت علوم از اهمیت این موضوع غافل هستند و این وظیفه روسای مراکز مشاوره و بهداشت دانشگاه ها است که مدیران و مسئولان مؤثر را نسبت به اهمیت موضوع توجیه و ترغیب کنند تا حمایت‌های لازم را داشته باشند. خود روسای مراکز مشاوره نیز باید با تمام وجود به این مسئله باور داشته باشند که بُعد روحی انسان نیازمند پایش و مراقبت مستمر است.

سراج با مقایسه پایش سلامت جسم و روح بیان کرد: همان‌طور که برای جسم آزمایش‌هایی مانند اندازه‌گیری وزن، قند و چربی وجود دارد، باید برای سلامت روح نیز سازوکارهایی جهت سنجش و شناسایی آسیب‌ها تعریف شود. این کار جز با دقت در رفتار فرد و بررسی عمیق آن ممکن نیست و نباید به رفتار ظاهری بسنده کرد.

وی در پایان تأکید کرد: در این مسیر، بهره‌گیری از منابع غنی دینی و تکنیک‌های علمی می‌تواند بسیار مؤثر باشد. امیدوارم با تلاش و همت شما عزیزان، شاهد ارتقای سلامت روانی و معنوی دانشجویان باشیم.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نماينده مجلس سلامت رواني هوش مصنوعی نمایشگاه ایران هلث 1404 فناوري نانو روسای مراکز مشاوره سخنان حکیمانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۱۰۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

دیگر خبرها

  • ۲۹ پایگاه اجتماعی به افراد آسیب‌دیده خدمات می‌دهند
  • ارائه خدمات مشاوره ای و معیشتی به شهروندان تهرانی
  • تداوم سقوط نوشاد عالمیان در رنکینگ جهانی
  • نبض کند کسب و کارها در بحبوحه جنگ
  • شیائومی با دست پر به رویداد بزرگ «انسان × خودرو × خانه» می‌ آید
  • قیمت رسمی سیب زمینی و پیاز اعلام شد ( ۱ تیر )
  • اینزاگی خیلی زود با دشمن قدیمی مواجه می‌شود‍!‏
  • استفاده از ربات‌های انسان‌نما در فاکسکان برای ساخت سرورهای هوش مصنوعی انویدیا
  • تاثیر حمله نظامی آمریکا بر بازار‌های جهانی/ موج شدید نوسانات در راه
  • تثلیث نوری: پاسخ روانشناسی به ترس‌ های تاریک ما درباره انسان‌ ها / نگرش ما درباره انسان ها در دنیای حقیقی چگونه است؟ از اعتماد تا بی اعتمادی