Web Analytics Made Easy - Statcounter

اهل‌سنت کشور ایران ظرفیتی است که با آن می‌توان به نفی نسبت ناروای فرقه گرایانه به جمهوری اسلامی پرداخت و حقیقت شعار اسلامی بودن انقلاب اسلامی را نمایان ساخت.

خبرگزاری مهر، گروه دین و اندیشه-مهدی مسائلی: بعضی از شیعیان تقویت حوزه‌های علمیه اهل‌سنت را در ایران یک تهدید برای مذهب شیعه به حساب می آورند؛ زیرا فکر می‌کنند افزایش تعداد مبلغان دینی اهل سنت منجر به تقویت جایگاه مذهبی آنها در برابر شیعه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالیست که قلمرو تبلیغی این روحانیون محدود به جامعه‌ی مذهبی اهل سنت است و تبلیغ دین در بعد کلی بر عهده این افراد نیز هست.

پس اگر این گروه نتوانند به وظیفه تبلیغی خویش عمل کنند جامعه اهل سنت کشور ایران به سمت بی دینی سوق داده خواهد ‌شد.

به دیگر سخن تضعیف حوزه‌های علمیه اهل سنت در کشور جایگاه مذهبی شیعه را تقویت نمی‌کند بلکه بی‌دینی و لاابالی گری را در کشور بیشتر خواهد نمود و اهل سنت کشور را از تعالیم دینی دور می دارد.

بنده در سفری که چندی پیش به همراه دوستان به استان گلستان و به خصوص شهر گنبد کاووس داشتم، فاصله گرفتن مردماز اندیشه های دینی را مشاهده کردم. شاید قسمتی از این معضل، همچون سایر نقاط کشور، ناشی از تعداد کم مبلغان دینی نسبت به جمعیت فراوان شهرها و روستاها باشد.

همه می‌دانیم که حوزه های علمیه شیعه بیشتر با تکیه بر سهم امام و وجوه شرعی مردم اداره می‌شوند. اما در سایر کشورهای اسلامی حوزه‌های علمیه و دانشگاه های دینی اهل‌سنت معمولاً توسط دولت‌ها و حکومت‌ها تامین مالی می‌شوند. از این جهت باید توجه مسؤلین جمهوری اسلامی ایران به مسائل مالی حوزه‌های علمیه اهل سنت حتی بیش از حوزه‌های علمیه شیعه باشد.

البته در سال های اخیر مقام معظم رهبری با نگاه هوشیارانه خویش اقداماتی را در جهت کمک به حوزه های علمیه اهل‌سنت انجام داده‌اند اما این اقدامات در برابر نیازهای فراوان تبلیغات دینی در مناطق سنی نشین اندک است و افراد در جایگاه مسئولیتی دیگر نیز باید به این امر مهم توجه شود.

متأسفانه بعضی هنگامی که سخن از کمک به حوزه حوزه‌های علمیه اهل سنت می‌شود تنها از نفوذ فتنه‌گران خارجی و وهابیت در این حوزه ها سخن می گویند. این افراد کافیست خود را در جایگاه یک مبلغان دینی اهل سنت قرار دهند آیا با وجود محدودیت های مالی، کمک های دیگران را در راستای تبلیغ دین نخواهند پذیرفت. آیا شیعیان سایر کشورهای اسلامی به علت محدودیت ها و تنگناهای مالی، به کمک جمهوری اسلامی چشم‌داشت ندارند!؟

حقیقت اینکه اگر با اقلیت مذهبی اهل‌سنت کشور اصولی و صادقانه رفتار کنیم، هیچگاه نباید ترس از مدیریت کشورهای خارجی بر آنها را داشته باشیم بلکه به وسیله آنها می‌توانیم خارج از کشور را مدیریت کنیم. اهل‌سنت کشور ایران ظرفیتی است که با آن می‌توان به نفی نسبت ناروای فرقه گرایانه به جمهوری اسلامی پرداخت و حقیقت شعار اسلامی بودن انقلاب اسلامی را نمایان ساخت. می توان اهل‌سنت کشور را همانند بسیاری از اعصار تاریخی مرجع علمی جهان اسلام قرار داد. به جای ترس از اینکه اهل‌سنت کشور ما به حوزه‌ها و یا دانشگاه های مذهبی پاکستان و کشورهای دیگر روند و تحت تاثیر وهابیت قرار گیرند، می توان طلاب سنی مذهب جهان اسلام را در کشور جمهوری اسلامی روحیه اعتدال و استکبارستیزی آموخت. لازمه این امر وجود حوزه‌ها و دانشگاه های قوی اهل‌سنت در کشور است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۷۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان

عزت‌الله ضرغامی در دیدار با وزیر توسعه اجتماعی عمان با تاکید بر ضرورت همکاری‌های گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی بین دو کشور، گفت: متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد، درحالی‌که تقویت این حوزه به تحکیم روابط اجتماعی بین دو کشور منجر خواهد شد.

به‌ گزارش ایسنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دیدار با «لیلا بنت احمد بن عواد النجار» ـ وزیر توسعه اجتماعی عمان ـ که یکشنبه ۹ اردیبهشت‌ماه انجام شد، با اشاره به اهمیت تقویت روابط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بین دو کشور ایران و عمان، اظهار کرد: شما یک وزیر زن هستند، از اینکه یک خانم مسلمان مسئولیتی بزرگ دارد، برای جامعه اسلامی بسیار حائز اهمیت است و من از این بابت بسیار خوشحال هستم.

ضرغامی ادامه داد: همکاری بین دانشگاهی بین ایران و عمان می‌تواند تقویت شود. با توجه به وجود دانشگاه الزهرا در عمان و نیز دانشگاهی به همین نام در ایران می‌توان راهکارهای تقویت همکاری‌های دانشگاهی را بررسی کرد؛ چرا که تبلیغات جهانی برخی از رسانه‌ها منفی است و این گونه وانمود می‌کنند که حجاب مانع کسب علم است، اما این اقدامات مدیریتی توسط خانم‌ها می‌تواند باعث شود تا این تبلیغات منفی خنثی شود.

او با اشاره به اهمیت حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور و مدیر، بیان کرد: بانوان ما در دستگاه‌های مختلف در سطوح مدیریتی مختلف حضور دارند. اینکه یک مشاور امور بانوان مسائل مرتبط با زنان را به طور ویژه ارتقا دهد، اهمیت دارد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سپس با اشاره به برخی فعالیت‌های گردشگری ایران، اظهار کرد: ما حدود ۳۰ حوزه گردشگری داریم که عمانی‌ها از گردشگری سلامت استقبال کردند و ۳۰ درصد گردشگران عمانی که به ایران سفر می‌کنند نیز گردشگران سلامت هستند.

او گفت: سیاست دولت آقای دکتر رئیسی بر این است که گردشگران ایرانی نیز به عمان سفر کنند و روابط گردشگری دو کشور تقویت شود. سیاست ایران این است که عمان را در حوزه گردشگری در اولویت قرار بدهیم.

ضرغامی همچنین به پیشینه تاریخی و تمدنی ایران اشاره کرد و افزود: ما با عمان اشتراکات زیادی داریم. تمایل داریم روابط بین ملت‌ها تقویت شود و شما به‌عنوان وزیر توسعه اجتماعی عمان می‌توانید نقش مهمی در تقویت و ارتباط این روابط اجتماعی ایفا کنید.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به مرز دریایی ایران و عمان، اظهار کرد: گردشگری دریایی یکی از ظرفیت‌های مهم بین ایران و عمان در حوزه توسعه گردشگری است. با این حال متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد. اگر گردشگری دریایی تقویت شود به طور حتم باعث تحکیم و تقویت روابط اجتماعی بین دو کشور خواهد شد.

او در ادامه به اهمیت مشارکت دو کشور در حوزه مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و گفت: آمادگی داریم در پروژه‌های مرمتی در عمان مشارکت داشته باشیم.

ضرغامی ادامه داد: صنایع‌ دستی ایران جایگاه بالایی در سطح جهان دارد و در ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی فعال هستیم. در این باره نیز آماده همکاری با عمان هستیم و امید داریم مسئولان عمانی درباره حضور هنرمندان صنایع ‌دستی و برگزاری نمایشگاه‌ها همکاری کنند.

لیلا بنت احمد بن عواد النجار ـ وزیر توسعه اجتماعی عمان ـ نیز با ابراز خرسندی از توسعه گردشگری بین ایران و عمان، گفت: یک کنفرانس به‌زودی قرار است در حوزه تخصصی گردشگری با حضور وزیر گردشگری عمان برگزار شود و از شما نیز برای حضور در این کنفرانس دعوت می‌کنیم.

او به حوزه صنایع دستی و اهمیت همکاری‌ها در این بخش اشاره کرد و افزود: ۹۰ درصد فعالان  صنایع دستی در عمان را بانوان تشکیل می‌دهند. در این باره آماده و علاقه‌مند به همکاری در حوزه صنایع ‌دستی هستیم. از این رو پیشنهاد می‌دهیم  نمایشگاه‌های مشترک برای فروش صنایع ‌دستی برپا کنیم.

وزیر توسعه اجتماعی عمان نیز به حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور اشاره کرد و افزود: در ایران دستگاه‌های مختلف از بانوان به عنوان مشاور استفاده می‌کنند و نیز مشاور امور خانواده و بانوان دارند و این بسیار کار ارزشمندی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای اندیشه های شهیدمطهری فرهنگ کشور رادربرابرتهاجمات حفظ می کند
  • اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب
  • آیت‌الله حسینی‌بوشهری: طلاب در مسکن و معیشت دچار مشکل هستند
  • آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست
  • تدارک ویژه حوزه‌های علمیه برای دهه کرامت در ۱۴۰۰ نقطه دنیا
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • تقویت زنجیره های ارزش محصولات کشاورزی مازندران
  • لزوم جریان یافتن مردم سالاری دینی در محلات
  • شرایط ایران با عملیات «وعده صادق» در جهان تغییر یافت
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است