Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-28@21:41:29 GMT

نگاهی به وضعیت تولید پوشاک در کشور

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۳۳۱۵۶

نگاهی به وضعیت تولید پوشاک در کشور

2544 میلیون دلار قاچاق در سال 1395 در حوزه پوشاک، بهانه خوبی است، برای پرداختن به این موضوع مهم. پژوهش حاضر نگاهی دارد به وضعیت پوشاک، به ­ویژه پوشاک کودک، در کشور. چکیده مصاحبه پژوهشی:· در شش ماهه سال 96 نزدیک به 800 هزار نوزاد متولد شده که می­توان پیش­بینی کرد این رقم تا پایان سال به بیش از یک و نیم میلیون برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یعنی بازار لباس کودک همیشه در جریان است.

· 70درصد مصرف لباس کودک در کشور را اجناس وارداتی تشکیل می­دهند.

· 2,544 میلیون دلار میزان ارزش قاچاق پوشاک در کشور برآورد شده است.

· طراحی،حلقه گمشده صنعت پوشاک است.

پژوهش خبری صدا وسیما: 2544 میلیون دلار قاچاق در سال 1395 در حوزه پوشاک، بهانه خوبی است، برای پرداختن به این موضوع مهم. پژوهش حاضر نگاهی دارد به وضعیت پوشاک، به ­ویژه پوشاک کودک، در کشور. جناب آقای حمیدرضا نیک طبع، مسئول بخش صنعت و تکنولوژی بنیاد ملی مد و لباس و سینا شابختی یک تولیدکننده قدیمی و موفق، ما را در تهیه این پژوهش یاری کردند[1].

آمار وضعیت پوشاک در سال 1395 (میلیون دلار) [2]

عرضه پوشاک در سال 95 به میزان 5636 میلیون دلار در کشور بوده است، از طرفی میزان تقاضا در همین مقطع زمانی، حدود 8180 میلیون دلار بوده است، یعنی این 2544 میلیون دلار را، می­ توان قاچاق دانست.

میزان خسارت عمومی حاصل از قاچاق پوشاک در سال 1395 (میلیون دلار)

صحبت ­های شنیدنی یک تولیدکننده قدیمی و موفق

سینا شابختی از تولیدکنندگان موفق پوشاک کودک در کشور، همه مواد اولیه کارخانه خود را از صفر تا صد از مواد تولیدی داخلی تهیه می­ کند، معتقد است متاسفانه در کشور فرهنگ بی توجهی و استفاده نکردن از محصولات داخلی وجود دارد، وگرنه صنعت نساجی با وجود همه مشکلات،‌ هنوز هم پتانسیل بیشترین اشتغال را دارد.

وقتی حق بیمه، بهره بانکی و مالیات بالاست، قیمت تمام شده تولیدات بالا می­ رود، اما هنوز قابل رقابت با جنس وارداتی هست. جایی که ما به عنوان تولید کننده توان رقابت خود را از دست می ­دهیم، ورود قاچاق بدون تعرفه است.

ما در دولت آقای خاتمی 100 هزار عدد [3]صادرات، در سال داشتیم. در مقطع تحریم­ ها، دچار رکود شدیم و بازار اروپا را از دست دادیم و رقبای چینی و ترک، جایگزین ما شدند. در حال حاضر یک سال است که صادرات خود را به آسیای میانه، افغانستان و برخی اقلیم ­های سردسیر آغاز کردیم و کمتر از 30 هزار عدد صادرات داریم.

* مهم ­ترین مشکلاتی بر سر راه تولید از دیدگاه تولیدکننده:

· فرهنگ استفاده نکردن از جنس داخلی در میان مردم

· رقابت ناعادلانه به دلیل ثابت بودن نرخ ارز، بالا رفتن تورم و گران نشدن متناسب تولید داخل

· رقابت ناعادلانه تولید داخل با قاچاق

* نقش وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت در حمایت از صنعت پوشاک

به نظر برخی کارشناسان تلفیق وزارت صنعت و تجارت در یک وزراتخانه کار درستی نبوده است. دلیل این مدعا گرایش وزرای مختلف به این وزارتخانه تلفیقی است به طوریکه در برحه ای توجه مدیران به بخش صنعت است و در زمان دیگر مدیران نگرشی تجاری دارند که به نظر می رسد این دو نگاه تا کنون نتایج خوبی برای صنعت پوشاک کشور به همراه نداشته است.

* صادرات لباس کودک

در شش ماهه اول سال 96 نزدیک به 800 هزار نوزاد متولد شده که می ­توان پیش­ بینی کرد این رقم، تا پایان سال، به بیش از یک میلیون و نیم برسد. این یعنی بازار لباس کودک همیشه در جریان است.

لباس کودک برای صادرات اهمیت و جایگاه ویژه ای دارد و استانداردهای زیادی نیز می­ خواهد. الگوهای سایزبندی و استاندارد بودن مواد اولیه از آن جمله است.

طراحی حلقه گمشده صنعت پوشاک

کارشناس دیگر ما آقای حمیدرضا نیک طبع، مسئول بخش صنعت و تکنولوژی بنیاد ملی مد و لباس در این خصوص نظر متفاوتی دارند . ایشان اعتقاد دارند که: طراحی حلقه گمشده صنعت پوشاک، و به­ ویژه لباس کودک است. تولیدکننده خارجی توانسته با استفاده از همین ابزار، بازار ما را به­ دست بگیرد. لذا ضروری است مطالبه کودک و نوجوان شناسایی شود و همچنین طراحان ما از سلیقه مردم شناخت کاملی پیدا کنند. اگر ندانیم مردم چه می‌خواهند و پاسخ خواسته آن­ها را ندهیم، در واقع به رشد قاچاق کمک کردیم. متاسفانه واسطه­ ها اجازه نمی ­دهند تولید رشد کند. [4]

سخن آخر

دوختن لباس کودکان به دلیل ظرافت، معمولا تا دو برابر وقت م ی­گیرد، در نتیجه، هزینه ­های تولید آن بالا می ­رود و حتی تولید کننده ها هم کمتر مایل به تولید هستند باید توجه داشت، در تهیه این دست پوشاک، باید نگاه ویژه ­ای به رنگ­ های شاد، طرح ­های کارتونی و مدل­ های به روز داشت. آمارها نشان می ­دهد تنوع طرح لباس ­های بچه­ گانه تولید داخل، حدود 30 مدل است اما همین رقم در لباس­ های ترک وارداتی به 80 تا 100 مدل می ­رسد.

به هر روی، ضعف فراوانی در تولید لباس ­های مناسب کودکان، در کشور احساس می­ شود و همین موضوع عرصه را برای ورود قاچاق هموار می ­کند. با وجود داشتن یک بازار داخلی بزرگ حدودا 20 میلیون نفری ؛ اما ما فقط 30 درصد از این بازار را در اختیار داریم.

پژوهش خبری//تینا صالحی


[1] - مصاحبه های این گزارش در تاریخ15/ 6/ 1396، انجام شده است.

[2]- کارگروه برآورد حجم قاچاق، اداره کل آمار و اطلاعات ستاد

[3] - عدد؛ اصلاح عرفی میان صنعتگران پوشاک است که معنای آن یک تیکه از البسه مانند پیراهن و یا شلوار می باشد.

[4]- حمیدرضا نیک طبع، مسئول بخش صنعت و تکنولوژی بنیاد ملی مد و لباس



منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۳۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری

میثم کهربائی، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ باعث شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، باعث شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها باعث شده علاقمندی به تولید از بین برود.

عضو هیأت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیافتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصین مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری باعث می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

کد خبر 6089376 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • از اشتغالزایی تا صادرات در روستای چهلخانه
  • کشف محموله میلیاردی پوشاک قاچاق در بستک
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • صنعت حمل و نقل بین المللی: مروری جامع با نگاهی عمیق به نقش هوش مصنوعی
  • جریمه قاچاقچی پوشاک در شیراز
  • دستگیری باند سرقت از مغازه و فروشگاه‌های پوشاک
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • نگاهی به هیاهوی جدید درباره سریال «پایتخت»
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری