Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@22:50:30 GMT

کشاورزان متناسب با نیاز محصول کودشیمایی استفاده کنند

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۴۳۶۳۴

کشاورزان متناسب با نیاز محصول کودشیمایی استفاده کنند

به گزارش ایرنا، کریم ذوالفقاری روز سه شنبه در اولین جلسه ستاد تغذیه گیاهی در جهاد کشاورزی استان کردستان افزود: استفاده مناسب از کود در اراضی کشاورزی منجر به افزایش سطح تولید و افزایش راندمان محصولات کشاورزی می شود.
وی اظهارکرد: نوع موادی که جهت تقویت خاک و بالا بردن حاصلخیزی آن چه از نظر کیفی و چه از نظر کمی سبب افزایش عملکرد محصول کشاورزی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه شرایط اقلیمی امسال با سال های گذشته متفاوت است گفت: با توجه به بارندگی های بهاره امسال تغذیه خاک و کود گیاه می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.
وی نقش مدیران را در شهرستان ها بسیار حساس ارزیابی کرد و افزود: مدیران باید از کشاورزان کم درآمد حمایت کنند و برای جلوگیری از خسارت محصولات کشاورزان را به مصرف کود ترغیب و تشویق کنند.
وی افزود: مدیران شهرستانی، مسئول انتقال کود به شهرستان ها و سازمان تعاون روستایی شهرستان نقش مهمی در توزیع به موقع کودشیمایی در شهرستان ها دارند.
وی اظهار کرد: امروز کشاورزان در شرایط خاصی قرار دارند که به ازاء هر هکتار باید کود مصرف کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز گفت: سهمیه کود فسفات و پتاسیم استان کردستان در سال جاری 114 هزار و 175 تن ابلاغ شده است.
محمدفرید سپری با اشاره به مقایسه سهمیه اوره و ازت استان در سال 95 با 96 گفت: سهمیه اوره سال گذشته در کشور حدود 169 یک میلیون و 695 هزار و و 63 تن بوده است.
وی سهمیه ازت استان در سال گذشته را حدود 82 هزار تن و سهمیه اوره را چهار میلیون و 977 هزار و 804 تن عنوان کرد و گفت: سهمیه ازت استان در سال جاری 87 هزار و 337 تن و سهمیه اوره 55 هزار و 110 تن است.
وی میزان سهمیه ابلاغی کود اوره استان در سال 95 حدود 49 هزار و 778 تن ذکر کرد و افزود: میزان سهمیه ابلاغی کود اوره در سال 96 حدود 55 هزار و 110 تن تعیین شده است.
به گفته وی، دهگلان با 75 درصد بیشترین سهمیه کود استان را به خود اختصاص داده است پس از آن سقز با 72 درصد، کامیاران 49 درصد، قروه 44 درصد بیشترین میزان کود مصرفی را در سال گذشته به خود اختصاص داده است.
مدیر تحقیقات و آموزش جهاد کشاورزی استان کردستان هم مقایسه و بررسی مصرف کود در 10 سال گذشته در میان کشاورزان استان را ضروری برشمرد و افزود: دلایل کاهش مصرف کود در بخش کشاورزی نیازمند بررسی و آسیب شناسی است.
به گفته محمد سدری مصرف کود در فصل بهاره اثربخشی خاصی بر محصولات کشاورزی دارد و در هر شهرستانی با توجه به اقلیم منطقه نیازمند مدیریت فنی هستیم.
استان کردستان 29هزار و 137کیلومتر مربع مساحت دارد که یک میلیون و 240هزار و 11هکتار آن زمین کشاورزی است.
مجموع تولیدات زراعی استان کردستان بیش از یک میلیون و 500 هزار تن در سال است که باتوجه به استعداد آب و خاک می توان میزان این تولیدات را حداقل تا سه میلیون تن در سال افزایش داد.
عمده محصولات زراعی استان گندم با تولید سالانه یک میلیون تن، سیب زمینی با 343هزار تن، نخود با 33هزار تن و علوفه با 320هزار تن است.
7352/ 3020
**خبرنگار: شیوا اردلان منش/**انتشاردهنده: عبدالله رحمانی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۳۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای مانور مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم در مزارع پلدشت 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پلدشت گفت: با توجه به بارندگی‌های اخیر احتمال شیوع زنگ زرد در مزارع گندم شهرستان وجود دارد. با گسترش بیماری زنگ زرد مقدار ۷۰ درصد از عملکرد گندم تولیدی کاسته شده و بر عملکرد و کیفیت گندم تاثیر می‌گذارد و در این راستا مانور مبارزه با بیماری زنگ زرد در پلدشت اجراء شد 
 
اسدی خاطر نشان کرد با توجه به شیوع بیماری زنگ زرد در دشت نازک که مقدار ۴۰۰ هکتار از اراضی دچار بیماری زنگ زرد شده بودند که با توزیع سم رایگان بین کشاورزان توانستیم این بیماری را کنترل کنیم.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان پلدشت تصریح کرد با اجرای مانور امروز با حضور ۶ اکیپ مقدار ۶۰۰۰ هکتار از اراضی گندم شهرستان از نظر بیماری زنگ و سن گندم مورد پایش قرار گرفت و با حضور اکیپ‌های کارشناسان در مزارع و روستا‌ها توصیه‌های لازم و پیشگیرانه به کشاورزان عزیز صورت گرفت

وی گفت:کشاورزان محترم با پایش و بازدید از مزارع در صورت مشاهده هر گونه بیماری با کارشناسان جهاد کشاورزی مراجعه نمایند

دیگر خبرها

  • اجرای مانور مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم در مزارع پلدشت 
  • پیش‌بینی رشد بالغ بر ۱۰ درصد خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی
  • توجه به کشاورزی نیاز امروز کشور است
  • مرثیه‌ای برای رنج شالیکاران گیلانی/ برنجی که فروش نمی‌رود‌
  • توزیع 725 تن کود کشاورزی در ساری
  • شوش و کرخه قطب کشاورزی خوزستان و کشور محروم از تسهیلات و امکانات کشاورزی
  • بورسیه دستیاران تخصصی پزشکی برای ارائه خدمت در رشته‌های مورد نیاز
  • خسارت کشاورزان خوزستانی در کمترین زمان پرداخت می‌شود
  • موضوع اصلاح قیمت خرید گندم به درخواست کشاورزان پیگیری شد
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد