Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از خوزستان، استان خوزستان، یکی از استان هایی است که در زمینه بازسازی و توسعه حرم های مطهر اهل بیت(ع) نقش مؤثری داشته و گام هایی بزرگی با مشارکت مردم آگاه و دوستدار اهل بیت( ع) برداشته است. یکی از اقدامات تاریخی مردم استان در سال ۹۵ مرمت و بازسازی گنبد حرم مطهر امام علی(ع) است که از آثار تاریخی و فرهنگی جهان تشیع به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام سید محمود موسوی مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات استان خوزستان در این باره به خبرنگار ایکنای خوزستان گفت: در سال ۹۵ پروژه هایی ویژه استان در پشتیبانی از حرم های مطهر تعریف شد، به ویژه مرمت گنبد طلای حرم حضرت امیرالمؤمنین(ع) که واقعا کار بسیار ارزشمندی بود.

وی با بیان اینکه این مشارکت مردم خوزستان در تاریخ ماندگار خواهد بود، اظهار کرد: مردم استان به مدت یکسال در انجام این کار ارزشمند مشارکت داشتند. گنبد طلای حرم مطهر امام علی( ع) با گذشت ۳ قرن که به دست هنرمندان و صنعت گران کشورمان ساخته شده بود، بر اثر عوامل جوی دچار فرسایش شده و نیازمند ترمیم و مرمت بود.

موسوی ادامه داد: با موافقت و هماهنگی تولیت حرم، دیوان وقف شیعی عراق و ستاد مرکزی بازسازی عتبات عالیات کار مرمت و بازسازی گنبد از محرم سال ۹۴ با مشارکت مردم خوزستان آغاز شد. در اجرای این پروژه تمام خشت های گنبد از گنبد جدا شد و آنها که آسیب دیده بودند، ترمیم، بازسازی و نصب شدند.

مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات در خوزستان افزود: در نهایت ۱۰ هزار قطعه پس از ترمیم مجدد روی گنبد نصب شدند ۲۱ آذر همزمان با ۱۷ ربیع الاول و سالروز میلاد نبی مکرم اسلام(ص) و امام صادق(ع) کار مرمت گنبد به پایان رسید.

وی در ادامه به پروژه ایوان طلای حرم حضرت امیرمؤمنان اشاره کرد و گفت: در تاریخ ۲۱ مهر سال ۸۹ با حرم مطهر و ستاد مرکزی عتبات برای مرمت طلاکاری ایوان حرم امام علی(ع) توافق نامه ای به امضا رسید. با توجه به قدمت ایوان که کار تزیئنات فلزکاری و طلاکاری آن مربوط به دوره افشاریه بود، بر اثر گذشت زمان و اکسیده شدن ورق مسی که زیر طلا به کار برده شده و حالت طبیعی خود را از دست داده بود، نیاز به مرمت آن وجود داشت.

موسوی گفت: مردم خوزستان برای مرمت ایوان طلای حرم مطهر حضرت علی(ع) ۲۷ کیلو طلا و ۶ میلیارد تومان پول نقدی اهدا کردند. بخشی از مرمت ایوان انجام شد و مرمت نمای بیرونی آن با مشارکت مردم استان در سال ۹۶ انجام خواهد شد.

مسئول ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان درباره دلایل ایجاد وقفه در مرمت ایوان حرم مطهر اظهار کرد: این وقفه به دلیل نوع کار ایجاد شد، نظر ستاد بر این بود که خشت های ایوان جدا شده و سپس مرمت شوند اما نظر تولیت حرم بر آن بود که کار مرمت و طلاکاری در حالت نصب انجام شود. برای ادامه کار با ستاد مرکزی توافق انجام شد و مقرر شد خشت ها جدا و سپس مرمت شوند.

وی گفت: نذورات و هدایای مردمی برای مرمت ایوان حرم مطهر علوی تا امروز نگهداری شده و محفوظ بود. از میزان اهدا شده به اجرای این کار، ۱۱ کیلو طلا و ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کمک نقدی باقی مانده است که ادامه مرمت ایوان با آن انجام خواهد شد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۰۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رییس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خراسان رضوی گفت: کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» به بررسی عوامل قیام علویان و تاثیر آن در دعوت امام رضا (ع) از مدینه به مرو می‌پردازد.    حجت الاسلام والمسلمین علی باقری افزود: این کتاب برگزیده چهارمین جشنواره کتاب سال رضوی در سال ۱۳۹۰ بود.   وی ادامه داد: این کتاب در پنج بخش به موضوعاتی همچون مناقشات عباسیان و علویان، بررسی جنبش‌ها و قیام‌های علوی قبل از خلافت مامون، حضور مامون در مرو و ضرورت دعوت امام (ع) به خراسان، نقش جنبش‌های علوی عصر مامون و تاثیر آن در دعوت امام رضا (ع) از مدینه به مرو، حضور امام رضا (ع) در مرو و تاثیر آن در آرامش سیاسی جهان اسلام می‌پردازد و تالیف آن را مجید خالق نیا رشتخوار بر عهده داشته است.   به گفته او، علی اکبر هاشمیه ترجمه این کتاب به زبان پشتو را از سال ۱۴۰۰ شروع کرد که دو سال و نه ماه برای ترجمه آن، زمان صرف شد.    معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی هم در این جلسه گفت: یکی از وظایف شیعیان در عصر حاضر، اشاعه برکات اهل بیت (ع) در دنیا است.   حجت الاسلام والمسلمین گنابادی نژاد افزود: امروز اگر ایران سرآمد معرفت دینی در دنیا است و بشریت را به منطق عقلانیت دینی دعوت می‌کند، این از اندیشه و تفکر امام رضا (ع) است.   وی ادامه داد: امروز هزینه سنگینی که دنیا می‌پردازد و جنایت‌هایی که در غزه می‌شود، باعث آگاهی دانشجویان جهان شده است و ما باید به دنبال نهضت ترجمه باشیم.

دیگر خبرها

  • شناسایی پیکر مطهر دو شهید جاویدالاثر خوزستان پس از ۴٠ سال
  • کمک ۴ میلیاردی مردم لرستان برای بازسازی عتبات‌عالیات
  • رونمایی از کتاب «جنبش علوی، هجرت رضوی» در مشهد
  • اجرای طرح بزرگ آبرسانی قلعه مختار اندیمشک نیاز آبی مردم را برطرف می‌کند
  • نقش سنگرسازان بی سنگر در تاریخ انقلاب ماندگار است
  • پیگیری تکمیل بازسازی جاده شهداد - نهبندان در دستورکار دادستانی کرمان
  • آغاز مجدد ثبت نام دریافت تسهیلات بازسازی ناوگان اتوبوسی در خوزستان
  • تکمیل بازسازی جاده شهداد - نهبندان زیر ذره بین دادستانی کرمان
  • بازسازی ۷۵ درصدی گنبد یخدان میرفتاح ملایر
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان