Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-30@16:25:21 GMT

چالش هایی در سیستم بانکی داریم

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۵۶۹۴۶

رئیس دفتر رئیس جمهور با بیان اینکه آنچنان که شایسته اقتصاد ایران بوده سیستم بانکی ما رشد نکرده و در این رابطه چالش ها و مشکلاتی داریم، گفت: امروز فولاد تولید ایران به اروپا صادر می شود.
محمد نهاوندیان در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره موانع غیر برجامی در روابط بانکی که به تازگی عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره هسته ای آنرا دلیل اصلی مشکلات بانکی نام برده است، گفت: آنچه توافق هسته ای قرار بود انجام دهد برداشته شدن تحریم های هسته ای بود و همین امروز شاهد آن هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: از توافق هسته ای توقع بود که تحریم ها برداشته شود؛ اما اینکه در اقتصاد، در تولید ملی و مناسبات ما چه اتفاقی می افتد؟ یک بخشی از آن مربوط به تحریم های هسته ای است.
رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد: قطعنامه های ظالمانه کشتی های ما را مجبور کرده بود پرچم خارجی بزنند تا تردد بین المللی داشته باشند و هیچ کشتی خارجی به بندر ایران نمی آمد؛ اما امروز هیچ کدام از محدودیت های قبلی بر روی کشتیرانی ایران وجود ندارد و یا در بحث بیمه و مسائل فروش قطعات و مواد اولیه مشکلات و موانع برطرف شده و در پهنه صنعت کشور می بینیم که شرایط با دو سال قبل، قابل قیاس نیست.
تراز تجاری بعد از ۳۲ سال مثبت شده است
وی همچنین با اشاره به افزایش صادرات ایران گفت: در طول دهه های اخیر از سال ۳۲ تا الان تراز تجاری مثبت نداشته ایم و اینکه دو سال پیاپی مثبت می شود، دلیلش آن است که موانع صادرات در کشور برداشته شده است.
نهاوندیان درباره مشکلات بانکی تصریح کرد: در بخش مراودات بانکی، حواله بانکی، گشایش اعتبار اسنادی و قراردادهای کارگزاری بانکی راه افتاده است، اما در بحث فاینانس، تسهیلات بانکی و تامین مالی دیگر بحث بین دو بانک است، بانک ایرانی و بانک خارجی و آنان باید با هم به تفاهم برسند. این مراودات بستگی به آن دارد که بانک خارجی به این نتیجه برسد که تسهیلات در اختیار پروژه داخل ایران قرار دهد.
سیستم بانکی متناسب با اقتصاد ایران رشد نیافته است
وی با بیان اینکه استانداردهای بین المللی با ۵ سال قبل تفاوت پیدا کرده است، افزود: با توجه به مشکلاتی که به بانک های ما در این چند سال تحمیل شده و بحث بدهی های معوقه موجب شده است آنچنان که شایسته اقتصاد ایران بوده سیستم بانکی ما رشد نکند و در این رابطه چالش ها و مشکلاتی داریم.
بانک های کوتاه قد نمی توانند به اقتصاد سرویس لازم را بدهند
رئیس دفتر رئیس جمهور با طرح این سوال که چرا سرمایه بانک های دولتی در این سال ها افزایش پیدا نکرده، گفت: این چالش ها باید در طول این سال ها حل می شد، وقتی اقتصاد رشد می کند اما بانک رشد نمی کند، دیگر این بانک کوتاه قد نمی تواند سرویس لازم را به اقتصاد بدهد؛ لذا بانک های ما رشد پیدا نکرده اند و امروز خود را به شکل تنگنا نشان می دهند که باید سیستم بانکی مان را تقویت کنیم.
وی افزود: این همه موسسات اعتباری بدون مجوز قارچ گونه در گوشه و کنار اقتصاد ما پیدا شدند، سر مردم کلاه گذاشتند؛ بی نظم، بدون انضباط و بدون نظارت که به انضباط سیستم بانکی کشور آسیب زدند که در این دو، سه سال با این موسسات برخورد انضباطی شده است؛ البته اقدامات اصلاحی زمان می برد.
نهاوندیان در پاسخ به این سوال که سخنگوی وزارت خارجه گفته است کم کاری برخی دستگاها موجب شده که نتوانند از فرصت های پسابرجام استفاده کنند، مثلا وزارت نفت توانسته به خوبی از این فرصت استفاده کند، تصریح کرد: باید سرعت در همه جا افزایش یابد البته امکانات لازم هم باید تخصیص پیدا کند. اینکه توانستیم در بازار نفت به جایگاه خودمان برگردیم این توفیق بزرگی بوده است، در بخش های صادرات غیرنفتی برخی بخش ها خوب استفاده کردند، مثلا در پتروشیمی توانستیم خوب استفاده کنیم و سهم مان را به دست بیاوریم. در صادرات مواد غذایی نیز خوب عمل کردیم.
صادرات فولاد بعد از برجام
رئیس دفتر رئیس جمهور، با بیان اینکه صادرات فولاد بعد از برجام راه افتاده است، گفت: امروز فولاد تولید ایران با گشایش اسناد اعتباری به اروپا صادر می شود که این موضوع منعکس نشده است.
وی تاکید کرد: البته برخی بخش ها و دستگاه ها به این سرعت نبودند و آنها باید بر سرعت شان بیفزایند. اما تعبیر کم کاری شاید برای همه بخش ها درست نباشد. شاید آنها با موانعی رو به رو بودند و برخی بخش های دیگر موانع کمتری داشتند؛ اما ما افق خوبی پیش رویمان است و باید گام های محکمتری برداریم.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۵۶۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند

امتداد -عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با قانون جدید بانک مرکزی که خردادماه اجرایی می‌شود قدرت کنترل بانکها به دست بانک مرکزی خواهد افتاد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اصلاح نظام بانکی و جهش تولید اظهار کرد: شبکه بانکی کشور یک ساختار و مدیرانی دارد و زیر نظر بانک مرکزی است اما تغییر در این مجموعه دشوار است.

وی افزود: وقتی شبکه بانکی کشورمان چهل سال به یک رویه خو گرفته به راحتی نمی‌توان آن را از این رویه خارج و به وضعیت جدیدی منتقل کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که نظام بانکی کشور تا چه اندازه با طراحی الگوی توسعه و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت هماهنگی دارد گفت: در حال حاضر نظام بانکی کشور تفاوت نسبتاً زیادی با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دارد.

بانک مرکزی از اول متعهد نبود به اینکه بانکدار اسلامی را دنبال کند اما الان در قانون جدید بانک مرکزی مهم ترین تکلیف این قانون، اجرای بانکداری اسلامی است و تحقق این مهم نیازمند تحول و تغییرات جدی است.

حجت الاسلام مصباحی مقدم ادامه داد: با وجود اینکه اقدامات زیادی انجام شده و تغییرات خوبی هم رخ داده اما تغییرات به صورت اساسی و گسترده نیست و نیاز دارد که رویکرد بانک مرکزی در زیرساخت قراردادها و قوانین و مقررات یک رویکرد جدی و فعال و به گونه‌ای باشد که ساختار را به صورت اساسی تغییر دهد و اصلاح کند.

قانون جدید تا چه اندازه بانک مرکزی را به نقطه مطلوب می‌رساند

وی در پاسخ به این پرسش که قانون جدید تا چه اندازه بانک مرکزی را به نقطه مطلوب می‌رساند اظهار کرد: بنده آرزو می‌کردم بانک مرکزی از استقلال بیشتری برخوردار باشد که این اتفاق افتاده و البته بنده هم در مجلس هشتم طراح قانون بانک مرکزی مستقل بودم که به ثمر نرسید.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تذکر این مطلب که بانک مرکزی بانک حکومتی و بانکِ بانکهاست نه بانک مردم یادآور شد: جایگاه بانک مرکزی جایگاهی نیست که با بنگاه‌ها و مردم دادوستد داشته باشد بلکه بانکها را مدیریت و بر عملکرد آنها نظارت می‌کند و جلوی ناترازی و تخلفات آن‌ها را می‌گیرد لذا باید از اقتدار لازم برخوردار باشد تا بتواند مانع از انحرافات و کج روی‌های نظام بانکی شود.

مصباحی مقدم گفت: منابع بانک هم باید در خدمت برنامه‌های بلند مدت و میان مدت دولت باشد و هم باید مستقل باشد تا بتواند بر بانکها نظارت کند.

قدرت کنترل بانک ها از خردادماه

وی تصریح کرد: قدرت کنترل بانکها تا قبل از تصویب قانون جدید، در اختیار بانک مرکزی نبود اما با قانون جدید که خردادماه اجرایی می‌شود قدرت کنترل بانکها به دست بانک مرکزی خواهد افتاد و یک سری سیاست‌های پولی و ارزی، مبنای عمل بانک مرکزی قرار خواهد گرفت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح کرد: اگر منابع بانکی برای بنگاه‌ها و در جهت تولید و تجارت تأمین شود و برگشت داشته باشد بانک باید بر مصرف وجوه حاصل از برگشت اصل پول و برگشت سود به هر مقدار که باشد نظارت کند درغیر این صورت بازار دلالی و واسطه گری رشد پیدا می‌کند.

مصباحی مقدم با انتقاد از اینکه بانک در خدمت نظام تولید و نظام بازار نیست و دغدغه‌ای برای تولید و بخش واقعی اقتصاد ندارد گفت: بانک باید واسطه وجوه بین سپرده گذاران و تجار و تولیدکنندگان باشد اما این کار را نمی‌کند و فقط تأمین مالی می‌کند و کاری هم ندارد که این تسهیلات برای چه کاری مصرف می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه تأمین مالی برای تولیدکننده نباید هزینه بر باشد افزود: بزرگترین بنگاه‌های اقتصادی کشور بزرگترین بدهکاران نظام بانکی هستند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • فعال‌سازی بانکداری اینترنتی در بانک ملت بدون مراجعه حضوری
  • مدیرعامل بانک سینا تغییر کرد/ ابدالی سرپرست شد
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • سقف خرید و تراکنش کارتی در پست بانک ایران افزایش یافت
  • بانک مرکزی از خرداد ماه بانک ها را کنترل می کند
  • سقف تراکنش‌های بانکی بانک رفاه کارگران افزایش یافت
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی