Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- عضو کمیته علمی مرکز جامع سرطان ایران با اشاره به پیشرو بودن کشورمان در منطقه در حوزه پزشکی سلولی و مولکولی، بر اهمیت گسترش فعالیت ها در این زمینه تاکید کرد و گفت: این رشته تحصیلی هم اکنون در 11 دانشگاه کشور راه اندازی شده است.

دکتر ناصر پارسا روز در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: دانشگاه های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، شیراز، اصفهان، کاشان، دانشگاه های تربیت مدرس و فردوسی مشهد از جمله مراکز آموزشی هستند که در این زمینه مشغول تربیت نیروهای متخصص هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی بر لزوم گسترش این رشته پزشکی در دانشگاه ها تاکید کرد و گفت: رشته پزشکی سلولی و مولکولی باید در سایر دانشگاه های علوم پزشکی هم راه اندازی شود.
پارسا ادامه داد: هرچند فعالیت های خوبی در این زمینه در دانشگاه ها انجام گرفته اما اگر بخواهیم به کشورهای پیشرفته برسیم، باید در کلوکلوم آموزشی دوره تحصیلات تکمیلی تغییراتی ایجاد شود.
عضو کمیته علمی مرکز جامع سرطان ایران اظهار کرد: مطالب آموزشی علاوه بر این که باید مبتنی بر آخرین یافته های علمی باشند، لازم است که کاربردی هم باشند تا بتوان نهایت بهره برداری را از این ظرفیت به عمل آورد.
پارسا با اشاره به ضعف همکاری دانشمندان علوم پایه و بالینی، اظهار امیدواری کرد که این همکاری تقویت شود و گسترش یابد تا نتایج یافته های علمی برای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماران مورد استفاده قرار گیرد.

** ایران پیشرو در پزشکی سلولی و مولکولی منطقه
استاد سرطان شناسی و ژنتیک اظهار کرد: کشورمان در این رشته در منطقه پیشرو است و مصر و ترکیه تنها رقبای منطقه ای ما در این حوزه هستند.
عضو کمیته علمی مرکز جامع سرطان ایران با تاکید بر این که می توانیم وضعیت بهتری را هم در قاره آسیا داشته باشیم، افزود: می خواهیم حرف اول آسیا را در این زمینه بزنیم و جلوتر از کره جنوبی و ژاپن باشیم؛ با توجه به برخورداری از ظرفیت های لازم مانند دانشجویان باهوش و استادان مجرب و فعالیت دانشگاه ها، می توانیم جایگاه خود را در آسیا و دنیا افزایش دهیم، اما لازمه آن مدیریت مناسب است.
وی به فعالیت برخی از شرکت های دانش بنیان و خصوصی در این زمینه اشاره کرد و گفت: ما در زمینه هایی مانند نانوفناوری و سلول های بنیادی حرف های زیادی برای گفتن داریم و در این زمینه هم می توانیم به موفقیت های بزرگی دست یابیم.
پارسا ادامه داد: کشورهای پیشرفته حدود 20 سال است که در حوزه پزشکی سلولی و مولکولی فعال هستند و خوب دارند پیش می روند؛ما هم باید تلاش کنیم از آنها عقب نمانیم.
وی اظهار کرد: هم اکنون بیماری ها را براثر علائم آن درمان می کنیم اما این رشته به ما می آموزد که باید بیماری ها را در سطح مولکولی ریشه یابی کرد تا علل و مکانیزم به وجود آمدن آنها را به درستی دریابیم.
پارسا افزود: در نتیجه درمی یابیم که در سطح مولکولی چه تغییراتی ایجاد شده و با دانستن آن، اقدام به درمان بیمار می کنیم که در این صورت بیماری برطرف می شود و علائم آن خود به خود از بین خواهد رفت.
وی با اشاره به این که پایه تولید دارو در این حوزه براساس ژنوم فرد مبتلا است، بیان کرد: براساس ژنوم هر فرد، داروی متناسب تولید خواهدشد؛ به واقع ممکن است افراد به یک بیماری مبتلا شوند اما داروهای درمان آنها فرق کند.
پزشکی مولکولی یکی از شاخه های جوان علوم پایه است که پیشرفت آن با سرعتی حیرت انگیز در جهان ادامه دارد و شگفتی های بسیاری را موجب شده است.
یکی از امتیازهای راه اندازی رشته پزشکی مولکولی در مقطع دکترای تخصصی Ph.D این است که این رشته می تواند با تلفیق خلاقیت و انتقال دانش پزشکی مولکولی از طریق ترکیب آموزش و پژوهش پایه و بالینی، به یادگیری فعال و تحقیق به روز به گسترش مرزهای دانش در این حیطه کمک کند. بنابراین رسالت اصلی این رشته فراهم ساختن عرصه آموزشی و پژوهشی در راستای بررسی بیماری ها و عوامل ایجاد کننده در سطح مولکولی است.
کلیه مراکز تحقیقاتی و آموزشی دانشگاهی خصوصیات مراکز تحقیقات بالینی نیاز به فهم و آشنایی کامل به مفاهیم پزشکی در سطح سلولی و مولکولی دارند بنابراین تربیت متخصصان در مقطع دکترا در رشته پزشکی مولکولی می تواند سبب ارتقای کمی و کیفی تحقیقات در عرصه پزشکی شود.
از آن جا که تحقیقات مولکولی علوم پایه در زمینه های مختلف از جمله بیوشیمی، ژنتیک ایمنولوژی، بیماری های عفونی، سرطان در تشخیص و درمان بسیاری از بیماری ها کمک شایانی کرده است. بنابراین تأسیس این دوره در مقطع Ph.D از اهمیت دو چندان برخوردار می باشد.
نهایتاً تربیت نیروی انسانی در سطح دکترای تخصصی Ph.D به ارتقای کمی و کیفی تحقیقات خواهد انجامید و فارغ التحصیلان این رشته از این طریق می توانند مشکلات موجود بهداشتی و درمانی در حیطه پزشکی مولکولی را رفع نمایند.
علمی** 1201 **
خبرنگار: عبدالکریم جبارپور* انتشار: محتشمی پور

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۲۸۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است

ایسنا/خراسان رضوی فرماندار رشتخوار راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در این شهرستان را ضروری دانست.

حسین باهوش در حاشیه دیدار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت‌حیدریه با وی به ایسنا گفت: هر چه قدر بتوانیم چتر حوزه دانشگاه و مراکز علمی و پژوهشی را در شهرستان باز کنیم، قطعاً هویت منطقه حفظ و ظرفیت‌های شهرستان افزایش پیدا خواهد کرد.

وی در ادامه درخصوص روند احیای دانشگاه پیام نور و اقدامات انجام شده در این حوزه، بیان کرد: ۲ سال پیش با تلاش‌ها و پیگیری‌های انجام شده دانشگاه پیام نور رشتخوار که در آستانه جمع‌آوری بود با ۱۵۰ دانشجو مجدداً احیا شد و امسال قریب به ۵۰۰ دانشجو دارد.

فرماندار رشتخوار با بیان اینکه همین امر باعث شد این دانشگاه رتبه برتر جذب بیشترین دانشجو در استان را از آن خود کند، اذعان کرد: ما به جد پیگیر راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در شهرستان رشتخوار هستیم و با تمام توان و ظرفیت برای فعال شدن آن تلاش خواهیم کرد.

وی تأکید کرد: رشته‌های تحصیلی که مورد نیاز شهرستان است باید توسط کارشناسان شناسایی شود و همان رشته‌ها آموزش داده شوند.

باهوش خاطرنشان کرد: در جلسه‌ای که با آموزش و پرورش، مدیران شرکت‌های فولادی و مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای برگزار گردید قرار بر این شد که نیروهای بومی مرتبط با نیاز شهرستان آموزش داده شوند و به محض راه‌اندازی صنایع فولادی، نیروها به شرکت‌های مربوطه تزریق شوند.

فرماندار رشتخوار در ادامه افزود: رشتخوار در حال پیشرفت و توسعه در مسیر صنعتی شدن است و در آینده نزدیک منطقه متحول شده و چرخه‌های تولید فولاد راه‌اندازی خواهند شد.

وی بیان کرد: در شرایط کنونی می‌طلبد به سمت رشته‌های تحصیلی فنی و مهندسی پیش برویم و نیروهای ماهر برای شهرستان آموزش دهیم.

باهوش راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در این شهرستان را ضروری دانست و گفت: هدف دانشگاه آزاد باید تربیت دانشجو در این منطقه باشد که در ابتدا باید رشته‌های مرتبط شناسایی شده و بعد فضاهای آموزشی لازم و اساتید مربوطه تأمین شوند.

وی با بیان اینکه رشتخوار سرشار از استعدادهای ناب علمی و جوانان مستعد است، اذعان کرد: ارتقای توان کمی و کیفی دانشگاه‌ها در جای جای این شهرستان ضروری است و باید در اولویت اول برنامه‌های توسعه‌ای مسئولان قرار گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رشته دندانپزشکی کودکان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • شیر گاو یکی از چالش برانگیزترین مشکلات پزشکی را حل کرد
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • شیراز میزبان رویداد تخصصی بازساختی پزشکی آینده
  • راه‌اندازی اپراتور اختصاصی هوش مصنوعی در کشور
  • رشته‌های عفونی و خون متقاضی کمتری دارند/ شاهد گسترش مصرف سیگار هستیم
  • ‌رویداد تخصصی بازساختی ـ پزشکی آینده در شیراز برگزار می‌شود
  • پزشکی به شرط کسب درآمد
  • مخبردزفولی: استقرار اقتصاد دانش پایه شرط مهم تحقق مرجعیت علمی است
  • راه اندازی میز خدمت در نمایشگاه تجهیزات پزشکی