Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-06@20:53:27 GMT

پيش بيني بازار سرمايه در نيمه دوم 96

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۳۹۶۳۳

پيش بيني بازار سرمايه در نيمه دوم 96

خبرگزاري آريا - از نظر تکنيکالي، مقاومت مهمي پيش روي شاخص نيست و پيش بيني مي شود که در آينده نزديک شاخص به محدوده 90 هزار واحد برسد.
به گزارش خبرگزاري آريا، سعيد شعباني، حسابدار رسمي گفت: به نظر مي رسد با توجه به اتفاقاتي که در واپسين روزهاي تابستان جاري رخ داد و موجبات تحولات مثبت در بازار سرمايه را فراهم کرد، در نيمه دوم سال بازار سرمايه با رونق همراه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


شعباني ادامه داد: با اشاره به برآورد عملکرد ٦ ماهه اول شرکت هاي بورسي و فرابورسي در سال جاري در مقايسه با عملکرد مشابه سال قبل و نيز عملکرد 3 ماهه دوم سال به نظر مي رسد اين عملکرد نسبت به 3 ماهه نخست سال بهتر باشد؛ لذا فارغ از تحولات سياسي و در صورت تثبيت قيمت هاي جاري مواد خام مي توان انتظار داشت نيمه دوم سال بازار سهام از رونق برخوردار شود. همچنين با کاهش سود سپرده ها و تداوم آن، بازار سهام مستعد رونق است مخصوصا وقتي که عملکرد ٦ ماهه شرکت ها اعلام شود.
وي همچنين خاطر نشان کرد: با توجه به عدم همکاري بانک هاي بزرگ دنيا با بانک مرکزي ايران، محدويت منابع ارزي به جهت کاهش قيمت نفت و اندک بودن صادرات غير نفتي و با توجه به کاهش اخير نرخ سود بانکي، احتمال سوداگري در بازار ارز وجود دارد چرا که سپرده گذاران منابع را از بانک ها خارج کرده و به سمت سرمايه گذاري در ارز روي مي آورند.
شعباني با بيان اين نکته که نرخ سود ١٥ درصد سود بانکي معاف از ماليات همچنان نرخ بالايي است به اخبار پولي مالي گفت: در صورت کاهش نرخ سود به ١٢ درصد و حذف سود حساب هاي بانکي پشتيبان، همچنان سوداگري در بازار ارز نامحتمل است.
برخلاف روند حرکت بازار سرمايه در سال گذشته، در سال‌جاري اين بازار بازدهي مناسبي را تا انتهاي شهريور به ثبت رساند، به گونه اي که شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران توانست با 9درصد بازدهي از سقف 3.5ساله خود را عبور کرده و به محدوده 84500واحد برسد.
وي همچنين تاکيد کرد: نکته جالب اينکه هنوز هم اين بازار در برابر بازارهاي کم‌ريسک تر اوراق بدهي عملکرد ضعيفي دارد. بازدهي اوراق خزانه يا مشارکت به‌عنوان بازار کم‌ريسک‌تر 11درصد است که اين موضوع نشان مي دهد هنوز هم بازارهاي اوراق بدهي و پول رقيب بي‌چون و چراي همه بازار‌هاي موازي کشور هستند.
اين حسابرس با اشاره به اين نکته که براي رشد بازار سرمايه دلايل زيادي را مي‌توان برشمرد، تصريح کرد: از جمله اينکه نرخ سود بانکي مورد توافق 15درصدي بانک‌ها به‌صورت سختگيرانه اي هم‌اکنون اجرا مي‌شود. در چنين شرايطي نسبت قيمت به درآمد بازار سرمايه 6.7 خواهد شد. اين رقم اکنون 7 است و نشان مي دهد که مي‌توان انتظار رشد بيشتري را هم داشت.
شعباني در ادامه افزود: از طرفي رشد نرخ دلار هم بر روند حرکت بازار سرمايه مؤثر است و دلار 2ماه گذشته در محدوده 3770تومان بوده و اکنون در محدوده 3900تومان قرار دارد که رشد ملايم اما مداومي را تجربه کرده است. وي در نهايت تاکيد کرد: پيش بيني مي‌شود اين رشد در نيمه دوم سال نيز ادامه دار باشد. انتظار مي‌رود با رشد دلار، صنايع مربوط صادرات‌محور هم به آرامي با رشد سودآوري مواجه شوند که اين موضوع در مجموع به نفع بازار سرمايه هست.
علاوه بر اين انتظار گزارش‌هاي مثبت شش‌ماهه شرکت‌هاي پذيرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ايران، تثبيت قيمت‌هاي جهاني پس از رشدي که داشتند و احتمال رشد نرخ تورم از ديگر اتفاقاتي هستند که انتظار مي‌رود بازار سرمايه را در نيمه‌دوم سال هم مثل نيمه اول، مثبت کنند.
اما مهم ترين دليل رشد بازار در نيمه دوم سال فشار بانک مرکزي بر اجراي دقيق نرخ سود بانک ها روي سقف 15 درصد مي توان برشمرد.
از نظر تکنيکالي، مقاومت مهمي پيش روي شاخص نيست و پيش بيني مي شود که در آينده نزديک شاخص به محدوده 90 هزار واحد برسد.
با توجه به اين که در حال حاضر در بازار هاي موازي مثل مسکن، طلا، سپرده هاي بانکي و در ساير بازارهاي کشور اتفاق و اقبال خاصي وجود ندارد پيش بيني مي شود در نيمه دوم سال هم کماکان اقبال سرمايه گذاران به بورس زياد باشد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۹۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 

رونق تولید موضوعی است که در سال های اخیر بیشتر مورد توجه سیاست گذاران کلان و مسئولان اقتصادی کشور قرار گرفته و سال ۱۴۰۳ نیز شعار جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب شده است اما نقش بورس در این زمینه چیست؟

به گزارش ایسنا، کارشناسان اقتصادی بازار سرمایه را یکی از ابزارهای مناسب برای اجرای سیاست رونق تولید عنوان می‌کنند، اما آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید در کشور شود؟ برخی معتقدند که بورس به واسطه بازار ثانویه امکان جذب نقدینگی جدیدی ندارد و بنابراین نمیتواند به شرکت ها کمک کند و  آنچه در بورس اتفاق می افتد، نوسانات متعدد است.

برزو حق شناس در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه بازار سرمایه یکی از مولفه‌های اقتصادی هر کشوری است، گفت: در  واقع رونق تولید نیز یکی از سیاست‌های کلان کشور در حوزه اقتصاد  محسوب می‌شود که بورس جزئی از آن و یکی از ابزارهای اجرای این سیاست کلان محسوب می‌شود. 
وی با اشاره به اینکه بورس نمی‌تواند به تنهایی باعث رونق تولید شود، یادآور شد: اگر سیاست های دیگر کشور در کنار بورس به کمک رونق تولید بیاید در آن زمان است که رونق تولید شکل می گیرد. 
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تفاوت بازارهای اولیه و ثانویه پرداخت و ادامه داد: اینکه بورس بازار ثانویه است تعریف درستی است،  اما اگر به درستی مدیریت نشود باعث اختلال در بازار اولیه می شود.
به گفته حق شناس، بازار اولیه به شرکت‌ها کمک می‌کند تا تامین مالی شوند و بتوانند عرضه اولیه خود را برای سرمایه گذاران به نمایش بگذارند، اما در کنار بازار اولیه اگر بازار ثانویه یعنی بورس فعالیت بانشاطی نداشته باشد نمی توان انتظار داشت که بازار اولیه هم رونق پیدا کرده و با استقبال سرمایه گذاران رو به رو شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • اهمیت وجود پیش‌بینی مالی برای استارت‌آپ‌های کوچک چیست؟
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • جذب سرمایه گذاری برای تکمیل وایجاد واحدهای بخش کشاورزی در زنجان
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی وضع هوای مازندران در ۶ روز آینده