Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «سلامت نیوز»
2025-06-25@10:26:19 GMT

چه زمانی به مکمل‌های پروبیوتیک نیاز داریم؟

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ | کد خبر: ۴۴۹۱۰۹۱۴

چه زمانی به مکمل‌های پروبیوتیک نیاز داریم؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از financialexpress، در سال‌های اخیر، پروبیوتیک‌ها به یکی از پرطرفدارترین ترندهای سلامت تبدیل شده‌اند و در قالب کپسول‌ها، پودرها یا حتی آدامس‌ها به فروش می‌رسند. آنها ادعا می‌کنند که “سلامت روده را بهبود می‌بخشند” و “ایمنی بدن را تقویت می‌کنند.” اما آیا واقعاً به مکمل‌های پروبیوتیک نیاز دارید یا می‌توانید همین فواید را از رژیم غذایی روزانه‌تان به‌دست بیاورید؟ دکتر کارونا چاتورودی، رئیس بخش تغذیه بالینی بیمارستان ماکس سوپر اسپشالیتی، نویدا، می‌گوید که پاسخ این سوال به وضعیت سلامتی شما بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او معتقد است که مکمل‌های پروبیوتیک حاوی باکتری‌ها و مخمرهای زنده هستند که برای بدن مفیدند. آنها سیستم دفاعی بدن را حمایت و ایمنی را تقویت می‌کنند، به‌ویژه با حفظ سلامت روده‌ها.

پروبیوتیک‌ها چیستند؟

پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده – معمولاً باکتری یا مخمر – هستند که به‌طور طبیعی در بدن، به‌خصوص در دستگاه گوارش، زندگی می‌کنند. شایع‌ترین سویه‌هایی که در مکمل‌ها یافت می‌شوند، لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم هستند. این “باکتری‌های مفید” نقش مهمی در هضم، جذب مواد مغذی و مقابله با میکروب‌های مضر دارند.

“پروبیوتیک‌های خوراکی به بازگرداندن تعادل باکتری‌های مفید در روده کمک می‌کنند”، دکتر چاتورودی توضیح می‌دهد. “این کار نه‌تنها هضم را تسهیل می‌کند، بلکه به جذب مواد مغذی و حذف میکروب‌های مضر هم کمک می‌کند.”

مکمل‌های پروبیوتیک معمولاً برای افرادی تجویز می‌شوند که دچار مشکلات گوارشی مثل نفخ، اسهال یا بعد از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها هستند – چون آنتی‌بیوتیک‌ها هم باکتری‌های مضر و هم باکتری‌های مفید را از بین می‌برند.

چه زمانی باید مکمل پروبیوتیک مصرف کرد؟

اگرچه پروبیوتیک‌ها معمولاً ایمن هستند، دکتر چاتورودی می‌گوید که برای همه لازم نیستند. او توصیه می‌کند: اگر سالم هستید و دستگاه گوارش‌تان خوب کار می‌کند، معمولاً نیازی به مصرف مکمل ندارید.یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از غذاهای تخمیرشده، می‌تواند تمام پروبیوتیک‌های موردنیازتان را تأمین کند.

برخی افراد ممکن است عوارض جانبی جزئی مانند نفخ یا ناراحتی گوارشی داشته باشند، یا حتی تداخلات منفی با داروها – به‌ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها. بنابراین، همیشه بهتر است پیش از شروع مصرف این مکمل‌ها با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

آیا غذاها به اندازه مکمل‌ها مؤثرند؟

قطعاً! در واقع، دکتر چاتورودی توصیه می‌کند به‌جای مصرف مکمل‌ها، غذاهای طبیعی پروبیوتیک را انتخاب کنید.

غذاهایی مانند ماست، دوغ، پنیر و ترشی‌ها به‌طور طبیعی حاوی باکتری‌های مفید هستند. این غذاها همان فواید مربوط به سلامت روده را بدون خطرات احتمالی مکمل‌ها دارند.

غذاهای تخمیرشده‌ی دیگر مانند خمیر دوزا و ایدلی، کیمچی،کلم ترش و کامبوچا هم اگر به‌طور منظم مصرف شوند، می‌توانند به سلامت روده کمک کنند.

تعادل، کلید اصلی است

اگرچه مکمل‌های پروبیوتیک می‌توانند در شرایط خاص مفید باشند، اما برای همه یک راه‌حل عمومی نیستند. بهترین رویکرد؟ تمرکز روی مصرف غذاهای متنوع و مغذی، هیدراته‌ماندن و مدیریت استرس – چراکه یک سبک زندگی سالم، کلید سلامت روده است.

مکمل‌ها می‌توانند به برخی افراد با مشکلات خاص کمک کنند، اما برای بیشتر ما، یک رژیم غذایی طبیعی کفایت می‌کند. بدن شما خودش توانایی حفظ سلامت روده را دارد – فقط باید سوخت مناسب به آن بدهید.

منبع: سلامت نیوز

کلیدواژه: مکمل های پروبیوتیک باکتری های مفید پروبیوتیک ها سلامت روده باکتری ها مکمل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.salamatnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «سلامت نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۴۴۹۱۰۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

دیگر خبرها

  • آیا مصرف ماهی برای کودکان مضر است؟
  • تشخیص بیماری‌ها با یک بازدم ساده با دستگاه تنفس سنج ABLE
  • زمان طلایی برای تشخیص و درمان سرطان روده بزرگ
  • پیشگیری از پروستات با یک نوشیدنی خاص!
  • تبدیل زباله ‌های پلاستیکی به استامینوفن!
  • دلایل رایج خارش واژن 
  • افزایش ۱۳۵ درصدی مصرف دخانیات در دختران ۱۳ تا ۱۵ سال
  • مصرف قهوه باعث بهبود سلامت در دوران سالمندی می ‌شود
  • غذاهای عملکردی چیست؟/ این خوراکی ها منابع غذایی عملکردی است
  • فعلا نیازی به مصرف عمومی ید پتاسیم نیست!