Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه موفقیت های گسترده ای را در جبهه جنوبی بدست آوردند و این توفیقات موجب شده تا صهیونیست ها هر چه بیشتر به جبهه جنوبی سوریه تمرکز کنند. در حقیقت جبهه جنوبی سوریه از این جهت برای رژیم صهیونیستی مهم است که بلندی های جولان در نزدیکی این جبهه قرار دارد و اسرائیل با غصب این منطقه در سال 1967 به دنبال حفظ بلندی های جولان و ادامه شهرک سازی در این منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"بلندی‌های جولان" یا "بلندی‌های گولان (Golan Height)" " فلات و منطقه‌ای کوهستانی بوده که در جنوب غربی‌ترین بخش خاک سوریه واقع شده و از سال 1967 میلادی در اشغال اسرائیل است.
بیشتر مساحت "استان قنیطره" (جنوب سوریه) در "بلندی های جولان" واقع شده و این منطقه 1800 کیلومتر مربع وسعت و بیش از 117 هزار نفر جمعیت دارد و یک منطقه راهبردی بین سرزمین های اشغالی و سوریه است.بلندی‌های جولان یکی از مناطق حساس نظامی در غرب آسیا به شمار می‌آید. این منطقه تنها ۷۰ کیلومتر از شهر "دمشق " فاصله دارد. اسرائیل در جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ "بلندی‌های جولان" را که متعلق به سوریه است، به اشغال خود در آورد.

"نیروهای کلاه آبی" سازمان ملل از ۳۱ مه سال ۱۹۷۴ به عنوان نیروی ناظر سازمان ملل متحد (UNDOF) در بلندی‌های جولان حضور دارند و بر حفظ آتش‌بس میان سوریه و اسرائیل نظارت می‌کنند. حدود ۹۰۰ صلح‌بان سازمان ملل در این بلندی‌ها مستقر هستند. البته براساس قرارداد ۱۹۷۴ میان اسرائیل و سوریه در باره حضور صلحبانان سازمان ملل در "بلندی‌های جولان"، حضور اعضای دائم شورای امنیت در این ماموریت‌ها مجاز نیست.

اما سوریه هم به شدت به مواضع رژیم صهیونیستی معترض است و اعتقاد دارد "بلندی های جولان" که چندین دهه است در اختیار اسرائیل بوده ، باید به سوریه بازگردد و موضع مقامات وزارت خارجه سوریه هم گویای همین نکته است. اما اخیرا یکی از گروه های حشد الشعبی به نام جنبش "نجبا" از تشکیل سپاه ویژه آزاد سازی جولان خبرداده و رژه این نیروها اخیرا رسانه ای شده است. "اکرم کعبی"، دبیرکل جنبش نجبای عراق در این زمینه می‌گوید: برای آزادسازی جولان از چنگ رژیم صهیونیستی، آماده همکاری با نیروهای سوریه هستیم.

وی افزود: نیروهای ما آماده به اتمام رساندن مسیر جهادی خود، در همکاری با ارتش سوریه برای آزادسازی جولان از چنگ رژیم اشغالگر هستند. دبیرکل جنبش نجبا چندی پیش نیز بر تداوم پیشروی‌های نیروهای این جنبش در آزادسازی اراضی سوریه از چنگ گروه‌های تروریستی تاکید کرد.

"هاشم الموسوی" سخنگوی جنبش نجبا درباره تشکیل سپاه ویژه جولان می‌گوید: ما از سوریه خارج نمی‌شویم مگر تا آخرین تروریست خارج شود. ما به خاطر طوایف و مذاهب مختلف در سوریه می‌جنگیم و به هیچ عنوان تغییر جمعیتی را دنبال نمی‌کنیم. بعد از پیروزی‌های اخیر سپاه آزادسازی جولان را تشکیل داده‌ایم. این سپاه آموزش دیده است و نقشه‌های دقیقی دارد. اگر حکومت سوریه درخواست کند ما آماده ایم که با هم‌پیمانان‌مان در آزاد‌سازی جولان وارد شویم.

وی افزود: سپاهِ جولان متشکل از نیروهای ویژه، آموزش دیده و مجهز است که تا به امروز در جنگ‌ها وارد نشده‌اند مگر پایان دادن به جنگ در منطقه‌ای، به همین دلیل حضور سپاهِ جولان در آن منطقه منوط به اجازه دولت سوریه است

با توجه به نزدیکی ارتش اسرائیل با تروریست های تکفیری ممکن است آن‌ها در آینده گروه‌های تروریستی جبهه جنوبی را تقویت کنند تا بدین شکل بتوانند در مقابل تاکتیک های سپاه ویژه آزادسازی جولان اقدام کنند.

البته همانطور که سخنگوی جنبش نجبا گفت این جنبش برنامه های دقیقی برای آزادسازی جولان دارد و رژیم صهیونیستی به خوبی می داند که قدرت مقاومت اسلامی در کرانه های مدیترانه بسیار بالاست.
گزارش از محمد زرچینی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۶۵۵۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد

ایسنا/کرمانشاه کرمانشاه با توجه به زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های خوبش، به عنوان هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور انتخاب شد.

بابک محمودی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور، امروز(هشتم اردیبهشت) در نشست ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، با اشاره به افزایش حوادث کوهستان در کشور، اظهار کرد: افزایش حوادث کوهستان ناشی از  گسترش روی آوردن مردم به طبیعت و کوهنوردی است که باید خود را برای امدادرسانی در این حوادث آماده کرده و از طرفی مردم را نیز از نقاط حادثه‌خیز آگاه کنیم. 

وی افزود: سازماندهی خوبی در کشور برای مقابله با حوادث کوهستان آغاز شده و از هیات‌های کوهنوردی در استان‌ها نیز انتظار می‌رود که مسیرهای پرتردد و ایمن کوهنوردی را در نقاط مختلف استانها شناسایی، علامت‌گذاری و به مردم معرفی کنند تا آمار تلفات در این بخش کاهش پیدا کند. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور تصریح کرد: گاها در برخی از استانها در مسیرهای کوهنوردی پرتردد، راهنما مستقر کرده‌اند که این موضوع آمار تلفات حوادث کوهستان آنها را کاهش داده است. 

وی با بیان اینکه با ایجاد یک فضای ایمن در کوهستان می‌توان مردم را بیشتر به سمت کوهنوردی ترغیب کرد، گفت: در استانی مانند کرمانشاه، کوه بیستون واقع شده که چهارمین توده سنگی بزرگ دنیاست و می‌تواند یک دانشگاه صخره‌نوردی برای علاقمندان به این رشته باشد و اگر تبلیغات مناسبی روی آن صورت گیرد، می‌تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری، سنگنوردان زیادی را از سراسر دنیا به سمت خود جذب کند و به تبع ایجاد اشتغال و درآمدزایی برای مردم محلی فراهم کند. 

محمودی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های خوب کرمانشاه برای امداد و نجات حوادث در غرب کشور، افزود: براین اساس در نشست امروز مصوب می‌شود که کرمانشاه به عنوان مرکزیت پشتیبانی و هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور انتخاب شود تا در مواقع بحران، استان‌های همجوار خود را پشتیبانی کند.  

وی تصریح کرد: در این راستا در بحث تجهیزات و پایگاه هوایی کمک‌هایی را به این استان خواهیم داشت و از بالگردهایی که قرار است امسال خریداری شود، یک بالگرد دیگر را به کرمانشاه اختصاص خواهیم داد تا در زمان آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع، استان‌های غرب کشور را پشتیبانی کند. 

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور متذکر شد: اگر زیرساخت‌های لازم در استان تامین شود و یک  آشیانه دیگر در فرودگاه کرمانشاه احداث شود، می‌توانیم سه تا چهار بالگرد دائمی را در این استان مستقر کنیم تا پشتیبانی لازم را در زمان وقوع آتش‌سوزی در حداقل زمان ممکن برای کرمانشاه و استان‌های همجوار انجام دهد. 

وی به  قرار گرفتن کرمانشاه در مسیر تردد زوار اربعین هم اشاره کرد و گفت: سال گذشته در بحث امداد و نجات در مسیر تردد زوار اربعین، کرمانشاه از استان‌های موفق بود. امسال نیز اگر میزان استقبال از مرز خسروی بالاتر برود، تجهیزات دیگری را در اختیار استان قرار می‌دهیم. 

محمودی در ادامه با بیان اینکه کرمانشاه می‌تواند پایگاه‌های جدید امداد و نجات داشته باشد، افزود: در این زمینه باید خود استان و خیرین حمایت‌های لازم را داشته باشند. 

به گفته وی، در بحث تجهیزات تخصصی مورد نیاز سیلاب نیز امسال کمک‌هایی به این استان صورت خواهد گرفت. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کسب رتبه برتر در حوزه عمران و زیربنایی توسط منطقه آزاد چابهار
  • خبر ویژه در خصوص آزادسازی منابع مسدود شده ایران
  • ببینید | پیام ویژه سردار حاجی‌زاده خطاب به مردم درباره حمله سپاه به اسرائیل
  • سرمایه‌گذار برتر منطقه آزاد اروند تجلیل شد
  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • منطقه ویژه اقتصادی «سهلان» رتبه نخست کشور را کسب کرد
  • سودآوری بالای صنعت لنج‌سازی در قشم
  • منطقه آزاد اروند و ارس بعنوان مناطق برتر انتخاب شدند
  • کرمانشاه هاب منطقه‌ای مدیریت بحران غرب کشور شد
  • کسب رتبه برتر منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در بین مناطق ویژه اقتصادی کشور