Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بولتن نیوز، دکترمحمد مهدیگویا افزود: بزرگداشت روز جهانی سل امسال با هدف های خاصی انجام شد. دنیا تصمیم گرفته است که بیماری سل دیگر یک مشکل بهداشتی در سطح جهان نباشد.

وی افزود: یک برنامه جدی طراحی شده برای این که در تمام دنیا شاهد پایان همه گیری سل تا سال ۲۰۳۰ باشیم. این درحالی است که بررسی های سال ۲۰۱۵ نشان داد که موارد ابتلا به سل دردنیا بیش از آن چیزی است که تصور می شد بنابراین لازم است قدم های جدی تری برای کنترل این بیماری در دنیا برداشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید دانست که بیماری سل یک بیماری کاملا قابل درمان بوده و فقط موارد معدودی از آن وجود دارد که به درمان پاسخ نمی دهد.

وی اضافه کرد: نکته بسیار مهم اینست که درمان بیمار مبتلا به سل نیاز به نظارت مستقیم و حمایت جدی از بیمار و خانواده او دارد و چنانچه این نظارت و حمایت وجود نداشته باشد تمکین بیمار از درمان ممکن است کاهش یافته و خود این امر خطر گسترش بیماری را در پی دارد.

وی بیان کرد: ۶۰ درصد موارد سل در دنیا مربوط به ۶ کشور است که در راس آن ها کشور هندوستان و سپس اندونزی، چین، نیجریه، پاکستان و آفریقای جنوبی قرار دارند.

گویا گفت: البته هیچ کشوری در دنیا نیست که از این بیماری در امان باشد. در سال ۲۰۱۵، بالغ بر ۱۰ میلیون و چهار هزار نفر مبتلا به سل در دنیا تشخیص داده شدند در صورتی که قبلا برآوردمی شد ۹.۵ میلیون نفر مبتلا به سل داشته باشیم که نشان می دهد در گذشته محاسبه ها خیلی هم دقیق نبوده است.

وی افزود: درسال ۲۰۱۵ یک میلیون کودک مبتلا به سل شده و ۱۷۰ هزار نفر از اینها جان خود را از دست دادند تشخیص بیماری سل در کودکان کار دشواری بوده و امکانات تشخیصی مدرن نیاز دارد که خوشبختانه در کشور فراهم شده است. در سال ۲۰۱۵ یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در ابتلا به سل جان خود را از دست دادند و ۹۵ درصد کسانی که مبتلا به سل شدند و کسانی که درگذشتند مربوط به کشورهای در حال توسعه بودند.

وی ادامه داد: مصرف دخانیات به طور قابل توجهی شانس ابتلا به سل و مرگ ناشی از آن را افزایش می دهد. ۲۰ درصد موارد ابتلا به سل در دنیا به مصرف دخانیات نسبت داده می شوند.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر گفت: یکی دیگر از مخاطرات مربوط به سل، ابتلای به عفونت HIV و ایدز است. فرد مبتلا به این عفونت ۲۰ تا ۳۰ برابر فردی که مبتلا نیست، شانس ابتلا به سل دارد و موارد سل مقاوم به درمان هم درمبتلایان به عفونت HIV بیشتر است.

وی افزود: تعداد موارد ابتلا به سل در جهان بیشتر از حدی بوده که قبلا برآورد شده بود و سال گذشته حدود یک میلیون مورد بیشتر از تخمین ها شناسایی شدند. یکی از علل این افزایش موارد توجه بیشتر به بیماریابی فعال بود و استفاده از روش های مدرن تر تشخیصی بوده که جایگزین روش های قبلی شده است.

وی افزود: فردی که مبتلا به سل می شود ممکن است تا مدت ها بیماری اش خفیف و کم علامت باشد و به آن توجهی نکند که موجب تاخیر در تشخیص می شود. اما الان با روش های جدید خیلی سریع تر می توان بیماری را در مراحل اولیه تشخیص داد.

وی ادامه داد: روش های تشخیصی جدید خیلی سریع می توانند تکلیف تشخیص سل و سل مقاوم به درمان را روشن کنند. قبلا برای رسیدن به این تشخیص دوماه زمان لازم بود و الان این زمان به کمتر از دو ساعت رسیده است.

گویا، با اشاره به اینکه روش های تشخیص سریع سل در کشور هم اکنون فراهم شده است، گفت: علیرغم تحریم ها برای دسترسی به امکان تشخیص سل با حمایت سازمان ملل در ایران فراهم شده است.

وی بیان داشت: بر اساس آخرین اطلاعات ثبت شده در وزارت بهداشت در سال ۹۵ حدود ۸ هزار و ۹۴۰ نفر مبتلا به سل در کشور تشخیص داده شده است که تقریبا نیمی از آنها سل ریوی و بقیه سل غیرریوی بودند. البته این آمار هنوز کامل نشده است.

وی با اعلام این که ۵۲ درصد از این افراد مرد و ۴۸ درصد زن بوده اند، گفت: ۱۳ درصد از مبتلایان از جمعیت غیرایرانی بوده اند. بیشترین موارد بروز و شیوع سل نیز در استان های سیستان و بلوچستان و گلستان گزارش شده است. همچنین بزرگترین سرمایه گذاری برای کنترل این بیماری نیز در این استان ها انجام شده است. به نحوی که امکان تشخیص و درمان چه به صورت سرپایی و چه به صورت بستری در این دو استان گسترش چشمگیری پیدا کرده است.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: در سال ۹۵ بالغ بر ۳.۸ درصد از مبتلایان به سل همزمان مبتلا به عفونت HIV بودند.

گویا افزود: سل مقاوم به درمان و سل همراه با ایدز دو موردی هستند که روند تشخیص، درمان، کنترل و حذف اپیدمیولوژیک بیماری سل را مورد تهدید قرار می دهند. تشخیص سل مقاوم به درمان کار ساده ای نیست. هم اکنون در ۱۳ قطب کشوری این امکانات تشخیصی توزیع شده اند که قبلا در ۲ تا ۳ استان این امکان وجود داشت.

وی افزود: قبلا در یک بیمارستان کشور امکان بستری برای سل مقاوم به درمان وجود داشت که ظرف ۴ سال اخیر این امکان در ۴ بیمارستان کشور فراهم شده و پنجمین بیمارستان نیز به زودی تجهیز می شود.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، وی گفت: سل مقاوم به درمان هرچند موارد کمی دارد ولی درمان طولانی مدت، گرانقیمت بودن داروها، عوارض بیشتر داروها برای بیمار، بستری طولانی مدت بیمار در بیمارستان و مرگ و میر بالاتر از عوارض آن است. خوشبختانه اکنون در زمینه درمان سل مقاوم به درمان در کشور هیچ کمبودی وجود ندارد.

گویا در پایان خاطرنشان کرد: درمان سل و سل مقاوم به درمان در کشور رایگان بوده و وزارت بهداشت هزینه هایش را متقبل می شود.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۲۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد

به گزارش Livescience و براساس مقاله منتشرشده در Science Advances، محققان می‌گویند با آزمایش خون می‌توان آرتروز زانو را در افرادی که هنوز علائمی در آنها ایجاد نشده است و تا هشت سال قبل از اینکه اشعه ایکس قادر به تشخیص تغییرات در استخوان‌های آنها باشد، شناسایی کرد. در این پژوهش، محققان خون ۲۰۰ فرد را که در اولین نمونه‌گیری از خونشان هیچ علامتی از آرتروز نداشتند، تجزیه‌وتحلیل کردند.

تشخیص زودهنگام آرتروز با استفاده از آزمایش خون‌

استئوآرتریت (Osteoarthritis) یا آرتروز شایع‌ترین شکل آرتریت است و بیش از ۳۲.۵ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده به آن مبتلا هستند. این بیماری در ابتدا به‌عنوان یک بیماری «ساییدگی» شناخته می‌شد؛ زیرا زمانی رخ می‌دهد که غضروف داخل یک مفصل (معمولاً در دست‌ها و زانوها) از بین می‌رود. این امر باعث می‌شود استخوان زیرین در طول زمان تغییر کند و منجر به درد، سفتی و تورم شود.

بااین‌حال، اکنون شواهد نشان می‌دهد که نوعی التهاب می‌تواند محرک اصلی آسیب مفصلی در آرتروز باشد. این بدان معناست که نوعی «بیومارکر» (زیست‌نشانگر) یا علامت قابل اندازه‌گیری در بدن وجود دارد که می‌تواند نشان دهد که این بیماری مدت‌ها قبل از اینکه آسیب ساختاری قابل تشخیص باشد، شروع می‌شود.

محققان در این پژوهش از مجموعه خون ۲۰۰ فرد استفاده کردند؛ این افراد درواقع از سال ۱۹۸۹ به‌صورت سالانه از نظر استئوآرتریت مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند. حدوداً ده سال بعد، نیمی از این افراد به آرتروز مبتلا شدند. به همین دلیل می‌توان بیومارکر‌های این افراد را طی سال‌های مختلف سنجید.

محققان با استفاده از هوش مصنوعی، شش پروتئین را در نمونه‌های خون افراد شناسایی کردند که نشان می‌دهد فرد به استئوآرتریت مبتلا می‌شود یا خیر. این پروتئین‌ها هشت یا چهار سال قبل از تشخیص با پرتو ایکس، در خون آنها مشاهده شده بود.

با تشخیص این پروتئین‌ها، می‌توان با دقت ۷۷ درصد تشخیص داد که آیا فرد در آینده به آرتروز مبتلا می‌شود یا خیر. این روش در مقایسه با دقت حدود ۵۰ درصدی روش‌های مبتنی بر وزن و سن و همچنین دقت ۵۷ درصدی روش‌های مبتنی بر درد زانو، رقم خوبی محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا