Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-28@06:43:58 GMT

رشته‌های کاردانش‌ متناسب با نیاز بازار کار

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۱۹۹۸۶

مدیر کل دفتر کار دانش وزارت آموزش و پرورش رشته‌های کا‌ردانش را متناسب با نیاز بازار کار خواند و گفت: در تلاشیم جهت توسعه و کیفیت‌‌بخشی آموزش‌ها اقدامات لازم را انجام دهیم.
صدای ایران- مصطفی آذرکیش‌ مدیر کل دفتر کار دانش وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تولید و اشتغال در آموزش و پرورش با تربیت نیروی انسانی کارآمد به ویژه در هنرستان‌های کشور محقق می‌شود، عنوان کرد: از زمانی که رهبر معظم انقلاب بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند، آموزش و پرورش این مسئله را در برنامه‌های خود قرار داده و آموزش همراه با تولید برای دانش‌آموزان در نظر گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: ظرفیت‌های حوزه صنعت، خدمات، کشاورزی و هنر برای آموزش هنرآموزان‌ استفاده می‌شود و اکنون 153 رشته در شاخه کاردانش‌ برای دانش‌آموزان در نظر گرفته شده است.مدیر کل دفتر کاردانش وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: رشته‌ها متناسب با نیاز بازار کار طراحی شده و با مشارکت موسسات تولیدی، خدماتی و اجرایی کشور محقق می‌شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، آذرکیش‌ با بیان اینکه بیش از 350 هزار هنرجو در هنرستان‌ها مشغول به تحصیل هستند، تصریح کرد: با توسعه هر چه بیشتر این رشته‌ها می‌توان فرصت‌های شغلی ایجاد کرد و از مهاجرت‌های افراد به سایر شهرها برای بحث اشتغال جلوگیری کرد.
وی افزود: شاهد رشد هشت برابری هنرآموزان‌ در رشته‌های کاردانش‌ بودیم و پیش‌بینی اعتبارات برای تجهیز امکانات هنرستان‌ها نیز مورد توجه قرار گرفته است.
مدیر کل دفتر کاردانش وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: تأمین اعتبارات برای هنرستان‌ها از طریق صندوق توسعه ملی و ۲ درصد از محل فروش گاز در نظر گرفته شده تا جهشی‌ جدی در کیفیت‌بخشی آموزشی در حوزه رشته‌های مهارتی داشته باشیم.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۱۹۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار

پنجم ماه مه روز جهانی ماما نامگذاری شده است.

به گزارش ایمنا، رشته مامایی رشته‌ای است از زیرمجموعه رشته‌های علوم پزشکی و وزارت بهداشت که با شرکت در کنکور سراسری علوم تجربی می‌توان انتخاب رشته کرد. رشته مامایی به دلیل نقش گستره‌ای که در جامعه دارد، در بعضی منابع به عنوان یک شغل مقدس و روح‌بخش یاد شده است.

روز جهانی ماما چه روزی است؟ تاریخ دقیق روز جهانی ماما در سال ۱۴۰۳ و تقویم شمسی برابر با یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ است. تاریخ دقیق روز جهانی ماما در تقویم میلادی مصادف با ۵ می ۲۰۲۴ است. تاریخ دقیق روز جهانی ماما در تقویم قمری مصادف با ٢٦ شوال ١٤٤٥ است. تاریخچه روز جهانی ماما

پنجم ماه می، از سوی سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین‌المللی مامایی به نام روز جهانی ماما نام گذاری شده است. برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ این روز به عنوان روز جهانی ماما توصیه و سپس از سال ۱۹۹۲ به صورت رسمی، به افکار عمومی جهان اعلام شد. هدف از بزرگداشت روز جهانی ماما افزایش آگاهی و تبادل اطلاعات در راستای سلامتی مادر و نوزاد است.

تاریخچه‌ی مامایی در ایران

در کشور ایران، رشته مامایی پس از تحصیلات دبیرستان دارای قدمتی ۸۰ ساله به شکل آموزش عالی است. مدرسه قابلگی، اولین آموزشگاه مامایی بود که در سال ۱۲۹۸ با ۱۰ نفر شاگرد، فعالیت خود را در بیمارستان بانوان شهر تهران شروع کرد. سپس نخستین آموزشگاه عالی مامایی در سال ۱۳۰۸ به عنوان یکی از شعب مدرسه طب با اعطای مدرک معادل لیسانس، فعالیتش را شروع کرد.

تأسیس دانشگاه تهران به سال ۱۳۱۳ برمی‌گردد. سپس دانشکده پزشکی در این دانشگاه راه اندازی شد و بیمارستان زنان در سال ۱۳۱۹ به دانشکده پزشکی پیوست. تا سال ۱۳۳۱، مجموعاً ۴۶۲ نفر از این آموزشگاه فارغ‌التحصیل شدند. برنامه آموزشی آموزشگاه از سال ۱۳۳۵ تا ۱۳۵۸ برای لیسانسیه های پرستاری به برنامه ۱.۵ ساله پرستاری و مامایی تغییر یافت.

سپس این دانشگاه از آغاز سال ۱۳۶۲ با نام «مدرسه عالی مامایی» در طول سه سال تعطیلی انقلاب فرهنگی مشغول به فعالیت شد و مجدداً کاردانان و کارشناسان مامایی را از ورودی دیپلم، تربیت کرد. دانشکده‌های پرستاری و مامایی در سال ۱۳۶۵ و پس از اینکه آموزش گروه‌های پزشکی از آموزش عالی به وزارت بهداشت انتقال پیدا کرد، تأسیس شد و در بهمن ۱۳۶۸ به تصویب رسید و اینک با پذیرش دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد مامایی به تربیت آنها می‌پردازد.

ماما (Midwife) کیست؟

ماما وظیفه مهمی در مشاوره و آموزش بهداشت، نه تنها برای زنان بلکه برای خانواده و جامعه دارد. علاوه بر این وظیفه‌ی اصلی ماما آموزش دوران بارداری و آماده کردن والدین برای پذیرش وظایف پدری و مادری است که می‌تواند به وظایف و مسئولیت‌های بیشتری همچون تنظیم خانواده و مراقبت‌های کودک و در بعضی از موارد موارد، به مشاوره در مورد بیماری‌های زنان نیز گسترش یابد.

رشته مامایی (Midwifery)

یکی از رشته‌های پر طرفدار در علوم تجربی رشته مامایی است. رشته مامایی به انگلیسی Midwifery است و به فرد ماما Midwife گفته می‌شود. ماما به فردی گفته می‌شود که تحصیلات مامایی را در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد سپری کرده است و به صورت رسمی پروانه مامایی دارد. فارغ‌التحصیلان این رشته در زمینه بیماری‌های زنان، نوزادان و مراقبت‌های مربوطه، بهداشت، تشخیص زودرس بیماری‌های دوران بارداری همچنین پی بردن به موارد غیر طبیعی در مادر، جنین، نوزاد و شیرخوار، تغذیه مادر و کودک و تنظیم خانواده، بیماری‌های داخلی و جراحی‌های مربوط به مامایی به فعالیت می‌پردازند. این رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی گرایش خاصی ندارد و به طور عمومی ارائه می‌گردد. طول دوره تحصیل در رشته مامایی در مقطع کارشناسی ۴ سال است. تحصیل در رشته مامایی همانند سایر رشته‌ها، نیازمند ثبت نام در کنکور سراسری و شرکت در آن، سپس کسب رتبه و تراز مناسب است. فارغ‌التحصیلان رشته مامایی می‌توانند در مراکز مختلفی به عنوان فرد کارشناس فعالیت نمایند که مراکز دولتی و مواردی که در ادامه ذکر شده است، شامل آنها خواهد بود.

بیمارستان‌ها درمانگاه‌ها زایشگاه‌ها مراکز بهداشت و درمان کد خبر 747747

دیگر خبرها

  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است
  • استاندار مرکزی: آموزش فنی و حرفه‌ای راه نجات کشور است
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • استاندار فارس: باید به هنرستان‌ها توجه ویژه‌ای شود
  • روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار
  • تجهیز سیستم گرمایشی مدارس همدان با طرح شهید عرب
  • ۱۰۹ کلاس درس جدید نیاز مهرماه شهرستان بیرجند
  • دانشگاه فرهنگیان کرمان با کمبود شدید فضا روبه‌رو است
  • ۸۸ مدرسه شهرستان بیرجند دو نوبته است/نیاز به ۱۰۹ کلاس درس
  • افزایش اعتبار هنرستانهای خراسان شمالی /هنرستان ها باعث رشد اقتصادی منطقه می شود