Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@21:16:56 GMT

ایران سخاوتمندترین کشور دنیا در رفتار با پناهندگان

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۳۹۲۲۸

مقامات ترکیه‌ای باید بدانند در شرایطی که آنها پناهجویان را دستمایه امتیازگیری از غرب می‌کنند، در ایران اسلامی که چهارمین کشور پناهنده پذیر دنیا است، اقدامات ویژه‌ای برای بیمه درمانی پناهندگان انجام گرفته است؛ موضوعی که از نگاه مقامات سازمان ملل پنهان نمانده و آنها را به تقدیر و تحسین واداشته است

میزان: دیروز متن مصاحبه «ویسی کایناک»، معاون نخست وزیر ترکیه با شبکه خبری سی ان ان ترک، منتشر شد و تا حدودی جنجال پیدا کرد؛ کایناک در این مصاحبه ایران را متهم کرده بود که به حدود ۳ میلیون مهاجر ثبت‌نشده عمدتا افغان که از شرق ایران قصد مهاجرت به ترکیه و عزیمت به اروپا را دارند، بی‌اعتنایی می‌کند! این اظهارات این مقام ترک واکنش تهران را به دنبال داشت و موجب شد بهرام قاسمی سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان، اینگونه اظهارات را "بی‌اساس و مداخله‌گرایانه و مشکل‌ساز و عجیب" بخواند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
«قاسمی» در جواب «کایناک» که ایران را متهم به بی تفاوتی در قبال پناهجویان کرده بود، گفت: «ایران بیش از ۳۰ سال است میزبان میلیون ها مهاجر از کشورهای همسایه است و ترکیه باید از ایران بیاموزد که چگونه برای بیش از سه دهه میلیون‌ها مهاجر را در خود جای داده و هیچ‌گاه از این موضوع انسانی و بشر دوستانه برای مقاصد و اهداف خاص و طراحی شده سیاسی علیه هیچ کشوری سوء‌استفاده نکرده است».طعنه ظریفِ آقای سخنگو به آنکارااشاره ظریفِ سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان به رفتار اخیر دولت ترکیه با پناهجویان عمدتا جنگ زده بود که آنکارا آنها را اهرم فشار علیه اتحادیه اروپا کرده است و برای شل و سفت کردن روابط خود با بروکسل هرازگاهی این پناهجویان را دستمایه قرار می‌دهد؛ مقامات ترکیه‌ای یک روز برای فشار به بشار اسد و متقاعد کردن ناتو برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع در سوریه، از پناهجویان استقبال می‌کنند و روز دیگر که مقامات اروپایی ویزای شنگن‌شان را لغو می کنند، سراسیمه می شوند و از پس نگرفتن پناهجویان و یا گسیل آنها به سمت مرزهای اروپایی سخن می‌گویند!
مقام ترکیه‌ای: سخنانم اشتباه ترجمه شد!اما پس از واکنش قاطع و سریع سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان به اظهارات عجیب معاون نخست وزیر ترکیه پیرامون رفتار ایران با پناهجویان؛ این مقام ترک طی مصاحبه‌ای تصریح کرد که سخنانش در مورد ایران درست ترجمه نشده است. تقدیر مقام سازمان ملل از رفتار سخاوتمندانه جمهوری اسلامی ایران با پناهندگاناما فارغ از صحت و سقم اظهارات معاون نخست وزیر ترکیه علیه کشورمان که با توجه به مواضع اخیر مقامات آنکارا چندان به اشتباه ترجمه شدن آنها نباید اعتنا کرد، آنچه قابل توجه است آن است که در اواخر اسفندماه سازمان ملل متحد از ایران به خاطر میزبانی میلیون‌ها پناهنده و پناه‌جو از کشورهای عمدتا جنگ زده به‌ویژه افغانستان، که در همسایگی کشورمان است، قدردانی کرد و رفتار سخاوتمندانه تهران با پناهندگان را ستود.«سیوانکا داناپالا»، رئیس دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در تهران، در آخرین روزهای سال 95 گفت که «ایران در پذیرش پناهندگان و پناه‌جویان و میزبانی آنان، نمونه و سزاوار تحسین است».این مقام سازمان ملل همچنین از دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی که امکان تحصیل کودکان افغان در مدارس ایران را فراهم کرد تقدیر و تمجدید کرد. اشاره آقای داناپالا به دستوری بود که اواخر اردیبهشت ماه سال 94 از سوی مقام معظم رهبری به مسئولان آموزش و پرورش کشور صادر شد و در آن قید شد که «همه کودکان افغان، چه آن‌ها که دارای شرایط قانونی حضور در ایران هستند و چه آن‌ها که مدارک قانونی حضور در ایران را ندارد، باید در مدارس دولتی ثبت‌نام شوند و به تحصیل بپردازند».در پی این دستور معظم له، 15 هزار کلاس درس جدید در سراسر کشور ساخته شد تا کودکان پناهنده نیز امکان تحصیل پیدا کنند.همچنین مقامات ترکیه‌ای باید بدانند در شرایطی که آنها پناهجویان را دستمایه امتیازگیری از غرب می‌کنند، در ایران اسلامی که چهارمین کشور پناهنده پذیر دنیا است، اقدامات ویژه‌ای برای بیمه درمانی پناهندگان انجام گرفته است؛ موضوعی که از نگاه مقامات سازمان ملل پنهان نمانده و آنها را به تقدیر و تحسین واداشته است.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۳۹۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، فرماندار ماکو عصر دوشنبه در این دیدار که قائم مقام والی استان دوغوبایزید ترکیه هم حضور داشت با اشاره به ارتباطات دوستانه و دیرینه بین دو کشور بر تداوم این ارتباطات در بخش‌های اقتصادی و فرهنگی تاکید و گفت: گمرک بازرگان در مرزهای دو کشور عامل تداوم این دوستی‌ها بوده و تداوم این دوستی‌ها در سایه ارتباطات گسترده فرهنگی و اقتصادی ساکنان دو سوی مرز است.

نادر کاظمی با اشاره به به وجود آمدن برخی از مشکلات در گمرک بازرگان و کندی تردد کامیون‌ها و مسافر از این گمرک به سمت کشور ترکیه افزود: لازم است مسئولان کشور ترکیه هم برای رفع برخی از مشکلات موجود در گمرک گوربلاغ ترکیه اقدام نموده تا مشکلی در تردد مسافر و کامیون در سوی مرز به وجود نیاید.

فرماندار ماکو همچنین به مشکلات به وجود آمده در قبال احداث دیوار مرزی ترکیه هم گفت: متاسفانه بعد از احداث این دیوار مرزی از سوی کشور ترکیه بعد از هر بارش شدید باران سیل ناشی از سمت ترکیه، به سبب جمع شدن آب در پشت این دیوار خسارت بسیار زیادی به روستاهای مرزی و زیر ساخت‌های کشورمان در منطقه مرزی بورالان وارد می‌کند.

احمد دالکیران رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه هم با اظهار خرسندی از افزایش تداوم مراودات مرزی بین کشورهای ایران و ترکیه گفت: رسیدن به سقف ۳۰ میلیارد دلار در سال توافق مقامات جمهوری اسلامی و ترکیه بوده و مسئولان کشور ترکیه برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنند.

وی با اشاره به کندی تردد در مرز بازرگان اشاره کرد و گفت: از سال گذشته کشور ترکیه به سبب ساخت و سازهای جدید در گمرک گوربلاغ تردد از این مرز و گمرک بازرگان تا حدی کاهش یافته که به محض اتمام این ساخت و سازها و عملیات عمرانی تردد از مرزهای گوربلاغ ترکیه و بازرگان به نحو بسیار چشمگیری افزایش خواهد یافت.

دالکیران افزود: با افزایش گیت‌های ورودی و خروجی در این دو مرز با اتمام ساخت و سازها هم تردد کامیون و هم تردد مسافر افزایش می‌یابد.

رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه به وارد آمدن خسارت ناشی از سیل از سمت دیوارهای مرزی هم اشاره کرد و افزود: کشور ترکیه برای حسن همجواری و احترام متقابل برای همسایه و دوست و برادر خود ایران تلاش دارد با اقدامات موثر خسارت ناشی از قبال این دیوار مرزی را به حد صفر برساند.

کد خبر 6092595

دیگر خبرها

  • مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه بررسی شد
  • ترکیه از نخست‌وزیر هلند برای دبیرکلی ناتو حمایت می‌کند
  • رفتار پلیس ایالات متحده با اساتید و دانشجویان ماهیت دروغین دموکراسی غرب را افشا کرد
  • بازداشت پناهجویان در انگلیس برای اخراج به روندا
  • اعتراض پناهجویان افغانستانی در اندونزی
  • قانون ضد مهاجرتی سوناک عامل هجوم مهاجران به ایرلند
  • اعتراض پناهجویان افغان به سرگردانی چندین ساله در اندونزی
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات ارشد اکو
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق