Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@04:09:32 GMT

هفته نوروزی در ایروان پایان یافت

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۵۴۷۰۴

هفته نوروزی در ایروان پایان یافت

به گزارش ایرنا، مراسم پایانی جشن نوروزی شامگاه چهارشنبه در سالن یاکوپ پارونیان پایتخت ارمنستان با حضور شماری از مقام های رسانه ای و فرهنگی این کشور و سیدکاظم سجادی سفیر جمهوری اسلامی ایران پس از پخش سرود ملی دو کشور و ادای احترام حاضران اجرا شد.
عباس سجادی مدیرعامل بنیاد آفرینش های هنری فرهنگسرای نیاوران در ابتدای این برنامه گسترش روابط فرهنگی را زمینه ساز تقویت مناسبات کشورها در زمینه های سیاسی و اقتصادی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: با توجه به پیشینه روابط فرهنگی و تمدنی ملت ایران و ارمنستان، با برنامه ریزی های دو دولت و همچنین سفارت و سفیر ایران، عرصه های همکاری ها روند رو به توسعه ای یافته که ارتقای بیش از پیش روابط فرهنگی و هنری یکی از مهم ترین جنبه های آن است.
در ادامه مراسم، گروه خیزش به سرپرستی نوید اربابی با اجرای چند قطعه موسیقی و گروه لئون طوانیان نیزموسیقی سنتی ارمنی اجرا کردند.
شعرخوانی واراند ادیب ایرانی به زبان ارمنی، طنزخوانی صابر قدیمی شاعر، اجرای داوود حیدری مجری و گوینده رادیویی، برنامه هنری سعید توکلی و تک خوانی سید معین الدین سجادی با پیانو نوازی آرمن آساطوریان نیز از دیگر بخش های جشن نوروزی بود.
اجرای موسیقی اقوام کار گروه روناک به سرپرستی و خوانندگی کیوان علیمحمدی و سعید خلج نیز پایان بخش برنامه های فرهنگی هنری جشن ایرانی-ارمنستانی هفته نوروز بود.
در بخشی از این جشن، آرام هوانسیان رئیس شبکه سوم تلویزیون ارمنستان (اچ 3) و وارتان وسکانیان رییس مرکز ایران شناسی دانشکده شرق شناسی دانشگاه دولتی ایروان، اجرای چنین برنامه هایی را برای افزایش دوستی ها بین دو ملت و گسترش روابط ارزشمند خواندند.
میهمانان ارمنستانی تاکید کردند: ارامنه و ایرانی ها مردمانی فرهنگ دوست هستند که نزدیک ترین روابط فرهنگی، تاریخی و تمدنی را بین کشورهای منطقه با یکدیگر دارند.
وسکانیان گفت: در دو سال گذشته با برنامه های سفارت و پیگیری های سفیر ایران، روابط و همکاری های فرهنگی دو کشور مانند دیگر بخش ها شاهد پیشرفت زیادی بوده که ادامه آن می تواند، دستاوردهای بیشتری داشته باشد.
سجادی سفیر ایران در ارمنستان نیز در این مراسم با مهم خواندن همکاری های فرهنگی و هنری بین کشورها به عنوان زیربنای تعامل ملت ها، گفت: کار مشترک و همسوی هنرمندان ایرانی و ارمنستانی در هفته فرهنگی نوروز در ایروان و استقبال صدها شهروند دو کشور، نشان داد زمینه های فراوانی برای گسترش این روابط وجود دارد.
وی همچنین با سپاسگزاری از گروههای هنری و هنرمندان همکار در اجرای جشن نوروز و عید پاک ارامنه، افزود: خدمت کردن به افزایش همکاری بین کشورها به ویژه توسعه روابط ملت ها که فرهنگ، هنر و گردشگری از مهمترین بخش های آن است، سبب تقویت دوستی ها و حتی صلح و آرامش بین کشورها می شود.
سفیر ایران در پایان نیز با قدردانی از همکاری مقام های مسئول در ارمنستان و برنامه ریزان اجرای جشن نوروزی، اظهار کرد: ایرانیان و ارمنستانی ها در طول تاریخ کهن خود، همیشه دلبسته صلح و دوستی بوده اند و همواره با آرامش کنار یکدیگر زندگی مسالمت آمیزی داشته اند.
چند برنامه‌ زنده رادیویی و تلویزیونی در شبکه سراسری ارمنستان با همکاری گروه هنرمندان رادیویی ایران، نمایشگاه عکس، خوشنویسی و تذهیب، برنامه های فرهنگی و هنری در سالن های آرام خاچاطوریان، آرنو باباجانیان و هاکوپ پارونیان ایروان از جمله برنامه های جشن نوروز و عید پاک ارامنه بود که با تلاش حامیان توسعه روابط ایران و ارمنستان برگزار شد.
اروپام 1516 ** انتشار دهنده: هادی مولوی نیا

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۴۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک

به گزارش خبرگزاری مهر، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصاد و دارایی در ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق گفت: امروز ما میراث دار پیوندهای تمدنی عمیقی بین ایران و عراق هستیم. در دوران جدید میز جمهوری اسلامی ایران پشتیبان ملت عراق و طوایف بوده است. ما به دنبال عراقی قوی و مستقل هستیم و معتقد هستیم تنها این مسئله است که می‌توان امنیت جمهوری اسلامی ایران را نیز تضمین کند.

وی افزود: ریخته شدن خون ایرانی‌ها و عراقی‌ها در کنار یکدیگر نشان دهنده وحدت است. توسعه روابط با عراق از جمله رویکردهای مهم جمهوری اسلامی ایران است. رفع مشکلات موجود می‌تواند سرعت توسعه روابط را افزایش دهد.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه ظرفیت‌های متعددی برای توسعه روابط از جمله روابط اقتصادی بین دو کشور وجود دارد تا سطح زندگی و رفاه دو ملت را بیش از پیش بالا برد، گفت: با توجه به پیشرفت‌های علمی ایران در حوزه‌های مختلف، امکان همکاری‌های مختلف وجود دارد. از جمله ظرفیت‌ها، صادرات خدمات فنی مهندسی ایرانی در حوزه‌های سد سازی، ساختمان سازی و … است. برای این منظور باید مشکلات حل و فصل شود. از جمله این مشکلات مطالبات شرکت‌های ایرانی از طرف عراقی است.

خاندوزی با اشاره به اینکه توانمندی شرکت‌های ایرانی نقش مهمی در توسعه زیرساخت‌های عراق داشته و می‌تواند نقش بیشتری داشته باشد. شرکت‌های ایرانی در حوزه‌های دارو، کشاورزی، ساختمان، لیزر و موارد دیگر از جمله مواردی که می‌توان از ظرفیت آنها برای توسعه همکاری دو کشور استفاده کرد.

وی ادامه داد: از جمله مهم‌ترین شبکه‌های ریلی، خشروی، خانقین و بغداد و همچنین شلمچه بصره است. در مورد راه آهن شلمچه بصره توافق انجام شده و پروژه در مسیر انجام است اما مشکلاتی مانند مین روبی وجود دارد که باید با کمک دو کشور حل و فصل شود.

وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه آشنایی فعالان اقتصادی دو کشور از جمله تجار دو کشور می‌تواند به توسعه روابط بخش خصوصی دو کشور شود، گفت: از جمله راهکارهای سرمایه‌گذاری مشترک برای دو کشور احداث شهرک صنعتی مشترک است که از جمله توافقات قبلی اجلاس است. زمین این کار توسط دولت عراق تخصیص داده شده است و درخواست توسعه زیرساخت‌های لازم را داریم.

هدف‌گذاری توسعه روابط تجاری دو کشور تا ۲۰ میلیارد دلار

خاندوزی تاکید کرد: در اجلاس ششم بر توسعه روابط تجاری با ۲۰ میلیارد دلار تاکید شد. این موضوع نیازمند نظام حقوقی مناسب، همکاری‌های گمرکی، تقویت مکانیزم قابل اتکا پرداخت و … است. در حوزه استاندارد، امضای تفاهم همکاری الزامی است. سازمان استاندارد ایران پیش‌نویس لازم را ارسال کرده اما هنوز پاسخی از سمت طرف عراقی دریافت نکرده است. به منظور توسعه نجارت، سازمان توسعه تجارت پیشنهاد معرفی تجار و کالاهای قابل صادرات عراقی را داده است تا ظرف ماه‌های آینده شاهد یک نشست مشترک باشیم.

وی با بیان اینکه توافقات انجام شده و تعیین شده در کمیته‌های تخصصی ظرف دو روز گذشته می‌تواند نقطه عطفی در روابط دو کشور باشد، گفت: ضمن اینکه برخی تفاهم‌نامه های مهم همکاری دو کشور آماده شده است که در سفر قریب‌الوقوع رئیس جمهور به عراق به امضا خواهند رسید.

وزیر اقتصاد در ادامه گفت: ششمین دور از اجلاس کمیسیون مشترک ایران و عراق با همگرایی بالای دو کشور به پایان خود رسید. گام عملیاتی بسیار مهمی برای به نتیجه رساندن توافقات دورهای قبلی اجلاس برداشته شد. برای آنکه بتوانیم در جلسه مشترک مقامات عالی دو کشور دستاوردهای اقتصادی مهمی را بهره‌برداری کنیم، توافقات خوبی انجام شد. بر همین اساس شش کمیته تخصصی بین کارشناسان دو کشور تشکیل و موارد مختلف را بررسی کرد.

پیش‌بینی وزیر تجارت عراق از اجرای پروژه‌های مشترک

اثیر داود سلمان وزیر تجارت عراق نیز در این اجلاس گفت: پیوندهای دو کشور ایران و عراق عمیق است. ظرفیت خوبی برای همکاری دو کشور وجود دارد. ضمن اینکه منافع مشترک و روابط مستحکم اجتماعی بین دو کشور برقرار است. همه این مواردی دلیلی است برای توسعه همکاری‌های اقتصادی دو کشور.

وی ادامه داد: در صدد ایجاد پروژه‌های مشترک تخصصی در دو کشور هستیم. امیدوار هستیم این پروژه‌ها با کمک نهادهای ایرانی و عراقی و به ویژه فعالیت‌های بخش خصوصی، به درستی پیش برود. امیدوار هستیم که سطح روابط تجاری دو کشور تا حدی که آرزوی دو کشور است افزایش پیدا کند. در این رابطه باید بر سیاست‌های همگون دو کشور تاکید کرد.

اثیر داود با اشاره به اینکه ایران دومین شریک تجاری عراق است گفت: برنامه دولت فعلی عراق گشودن زمینه‌های همکاری با کشورهای همسایه و استفاده از ظرفیت‌های دو کشور است. ملاقات‌هایی با بازرگانان بخش خصوصی ایران خواهیم داشت و صحبت‌های آنان را گوش خواهیم داد. با وزیر و معاون اول رئیس جمهور توافق کردیم تا در پرتو این مکانیزم یک تاجر ایرانی بتواند وارد بازار عراق شود.

وی افزود: ما به فراهم کردن شرایط سرمایه‌گذاری در عراق توجه داریم. در عراق شاهد ساخت و بازسازی‌های مسکونی هستیم و ایران باید در این کار سهم داشته باشد. در این زمینه نیز توافقنامه‌ای امضا شده است. انتظار ما این است که بتوانیم از یک شریک قدرتمند در این زمینه استفاده کنیم. شیوه کار ما آشکار و واضح است و تنها می‌خواهیم در زمینه عملکرد هماهنگ باشیم.

مقدمات سه ماهه برای اجلاس ششم

علی فکری رئیس سازمان سرمایه‌گذاری های خارجی ایران نیز در ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری ایران و عراق گفت: طی یک سال گذشته شاهد نتایج مثبتی در حوزه تجارت، صدور خدمات فنی و مهندسی بودیم که از جمله نتایج نشست سال گذشته بود. از جمله مواردی که در نشست قبلی مورد توافق دو طرف قرار گرفت، می‌توان به پروژه شهرک صنعتی مشترک و آغاز پروژه راه آهن شلمچه به بصره اشاره کرد.

وی اظهار کرد: در اجلاس کمیسیون مشترک فعلی که مقدمات آن از سه ماه قبل آغاز شد، طرفین ضمن بررسی و تبادل نظر بین موضوعات مختلف گفتگو کردند. موارد در شش کمیته تخصصی مورد بررسی و توافقات انجام شد.

کد خبر 6098823 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • بارندگی شدید و سیل از دبی به سمت ارمنستان روان شد | فیلم
  • از سوء استفاده صهیونیست‌ها و عناصر ضدانقلاب از اقلیم کردستان علیه ایران جلوگیری کنید
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه
  • اجرای برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث‌فرهنگی
  • ایران در ارمنستان چگونه معرفی می‌شود؟
  • ایران هراسی در مقابل آموزش زبان فارسی و تبلیغ سفر به ایران
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»