Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@15:21:44 GMT

تلخی طعم خانه‌دار شدن در مهرگان!

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۳۶۰۲۸


یکی از آرزوهای طبقات متوسط و رو به پایین جامعه و به ویژه جوانان کشور «خانه‌دار شدن» است، از این رو برای رسیدن به این آرزو برنامه‌ریزی کرده و با پس‌انداز و تلاش بی‌وقفه درصدد رسیدن به این مقصود هستند.

«مسکن مهر» از طرح‌هایی است که به‌عنوان بزرگ‌ترین بسته ساخت‌وساز در تاریخ کشور از آن یاد می‌شود، این پروژه گسترده و کشوری از سال 1386 به‌طور رسمی کلید خورد و در آن روزها گامی مهم برای خانه‌دار شدن قشر متوسط و ضعیف جامعه محسوب می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح با تمام مزایا و کاستی‌های خود از دولت نهم و دهم آغاز شد و با وجود همه انتقاداتی که متوجه آن شد در دولت یازدهم ادامه یافت به گونه‌ای که در دهه فجر امسال 2000 واحد مسکونی دیگر نیز در سطح استان قزوین با حضور مسئولان کشوری و استانی به بهره‌برداری رسید.

در حاشیه مراسم افتتاح نمادین پروژه‌های مسکن مهر در اواخر بهمن ماه سال گذشته، شاهد حضور ساکنین واحدهای مسکونی و اعتراض آن‌ها نسبت به مشکلات موجود در واحدهای تحویل داده شده بودیم که همین امر باعث شد خبرنگار خبرگزاری ایسنا، در جمع آن‌ها حاضر شده و پای درد و دل آن‌ها بنشیند.

پلاسکویی دیگر در کمین واحدهای مسکن مهر مهرگان

یکی از ساکنان و معترضان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه از مهر ماه سال 94 در ساختمان‌های منطقه شهری مهرگان ساکن شده است، اظهار کرد: از همان ابتدای خانه‌دار شدن با موجی از مشکلات متعدد روبرو شدیم، در یک سال و نیم گذشته در حال پیگیری برای حل مشکلات واحدهای مسکونی تحویل گرفته خود هستیم اما تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.

این شهروند در خصوص مشکلات واحدهای مسکن مهر خود گفت: واحدهای تحویلی که تنها 2 سال از عمر ساخت آن می‌گذرد، با مشکلات متعدد روبرو است که یکی از آن‌ها مشکل خرابی آسانسورها در اکثر واحدهای مسکونی است.

وی از نشت گاز در واحدهای مسکونی خبر داد و مدعی شد: کنتورهای گاز که پیمانکار آن را از شرکت گاز تهیه نکرده، مشکل داشته و هیچ‌کدام تائید شده از سوی اداره گاز نیست، از سوی دیگر گاه در برخی واحدها دچار نشت گاز هستیم و هر لحظه امکان انفجار و خرابی واحد مسکونی و اتفاقی نظیر پلاسکو در این واحدها وجود دارد.

یکی از بانوان ساکن در این شهرک نیز با بیان اینکه محوطه مسکونی مهرگان تا قبل از ورود معاون رئیس‌جمهور و مسئولانی استانی جهت افتتاح پروژه، پر از آهن و زباله و امثال آن بود، گفت: بارها فرزندان ما به خاطر مزاحمت‌های آهن آلات و زباله‌ها دچار آسیب شده‌اند اما بعد از اعلان اینکه قرار است مسئولانی در بهمن‌ماه از شهرک بازدید کنند، نسبت به گذاشتن سطل‌های زباله در محوطه و زیباسازی اطراف ساختمان هدف اقدام و حتی چندین درخت و گل نیز در محیط اطراف آن کاشتند.

وی ادامه داد: سؤال ساکنان واحدهای مسکونی منطقه از مسئولان این است که آیا باقی اهالی ساکن در این منطقه نباید از نعمت زیباسازی و امکانات بهره ببرند و پاکسازی محل و زیباسازی آن ویژه محل بازدید مسئولین است؟

پیگیر حق همه خانوارهای ساکن در شهرک مهرگان خواهیم بود

قنبری یکی دیگر از ساکنان مهرگان از پیگیری‌های بسیار برای حل مشکلات موجود و کم‌توجهی مسئولان گفت و تصریح کرد:ما چیزی به غیر از حق خود نمی‌خواهیم.

وی با بیان اینکه در طول پیگیری‌های ساکنین برای رفع مشکلات، برخی از دست‌اندرکاران پروژه با تهدید به اینکه این پیگیری‌ها برای شما بد خواهد شد، خواهان عدم پیگیری ساکنین بودند، خاطرنشان کرد: با وجود سنگ‌اندازی‌ها، همچنان پیگیر آنچه حق همه خانوارهای ساکن در این واحدها است، خواهیم بود.

این شهروند افزود: آخرین حرف مسئولان بعد از پیگیری‌های صورت گرفته، این بود که ما پیگیر حل مشکلات خواهیم شد اما اینکه زمان این پیگیری و به نتیجه رسیدن چه زمانی خواهد بود را کسی جز خداوند نمی‌داند.

این شهروند ساکن مهرگان ادامه داد: در حال حاضر هم به معترضان گفته‌اند که نامه و شکوائیه‌ای تنظیم و به امضاء اهالی برسانیم تا شاید اثری در پس آن نهفته باشد.

خانم میان‌سالی نیز در این میان از اعتراض اکثر ساکنان این منطقه نسبت به واحدهای مسکونی‌شان خبر داد و یادآور شد: خانواده ما 2 سال است در این واحدها ساکن شده و با وجود مشکلات بسیار تاکنون قدمی برای حل آن برداشته نشده و کسی هم از مسکن تحویل داده شده خود راضی نیست.

وی اضافه کرد: این واحدها که تنها 2 سال از عمر ساخت آن می‌گذرد، تنها ظاهر خوبی دارد اما باطن آن پر از مشکلات متعدد مثل ترک خوردن سقف خانه، سیاه شدن سرامیک‌های آشپزخانه و سرویس‌های بهداشتی، خراب بودن آیفون و آسانسور است.

این بانوی ساکن مهرگان خطاب به مسئولان اعلام کرد: از مسئولان می‌خواهیم از واحدهای تحویل داده شده، بازدید کنند تا از نزدیک در جریان مشکلات اهالی و ساکنین بلوک‌ها قرار بگیرند چرا که حضور در یک واحد مسکونی که به‌صورت نمادین افتتاح می‌شود، دردی از جامعه رفع نخواهد کرد.

یکی دیگر شهروندان که در حال امضای متن شکوائیه بود، با ابراز نا امیدی از نتیجه کار خاطرنشان کرد: امیدواریم حداقل به این شکوائیه ترتیب اثر لازم داده شود چرا که تاکنون با وجود پیگیری‌های بسیار انجام شده و ساعت‌ها انتظار در پشت درب اطاق مسئولان، نتیجه‌ای به دست نیامده است.ما فقط حق خود را می‌خواهیم اما عدم توجه مسئولان باعث شده همه از پیگیری و نتیجه نگرفتن خسته شویم.

قبل از تکمیل نهایی، نباید واحدی به متقاضیان تحویل داده می‌شد

جمشید انصاری،معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور نیز که در بهمن ماه سال گذشته در جمع سالکنان شهرک مهرگان حاضر شده و با آنها به گفت و گو پرداخته بود اظهار کرد: مسکن مهر در طراحی و برنامه‌ریزی دچار مشکلات جدی است که بی‌شک به‌تدریج و با گذشت زمان برطرف خواهد شد.

وی مشکل اصلی این واحدهای مسکونی را تحویل قبل از اتمام و تکمیل نهایی به متقاضیان عنوان و تصریح کرد: مسئولان و پیمانکاران باید در هنگام تحویل نسبت به متقاضیان در خصوص تعیین امکانات واحدها پاسخگو باشند.

معاون رئیس‌جمهور با ابراز تأسف از عدم پاسخگویی برخی از پیمانکاران مسکن مهر نسبت به قراردادهای خود و ایفای تعهدها گفت: باید این موضوع پیگیری شود و در دستور کار مسئولان قرار بگیرد تا با دادن تذکرات لازم و تعامل لازم این نواقص برطرف شود.

انصاری ادامه داد: ساخت و تکمیل یک شهر 24 هزار واحدی آن‌هم بدون زیرساخت لازم، نیازمند زمان است از این رو با توجه به کمبود منابع و محدودیت‌های دولت، نیازمند اهتمام جدی و ویژه مسئولان برای برطرف کردن این مشکلات هستیم.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور تأکید کرد: نباید انتظار داشت ظرف چند سال یک شهرک نو و تازه تأسیس شده به همه امکانات و زیرساخت‌ها مجهز شود چرا که ساخت و تجهیز یک شهر به سال‌ها زمان نیاز دارد تا زیرساخت‌های رفاهی و خدماتی ارتقاء لازم را پیدا کند و ما امیدواریم با افتتاح این پروژه‌ها زندگی گرم و دل‌نشینی در این منطقه حاکم شود.

تا بهار 96 مشکلات شهرک مهرگان برطرف خواهد شد

فریدون همتی استاندار قزوین نیز در خصوص گلایه شهروندان نسبت به مشکلات موجود در این شهرک و واحدهای مسکونی گفت: برای ساماندهی این شهرک تلاش کرده‌ایم تا با بسیج واحدهای خدمات شهری در راستای رفع نواقص شهرک مهرگان قدم برداریم.

وی افزود: آنچه در حال حاضر در ناحیه شهری مهرگان دیده می‌شود مربوط به پیمانکاران آن است که مشکلات و نواقصی را در اجرای طرح‌های خود داشته‌اند و به‌زودی با برگزاری جلسه‌ای به‌منظور بررسی مشکلات این منطقه تلاش خواهیم کرد تا در عرض سه ماه این مشکلات برطرف شود.

این مسئول با بیان اینکه اراده مسئولان برای حل هر چه سریع‌تر مشکلات موجود در این منطقه شهری است تصریح کرد: حل نواقص مسکن مهر را وظیفه خود دانسته و می‌خواهیم این منطقه به محیطی با آرامش جهت زندگی تبدیل شود.

همتی یادآور شد: تکمیل مسکن مهر که در دولت قبل 44 درصد پیشرفت داشته را جزء وظایف خود می دانیم چرا که سرمایه ملت در این مجموعه قرار دارد و دولت یازدهم همت خود را برای تکمیل آن و خانه‌دار شدن 18 هزار نفر خواهد کرد.

بی‌شک مسکن مهر به عنوان طرحی کلان و با گروه مخاطبین گسترده، فرصتی مناسب برای خانه‌دار شدن افراد و عبور از تنگناهای مستأجری و بی‌خانمانی است، اما در این مسیر باید تلاش و همت مسئولان برای به حداقل رساندن مشکلات باشد تا مشکلات سکونتی خانواده‌های متقاضی مسکن مهر از رنج مستأجری به رنج خانه‌داری در شهرک مهرگان تغییر ماهیت ندهد.

این پروژه بزرگ ملی در کنار مزایایی که باعث سبک شدن بخش عمده‌ای از بار سنگین کمبود مسکن شده، ایرادات و مشکلات بنیادین و خاص خود را نیز دارد که از ابتدا و آغاز کار به آنها توجه نشده است و اکنون باید در مسیر رفع آن قدم برداشت چرا که زندگی‌بخش قابل‌توجهی از جامعه به آن گره‌خورده و اصلاح و اتمام آن می‌تواند گره‌هایی زیادی از اقشار کم‌درآمد و نیازمند به مسکن بگشاید.

بازرسی‌های منظم و پیگیری نتیجه کار و دقت در روند اجرای پروژه توسط پیمانکاران یکی از نقاط مهم و کلیدی است تا با تشویق پیمانکاران با وجدان و توبیخ آن‌هایی که پروژه‌ها را با مشکلات و نواقص مختلف تحویل مالکان می‌دهند راه برای یک حرکت مهم و تأثیرگذار و ماندگار باز و هموار شود.

شهرک مهرگان که با چشم‌اندازها و طرح‌های رؤیایی چون «بزرگ‌ترین شهر استان بعد از قزوین»، «احداث مترو در آن و اتصال به خط متروی پایتخت»، «ساخت بزرگ‌ترین پارک شهری قزوین به انضمام دریاچه مصنوعی» و غیره محملی برای تحقق آرزوهای زوج‌های جوان و قشر متوسط و ضعیف جامعه است، منتظر اقدامات تعجیلی و کارساز برای حل مشکلات خود بوده که امیدواریم مسئولان با توجه بییشتر به این منطقه شهری اجازه ندهند شیرینی لذت خانه‌دار شدن به تلخی منجر شود.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۶۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد گفت: متاسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه استان یزد، جعفر رحمانی در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور که با حضور معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از معاونان برنامه و بودجه (طرح و برنامه) دستگاه‌های اجرایی در محل سالن اندیشه این سازمان برگزار شد؛ از نتایج اجرایی نشدن کامل برنامه ششم توسعه مانند عدم تحقق رشد اقتصادی در دهه ۹۰ شمسی سخن گفت.

رحمانی با تاکید بر اینکه اجرای کامل این برنامه و به ویژه استقرار نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند جهش تولید با مشارکت مردم را تسریع کند، گفت: متأسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه کشور از برنامه‌های توسعه‌ای ناموفق کشور بود و تنها فقط ۳۰ درصد از آن محقق شده است، افزود: اگر برنامه‌ای را به نحو احسن تدوین، اما درست اجرا نکنیم، نتیجه آن کاهش سرمایه‌های اجتماعی و عدم اعتماد مردم نسبت به برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت در کشور خواهد شد.

رحمانی ناترازی‌های انرژی و مالی در کشور را جدی خواند و گفت: برنامه هفتم توسعه با تغییر نگرش و به صورت مساله محور و با تاکید بر رشد فراگیر تدوین شده و دو اصل اولویت‌بندی درست و سازوکار انگیزشی کارا و اثربخش در آن دیده شده است.

وی با تاکید بر اینکه همه مدیران استانی و مقامات کشوری در مقابل نسل آینده کشور مسئولیت دارند تا در پنج سال آینده ایرانی آبادتر بسازند، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور متفاوت‌تر از سایر برنامه‌های توسعه‌ای قبلی در کشور است چرا که ضمن ایجاد انگیزه در افراد می‌تواند تحول در نظام اداری ایجاد کند و به تبع آن بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پایان اجرای این برنامه مرتفع خواهد شد.

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به شعار سال و تحقق آن، جهش تولید با مشارکت مردم را تنها از مسیر پایبندی به اصول برنامه هفتم توسعه کشور امکان پذیر دانست و بیان داشت: نیاز داریم برای نقش دادن به مردم در رسیدن به رشد اقتصاد و جهش تولید، بار دیگر اعتماد را به آنان بگردانیم که این امر مستلزم تلاش جدی همگان است و استقرار جدی نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند نقش موثرتری به استان‌ها در ۵ سال آینده بدهد.

رحمانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور کیک اقتصاد را بزرگ‌تر کرده و موجب آن می‌شود که مردم بیشتری از آن منفعت ببرند، اظهار داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم در ابتدا با نگاه ویژه به برنامه محوری در صدد اداره کشور به صورت عقلانی است و پیشران‌ها، مسائل بحران‌ساز و بسترها در برنامه هفتم توسعه به درستی دیده شده است.

وی با یادآوری اینکه استان یزد در برنامه محوری در کشور پیشرو بوده و تاکنون برنامه‌های تحولی زیادی همچون یزدِنوین، یزدِ بهره‌ور و یزدِ نوآور را تدوین و به مرحله اجرا گذاشته است، تاکید کرد: راهی جز اینکه طبق برنامه اصولی و عقلانی در کشور و به تبع آن در استان شروع کنیم به اصلاح ساختارها و رفع ناترازی‌های موجود بپردازیم وجود ندارد.

در ادامه این نشست افشین کسالائی، معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور به تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه پرداخت و با بیان اینکه برای تحقق اهداف در استان‌ها باید به سمت برنامه‌محوری حرکت کرد، اظهار داشت: برنامه‌های عملیاتی ستون فقرات نظام برنامه‌ریزی است.

به گفته معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه تنها بر منابع عمومی متکی نیست و خلق و تجهیز منابع جدید، باید توسط مدیران در نظر گرفته شود.

کسلائیی با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه علاوه بر ترسیم وضع موجود، آینده اقتصاد و توسعه کشور در سطوح متعدد را مورد توجه قرار داده است، بیان داشت: برنامه هفتم توسعه ناگزیر به برنامه محور بودن است و برای اولین بار این برنامه با پارادایم رشد فراگیر و مبتنی بر سه سطح اصلی‌ترین پیشران‌ها، رد مهمترین بحران‌ها و خلق مهمترین بسترهای پیشرفت کشور ترسیم شده است.

در پایان این نشست حاضرین به طرح سوالات و ابهامات خود در خصوص این برنامه پرداختند و نظرات و دیدگاه‌هایشان را نیز بیان کردند.

کد خبر 747957

دیگر خبرها

  •  نشست مشترک مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان برگزار شد
  • مهم‌ترین چالش‌ و مشکلات تشکل‌ها عدم اطمینان مسئولان به قشر جوان است
  • نشست مسئولان قضایی گلستان با جامعه کارگری و کارفرمایی استان
  • رسانه‌ها مشکلات را با رعایت اخلاق منعکس کنند
  • پیشگیری از تحمیل هزینه‌های جانبی به جامعه با تجهیز خانه‌های بهداشت
  • میرزازاد: فصل تلخی را پشت سر می‌گذاریم
  • ظرفیت‌های جامعه ایثارگری دیلم استفاده می‌شود
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • کلنگ احداث درمانگاه تخصصی در مهرگان به زمین خواهد خورد
  • افزایش تخصیص ارز به واحدهای تولیدی اردبیل