Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@09:59:58 GMT

عرفان‌های نوظهور امنیت روانی جامعه را خدشه دار می‌کنند

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۳۶۳۲۳

عرفان‌های نوظهور امنیت روانی جامعه را خدشه دار می‌کنند

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه شعبده شوم با موضوع بررسی جرم انگاری و جرم شناسی در عرفان‌های نوپدید، با حضور مسلم مدنی، جامعه شناس، پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و محمدمهدی میرجلیلی، پژوهشگر ادیان و معنویت‌های نوپدید از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه مسلم مدنی با اشاره به تاریخچه شکل‌گیری عرفان‌های نوظهور، گفت: عرفان‌های نوظهور یا معنویت‌های نوپدید برآمده از شرایط و زمینه‌های تاریخی و اجتماعی ایجاد شده در زمان پس از جنگ جهانی دوم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: زمینه‌های ایجاد شده برای شکل‌گیری عرفان‌های نوظهور در غرب بی ارتباط با عدم پاسخگویی به نیاز انسان آن دوره از سوی دین‌های رسمی مانند یهودیت و مسیحیت نیستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به این که انسان مدرن در غرب رنج‌های بسیاری از جنگ دیده است، اظهار کرد: وضعیت جامعه انسان مدرن غربی را به سمتی می‌کشاند که از این جهان رها شود و به عرفان‌های نوظهور گرایش پیدا کند.

وی اضافه کرد: رهایی و آزادی در هرجایی و به هر نحوی که محقق شود از سمت انسان مدرن معنویت نام می‌گیرد.

مسلم مدنی با اشاره به این که معنویت‌های ایجاد شده در غرب واکنشی جدی در برابر دین به شمار می آیند، عنوان کرد: عرفان‌های نوظهور یک آسیب جدی در تمدن مدرن به شمار می آیند، چرا که عرصه دین داری و فرهنگ اجتماعی تمدن غرب را خدشه دار کرده است.

وی با تاکید بر این که عرفان‌ها و معنویت‌های نوظهور در تمدن غرب به وجود آمده‌اند، تصریح کرد: به تبع زمینه پر از خشونتی که عرفان‌های نوظهور در آن شکل گرفته‌اند، مبانی لذت در این عرفان‌ها مورد توجه قرار می‌گیرند.

این پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی با اشاره به این که لذت نامحدود آسیب‌های متعددی را به همراه دارد، توضیح داد: لذت نامحدود همیشه به دنبال خود موضوعاتی مانند روابط و خشونت نامحدود را یدک می‌کشد.

در ادامه برنامه شعبده شوم از شبکه رادیویی گفت و گو محمدمهدی میرجلیلی با اشاره به جنبه‌های فرهنگی و دینی عرفان‌های نوظهور، گفت: در عرفان‌های نوظهور نگاه‌هایی سیاسی و امنیتی وجود دارد که ابتدای امر با تسخیر ذهن پیروان دستور به ذهن تسخیر شده پیگیری می‌شوند.

وی با اشاره به این که افسون‌گری و سِحرهای قدیمی امروزه به شکل دیگری در جامعه نمود پیدا می‌کنند، عنوان کرد: شکل جدید افسون گری‌ها امروزه با تکنیک‌های برجسته و پیچیده تحت دانش سایکوترونیک شناخته می‌شود.

این پژوهشگر ادیان و معنویت‌های نوپدید افزود: بسیاری از عرفان‌های نوظهور در حال حاضر سعی می‌کنند به واسطه سلاح‌های انرژی زایی روانی و ماده و دستگاه‌هایی که دارند ذهن و جسم انسان را تسخیر کرده و به زنجیر بکشند.

وی با اشاره به این که موضوع تسخیر ذهن انسان‌ها یک تهدید جدی برای جامعه بشری است، اظهار کرد: با افزایش سرعت انتقال اطلاعات بین مغز و ماشین و همچنین افزایش توان و تقویت نیروی دستگاه‌های مختلف، هر چیزی که دیروز بعید به نظر می‌رسید، امروزه امکان پذیر شده است.

محمدمهدی میرجلیلی اضافه کرد: در حال حاضر سایکوترونیک از لا به لای صفحات داستان‌های علمی و تخیلی بیرون آمده و به واقعیت مبدل شده‌اند.

وی افزود: لازم است در بررسی عرفان‌های نوظهور علاوه بر تحلیل ابعاد فرهنگی و دینی، سطح گسترده‌تری را در پشت پرده مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم، چرا که افکار شوم عرفان‌های نوظهور در هنگام تحلیل موضوعات پشت پرده برملا می‌شوند.

این پژوهشگر ادیان با اشاره به این که عرفان‌های نوظهور برای جامعه بشری تهدید محسوب می‌شوند، اظهار کرد: بدون شک عرفان‌های نوظهور امنیت فکری و روانی جوامع بشری را برهم می‌ریزند.

وی افزود: ایجاد اختلال در امنیت فکری و روانی جوامع بشری جرمی است که سمت عرفان‌های نوظهور شکل می‌گیرد.

محمدمهدی میرجلیلی در ادامه توضیح داد: در حال حاضر بسیاری از اختلال‌های عرفان‌های نوظهور ذیل عنوان تشویش اذهان عمومی به جرم مبدل می‌شوند، در حالی که لازم است قوانین مختلف با نگاهی جزئی‌تر حد و حدود جرم‌ها را مشخص کنند.

کد خبر 4613994

منبع: مهر

کلیدواژه: رادیو گفتگو نشست هم اندیشی عرفان های نوظهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۶۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وحدت در جامعه اسلامی مهم‌ترین رکن پیشرفت است

رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه، گفت: امروز وحدت در جامعه اسلامی مهمترین رکن پیشرفت محسوب می‌شود، بنابراین هر قلمی و هر قدمی و هر کلام و اقدامی در فضای واقعی و مجازی که بخواهد خللی در وحدت جامعه ایجاد کند، خیانت است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، حجت‌الاسلام علی عبداللهی ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس کل دادگستری استان قزوین که در محل سالن اجتماعات مرکز آینده پژوهی دانشگاه بین‌المللی امام(ره) قزوین برگزار شد، اظهار داشت: توقع از همه مسئولین خاصه مسئولین قضایی، انضباط کاری، وقت‌شناسی و معطل نکردن مراجعین به دستگاه‌ها است.

وی ادامه داد: بازداشت کردن افراد آخرین کار است و ما در دستگاه عدلیه باید تلاش کنیم افرادی را که مرتکب خطا و جرمی شده‌اند، اگر ضرورت اقتضاء نکرد به زندان نفرستیم.

رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه یادآورشد: اولین ملاک قضات در دستگاه عدلیه اقتدار است، یاحکمی صادر نمی‌شود یا اگر صادر شد بدون هیچ گونه رودربایستی اجرایی شود.

عبداللهی افزود: اگر احکام قضایی قطعیت یافته و در مقابل قاضی قرار گرفت نسبت به اجرای آن هیچ تعللی نکنند، چنانچه تعللی در اجرای حکم انجام شود ممکن است ثبات و اقتدار نظام آسیب ببیند.

وی تصریح کرد: تاکیدات ریاست قوه قضائیه در درون و بیرون از مجموعه دستگاه قضائی بر صیانت است، اگر چه فردی حریم ها و حرمت‌ها را شکست و در انجام به وظایف محوله خودش کوتاهی کرد برخورد با وی به عنوان یک راه مقتدر مبارزه با فساد ضروری است.

رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه، گفت: مبارزه با فساد و قائل نبودن تبعیض در مکتب دستگاه عدلیه حرام است و یکی از اساسی‌ترین موضوعاتی که همواره رئیس قوه قضائیه به آن تاکید کرده و در سند متعالی قوه نیز نسبت به آن تاکید شده است این موضوع است.

وی در ادامه عنوان کرد: یکی از خواسته های مقام معظم رهبری تامین امنیت روانی در سطح جامعه است چرا که (جهش تولید، با مشارکت مردم) جز با امنیت روانی و آرامش روانی میسر نیست.

عبداللهی تصریح کرد: هر کسی، در هر لباس و جایگاهی بخواهد امنیت روانی جامعه را به هم بریزد، دستگاه قضائی در کنار دستگاه های امنیتی و انتظامی در مقابل او خواهند ایستاد.

رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه با تاکید بر وحدت در جامعه این چنین اذعان داشت: امروز وحدت در جامعه اسلامی مهمترین رکن پیشرفت محسوب می‌شود، بنابراین هر قلمی و هر قدمی و هر کلام و اقدامی در فضای واقعی و مجازی که بخواهد خللی در وحدت جامعه ایجاد کند، خیانت است. 

وی تاکید کرد: در طول سنوات پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره ثابت کرده‌ایم که نسبت به وفاداری به خون شهدا و تاسی در ولایت‌مداری پایبند هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پاسداران خود را در راه امنیت مردم فدا می‌کنند
  • مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه اولویت دستگاه عدلیه است
  • تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت دستگاه عدلیه است
  • لزوم همراهی علم و عمل در رشته‌های روانشناسی و مشاوره
  • وحدت در جامعه اسلامی مهم‌ترین رکن پیشرفت است
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • ۲۰۰ عنوان برنامه عقیدتی سیاسی در استان تهران برگزار می‌شود
  • نیاز امروز جامعه ما معنویت است
  • حج آغاز راهی طولانی برای گسترش معنویت در جامعه است
  • جوانی جمعیت نجات دهنده کشور از آینده هولناک کهنسالی است