Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید ارجونی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با عنایت به اینکه راه آهن سیستان و بلوچستان ادامه راه آهن هندوستان به شمار می رود و از سال 1916میلادی ساخت خط ریلی آن آغاز شده آثار تاریخی به جای مانده از سده گذشته جاذبه های گردشگری بسیاری را ایجاد کرده است.
وی افزود: رونمایی از جرثقیل حمل ذغال سنگ با قدمت 135سال در میدان ورودی ایستگاه راه آهن زاهدان با حضور استاندار سیستان و بلوچستان اقدامی شایسته و گامی ارزشمند در معرفی این ظرفیت ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرکل راه آهن جنوب شرق گفت: آثاری مانند باسکول وزن بار مسافر با قدمت 77 سال، روغن دان پیستون های دیزل، زونکن پاکستانی به همراه اسناد، انواع آچار و مهر راه آهن، چراغ های فانوسی مورد استفاده سر سوزن ها و سه نما، میخ تراوری و چند اثر به جای مانده دیگر با قدمت 100 سال در موزه ایستگاه زاهدان به نمایش گذاشته شده است.
وی ادامه داد: ایستگاه راه آهن میرجاوه با بدنه و سقف چوبی با قدمت 100سال یکی دیگر از جاذبه های گردشگری این منطقه است.
ارجونی گفت: خانه روسای پاکستانی با قدمت 100 سال با سبک معماری پاکستانی، لوله های شستشوی قطارها و منبع آب با قدمت 100سال از دیگر جاذبه های گردشگری به شمار می رود.
وی افزود: با اینکه پروژه ساخت ادامه راه آهن هندوستان در سال 1918 میلادی به اتمام رسیده اما برخی آثار به 135 سال قبل بازمی گردد.
مدیر کل راه آهن جنوب شرق کشور مستقر در زاهدان تصریح کرد: با گسترش فضای اداره کل راه آهن جنوب شرق زمینه برای ایجاد فضاهایی از این قبیل نیز فراهم خواهد شد.
بررسی های صورت گرفته نشان از عمر بیش از 90 ساله راه آهن در زاهدان دارد که خود به معنی توانمندی استان پهناور سیستان و بلوچستان در استفاده از خطوط ریلی در دوران قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است.
به گفته صاحب نظران در رابطه با پیشینه و تاریخچه صنعت ریلی در استان، راه آهن در سال 1298 هجری شمسی از پاکستان به زاهدان رسید و از ابتدا مقرر شده بود این راه آهن تا سرخس ادامه پیدا کند و برای جابه جایی ادوات جنگی و نظامی مورد استفاده قرار گیرد اما با پایان جنگ در همان سال توسعه راه آهن نیز متوقف می شود.
تا سال 1348 راه آهن زاهدان را پاکستان اداره می کرد و تحت نظارت این کشور بود اما از آن پس از نقطه صفر مرزی تا شهر زاهدان به ایران واگذار شد.
به گفته مدیرکل راه آهن جنوب شرق، کلنگ راه آهن زاهدان - بم - کرمان از سال 1373 به زمین زده شد اما به دلیل تخصیص نیافتن به موقع اعتبارات این خط آهن در سال 1389 به بهره برداری رسید.
8006 **6081 خبرنگار: نرگس تیموری ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۰۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف شمشیر کمیاب هزار ساله

محققان دریافتند که شمشیر کمیاب هزار ساله‌ای که در اسپانیا کشف شده است، به دوران اسلامی این کشور تعلق دارد.

به گزارش ایسنا، نتایج تحقیقات جدید نشان داد که یک شمشیر کمیاب که لقب «اکس‌کالیبور» به آن داده شده است و در «والنسیا»، شهری واقع در اسپانیا کشف شده است، در حقیقت یک هزار سال قدمت دارد و این یعنی؛ این شمشیر آخرین‌بار زمانی از قبضه خارج شده است که بخش زیادی از اسپانیا تحت حکمرانی مسلمانان بوده است.

«لایوساینس» در این‌باره نوشت، این شمشیر آهنین ۴۶ سانتی‌متری در سال ۱۹۹۴ درحالی داخل یک گور پیدا شد که به صورت عمودی در آن قرار داده شده بود و به همین دلیل به یاد شمشیر افسانه‌ای پادشاه «آرتور» لقب «اکس‌کالیبور» به این شمشیر داده شد. بر اساس داستان‌های قرون‌ وسطایی، پادشاه «آرتور» این شمشیر را که به صورت عمودی داخل یک سنگ بود از آن بیرون کشید و به تاج و تخت بریتانیا رسید.

شمشیر والنسیا در خانه‌ای متعلق به دوران اسلامی پیدا شد. مقامات شهر والنسیا در بیانیه‌ای اعلام کردند که دسته شمشیر با صفحات برنز تزئین شده و دارای انحناهایی است که کار با شمشیر را راحت‌تر می‌کند.

حتی با وجود اینکه شمشیر در یک محوطه متعلق به دوران اسلامی کشف شده است، یک ویژگی آن تعیین قدمت را دشوار می‌کرد؛ خمیدگی شمشیر کمی به سمت نوک شمشیر است که این ویژگی در شمشیرهای ساخته شده توسط «ویزیگوت‌»ها که از سال ۴۱۸ تا ۷۱۱ میلادی بر اسپانیا حکومت می‌کردند نیز دیده می‌شود. در نتیجه این ابهام مطرح شده بود که آیا این شمشیر مربوط به دوران ویزیگوتی است یا اسلامی؟!

برای پاسخ دادن به این سوال، یک باستان‌شناس از «دانشگاه گرانادا» تحقیقاتی را برای تعیین قدمت این شمشیر آغاز کرد و با بررسی فلزکاری و رسوب به جای مانده در آن، به این نتیجه رسید که قدمت این شمشیر به قرن دهم میلادی بازمی‌گردد. همچنین مشخص شد که اندازه شمشیر برای اینکه توسط یک سوارکار مورد استفاده قرار بگیرد، تعیین شده بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افتتاح موزه‌های دفاع مقدس در ۵ استان کشور
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • ورود مار سمی به کارگاهی در جنوب تهران
  • یک افسر روسی، مسئول آموزش رانندگان در تهران قدیم!
  • (عکس) هجوم مار سمی غول پیکر به کارگاهی در جنوب تهران!
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • کشف شمشیر کمیاب هزار ساله
  • خط ریلی زاهدان-کویته نیازمند تبدیل تفاهم‌نامه به قرارداد عملیاتی
  • آموختن اتول‌رانی زیر تابلو پرستو | مسئول آموزش رانندگان یک افسر روسی بود
  • BRT کرج، خوب یا بد؟