Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجلس شورای اسلامی در سالی که گذشت به تبع فضای سیاسی موجود در کشور، فراز و نشیب‌های زیادی را پشت سر گذاشت. از جمله مهم‌ترین اتفاقات در پارلمان می‌توان به استیضاح وزیر راه اشاره کرد که برای دومین بار نیز توانست از نماینده ها رای اعتماد بگیرد.

به گزارش «تابناک»، یکی از ویژگی های دیگر مجلس در سال 95 که آن را از سال‌های گذشته متمایز می‌کند این بود که نمایندگان در سالی که گذشت به بررسی و تصویب بودجه سالانه و برنامه ششم توسعه پرداختند؛ برنامه ششم که توسط دولت دهم، ارائه شده بود زمان زیادی را از نمایندگان گرفت، پس از بررسی آن نیز نماینده های مجلس کار بررسی لایحه بودجه را آغاز کردند که تا اواخر سال نیز به طول انجامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند که این دولایحه وقت بسیار زیادی را از نمایندگان مجلس گرفت با این حال وکلای ملت توانستند برخی مصوبات تاثیر گذار را نیز در مجلس و کمسیسیون های تخصصی به تصویب برسانند.

علیرضا رحیمی در گفت و گو با تابناک در خصوص این موضوع گفت: موارد بسیار زیادی در کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت، اما به هر ترتیب به دلیل برخی مشکلات بسیاری از طرح ها و لوایح هم مسکوت ماند.

این نماینده مجلس گفت: امسال مجلس به دلیل آنکه کار خود را از خرداد ماه آغاز کرد عملا کمی از برنامه ها عقب بود، در ادامه نیز طرح ها و لوایح مهمی از جمله لایحه برنامه ششم توسعه و لایحه بودجه تمام وقت نمایندگان را گرفت و آنگونه که باید به بسیاری از برنامه های خود نتوانست رسیدگی نماید.

عضو کمیسیون امیت ملی مجلس گفت: اما یکی از مهم ترین موارد لایحه چگونگی تشکیل و نحوه رسیدگی هیات‌های انضباطی نیروهای مسلح بود که موضوع قابل توجه در این لایحه جدای از خود لایحه تعاملی بود که بین نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نیروهای مسلح شکل گرفت بود، هر چند که در این اواخر تحت تاثیر برخی از حواشی قرار گرفت و به رکود کشیده شد.

وی گفت: نقطه مهم دیگری که در کمیسیون امنیت ملی مورد بررسی و به مرحله اجرا رسید اجلاس انتفاضه فلسطین بود که اعضای کمیسیون امنیت توانستند با کمیسیون های دیگر درسایر کشورهای اسلامی برقرار کنند.

وی در باره مسکوت مانده طرح ها نیز گفت: متاسفانه لایحه های بسیاری هم در کمیسیون مسکوت ماند، کمیسیون امنیت ملی انتظار می رفت که در سال گذشته به موضوع قاچاق به صورت ویژه ورود کند و یک بار هم که شده این معضل اجتماعی را رفع نمایند.

رحیمی در ادامه افزود، موضع قاچاق، آبهای مرزی و امنیت شهری و اتباع بیگانه و امنیت مرزها، مواردی بودند که می توانستند به صورت طرح یا لایحه در مجلس به صورت ویژه مورد بررسی قرار گیرند، و می شد به صورت موثرتری از کمیسیون امنیت ملی برای صحن فضا سازی شود.

وی گفت: لایحه برنامه ششم و لایحه بودجه به صورت همزمان وارد مجلس شد و زمان قابل توجهی را از کل مجلس و کمیسیون ها گرفت و به صورت متعارف کمیسیون ها نتوانستند به تمام موارد رسیدگی کنند.

وی گفت: اما قرار است در سال آینده این موضوعات بار دیگر مورد بررسی قرار گیرند، بخصوص در بحث قاچاق هم دولت یک لایحه دارد و هم اینکه مجلس چند طرح در این باره را در ستور کار خود قرار داده است و به محض اینکه ارجاع گردد کمیسیون به آن ورود خواهد کرد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۴۷۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه عفاف و حجاب بار دیگر به شورای نگهبان ارسال شد

رئیس کمیسیون قضایی مجلس با بیان اینکه ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب رفع شد، از ارسال مجدد این لایحه به شورای نگهبان خبر داد.   به گزارش تسنیم، حجت الاسلام غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب گفت: کمیسیون قضایی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب را برطرف و مجددا این لایحه را به شورا ارسال کرده است و هم اکنون منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم.   وی افزود: عمده ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب مربوط به مواد ۴۷ تا ۴۹ این لایحه می‌شد که به بحث میزان مجازات‌ها پرداخته است.   رئیس کمیسیون قضایی مجلس خاطرنشان کرد: از نظر اعضای شورای نگهبان، جرائم و مجازات درنظر گرفته شده برای تخلفات ذکر شده در مواد ۴۷ تا ۴۹ لایحه، متناسب با این تخلفات نبود که ما در کمیسیون این موارد را اصلاح کردیم.   با توجه به اینکه در جلسه علنی ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ مجلس، نمایندگان به اجرای آزمایشی لایحه حجاب و عفاف برای مدت ۳ سال رای دادند، در صورتی که شورای نگهبان، این لایحه را تایید کند، لایحه مذکور بلافاصله برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ می‌شود. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: گشت ارشاد فقط برای دختران و زنان ایرانی است؟ هشدار مجلس به مدیران درباره تخلف خانواده‌شان در حوزه عفاف و حجاب (فیلم) آیت الله نوری همدانی : آغاز برنامه « طرح نور » در زمینه حجاب توسط نیروی انتظامی امری مبارک و مورد حمایت است / درباره حجاب به شدت‌ حساس هستيم/ درباره اقتصاد و معیشت مردم داد زدیم و نگرانیم

دیگر خبرها

  • لایحه عفاف و حجاب بار دیگر به شورای نگهبان ارسال شد
  • در «جداول بودجه» به استان‌ها و مناطق محروم توجه شده است
  • مجلس وارد بررسی جزئیات لایحه ارتقای امنیت زنان شد
  • برای اولین بار قرار است «جداول بودجه» در صحن مجلس بررسی شود
  • حاجی‌بابایی: جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی ایرادات طرح مالیات بر سوداگری
  • لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت
  • بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در جلسات هفته جاری مجلس
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی مجلس قرار خواهد گرفت