Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@11:50:38 GMT

لاوروف و تیلرسون هنوز آماده ملاقات نیستند

تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۷۶۳۳۸۸

لاوروف و تیلرسون هنوز آماده ملاقات نیستند

وزرای امور خارجه روسیه و آمریکا تا زمانی که روسای جمهوری دو کشور با یکدیگر دیدار نکرده و مواضع طرفین در قبال یکدیگر مشخص نشده، موضوعی برای گفتگو با یکدیگر ندارند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه اینترنتی «گازیتا.رو» در تحلیلی نوشته است: رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا روز پنج شنبه سفر رسمی به ترکیه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکنون از پنج کشور، ازجمله آلمان و چین دیدن کرده و در واشنگتن هم با دهها همتای خارجی خود دیدار نموده است. هفته گذشته نیز میزبان مقامات بلندپایه 68 کشور عضو به اصطلاح «ائتلاف بین المللی ضدتروریستی» در واشنگتن بود، ولی هنوز برای روسیه وقت پیدا نکرده است. به عقیده کارشناسان تا زمانی که دستور کار مذاکرات طرفین مشخص نشده است، نباید انتظار دیدار تیلرسون و سرگئی لاوروف را داشت.

وزیر خارجه آمریکا روز پنج شنبه در آنکارا با همتای ترکیه ای خود مذاکره نموده و با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری این کشور نیز دیدار کرد. در این ملاقاتها طرفین به تبادل نظر در مورد اوضاع سوریه پرداخته و روابط دوجانبه و مبارزه مشترک با تروریسم را نیز بررسی کردند. طبق اطلاعات روزنامه «فاینشنال تایمز»، مذاکرات تیلرسون در آنکارا آسان نبود و مقامات ترک وزارت امور خارجه آمریکا را به حمایت از مبارزین کرد متهم کردند.

وزیر امور خارجه آمریکا بعد از سفر به ترکیه، عازم بروکسل می شود تا در نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو ناتو شرکت کند. تیلرسون از آغاز مسئولیت خویش بعنوان وزیر خارجه آمریکا به آلمان سفر کرده و در کنفرانس بین المللی امنیتی مونیخ شرکت نموده است. علاوه بر این از جمهوری خلق چین، ژاپن و کره جنوبی نیز دیدن کرده است. یکی دیگر از کشورهای مقصد تیلرسون نیز در همسایگی ایالات متحده، مکزیک بوده است. طی این مدت وی در واشنگتن نیز میزبان همتایان خود از کشورهای استرالیا، نیوزیلند، مالزی، تونس، عربستان سعودی، عراق، هندوراس، لیتوانی، لتونی، استونی و اوکراین بود.

مشخص نبودن دورنمای آتی روابط مسکو و واشنگتن

به نوشته این روزنامه، برخی از مهمترین مسائل در دستورکار جهانی و جهت گیری به سمت روسیه، از جمله لغو تحریمها و حل و فصل مناقشات نظامی در سوریه و اوکراین، بستگی به مذاکرات شخصی ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ رهبران روسیه و آمریکا دارد. همانطور که سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه پیش از این یادآور شده است: «این مسائل قبل از دیدار روسای جمهوری دو کشور و مشخص شدن مواضع قطعی مسکو و واشنگتن، نمی توانند در دیدار وزرای خارجه مورد بررسی قرار بگیرند.»

در حال حاضر لاوروف و تیلرسون تنها توانسته اند بصورت مختصر در حاشیه دیدار وزرای امور خارجه کشورهای عضو گروه 20 در اواسط ماه فوریه در بن آلمان با یکدیگر ملاقات و گفتگو کنند.

طبق گفته های جان تفت سفیر آمریکا در مسکو، امکان پرواز تیلرسون به روسیه در ماه آوریل و یا ماه می، بعد از سفر وی به ایتالیا، در حال بررسی است. به گفته وی، وزیر خارجه روسیه همچنین امیدوار است که در صورت سفر به مسکو، بتواند با ولادیمیر پوتین نیز ملاقات داشته باشد. سفر تیلرسون به مسکو باید مقدمات نخستین دیدار روسای جمهوری روسیه و آمریکا که احتمالا در ماه جولای و در حاشیه نشست سران گروه 20 در هامبورگ آلمان انجام خواهد شد را فراهم سازد.

به عقیده کارشناسان، این واقعیت که وزیر خارجه آمریکا هنوز به مسکو سفر نکرده است، گویای آن است که مقامات واشنگتن هنوز هیچ موضوعی برای مذاکره با طرف روسی ندارند و دولت ترامپ هنوز مواضع خویش در قبال مسکو را بطور دقیق مشخص نکرده است.

در حال حاضر، در وزارت امور خارجه آمریکا مسائل مربوط به اورآسیا توسط توماس شانون معاون تیلرسون هدایت می شوند. شانون در اواخر دوران ریاست جمهوری باراک اوباما به این سمت منصوب شده و احتمال دارد که سمت خویش را در دولت ترامپ نیز حفظ کند، هرچند هنوز مشاوری ویژه در مسائل شرق اروپا و روسیه ندارد. علاوه بر وی، بوریس وارتون معاون مسائل سیاسی وزیر خارجه آمریکا نیز از دولت قبل سمت خویش را حفظ کرده است. بغیر از این دو نفر، هفت سمت دیگر وجود دارد که بر اساس اطلاعات سایت رسمی وزارت امور خارجه آمریکا، هنوز خالی هستند.

دیدار سران روسیه و آمریکا همواره آغازکننده راه بوده

«گازیتا.رو» یادآور شده است که کولین پاول نخستین سفر خود به روسیه در سمت وزیر امور خارجه آمریکا را در ماه دسامبر سال 2001 انجام داد، در حالیکه ملاقات ولادیمیر پوتین با جورج بوش پسر قبل از آن در لوبلیان صورت گرفته بود.

نخستین سفر هیلاری کلینتون وزیر خارجه دولت باراک اوباما به روسیه نیز در اکتبر سال 2009 و تقریبا هشت ماه بعد از مراسم تحلیف اوباما صورت گرفت. باز هم نخستین دیدار روسای جمهوری دو کشور هم قبل از آن و در حاشیه نشست سران گروه بیشت در ماه آوریل سال 2009 انجام شده بود. ضمن اینکه در آن زمان دستور کار جهانی دو کشور بر یکدیگر انطباق زیادی داشت. در زمان بوش، جنگ با تروریسم هدف دو کشور اعلام شده بود و در دوران اوباما، «ازسرگیری مجدد» روابط روسیه و آمریکا، دستور کار طرفین بود.

این در حالی است که اکنون دولت دونالد ترامپ باید بهانه ای برای گفتگو با طرف روسی داشته باشد که فعلا پیدا کردن آن بسیار سخت است.

مسکو و واشنگتن فعلا حرفی برای گفتن ندارند

ایوان کوریلا استاد دانشگاه اروپایی سن پترزبورگ معتقد است «در حالیکه دولت ترامپ هنوز هیچ موضع گیری در برخورد با روسیه انتخاب نکرده است، وزیر خارجه آمریکا با چه هدفی باید به مسکو سفر کند؟».

سرگئی استانکوویچ متخصص در مسائل آمریکا نیز با این دیدگاه موافق بوده و یادآور شده است: «با توجه به مشخص نشدن سیاست آمریکا، وزیر خارجه روسیه نیز حرفی برای گفتن با تیلرسون ندارد. اختلاف نظر در روابط روسیه و آمریکا بسیار است که مهمترین آنها مناقشه در سوریه است که دو کشور اهداف کاملا متفاوتی را رد آنجا دنبال می کنند. علاوه بر این، در خصوص بحران در اوکراین و مسئله خلع سلاح هسته ای نیز دیدگاه دو کشور متفاوت است.»

کوریلا یادآور شده است: «بعید نیست رکس تیلرسون که دارای روابطی با مسکو است، از هم اکنون با برخی مقامات بلندپایه روسی تماسهایی برقرار کرده باشد. ولی برای فراهم سازی مقدمات سفر وی به مسکو، لازم است تا اطلاعات دقیقی از اوضاع این کشور داشته باشد که در این رابطه سفارت آمریکا باید این اطلاعات را در اختیار وی قرار دهد، که فعلا در انتظار تغییر ریاست خود است.»

یکی از مشکلات جدی دیگر بر سر راه سفر تیلرسون به روسیه، افزایش بیش از حد توجه رسانه های گروهی آمریکایی به تماسهای مقامات این کشور با روسیه است. صحبت بر سر تحقیقات مربوط به ارتباط احتمالی تیم رهبری ترامپ با روسیه است که کنگره آمریکا در حال انجام آن است. سرویسهای امنیتی آمریکا در حال بررسی تمام مکالمات مقامات ستاد انتخاباتی ترامپ، سفر آنها به روسیه و یا دیدار این افراد با شهروندان روسی در خاک سایر کشورها هستند.

این در حالی است که خود دونالد ترامپ بار دیگر به تازگی تاکید کرده است که همه گمانه زنیها از سوی سیاستمداران و رسانه گروهی آمریکایی در مورد ارتباط تیم وی با مسکو، افسانه ای بیش نیستند.

انتهای پیام/

R7969/P36447/S8,89,1128/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۷۶۳۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملاقات وزرای خارجه ایران و مصر در گامبیا/ اهتمام قاهره برای تداوم گفتگو با تهران

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، وزیر امور خارجه کشورمان پیش از آغاز رسمی پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی با سامح شکری وزیر خارجه مصر دیدار کرد.

ایران و مصر در جریان جنگ غزه تماس های خود را افزایش داده اند.

دیدار رئیس جمهور ایران با عبدالفتاح سیسی رییس جمهور مصر در ریاض و ملاقات امیرعبداللهیان با سامح شکری در ژنو و نیویورک بخشی از هماهنگی های تهران و قاهره در چند ماه گذشته بوده است.

در این دیدار در خصوص آخرین روند تلاش‌های فیمابین برای ارتقای روابط دوجانبه و همچنین آخرین تحولات منطقه به خصوص اوضاع فلسطین و غزه و تلاش‌های جاری برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین گفت‌وگو شد.   وزرای امور خارجه ایران و مصر در این ملاقات ضمن ابلاغ سلام‌ها و درودهای گرم رؤسای جمهور دو کشور به یکدیگر، اهتمام ویژه سران ایران و مصر برای پیگیری تقویت روابط فیمابین را مورد تأکید قرار دادند.   دو وزیر خارجه همچنین آخرین ارزیابی‌های خود را از تحولات منطقه به خصوص در عرصه فلسطین و جنگ علیه غزه ‌تبیین کردند.   وزیر امور خارجه ایران در این دیدار از تلاش‌ها و مواضع مصر برای توقف نسل‌کشی در غزه تشکر کرد و آمادگی ایران را برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه مورد تأکید مجدد قرار داد و خواستار مساعدت مصر در این خصوص شد.   امیرعبداللهیان بر مبنای توافق رؤسای دو کشور تبادل هیئت‌ها بین مؤسسات دینی دو کشور در چارچوب تقریب مذاهب و گفت‌وگوهای دینی را مفید و مؤثر خواند و این موضوع مورد استقبال طرف مصری قرار گرفت و وزیر خارجه مصر بر اهتمام ویژه الازهر مصر برای گفت‌وگوی بین مذاهب و همچنین تقویت روابط مردمی و گردشگری بین دو کشور تأکید کرد. * محکومیت حمله رژیم اسرائیل به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق وزیر امور خارجه ایران ضمن تشریح ابعاد حمله تروریستی رژیم اسرائیل به سفارت ایران در دمشق و همچنین واکنش نیروهای مسلح ایران در چارچوب دفاع مشروع، از موضع مصر در محکومیت اقدام تروریستی رژیم اسرائیل تشکر کرد.   سامح الشکری وزیر امور خارجه مصر نیز ضمن ابراز خرسندی از این ملاقات تأکید کرد: همواره برای گفت‌وگو و تماس بین مصر و ایران به عنوان دو کشور با تمدنی ریشه‌دار اهتمام داریم و مصر نسبت به پیگیری توسعه روابط بین دو کشور توجه ویژه‌ای دارد.   وزیر خارجه مصر همچنین با اشاره به تبعات تداوم جنگ در غزه و حملات اسرائیل علیه مردم فلسطین و خسارات بالای انسانی و مادی به خصوص کشتار غیرنظامیان توسط رژیم اسرائیل، ابراز امیدواری کرد تلاش‌های جاری سیاسی و مذاکراتی، منجر به توقف جنگ علیه غزه و احقاق حقوق مردم فلسطین شود.   سامح الشکری مجددا حمله اسرائیل به بخش کنسولی سفارت ایران در سوریه را محکوم و شهادت جمعی از مستشاران نظامی ایران را تسلیت گفت و دیدگاه کشورش برای تلاش به منظور جلوگیری از افزایش تنش در منطقه را مورد تأکید قرار داد.   وزرای امور خارجه ایران و مصر در پایان ابراز امیدواری کردند برگزاری اجلاس سران همکاری اسلامی در گامبیا، موجب تقویت همبستگی و وحدت جهان اسلام در حمایت از مردم فلسطین و حل و فصل مسائل و مشکلات منطقه شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روسیه سفرای انگلیس و فرانسه را احضار کرد
  • آلمان سفیر خود را از مسکو فرا می‌خواند
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند
  • بلاروس آماده میزبانی مذاکرات صلح اوکراین است
  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی با روسیه آماده نیستند
  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی آماده نیستند
  • زاخارووا: ناتو برای درگیری با روسیه آماده می‌شود
  • ملاقات امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالی در گامبیا
  • ملاقات امیرعبداللهیان با هاکان فیدان در گامبیا
  • ملاقات وزرای خارجه ایران و مصر در گامبیا/ اهتمام قاهره برای تداوم گفتگو با تهران