Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، البته قابل ذکر است که آمار دقیقی از میزان فروش خودروهای مختلف در منابع وجود ندارد و آماری که اکنون از وضعیت بازار خودروی ایران در سال 95 در اختیار شما قرار می‌دهیم به صورت تقریبی بوده و احتمال وجود اختلاف در آن‌ها ممکن است؛ اما به احتمال زیاد رتبه‌بندی خودروها و برندها به همین صورت خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازار خودروی ایران در سال 95 پیشرفت محسوسی داشت و میزان تولید با افزایش 28 درصدی به رقم 1 میلیون و 230 هزار و 632 دستگاه رسید. از سوی دیگر میزان واردات خودرو با کاهش 12 درصدی مواجه شده و رقم 54 هزار و 622 دستگاه خودروی وارداتی برای سال گذشته ثبت شد. در مجموع تعداد 1 میلیون و 285 هزار و 254 دستگاه خودرو وارد بازار شد که نسبت به سال قبل‌تر از آن رشد 25 درصدی داشته است.

محبوب‌ترین برندهای بازار خودروی ایران در سال 95

شرکت خودروسازی پژو همچنان عنوان محبوب‌ترین خودروساز را در کشورمان در اختیار دارد. سهم محصولات این برند فرانسوی در ایران از 21 درصد به 32.4 درصد رسیده است. سایپا با سهم 28.4 درصد و ایران خودرو با سهم 12.4 درصد در رده‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند. البته ایران خودرو نسبت به سال 94 کمی افت داشته و سهم این خودروساز داخلی از 14.9 درصد در سال 94 به 12.4 درصد در سال 95 رسیده است. دیگر شرکت فرانسوی حاضر در بازار ایران یعنی رنو نیز فروش خود را افزایش داده و با فروش بیش از 110 هزار دستگاه خودرو در ایران به سهم 8.7 درصدی از بازار کشورمان دست پیدا کرد. این در حالی است که سهم رنو در سال 94 حدود 4 درصد بوده است.

عنوان محبوب ترین خودروساز چینی در بازار خودروی ایران در سال 95 به شرکت چری رسیده و این خودروساز موفق شد جای جک را بگیرد. چری با رشد فروش 62 درصدی در جایگاه پنجم بازار جای گرفته و برلیانس نیز با رشد فوق‌العاده‌ی 428 درصدی فروش خود به جایگاه ششم رسیده است. شرکت جک در سال 95 با افت چشمگیری مواجه شد و با کاهش 34 درصدی فروش به رده نهم پرفروش‌ترین برندهای خودروسازی در ایران سقوط کرد. به این ترتیب محصولات چری، برلیانس و جک به عنوان محبوب‌ترین خودروهای چینی در بازار کشورمان شناخته شدند. در سال‌های اخیر، خودروسازان چینی حضور پررنگی در بازار کشورمان داشتند و علاوه بر سه خودروساز مذکور، برندهای لیفان در رده 12، دانگ فنگ در رده 14، چانگان در رده 16، هایما در رده 19، FAW در رده 21، ام جی در رده 25، گریت وال در رده 26، فوتون در رده 29، هاوال در رده 35، بایک در رده 40، جینبی در رده 41 و جیلی در رده 42 بازار خودروی ایران در سال 95 دیده می‌شوند. همان‌طور که می‌بینید 15 برند از بین 45 برند حاضر در بازار کشورمان، به کشور چین تعلق دارند.

پرفروش‌ترین خودروهای بازار ایران

خودروی قدیمی سایپا یعنی پراید پس از 30 سال همچنان در صدر پرفروش‌ترین خودروهای بازار ایران جای دارد و با اختلاف 100 هزار دستگاه فروش بیشتر، بالاتر از پژو 405 و پژو 206 قرار گرفته است. پژو 405 با رشد 29 درصدی و پژو 206 با رشد 38 درصدی فروش در مکان‌های دوم و سوم و پژو پارس نیز در رتبه چهارم حضور دارند. خودروی سمند ایران خودرو نیز با رشد 20 درصدی فروش توانسته رتبه پنجم را به خود اختصاص دهد و خودروهای تیبا، رنو تندر 90 و رنو ساندرو نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند. لوکس‌ترین خودروی شرکت ایران خودرو یعنی دنا هم با رشد 51 درصدی به رتبه نهم رسیده و برلیانس H330 با رشد فروش 288 درصدی، ربته دهم را به دست آورده است.

خودروی شاسی بلند چینی چری تیگو 5 با قرار گرفتن در رده پانزدهم، محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین خودروی جدید بازار کشورمان لقب گرفته و خودروهای برلیانس H320 (رده 22)، لیفان 820 (رده 26)، چری آریزو 5 (رده 29) و چانگان CS35 (رده 30)، دیگر خودروهای جدید و محبوب میان مشتریان ایرانی هستند.

پرفروش‌ترین خودروهای وارداتی بازار ایران

اما در میان خودروهای وارداتی، هیوندای سانتافه حرف اول را می‌زند و 16 درصد از بازار خودروهای وارداتی کشورمان را به خود اختصاص داده و با وجود افت 15 درصدی میزان فروش، همچنان در صدر فروش خودروهای وارداتی قرار دارد. کیا اسپورتیج نیز با افت 28 درصدی فروش مواجه شده اما پس از سانتافه در رده دوم خارجی‌های محبوب جا خوش کرده است. سانگ یانگ تیوولی با فروش کمتر از 2 هزار و 900 دستگاه در سال 95 در رتبه سوم حضور دارد تا رتبه‌های اول تا سوم پرفروش‌ترین خودروهای وارداتی کشورمان به محصولات کره‌ای اختصاص پیدا کند. لکسوس ان ایکس (رده 4)، هیوندای توسان (رده 7)، رنو فلوئنس (رده 8)، کیا سراتو (رده 9)، کیا سورنتو (رده 10)، رنو داستر (رده 13)، رنو کپچر (رده 14) و تویوتا پریوس (رده 17) سایر خودروهای شاخص در این بخش هستند.

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۶۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری

فضل‌الله رحمتی  با اشاره به وجود ۳۰ محصول صادرات محور اظهارداشت: خوراک آبزیان، شیرخشک، اسکیم (پودر پایه شیر خشک نوزاد)، پودر بستنی، چربی‌های گیاهی، کاشی، سرامیک، لوله موکت، کفپوش از نمد، سیمان، کیلنکر، سنگ ساختمانی، چینی بهداشتی، ورق گالوانیزه، کابل شبکه، سیلندر گاز، محصولات فولادی و ادوات کشاورزی از جمله محصولات صادراتی چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود.

وی یکی از مشکلات چهارمحال و بختیاری را نبود خط ریلی عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به فاصله جغرافیایی این استان با مرز‌های کشور و بالابودن هزینه حمل و نقل، امید می‌رود با همت مسوولان این زیرساخت مهم و اساسی در بخش اقتصادی در استان فراهم شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری یکی دیگر از مشکلات این استان را فعال نبودن منطقه ویژه اقتصادی عنوان کرد و گفت: فعالیت منطقه ویژه اقتصادی کمک مهمی به صادرات محصولات استان می‌کند.

رحمتی در خصوص اهمیت حضور در نمایشگاه‌های مختلف اظهار داشت: سال گذشته چهارمحال و بختیاری با هدف شناخت مقاصد صادراتی، معرفی گروه‌های کالایی، تنوع بخشی به بازار‌های صادراتی در پنجمین نمایشگاه ایران اکسپو حضور یافت و نتیجه این حضور جهش صادراتی در استان بود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با اشاره به حضور این استان در ششمین نمایشگاه "ایران اکسپو" گفت: تلاش می‌شود در این دوره از نمایشگاه ایران اکسپو که با حضور ۲ هزار شرکت تجاری برگزاری می‌شود مشتریان و هدف‌های جدید صادراتی برای محصولات این استان شناسایی شود.

رحمتی با اشاره به حضور ۴۱ شرکت تولیدی در چهارمحال و بختیاری تولید کننده محصولات صادراتی و موفق به گرفتن استاندارد‌های جهانی در ۶ گروه کالایی شده‌اند، افزود: براساس برنامه‌ریزی انجام شده میز توانمندی‌های صادراتی را در غرفه زنجیره ارزش استان در اختیار گرفته شده که بتوانیم از این طریق توانمندی صادراتی استان را به بازرگانان و شرکت‌کنندگان حاضر در این نمایشگاه از ۸۰ کشور دنیا ارائه شود.

وی ادامه داد: ۶ واحد و شرکت تولیدی برای حضور در نمایشگاه "ایران اکسپو" به صورت مستقیم دارای غرفه‌های مجزا هستند.

رحمتی یادآور شد: افزون بر این ۲۰ محصولی که امکان افزایش تولید در صورت وجود بازار صادراتی دارند انتخاب شده که در غرفه ارائه توانمندی‌های صادراتی به صورت مستقیم با ۲ هزار نفری که از ۸۰ کشور دنیا در این نمایشگاه حضور دارند وارد مذاکره می‌شویم.

بیشتر بخوانید

رفع موانع تولید ۱۵ واحد تولیدی و صنعتی در چهارمحال و بختیاری

وی تاکید کرد: حضور در نمایشگاه ایران اکسپو موجب معرفی محصولات استان، ایجاد مشتری‌های جدید، افزایش مقاصد صادراتی و تنوع بخشی به گروه‌های کالایی می‌شود.

رحمتی با بیان اینکه نمایشگاه ایران اکسپو در ۲ بخش حاکمیتی و خصوصی برگزار می‌شود، گفت: در بخش حاکمیتی در غرفه ۴۱ همه استان‌ها دارای غرفه هستند و هر غرفه دارای سه بخش شامل زنجیره‌های ارزش استان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و ظرفیت‌های صادراتی است که اداره کل صمت استان مسئولیت جایگاه فرصت‌های سرمایه‌گذاری را برعهده دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • زورآزمایی جی ای سی (JAC) با غول های خودروسازی جهان در نمایشگاه پکن 2024
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • پتانسیل بازار آفریقا برای خودروهای اقتصادی سایپا
  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی
  • فوری/ خرید و فروش خودروی جانبازان آزاد شد
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • نمایشگاه خودروی پکن/ چین به دنبال تسلط بر بازار خودروهای برقی (فیلم)
  • خودروهای الکتریکی آینده به صحنه آمدند
  • حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران