Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@02:34:21 GMT

عرفان‌های نوظهور امنیت روانی جامعه را خدشه دار می‌کنند

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۳۶۳۲۳

عرفان‌های نوظهور امنیت روانی جامعه را خدشه دار می‌کنند

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه شعبده شوم با موضوع بررسی جرم انگاری و جرم شناسی در عرفان‌های نوپدید، با حضور مسلم مدنی، جامعه شناس، پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و محمدمهدی میرجلیلی، پژوهشگر ادیان و معنویت‌های نوپدید از شبکه رادیویی گفت و گو روی آنتن رفت.

در این برنامه مسلم مدنی با اشاره به تاریخچه شکل‌گیری عرفان‌های نوظهور، گفت: عرفان‌های نوظهور یا معنویت‌های نوپدید برآمده از شرایط و زمینه‌های تاریخی و اجتماعی ایجاد شده در زمان پس از جنگ جهانی دوم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: زمینه‌های ایجاد شده برای شکل‌گیری عرفان‌های نوظهور در غرب بی ارتباط با عدم پاسخگویی به نیاز انسان آن دوره از سوی دین‌های رسمی مانند یهودیت و مسیحیت نیستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به این که انسان مدرن در غرب رنج‌های بسیاری از جنگ دیده است، اظهار کرد: وضعیت جامعه انسان مدرن غربی را به سمتی می‌کشاند که از این جهان رها شود و به عرفان‌های نوظهور گرایش پیدا کند.

وی اضافه کرد: رهایی و آزادی در هرجایی و به هر نحوی که محقق شود از سمت انسان مدرن معنویت نام می‌گیرد.

مسلم مدنی با اشاره به این که معنویت‌های ایجاد شده در غرب واکنشی جدی در برابر دین به شمار می آیند، عنوان کرد: عرفان‌های نوظهور یک آسیب جدی در تمدن مدرن به شمار می آیند، چرا که عرصه دین داری و فرهنگ اجتماعی تمدن غرب را خدشه دار کرده است.

وی با تاکید بر این که عرفان‌ها و معنویت‌های نوظهور در تمدن غرب به وجود آمده‌اند، تصریح کرد: به تبع زمینه پر از خشونتی که عرفان‌های نوظهور در آن شکل گرفته‌اند، مبانی لذت در این عرفان‌ها مورد توجه قرار می‌گیرند.

این پژوهشگر آسیب‌های اجتماعی با اشاره به این که لذت نامحدود آسیب‌های متعددی را به همراه دارد، توضیح داد: لذت نامحدود همیشه به دنبال خود موضوعاتی مانند روابط و خشونت نامحدود را یدک می‌کشد.

در ادامه برنامه شعبده شوم از شبکه رادیویی گفت و گو محمدمهدی میرجلیلی با اشاره به جنبه‌های فرهنگی و دینی عرفان‌های نوظهور، گفت: در عرفان‌های نوظهور نگاه‌هایی سیاسی و امنیتی وجود دارد که ابتدای امر با تسخیر ذهن پیروان دستور به ذهن تسخیر شده پیگیری می‌شوند.

وی با اشاره به این که افسون‌گری و سِحرهای قدیمی امروزه به شکل دیگری در جامعه نمود پیدا می‌کنند، عنوان کرد: شکل جدید افسون گری‌ها امروزه با تکنیک‌های برجسته و پیچیده تحت دانش سایکوترونیک شناخته می‌شود.

این پژوهشگر ادیان و معنویت‌های نوپدید افزود: بسیاری از عرفان‌های نوظهور در حال حاضر سعی می‌کنند به واسطه سلاح‌های انرژی زایی روانی و ماده و دستگاه‌هایی که دارند ذهن و جسم انسان را تسخیر کرده و به زنجیر بکشند.

وی با اشاره به این که موضوع تسخیر ذهن انسان‌ها یک تهدید جدی برای جامعه بشری است، اظهار کرد: با افزایش سرعت انتقال اطلاعات بین مغز و ماشین و همچنین افزایش توان و تقویت نیروی دستگاه‌های مختلف، هر چیزی که دیروز بعید به نظر می‌رسید، امروزه امکان پذیر شده است.

محمدمهدی میرجلیلی اضافه کرد: در حال حاضر سایکوترونیک از لا به لای صفحات داستان‌های علمی و تخیلی بیرون آمده و به واقعیت مبدل شده‌اند.

وی افزود: لازم است در بررسی عرفان‌های نوظهور علاوه بر تحلیل ابعاد فرهنگی و دینی، سطح گسترده‌تری را در پشت پرده مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم، چرا که افکار شوم عرفان‌های نوظهور در هنگام تحلیل موضوعات پشت پرده برملا می‌شوند.

این پژوهشگر ادیان با اشاره به این که عرفان‌های نوظهور برای جامعه بشری تهدید محسوب می‌شوند، اظهار کرد: بدون شک عرفان‌های نوظهور امنیت فکری و روانی جوامع بشری را برهم می‌ریزند.

وی افزود: ایجاد اختلال در امنیت فکری و روانی جوامع بشری جرمی است که سمت عرفان‌های نوظهور شکل می‌گیرد.

محمدمهدی میرجلیلی در ادامه توضیح داد: در حال حاضر بسیاری از اختلال‌های عرفان‌های نوظهور ذیل عنوان تشویش اذهان عمومی به جرم مبدل می‌شوند، در حالی که لازم است قوانین مختلف با نگاهی جزئی‌تر حد و حدود جرم‌ها را مشخص کنند.

کد خبر 4613994

منبع: مهر

کلیدواژه: رادیو گفتگو نشست هم اندیشی عرفان های نوظهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۳۶۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصالحه ۷۰ درصدی پرونده‌ها، حاصل تلاش ۹۰ روانشناس در پلیس اصفهان است

فرمانده انتظامی استان اصفهان مصالحه ۷۰ درصدی پرونده‌های تشکیل شده در کلانتری‌ها طی سال گذشته را حاصل تلاش متعهدانه و دلسوزانه ۹۰ روانشناس شاغل در مجموعه این فرماندهی اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، سردار حمید علینقیان پور ضمن تبریک روز جهانی روانشناس و مشاور به جامعه روانشناسان و مشاوران کشور اظهار کرد: در عصر پرتلاطم حاضر که انسان‌ها هر روز با مشکلات و چالش‌های مختلفی دست و پنجه نرم می‌کنند، موضوع سلامت روح و روان از اهمیت بیسیار زیادی برخوردار است.

وی افزود: امروز همگان دریافتند جامعه‌ای که از نظر روحی و روانی دچار آسیب باشد نمی‌تواند پیشرفت کند و به اهداف عالیه‌ای که برای خود در نظر گرفته دست یابد و بر همین اساس نقش روانشناسان و مشاوران بسیار حائز اهمیت و وجود این افراد برای هر جامعه‌ای لازم و ضروری است.

فرمانده انتظامی استان اصفهان از روانشناس و مشاور به عنوان سنگ صبور، محرم اسرار مردم و مرهم دل‌های رنجور یاد و تصریح کرد: با توجه به نقش مفید و مؤثری که روانشناسان و مشاوران در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و کمک به بزه آسیب دیدگان جامعه دارند، استخدام و بهره‌گیری از این افراد در دستور کار پلیس قرار گرفت و امروز که بیش از دو دهه از فعالیت این افراد می‌گذرد، منشأ اثرات خیر برای مجموعه سازمان انتظامی کشور و عموم مردم بودند.

سردار علینقیان پور گفت: هم اکنون ۹۰ روانشناس و مشاور و مددکار اجتماعی در مجموعه فرماندهی انتظامی استان اصفهان مشغول فعالیت هستند که بیشتر آنها تحصیلات عالیه دارند و به گره گشودن از مشکلات مردم و تأمین آرامش روانی جامعه تلاش می‌کنند.

وی اظهار داشت: در سال گذشته ۸۶ هزار و ۲۰۷ نفر به مرکز مشاوره آرامش و واحدهای مشاوره و مددکاری مستقر در کلانتری‌های استان مراجعه کردند که بالغ بر ۷۰ درصد از پرونده‌های ارجاعی به آنان منجر به صلح و سازش و از ورود این پرونده‌ها به دستگاه قضائی جلوگیری شده است.

فرمانده انتظامی استان اصفهان برگزاری ۳۳۰۸ جلسه در قالب طرح مشاوره فعال، برگزاری ۲۴ جلسه مشاوره گروهی، تألیف یک جلد کتاب در حوزه روانشناسی خانواده و هزار و ۷۲۴ مورد تعامل و همکاری با سایر نهادها و سازمان‌های دولتی و غیر دولتی در جهت ارائه خدمت رسانی بهتر به مردم را از جمله مهمترین اقدامات مرکز مشاوره آرامش این فرماندهی در سال گذشته برشمرد و ادامه داد: از ۱۱۰ کلانتری در سطح استان، ۷۹ کلانتری دارای واحد مشاوره و مددکاری هستند و حداقل یک روانشناس در آنجا به مراجعان خدمت رسانی می‌کند و تقویت و تجهیز کلانتری‌های بدون واحد مشاوره و مددکاری به این واحد و استفاده از کارشناسان مشاوره در دست اقدام است.

سردار علینقیان پور با قدردانی از تلاش‌ها و زحمات روانشناسان و مشاوران که سلامت و آرامش روحی و روانی را به مردم هدیه می‌دهند، گفت: بی‌شک این افراد نقش بزرگی در امنیت روانی جامعه دارند و پلیس همواره این تلاش را ارج می‌نهد و به عنوان حافظ امنیت جامعه از دانش و تخصص آنان برای آرامش و آسایش هرچه بیشتر جامعه بهره می‌برد.

کد خبر 749112

دیگر خبرها

  • تشکیل کمیته امنیت روانی برای برخورد با شایعه سازان و نشردهندگان اکاذیب در فضای مجازی
  • قتل مسلحانه پزشک ماهشهری؛ کیفرخواست صادر شد
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • اتمام حجت دادستان کرمان با شایعه‌سازان در فضای مجازی
  • کیفرخواست متهم قتل یک پزشک در بندرماهشهر صادر شد
  • پیری جمعیت امنیت روانی و اجتماعی را به چالش خواهد کشید
  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • مصالحه ۷۰ درصدی پرونده‌ها در اصفهان
  • مصالحه ۷۰ درصدی پرونده‌ها، حاصل تلاش ۹۰ روانشناس در پلیس اصفهان است
  • پاسداران خود را در راه امنیت مردم فدا می‌کنند