Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@14:01:11 GMT

همدان رویشگاه هزاران گونه گیاهی

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۴۴۸۸۹

همدان رویشگاه هزاران گونه گیاهی

همدان - ایرنا - وجود بیش از یک هزار 540 گونه گیاهی در کوه ها، دشت ها، دامنه ها، ارتفاعات و سراب های همدان، این استان را به رویشگاهی برای گیاهان دارویی و خوراکی تبدیل کرده است.

به گزارش ایرنا، بسیاری از گونه های گیاهی از دیرباز برای اهالی استان همدان شناخته شده اند و با رشد و نمو آنها در دشت های سرسبز و دامنه های خوش آب و هوای این استان، الوند نشینان سفره های خود را در دشت و دمن گسترانده و به برداشت این گونه ها که مصارف خوراکی و دارویی دارند مبادرت می ورزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همدان منطقه‌ای کوهستانی است و کوه الوند با سه هزار 574 متر ارتفاع به عنوان مهمترین ارتفاعات این منطقه یکی از کانون های مهم گونه های مختلف گیاهی به شمار می رود.
به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان، تعداد گونه، جنس و خانواده گیاهی موجود در این استان شامل یک هزار و 540 گونه از 511 جنس و 90 خانواده است؛ رقمی که بسیار قابل توجه بوده و می تواند به عنوان ذخیره گاه و بانک گیاهی مطرح شود.
محمدرضا محمدی در این باره به خبرنگار ایرنا، گفت: طبق آخرین بررسی ها، 315 گونه دارویی خود رو در اراضی ملی استان همدان شناسایی شده است که مهمترین آنها رازیانه، پنیرک، آویشن، بابونه، اسپند، گاوزبان، ریواس، کنگر، گلپر، بومادران، خاک شیر، سماق، نسترن وحشی و مریم گلی است.
گونه های یاد شده کاربردهای بسیاری در تولید داروهای گیاهی دارند و به عنوان گیاهانی شناخته شده، مورد استفاده کارشناسان و متخصصان این حوزه که در عصر کنونی بار دیگر رونق بسیاری یافته است، قرار می گیرند.
از طرف دیگر این گونه ها از شناخته شده ترین گیاهان دارویی مورد استفاده در سبد خانوارهای ایرانیان بشمار می آید و می توان نمونه هایی از این گیاهان را در هر آشپزخانه ای یافت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان، در همین ارتباط اضافه کرد: 315 گونه دارویی شناسایی شده در همدان از 209 جنس و 71 خانواده است که 159 گونه دارای استفاده سنتی و 156 گونه فاقد استفاده سنتی در استان بوده اما دارای ارزش داروئی است.
به گفته محمدی از مجموع گونه های گیاهی شناسایی شده در استان همدان، 210 گونه انحصاری ایران و 30 گونه انحصاری این استان است؛ رقمی که به اعتقاد کارشناسان آمار خوبی برای این حوزه بشمار می رود و می توان به عنوان یک ظرفیت مهم در حوزه های مختلف از جمله ایجاد اشتغال مورد استفاده قرار بگیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان در همین چارچوب افزود: بیشترین تعداد گونه های انحصاری استان متعلق به جنس Asteragalus (گون) با 85 گونه انحصاری ایران و 13 گونه انحصاری استان همدان شناسایی شده است.
به گزارش ایرنا، توجه به حوزه گیاهان دارویی که در دهه های اخیر بار دیگر احیاء و با اقبال گسترده مردم همراه شده است، می تواند علاوه بر نقش موثری که می تواند در حوزه های اقتصادی و ایجاد اشتغال ایفا کند، به حفظ و گسترش هرچه بیشتر ذخیره گاه این گیاهان ارزشمند به عنوان سرمایه های طبیعی استان همدان و کشور منجر شود.
7526/2090
گزارش از: علیرضا جهانگیری**انتشار دهنده: سعید زارع کندجانی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۴۴۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!

دانشمندان می‌گویند یک اورانگوتان سوماترایی در اندونزی که گونه او زخم بزرگی برداشته بود از یک خمیر تهیه شده از یک گیاه برای درمان خود استفاده کرده است.

این اولین بار در حیات وحش است که دیده می‌شود یک موجود برای معالجه جراحت از گیاهان دارویی استفاده می‌کند.

محققان راکوس را هنگام مالیدن این ماده به صورت دیدند، و بعد از یک ماه متوجه شدند که زخم کاملا ترمیم شده است.

دانشمندان می‌گویند که این رفتار ممکن است از یک جد مشترک انسان و گونه‌های نزدیک به آن شامل شامپانزه، گوریل و اورانگوتان نشات گرفته باشد.

دکتر ایزابلا لامر، از موسسه ماکس پلانک آلمان و نویسنده اصلی این مطالعه، گفت: «این‌ها نزدیکترین بستگان ما هستند و این حادثه بار دیگر موید شباهت‌هایی است که به هم داریم. در واقع شباهت‌های ما بیش از تفاوت‌های ماست.»


در ژوئن ۲۰۲۲ یک تیم از محققان در پارک ملی گونونگ لوسر در اندونزی، راکوس را با زخم بزرگی روی گونه‌اش مشاهده کردند.

تصور می‌شود که این زخم ناشی از نبرد با یک اورانگوتان نر دیگر بوده باشد.

آنها بعد راکوس را درحال جویدن ساقه و برگ‌های گیاهی به نام «آکار کونینگ» مشاهده کردند که دارای خواص ضدتورمی و ضدباکتریایی است، که مردم محل هم از آن برای معالجه مالاریا و دیابت استفاده می‌کنند.

او برای هفت دقیقه مکررا این ماده را به گونه خود مالید تا اینکه کاملا زخم را با آن پر کرد. او همچنین برای ۳۰ دقیقه مشغول خوردن این گیاه بود.


به نظر می‌رسد که که خمیر و برگ‌ها موثر بوده باشند. محققان شاهد بودند که عفونت بعد از پنج روز خوب شد و زخم بسته شد.

دانشمندان نتیجه‌گیری کردند که راکوس می‌دانست این گیاه خواص دارویی دارد، چون اورانگوتان‌ها به ندرت این گیاه ویژه را مصرف می‌کنند و همین طور به دلیل مدت طولانی استفاده از آن.

دکتر لامر توضیح داد: «او مکررا خمیر را به صورت مالید، و بعد هم گیاه را مستقیما به صورت خود مالید. برای کل این فرآیند وقت قابل توجهی صرف کرد. برای همین فکر می‌کنیم که آگاهانه چنین کرد.»

به گفته محققان راکوس همچنین خیلی بیش از معمول استراحت کرد، برای بیش از نصف روز، که نشان می‌دهد سعی داشت بعد از جراحت بهبود پیدا کند.

دانشمندان از قبل می‌دانستند که میمون‌های درشت‌اندام از دارو برای درمان خود استفاده می‌کنند.

بیولوژیست جیل گودال در دهه ۱۹۶۰ شاهد وجود برگ کامل در مدفوع شامپانزه بود، و سایرین گزارش کردند که این حیوانات برگ‌های دارای خواص پزشکی را قورت می‌دهند.

اما آنها هرگز ندیده بودند که یک حیوان در حیات وحش گیاه را به زخم خود بمالد.

بعد از یک ماه گونه راکوس کاملا خوب شده بود

سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • آموزش مهارت های کشاورزی به دانش آموزان آبادانی
  • برداشت ۳۲۰ تن گیاهان دارویی از مزارع نهاوند برای نخستین‌بار
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • بردن گیاهان دارویی و مواد اسیدی به عربستان ممنوع است
  • توسعه وکشت گیاهان دارویی کم آبخواه در میانکوه
  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!