Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@02:18:26 GMT

رژلب هاي سرطان زا و بيماري زا را بشناسيد

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۲۳۳۷۷

خبرگزاري آريا - فرمالدئيد كه در خيلي از اين محصول‌ها مثل رژ لب، لاك ناخن و... يافت مي‌شود، مي‌تواند باعث التهاب و تحريك پوستي شده و درصورت تماس مزمن باعث ضعف عمومي شود.

رژلب هاي سرطانزا
وقتي قصد خريد لوازم آرايشي داريد، ممكن است پيدا ‌كردن رنگ دلخواه كه با رنگ‌ پوست متناسب باشد براي‌تان مشكل باشد اگر علاوه بر اينها دنبال يك ماده‌ آرايشي ايمن و غيرسمي هم باشيد كه هيچ‌گونه خطري براي سلامت شما نداشته باشد و بعدها شما را دچار مشكلات متعدد نکند، كار سخت‌تر مي‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شما بهتر مي‌دانيد كه بايد هميشه ‌دنبال مواد آرايشي غيرسمي باشيد به‌خصوص بعضي از لوازم آرايشي بسيار مهم‌تر هستند مثلا حتما بايد ‌دنبال رژلبي سالم باشيد چون لب‌ها يكي از حساس‌ترين قسمت‌هاي بدن هستند.
دكتر استكي مالكان، عضو انجمن مواد آرايشي سالم و نويسنده كتاب تنها دنبال صورت زيبا نباشيد معتقد است: «پوست به‌شدت مواد مختلف روي خود را جذب مي‌كند و علاوه بر اين مواد شيميايي كه روي لب‌هاي‌تان استفاده مي‌كنيد به راحتي مي‌توانند وارد دهان شما و بعد وارد دستگاه گوارش شوند.»
بعضي از مارك‌ها تمام مواد مصرفي‌‌شان را روي برچسب محصول توليدي‌ نمي‌نويسند بنابراين يك مقدار انتخاب ماده آرايشي سالم مشكل‌تر مي‌شود و مي‌توان به راحتي مواد آرايشي سمي را تشخيص داد. انجمن مواد آرايشي سالم و ايمن ليستي از مواد شيميايي مضر را منتشر كرده‌ كه در ادامه مطلب هر كدام را براي شما توضيح مي‌‌دهيم.
 
اختلال در فعاليت غدد

ماده خطرناك 1: پارابن
روي برچسب رژلب را نگاه كنيد و ‌دنبال هر عبارتي باشيد كه در آن واژه paraben وجود دارد، مثلا عبارت propylparaben، ethylparaben و. . . كه نشان مي‌دهد يكي از مواد هم‌خانواده اين ماده مضر در رژ لب وجود دارد. اين ماده شيميايي مي‌تواند فعاليت‌هاي غددي را كمي مختل كند يعني به عبارت ساده‌تر مي‌تواند وضعيت هورمون‌ها را در بدن شما به هم بزند. اين ماده به‌طور وسيعي در مواد آرايشي استفاده مي‌شود و درواقع يك ماده نگهدارنده است كه از رشد ميكروب‌ها جلوگيري مي‌كند، اين ماده همچنين در ريمل، كرم‌هاي صورت، ضدآفتاب‌ها، دئودورانت‌ها و. . . . وجود دارد.
 
ايجاد‌كننده حساسيت‌هاي شديد

ماده خطرناك 2: اكسي بنزون
اگر خواستيد رژلب يا هر نوع كرم مخصوص لب بخريد كه روي آن ادعا شده بود كه از لب‌هاي شما در مقابل اشعه‌هاي مضر آفتاب محافظت مي‌كند حتما روي برچسب آن را ببينيد تا در آن اكسي بنزون (Oxybenzone) نباشد، اين ماده مي‌تواند باعث به وجودآمدن حساسيت يا اختلال هورموني شود حتي مي‌تواند به سلول‌ها نيز آسيب برساند.
 
به وجود آورنده اختلالات هورموني

ماده خطرناك 3: فتالات
واژه فتالات كه به‌صورت Phthalates ممكن است روي برچسب رژ لب ديده شود ماده‌اي است كه در آزمايشگاه مشخص شده و باعث به وجود آمدن اختلالات هورموني مي‌شود و با آزمايش روي حيوانات نيز مشاهده شد در جنين آنها نقص‌هايي را به وجود مي‌آورد. معمولا دو قسم از اين ماده در مواد آرايشي استفاده مي‌شود؛ يكي بنزيل فتالات (BBP) و ديگري دي‌بوتيل فتالات (DBP).
 


ماده خطرناك 4: بوتيل هيدروكسي
ماده بوتيل هيدروكسي كه روي برچسب ماده آرايشي شما به‌صورت (Butylated Hydroxyanisole) نوشته مي‌شود به‌عنوان يك ماده نگهدارنده شناخته مي‌شود اما چندي پيش موسسه ملي سم‌شناسي ايالات‌متحده اعلام كرد، مي‌تواند منجر به سرطان شود اما متاسفانه در بسياري از مواد آرايشي و بهداشتي مثل رژ لب و خط‌چشم اين ماده وجود دارد.
 
به وجود آورنده عوارض داخلي

ماده خطرناك 5: فرمالدئيد
فرمالدئيد كه در خيلي از اين محصول‌ها مثل رژ لب، لاك ناخن و... يافت مي‌شود، مي‌تواند باعث التهاب و تحريك پوستي شده و درصورت تماس مزمن باعث ضعف عمومي شود. رنگ‌هاي شيميايي متعددي كه در محصول‌هاي مختلف به‌ويژه در محصول‌هاي زيبايي و آرايشي مصرف مي‌شود، مي‌تواند درصورت رعايت نكردن استانداردهاي خاص، مشكل‌ساز باشد و علاوه بر عوارض پوستي، مي‌تواند عوارض متعدد داخلي نيز داشته باشد.
مواد آرايشي و بهداشتي مثل رژ لب
وازلين در بسياري از محصولات مربوط به لب وجود دارد
 
هرگاه قصد خريد يك محصول آرايشي و بهداشتي داشتيد دقت كنيد كه روي آن عبارت fragrance free نوشته شده  


به خوشبوها اعتماد نكنيد

ماده خطرناك6:  مواد خوشبو‌كننده
روي برچسب مواد آرايشي خود را نگاه كنيد تا در آن عبارت Fragrance وجود نداشته باشد. حتي گاهي در توليد عطر و ادكلن، باز مقدار زيادي ماده معطركننده به محصول‌ اضافه‌ مي‌شود كه مي‌توانند باعث سردرد، سرگيجه، آلرژي پوستي و تغييرات رنگ پوست شوند. هرگاه قصد خريد يك محصول آرايشي و بهداشتي داشتيد دقت كنيد كه روي آن عبارت fragrance free نوشته شده باشد.
 

ماده خطرناك7: وازلين
وازلين در بسياري از محصولات مربوط به لب وجود دارد و بسيار شنيد‌ه‌ايم كه مي‌تواند لب را از آفتاب‌سوختگي و ترك خوردن حفاظت كرده و آن را تغذيه كند. وازلين يك چربي معدني تهيه‌شده از نفت است و معمولا چربي‌هاي معدني در افرادي كه پوست روشن دارند باعث به وجود آمدن مشكلات فراواني مي‌شود (مثلا موجب تشديد آفتاب‌سوختگي‌ها مي‌شود) و در مكانيسم طبيعي مرطوب‌سازي‌ خود پوست دخالت مي‌كند و در آن اختلال به وجود مي‌آورد، درنتيجه پوست خشك و ترك‌خورده مي‌شود. درواقع شما محصولي با اين قصد مي‌خريد كه پوست‌تان را نرم، لطيف و زيبا كند ولي وازلين باعث به وجود آمدن حالت‌هايي عكس اين خواسته مي‌شود. شركت‌هاي مختلف توليد‌كننده محصولات زيبايي از اين ماده استفاده مي‌كنند چون به‌شدت ارزان است.
 
كدام شامپوها سمي‌ هستند

ماده خطرناك8: سورفاكتانت
از مواد رايجي كه در بعضي محصول‌ها يافت مي‌شود، مي‌توان به ماده‌اي اشاره كرد كه به‌ويژه در محصولات حاوي سورفاكتانت يافت مي‌شود و از طريق پوست، تنفس و گوارش قابل جذب بوده و گفته مي‌شود علاوه بر خشكي، التهاب پوست و مخاط‌ها، درصورت مصرف زياد آثار سرطان‌زايي نيز دارد. ايزوپروپيل الكل و الكل‌هاي مشابه كه به وفور در اين محصولات يافت مي‌شود، مي‌تواند باعث خشكي، التهاب و درماتيت آلرژيك و چروك سريع‌تر پوست شود. سديم لوريل سولفات و آمونيوم لوريل سولفات كه در بسياري از مواد آرايشي و بهداشتي يافت مي‌شود در دسته سورفاكتانت‌هاي آنيوني قرار مي‌گيرند و در اكثر مواد شوينده و كف‌كننده استفاده مي‌شوند، سورفاكتانت‌هاي كاتيوني نيز كه بار الكتريكي مثبت دارند، در محصول‌هايي ازقـبـيل نـرم‌كـنـنـده‌ها و صاف‌كننده‌هاي مو و لباس به‌عنوان ضدالكتريسته ساكن وجود دارند. مصرف اين مواد علاوه بر آثار التهابي و آلرژيك بر پوست و چشم، درصورت جذب سيستميك يا خورده شدن به‌طور اشتباهي مي‌تواند آثار داخلي متعددي داشته باشد.
 
ريزه‌كاري‌هاي خريد لوازم آرايشي
تشخيص لوازم آرايشي اصل و مرغوب كار آساني نيست اما باتوجه به بعضي نكات مي‌توانيد احتمال افتادن‌تان در دام خريد محصولات پرضرر را كمتر كنيد.

چقدر براي مصرفش وقت داريد؟
كمتر كسي است كه هنگام خريد يك محصول آرايشي به تاريخ مصرف آن توجه كند. اگر شما هم مثل بسياري از افراد ديگر، با كمي ارزان‌تر خريدن يك رژ لب يا سايه چشم شعف‌زده مي‌شويد، بهتر است دليل اين ارزان‌فروشي را جست‌وجو كنيد شايد محصولي كه مي‌خريد تاريخ‌گذشته باشد يااينكه چيزي به منقضي شدن تاريخش نمانده باشد، پس حتما روي بسته‌بندي محصول به دنبال تاريخ مصرف آن بگرديد.

يك بسته سرب به خانه نياوريد
اگر نگران بالا بودن ميزان سربي كه در محصول مورد نظرتان به كار رفته هستيد، قبل از خريد كمي از آن را پشت پوست يا كف دست‌تان بكشيد و سپس حلقه طلاي‌تان را روي موضع به صورت دوراني تا دو دقيقه ماساژ دهيد. اگر پس از اين زمان رنگ محصول آرايشي سياه، تيره يا مات شد، معنايش اين است كه سرب موجود در آن محصول بيشتر از حد استاندارد است.

نگذاريد با ذهن‌تان بازي كنند
اگر برند خاصي از محصولات آرايشي مورد نظرتان است، قبل از خريد به لوگوي آن توجه كنيد و با دقت آن را به خاطر بسپاريد. توليدكنندگان محصولات تقلبي به كمي بازي با لوگو، فونت يا رنگ بسته‌هاي محصولات، سعي مي‌كنند آنها را به جاي اصل جا بزنند و به خريداران كم‌دقت بفروشند، پس مراقب باشيد كه در اين دام نيفتيد.
مجله سيب سبز
اخبار مرتبط:
با رژ لب مرجاني در تابستان بدرخشيد!+عکس
کدام رنگ رژلب به شما مي آيد؟! +راهنماي تصويري
چطور رژلب شکسته خود را تعمير کنيم؟ +راهنماي تصويري
کدام رژ لب قرمز مناسب شماست؟
چطور رژلب شکسته خود را تعمير کنيم؟

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۲۳۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند

آفتاب‌‌نیوز :

دلیل مشکل ریزش مو فقط به افزایش سن محدود نیست، بلکه عوامل مختلفی مانند ژنتیک، هورمون‌ها، دارو‌های مصرفی و انتخاب‌های سبک زندگی می‌توانند در به‌وجود آمدن آن نقش داشته باشند. بیماری‌های خودایمنی هم یکی از دلایل ابتلا به ریزش مو هستند که معمولا کمتر کسی به آن‌ها توجه می‌کند. 

در ادامه با مهم‌ترین و مشهورترین بیماری‌های خودایمنی که با ریزش مو در ارتباط هستند، آشنا خواهیم شد. 

آلوپسی آره‌آتا 

آلوپسی آره‌آتا شایع‌ترین بیماری خودایمنی مرتبط با ریزش مو‌ها است که حدود ۱۴۷ میلیون نفر در سراسر جهان با آن درگیر هستند. این بیماری خودایمنی به‌واسطه ریزش موی تکه‌تکه مشخص می‌شود که می‌تواند به ریزش موی کامل در سطح پوست سر یا حتی در موارد شدید به ریزش مو در سرتاسر بدن منتهی شود. 

متاسفانه هیچ درمان تاییدشده‌ای برای مقابله با آلوپسی آره‌آتا وجود ندارد، اما تزریق کورتیکواستروئید به پوست سر یا پوست بدن تحت نظر پزشک متخصص می‌تواند به مقابله با آن کمک کند. 

لوپوس 
 
لوپوس می‌تواند سیستم‌ها و اندام‌های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهد و طیف گسترده‌ای از علائم مانند خستگی، سردرد، درد مفصلی، کم‌خونی، لخته شدن غیرطبیعی خون و ریزش مو را به‌وجود بیاورد. 

ریزش مو زمانی اتفاق می‌افتد که آنتی‌بادی‌های شکل‌گرفته توسط بدن به فولیکول‌های مو نفوذ می‌کنند و باعث می‌شوند که ساقه مو‌ها توسط بدن پس زده شوند و سپس بریزند. در طول دوره‌های بهبودی معمولا مو‌ها دوباره رشد می‌کنند، اما ایجاد هر نوع آسیب اساسی در فولیکول‌ها باعث ریزش موی دائمی خواهد شد. 

بیماری هاشیموتو 

هاشیموتو که علت اصلی ابتلا به کم‌کاری تیروئید است، باعث شکل‌گیری التهاب در غده تیروئید می‌شود و درنتیجه عملکرد آن را مختل می‌کند. این اختلال باعث نازک شدن مو‌ها یا ریزش زیاد آن‌ها می‌گردد، تا حدی که معمولا بیمار هنگام حمام کردن می‌تواند ریزش حجم زیادی از مو‌ها را مشاهده کند. 

تغییر در بافت مو‌ها (خشکی، زبری یا گره‌خوردگی آنها) نیز از دیگر علائم بیماری هاشیموتو است. این ریزش مو تا زمانی که سطح تیروئید با کمک دارو‌ها یا روش‌های درمانی دیگر به محدوده عادی نرسد، ادامه خواهد داشت. 

پسوریازیس‌

پسوریازیس هم یکی از بیماری‌های خودایمنی است که اغلب علائم واضحی را در ناحیه آرنج‌ها، زانو‌ها و بند انگشت‌ها نمایان می‌کند، اما می‌تواند علائمی هم برای پوست سر داشته باشد. علائم پسوریازیس در پوست سر می‌توانند شدید باشند و باعث پوسته‌ریزی، قرمزی و گاهی هم احساس خارش پوست سر شوند. 

پسوریازیس معمولا باعث ریزش موی شدید نخواهد شد، اما می‌تواند قطر مو‌ها را تغییر دهد و باعث شکنندگی شدید مو‌ها شود. 

بیماری کرون و بیماری التهابی روده 

افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون (نوعی مشکل التهابی در روده‌ها) قرار دارند، درحالی که همین اتفاق می‌تواند باعث ریزش مو‌ها شود. 

درمان مناسب برای بیماری کرون معمولا شامل مصرف دارو، جراحی و کنترل‌های تغذیه‌ای برای کنترل التهاب، اصلاح کمبود‌های تغذیه‌ای و کاهش علائم می‌شود. دارو‌های مناسب برای این بیماری معمولا التهاب را کاهش می‌دهند و تمرکز زیادی بر اصلاح‌های تغذیه‌ای دارند، درحالی که لیزردرمانی، دارو‌های تجویزی و PRP هم در مواردی ضروری هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • «کرایی مرغ» یک غذای مجلسی که باید امتحانش کنی
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • یک افزودنی جالب به آب آشامیدنی؛ از کاهش وزن تا پوست سالم
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
  • سردار هداوند خبرداد: کشف ۲۵ تن مواد اولیه لوازم آرایشی قاچاق به ارزش ۲۰ میلیارد در اشتهارد
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند