Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@10:45:16 GMT

مشهورترين خودروهاي عضلاني و پوني تاريخ آمريکا

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۵۲۱۳۹

خبرگزاري آريا - درحالي‌که عموم مردم به مدل‌هاي دودر، ديفرانسيل عقب و پرقدرت آمريکايي، عضلاني يا ماسل کار مي‌گويند؛ بسياري از آن‌ها در گروه ديگري به نام کلاس پوني دسته‌بندي مي‌شوند که اهميت بيشتري در تاريخ خودروسازي جهان دارند.

کمتر کسي را مي‌توان يافت که علاقه‌مند خودرو باشد و مدل موستانگ ساخت شرکت فورد را نشناسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين محصول که اهميت بسيار زيادي در صنعت آمريکا دارد و يکي از موفق‌ترين مدل‌هاي ساخت اين کشور در طول تاريخ محسوب مي‌شود، سال‌ها است به‌عنوان سمبل خودروهاي عضلاني مطرح بوده؛ درحالي‌که اين برداشت تاحدودي نادرست است و چنانچه به ابعاد آن، خصوصا در مدل‌هاي کلاسيک توجه کنيد، متوجه تفاوت زياد آن با مدل‌هاي اصلي کلاس عضلاني خواهيد شد.1950 Oldsmobile Rocket 88پيش از اين در مطلبي با عنوان قدرتمندترين خودروهاي کلاسيک عضلاني‌ در تاريخ آمريکا، به معرفي و بررسي چند نمونه از مشهورترين مدل‌هاي اين کلاس پرداختيم و اشاره کرديم که اصطلاحا به دودرهاي پرقدرت آمريکايي، ماسل‌کار يا خودروي عضلاني گفته مي‌شود که با توليد مدل راکت 88 ساخت اولدزمبيل در سال 1950 ظهور کرد؛ اما در اين مطلب با ديدي حرفه‌اي تر و تخصصي؛ به اين واقعيت مي‌پردازيم که بسياري از خودروهاي شناخته‌شده در اين کلاس، مثل فورد موستانگ در واقع در گروه پوني (اسب کوچک) قرار داشته‌اند. حدود سال‌هاي 1960، شرکت فورد مانند دهه‌‌هاي قبل از آن، قدرت بزرگي در بين خودروسازان برتر آمريکا و جهان محسوب نمي‌شد و بازار در اختيار مدل‌هاي پهن‌پيکر و پرمصرف شورولت، کرايسلر و امثال آن بود. با تلاش و خلاقيت مهندس ارشد فورد، لي لاکوکا، مدلي طرحي شد که نه‌تنها با فروشي باورنکردني اين شرکت را به روزهاي اوج بازگرداند، بلکه سبکي جديد از خودروهاي اسپرت با قيمت و مصرف سوخت مناسب معرفي کرد و به الگويي براي ديگر برندها تبديل شد. اولين مدل موستانگ در سال 1965 به توليد رسيد و امروزه همچنان يکي از محبوب‌ترين خودروهاي ساخت آمريکا در سطح جهاني است.Chvrolet Camaro 1969واژه‌ي پوني که اشاره به نژادي از اسب‌هاي کوچک دارد، براي تعريف کلاس خودروهايي شبيه به فورد موستانگ در سال‌هاي آخر دهه‌ي 60 ميلادي انتخاب شد. کوچک‌تر بودن اين خودروها در مقايسه با ديگر مدل‌هاي آمريکايي و لوگوي معروف موستانگ که آن هم يک اسب درحال دويدن است، کلاس پوني را در آمريکا تعريف کرد تا تمايزي بين مدل‌هاي اين گروه و خودروهاي عصلاني باشد. هرچند در آن زمان مهم‌ترين وجه تمايز پوني‌ها و عضلاني‌ها علاوه بر اختلاف سايز بدنه، تفاوت زياد قدرت پيشرانه بود. امروزه نه‌تنها مدل‌هاي عضلاني کوچک‌تر شده‌اند، که پيشرانه‌ي پوني‌ها نيز به لطف فناوري‌هاي مدرن مثل توربوشارژ، سوپرشارژ و اکوبوست بسيار قدرتمند شده است.Ford Mustang Shelby GT 350 R 2017پوني‌هاي مشهور گذشته، مثل فورد موستانگ و شورولت کامارو، حالا در نسخه‌هاي خاص مثل شلبي GT و ZL1، ابرخودروهاي دنيا را به چالش مي‌کشند و حتي براي ثبت رکورد، در نوربرگ‌رينگ حاضر مي‌شوند. از سويي ديگر، دوج چلنجر به عنوان يکي از مشهورترين خودروهاي عضلاني تاريخ آمريکا، بدنه‌اي کوچک‌تر نسبت به گذشته دارد و با موستانگ و کامارو در بازار رقابت مي‌کند. از ديد کارشناسان و تاريخ‌نويسان خودروي جهان، دوج چلنجر تنها بازمانده‌ي خودروهاي عضلاني گذشته محسوب مي‌شود.Dodge Challenger 1969در پايان اين مطلب مي‌توانيد بيننده‌ي فيلم کوتاه تهيه‌شده توسط سايت Car Throttle باشيد که تفاوت خودروهاي پوني و عضلاني را به‌خوبي نشان مي‌دهد.
دانلود با کيفيت 360p 720p 1080p

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۲۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکرگزاری در کلاس ریاضی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، معلمی شغل نیست؛ بلکه هنر است و معلم، هنرمندی است که باید هنر خود را با علم و تجربه به بهترین نحو ممکن عرضه کند، هنر بی‌محتوا و تجربه بدون بینش درجازدن است و علم بدون تجربه و آراسته به هنر هم بی‌ثمر خواهد بود.

معلم هر روز باید از روز قبل و هر سال از سال قبل خود تجربه کسب کند و تجربه خود را در اختیار دیگران قرار دهد و از تجربیات دیگران نیز استفاده کند تا در سریع‌ترین وضع ممکن به حد نرمال و به‌تدریج به حد ایده‌آل برسد تا فرزندان معنوی خود را از نور دانش و معرفت بهره‌مند ساخته و چراغ هدایت جوانان این مرز و بوم بوده و هدایتگر نسل فردای جامعه خود باشد.

از امروز برآنیم تا به بهانه بزرگ‌داشت هفته معلم هر روز برگی از دفتر خاطرات و دل‌نوشته‌های معلمان مجرب استان را ورق زنیم و از تجربه‌های مؤفق آن‌ها درس بگیریم؛ چراکه کسب تجربه تنها به سن بستگی ندارد و از راه دیدن و شنیدن و حتی از راه کتاب‌خواندن به‌وسیله خود و دیگران کسب می‌شود.

فاطمه ناظمی‌نژاد دبیر ریاضی دبیرستان دوره اول متوسطه شاهد سمنان اظهارداشت: همیشه شروع کلاسم با دعا و جملات انگیزشی و خواندن چند خط وصیت‌نامه‌ی شهدا توسط شاگردان آغاز می‌شد؛ اما دوست داشتم شکرگزاری را در بخشی از کار کلاسی‌ام قرار دهم تا به خودم و شاگردانم قدردانی از نعمت‌های خدا یادآوری شود و به قول سعدی ‌علیه‌الرحمه «هر نفسی که فرو می‌رود ممد حیات است و چون بر می‌آید مفرح ذات، پس بر هر نفس، دو نعمت است و بر هر نعمت، شکری واجب».

جلسه اول به مدت پنج دقیقه با دانش‌آموزان در مورد نعمت‌های بی‌شمار خدا صحبت کردیم و من اولین جمله‌ها را روی تخته نوشتم که:

«خدایا! از تو بابت تمام لحظه‌هایی که به یادم بودی؛ ولی من به یادت نبودم، سپاسگزارم.»

«خدایا! از تو بابت تمام لحظه‌هایی که خواب بودم و و تو مراقب من بودی، سپاسگزارم.»

و با بچه‌ها تکرار کردیم: «خدایا شکرت.. خدایا شکرت.. خدایا شکرت» و به پیشنهاد شاگردانم قرار شد که جملات، مرتبط با مناسبت‌هایِ مصادف با جلساتِ کلاسمان باشد.

در جلسه بعدی یکی از بچه‌ها گفت: خانم! من جمله‌ای نوشتم که فکر می‌کنم جالب نیست. «خدایا شکرت که می‌توانم تو را شکر کنم.»

نظر بچه‌ها را در مورد جمله دوستشان پرسیدم. جالب بود که بیش‌تر آن‌ها می‌گفتند تأثیرگذار بود.

جلسات بعدی هم بچه‌ها جملات زیبایی روی تخته نوشته بودند و من از آن‌ها خواستم که حتماً این جملات را در یک دفترچه به نام دفترچه شکرگزاری و حال خوب یادداشت کنند و هر روز این جملات را تکرار یا این‌که سنگی به نام سنگ شکرگزاری، تهیه کنند و با دیدن یا لمس کردن آن به یاد وظیفه خود بیفتند.

گذشت و گذشت تا این‌که روز ولادت امیرالمؤمنین حضرت امام‌علی(ع)، دانش‌آموزانم قبل از ورودم به کلاس درس این عبارات زیبا را روی تخته نوشته بودند: «خدایا شکر که شیعه مولایمان حضرت علی علیه‌السلام هستیم.»، «خدایا شکر که پدری مثل کوه داریم که می‌توانیم به او تکیه کنیم» و... .

به این‌صورت بود که سپاسگزاری بخش مهمی از کلاس من شد و برای من و دانش‌آموزانم یک یادآوری و تجربه عالی به بار آورد.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899345

دیگر خبرها

  • « لوران کانته » فیلمساز برجسته فرانسوی درگذشت
  • بعد از ورزش بدن‌درد دارید؟ برای تسکین، این روش‌ها را امتحان کنید
  • «لوران کانته» فیلمساز برجسته فرانسوی درگذشت
  • «وعده صادق» از بزرگ‌ترین موفقیت‌های نظامی تاریخ معاصر ایران بود/ ایران چگونه نتانیاهو را کیش‌ومات کرد/ چرا آمریکا پشت اسرائیل را خالی کرد؟
  • ساخت ۵۰ مدارس تخریب شده در زلزله‌های خوی
  • شکرگزاری در کلاس ریاضی
  • (تصاویر) «شاهزاده هودونگ» جومونگ ۳ در کلاس فشرده عاشقی!
  • آل پاچینو در مستندترین جن‌گیری تاریخ آمریکا + جزئیات
  • تعطیلی کلاس‌های دانشگاه کلمبیا برای تظاهرات‌های ضداسرائیلی
  • آقای گل تاریخ فرانسه قدم در راه مسی گذاشت!‏