Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-09@02:17:44 GMT

نقش پیشگیرانه گرده گل در بیماری های قلبی و عروقی

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۳۶۳۹۵

نقش پیشگیرانه گرده گل در بیماری های قلبی و عروقی

پول‌نیوز - آنتی اکسیدان ها در گرده به مقادیر قابل ملاحظه ای وجود دارند که اثر پیش گیرندۀ آنها تقریباً قطعی است.

برای نمونه شخصی که سیگار می کشد کلسترول خونش بالاست و میزان آنتی اکسیدان های بدن او قطعاً از دست رفته است، به ویژه سطح ویتامین E پایین آمده است. مطالعه ای که توسط «فردگی» در دانشگاه برن به عمل آمد نشان داد در حالی که سطح بالای کلسترول خطری به شمار می آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این خطر به دلیل ناکافی بودن سطوح ویتامین E سه برابر می گردد. تنها یک قاشق غذاخوری گرده گل تقریباَ ۴۵ درصد میزان توصیه شدۀ روزانه به ویتامین E را به شکل طبیعی برای بدن فراهم می نماید، این میزان به تنهایی کافی است تا اثری پیشگیرانه پدید آورد.

پزشکان بسیاری که به درمان افرادی می پردازند که میزان کلسترول خون شان بالاست کاهش سطوح کلسترول L.D.L در حد ۱۰ درصد را در نتیجۀ مصرف بین ۴۰ تا ۵۰ گرم گرده در روز گزارش داده اند.

این میزان کاهش یعنی کاهش ۵۰ درصدی خطر بیماریهای قلبی و عروقی دوزهای چهل و پنجاه گرم همچنین میزان چشمگیری فیبر (حدود یک سوم میزان توصیه شده روزانه) را برای بدن فراهم می کند گرده به ویژه منبع خوبی از پلی فنول هاست،
و حاوی تعداد پلی فنول همسان تعدادی که در چای سبز یافت می شود، می باشد که اثر حفاظتی آن به خوبی مشخص گردیده است.

امتیاز گرده این است که به راحتی می توان ۱۵ تا ۳۰ گرم آن را خورد (یک تا دو قاشق غذاخوری) در حالی که باید هفت تا چهارده فنجان چای سبز نوشید (دو و نیم تا پنج لیتر) تا هم وزن همان مقدار پلی فنول جذب بدن گردد. بیوفلاونوئید، روتین، کامفرول و ایزورامنتین از مهمترین ترکیبات اثربخش هستند.

بر اساس پژوهش هایی که تاکنون انجام گرفته، مقادیر یافت شده در گرده دو تا سه برابر بهتر از مقدار مادۀ موجود در چای سبز، همسان سازی و جذب می شود. گلوکوزیدهای کرستین، میریستین، روتینوزیدها، ساپونوزیدهای کرستین و کامفرول همگی انواعی از فلاونوئیدها هستند که به آسانی به وسیلۀ بدن جذب می گردند.

صبحانه ای همراه با میوۀ تازه و گرده به طور خاص برای افراد در معرض خطر بیماری های قلبی- عروقی سودمند است و اثر گرده افزایش خواهد یافت. کره، مارگارین و قند را باید از منوی صبحانه حذف کرد.

برای افراد در معرض خطر توصیه می گردد که گرده در تمام طول سال مصرف شود.

مواد فعالی چون پلی فنولها، ویتامین های C,A,E مواد معدنی کم نیاز مانند روی و سلنیوم برای درازمدت در بدن قابل ذخیره نیستند، هر چند قطع مصرف یک یا دو هفته ای دو یا سه بار در سال این مواد مشکلی پیش نمی آورد. سطح خوبی از حفاظت یا مصرف روزانۀ ۱۵ تا ۳۰ گرم گرده همراه با میوۀ تازه در طول سال امکان پذیر می گردد.

گرده غالباً اثر بهبود خلق دارد، افرادی که مصرف می کنند احساسات مختلفی از انرژی زایی تا «سرخوشی ملایم» را گزارش می دهند. این احساس سلامت بی گمان به کاهش استرس کمک می کند، که عامل مهمی در سکته های قلبی و مغزی محسوب می گردد.

گرده می تواند مادۀ افزودنی ارزشمندی برای رژیمی باشد که هدف از آن کاستن خطر بیماری های قلبی- عروقی است. تعدادی از ریز مغذی های موجود در گرده در مقادیری موجود است که می تواند اثری مفید بر دستگاه قلبی- عروقی داشته باشد.

همچنین احتمال می رود که نوعی هم افزایی بین این مواد مغذی موجود باشد، که آنها را نسبت به زمانی که به شکل منفرد مصرف می شود، کارآمدتر می سازد.

به عنوان امتیازی اضافی، احساس سرحالی و سلامت به مبارزه با استرس و کاهش سکته ها یاری می رساند .

از آنجا که گرده غذایی طبیعی است مصرف آن هیچ خطری برای ناسازگاری با داروهایی که برای بیماری های قلبی- عروقی تجویز می شود، ندارد.



منبع:سلامتی

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۶۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه نشست «مشارکت سازمان های دولتی و نهادهای مردمی در ارتقای سلامت دهان و دندان جامعه» که در ارتباط با «پویش کشوری سلامت دهان و دندان» برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگار وبدا، با اهمیت شمردن این موضوع اظهار کرد: پویش ملی سلامت با هدف ارتقای سواد سلامت و فرهنگ سازی در حوزه سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت ماه در حال برگزاری است.

وی افزود: در این پویش به دنبال ارتقای سواد سلامت در حوزه سلامت دهان و دندان هستیم.

فرشیدی خاطرنشان کرد: بیماری‌هایی که در ناحیه دهان و دندان اتفاق می‌افتد زمینه ساز بسیاری از بیماری ها خواهد بود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: اگر عفونت های دندان و لثه را پیشگیری و درمان نکنیم بیماری هایی نظیر قلب و عروق و حتی سرطان ها را ایجاد و یا تشدید می‌کند.

 خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم افراد جامعه را در سنین پایین و حتی قبل از مدرسه با بهداشت دهان و دندان آشنا کنیم، با آموزش‌های بسیار ساده مثل مسواک زدن و استفاده از نخ دندان می توان از پوسیدگی دندان ها و بسیاری از بیماری‌های مزمن پیشگیری کرد.

فرشیدی هدف از پویش سه روزه سلامت دهان و دندان را توجه بیشتر جامعه به بهداشت دهان و دندان عنوان و تاکید کرد که مردم می‌توانند با اقدامات بسیار ساده از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری کنند.

به اعتقاد معاون بهداشت وزارت بهداشت، اگر پوسیدگی دندان‌ها و عفونت‌های لثه در آحاد جامعه کاهش یابد می‌توان از بروز بسیاری از بیماری های مهم و مزمن پیشگیری کرد بنابراین به دنبال این هستیم تا متوسط دندان پوسیده در عموم جامعه کاهش یابد و برای رسیدن به این مهم نیازمند فرهنگ سازی و اقدامات پایه‌ای از سنین پایین هستیم.

 فرشیدی گفت: بر این باوریم که توجه به بهداشت دهان و دندان و آموزش درست مسواک زدن در جامعه کمرنگ تر شده است از این حیث با این پویش درصدد هستیم که یکبار دیگر اهمیت این موضوع را یادآوری کنیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت یادآور شد: امروز از آمار بالای پوسیدگی دندان‌‌ها در جمعیت برخوردار هستیم چرا که تا درد ایجاد نشود به پزشک و دندان پزشکی مراجعه نمی کنیم بنابراین باید جامعه‌ را به سمت پیشگیری در حوزه بهداشت دهان و دندان ترغیب کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در این افراد کمتر است
  • عوامل ساده‌ای که به بیماری قلبی ختم می‌شود
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با بروز بیماری‌های قلبی
  • آب سیب زمینی و این همه خاصیت
  • تاثیر منفی صدای ترافیک بر سلامتی بدن
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد