Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-05@03:41:36 GMT

فرماندهی عملیات در حادثه پلاسکو ضعیف بود

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۴۳۲۰۱

نشست خبری هیات ویژه بررسی حادثه پلاسکو امروز در دانشکده تربیت مدرس برگزار شد و اعضای این هیات به پرسش خبرنگاران پاسخ دادند. آفتاب‌‌نیوز : سید باقر مرتضوی عضو ویژه بررسی حادثه پلاسکو با تاکید بر اینکه این پلاسکو درجه دو بود، اما به یک حادثه ملی تبدیل شد، اظهار داشت: در اینگونه حوادث باید فرمانده صحنه، مدیریت عملیات را برعهده بگیرد که من این مدیریت را در حادثه پلاسکو ندیدم و جای سوال است که این افراد که در محل حادثه وجود داشتند کجا دوره دیدند و کجا صلاحیت آنها را تایید کرده است؟
وی با اشاره به اینکه در حادثه پلاسکو برای آواربرداری هفت گام وجود داشت گفت: در این عملیات گام آخر آواربرداری است و اول باید بر روی جستجو برای پیدا کردن افراد متمرکز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طوری که در پلاسکو باید برای پیدا کردن افراد در موتورخانه اولویت در نظر گرفته می‌شد و اگر نقشه ساختمان درسازمان آتش نشانی موجود بود، می‌دانستند که کجا باید تونل می‌زدند این در حالی است که ماموران آتش‌نشانی دو، سه بار تونل زدند و برای بار چهارم به پیکرها رسیدند.
عضو هیات ویژه بررسی حادثه پلاسکو در پاسخ به سوالی که آیا هلی‌کوپترهای آب‌پاش می‌توانستند از فروریزش ساختمان پلاسکو جلوگیری کنند و همچنین درباره تجهیزات و امکانات آتش‌نشانی و استفاده از فوم برای خاموش کردن آتش، گفت: در این حادثه هلی‌کوپترهای آب‌پاش نمی‌توانستند نقشی داشته باشند. از سوی دیگر نیز امکانات لازم برای این حریق در اختیار آتش‌نشانی بود ولی اینگونه نیست که کل امکانات ما کافی باشد. استفاده از فوم زمانی است که ما مواد نفتی داشته باشیم اما در این حادثه ضرورتی بر استفاده از فوم وجود نداشته و نمی‌توانیم بگوییم که عدم استفاده از فوم یک حادثه بوده است.
مهدی هداوند دکتری حقوق و عضو هیات ویژه بررسی حادثه پلاسکو همچنین در پاسخ به سوال دیگر درباره خروج افراد و ماموران آتش‌نشانی از ساختمان گفت: در دنیا قاعده مشخصی برای خروج افراد در اینگونه حوادث وجود ندارد و فرمانده صحنه باید تشخیص دهد و در لحظه تصمیم بگیرد که چه زمانی افراد از ساختمان خارج شوند. اما گفته می‌شود که از ابتدای حریق در یک ساختمان به مدت سه ساعت زمان وجود دارد تا افراد تخلیه شوند و با توجه به اینکه حریق در پلاسکو حدود ساعت 8 آغاز شد، ساعت 11 باید همه نیروها و افراد خارج می‌شدند اما افراد تا ساعت 11:30 در ساختمان حضور داشتند.
پلاسکو را دیر تخلیه کردند
محمدتقی احمدی، رئیس هیات ویژه بررسی حادثه ساختمان پلاسکو در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سازمان مشخصی برای ایمنی ساختمان پلاسکو وجود داشته است یا خیر گفت: مسئول مشخصی برای ایمنی ساختمان وجود نداشته است البته اخطارهایی از سوی آتش‌نشانی و مانورهای غیر موثری هم انجام شد که هیچ کدام از ‌اینها به صورت جدی اثرگذار نبود. آتش از طبقه 10 شروع شد و به مرور به طبقه 11 و 12 سرایت کرد. البته ما دقیقاً ‌نمی‌دانیم که آتش‌سوزی از چه زمانی شروع شد چرا که آتش‌سوزی ساعت 7:58 به آتش‌نشانی اطلاع داده شد و ما نمی‌دانیم در این میان چند دقیقه تلف شده است که می‌تواند بین 10 دقیقه تا 20 دقیقه پیش‌بینی شود.
وی افزود: دپوی پارچه‌ها در مسیر و راهروها مانع از حرکت و فعالیت آتش‌نشان‌ها شده بود و باعث شد که حرکت به سمت راه‌پله‌های بالا بسته شود.
عضو هیات بررسی حادثه پلاسکو با بیان این مطلب که در بیشتر کشورهای دنیا امکان پیگیری حقوقی در خصوص ماموران عملیات وجود ندارد گفت: به این معنا که اگر ماموران عملیات یا آتش نشانان اشتباهی کرده باشند نمی‌توان آنها را مورد پیگرد قانونی قرار داد. بلکه آن نظامی که این افراد را تربیت کرده است مسئول است و باید پاسخگو باشد.
احمدی همچنین درباره ارتباط قوه قضائیه با این هیات گفت: ما با قوه قضائیه مکاتباتی داشتیم و سعی کردیم به صورت کامل تری از یافته‌های آنها استفاده کنیم و ما هم نتایج به دست آمده را در اختیار آنان قرار دهیم اما ظاهراً قوه قضائیه یک گروه محقق را مسئول تحقیق در این حادثه کرده بود. ما با قوه قضائیه مانند سایرسازمان‌ها تعامل کاملی نداشتیم.
سطح آموزش آتش‌نشانان‌ برای مهار آتش بسیار پایین است
سید باقر مرتضوی عضو هیات بررسی حادثه پلاسکو در ادامه بر این موضوع تاکید کرد که فرماندهی عملیات در حادثه پلاسکو طبق استاندارد صورت نگرفته است. در حال حاضر سطح آموزش ها برای آتش‌نشان‌ها برای مهار آتش در سطح بسیار پایینی قرار دارد وسیستم نظامی که این افراد را تربیت می‌کنند باید پاسخگو باشند.
نصرالله طهماسبی‌آشتیانی کارشناس ارشد بیمه و عضو دیگر این هیات در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اینکه ساختمان پشتی ساختمان پلاسکو آیا قابلیت کاربری دارد و یا دیگر قابل استفاده نیست گفت: پشت ساختمان پلاسکو، یک ساختمان پنج طبقه‌ای وجود دارد که با بازدیدی که از این ساختمان داشتیم چند واحدی که به ساختمان پلاسکو چسبیده بود، آسیب زیادی دیده بود و بقیه واحدها دچار دودگرفتگی شده بودند که حدود 50 درصد مبلغ بیمه به عنوان خسارت به صاحبان واحدها پرداخت شد اما اینکه آیا در حال حاضر این واحدها مقاوم‌سازی شده اند یا خیر خبر نداریم.
محمد فاضلی عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و عضو هیات بررسی حادثه پلاسکو با اشاره به اینکه نمی‌دانیم که آیا مجاز بوده‌ایم که یک حادثه درجه2 را به یک حادثه ملی ارتقاء دهیم و بیش از 10 روز این حادثه را به صورت زنده از تلویزیون پخش کنیم؟ گفت: اینکه پخش زنده این حادثه توسط چه کسی و چه کمیته‌ای در صداوسیما تایید شده را نمی‌دانیم. اینکه آیا این موضوع برای وجه ملی و روحیه عمومی‌ ما خوب بوده است یا خیر جای سوال دارد. ما 12 روز یک حادثه غم‌بار را پخش زنده کردیم، آیا در حوادث مشابه همین کار را می‌کنیم؟ چرا در حادثه قطار مشهد این اتفاق رخ نداد؟ آنجا که کشته‌های بسیار زیادتری را به همراه داشت. البته ذکر این نکته ضروری است که این حادثه و اطلاع‌رسانی درباره آن برای خیزش آگاهی‌ها خوب بوده اما ما به تدوین پروتکل رسانه و بحران و رسانه و ایمنی نیاز داریم.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۴۳۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات وعده صادق قدرت فرماندهی ایران را نشان داد

به گزارش جام جم آنلاین، حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد در خطبه‌های نمازجمعه تهران با اشاره به انجام عملیات «وعده صادق»، اظهار کرد: در فضای جنگ شناختی این رسانه‌ها هستند که روایت می‌کنند و باید روایت فتح در عملیات وعده صادق را مورد تاکید قرار داد و به آن پرداخت.

وی یادآور شد: فرمانده مقتدر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تصریح کرده که این عملیات می‌توانست بسیار گسترده باشد اما عملیات محدودی در اندازه شرارت دشمن خبیث انجام شد. اما عملیات از نگاه دشمنان بسیار گسترده و آغازگر تحول در منطقه و معادلات آن تعبیر می‌کنند.

ابوترابی‌فرد تاکید کرد: ایران در این عملیات محدود، قدرت فرماندهی خود را در گسترده‌ترین و پیشرفته‌ترین عملیات پهپادی و موشکی نشان داد.

امام جمعه موقت تهران یادآور شد: دنیای غرب این عملیات را آغاز تحولی بنیادین در منطقه و معادلات سیاسی و نظامی تعریف می‌کند. در این نبرد درخشان رژیم صهیونیستی، آمریکا، انگلیس، فرانسه و کشورهای همسو با آنها از تمام کارت‌ها و ظرفیت‌های دفاعی خود استفاده کرده و آن را به کار بردند، اما ایران از تعداد محدودی از کارت‌های تهاجمی خود بهره گرفت و این نشان‌دهنده وضعیت میدان است.

وی ادامه داد: ایران در این عملیات بالاترین سطح از دقت را به نمایش گذاشت. صهیونیست‌ها که با عملیات طوفان الاقصی نخستین شکست اطلاعاتی، امنیتی و نظامی بزرگ را تجربه کرده بودند، با اشتباه محاسباتی در حمله موشکی به کنسولگری جمهوری اسلامی که در حقیقت بخشی از خاک ایران است، با عملیات پیروزمندانه وعده صادق در سوگ فرو ریختن تار و پود افسانه شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی نشستند.

ابوترابی‌فرد افزود: عصر جدیدی در منطقه آغاز شده است که بازیگران اصلی آن پیروان پیامبر اسلام ملل شجاع، معتقد و صبور امت جهان اسلام و ستون فقرات آن محور مقاومت است.

وی با اشاره به برگزاری اجلاس بین المللی ایران و آفریقا، گفت: از رئیس جمهوری و وزیر صمت برای برگزاری این اجلاس تشکر و بر تلاش‌های موفق وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در شکل‌گیری دبیرخانه این اجلاس در وزارت صمت برای پیگیری تصمیمات آن، تاکید می‌کنم.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با اشاره به ظرفیت‌های قاره آفریقا، اظهار کرد: قاره آفریقا با حضور بیش از ۵۴ کشور، بیش از ۳۰ درصد از ذخایر طبیعی جهان، ۴۰ درصد از ذخایر طلا و ۹۰ درصد از ذخایر پلاتین جهان را در اختیار دارد و بر اساس گزارش بانک بین‌المللی پول در میان ۱۰ کشوری که در سال ۲۰۲۳ بالاترین سرعت و شتاب را در رشد اقتصادی داشتند، ۶ کشور آفریقایی قرار دارد.

وی افزود: تحکیم رابطه با این قاره کهن و ثروتمند و انسان‌های آراسته به فضیلت آن که در طول قرون گذشته مورد ستم استکبار جهانی قرار گرفتند، یک ضرورت است.

ابوترابی‌فرد با برشمردن پیامدهای عملیات «وعده صادق»، گفت: در بعد سیاست داخلی این عملیات، تلاش دشمن در حوزه جنگ شناختی برای اعتمادزدایی و ایجاد شکاف اجتماعی و تحمیل تفکر ناامیدی و ناکارآمدی و نادیده‌انگاری پیشرفت‌های انقلاب اسلامی و تخریب واقعیت‌ها را با چالشی جدی مواجه ساخته و یک فرصت استثنایی برای ارائه گوشه‌ای از توانمندی‌های کشور در زمینه تولید فناوری‌های نظامی به ویژه صنایع هوافضا فراهم کرده است که می‌تواند در حوزه خلق ثروت برای ایران نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد.

وی ادامه داد: از پیام‌های این عملیات آن بود که اولاً در راهبرد دفاعی جمهوری اسلامی ایران توسعه و گسترش جنگ تعریف نشده است و ایران برای ارتقای امنیت به‌ویژه در منطقه و کشورهای اسلامی و همسایگان اهمیت بسیاری قائل است و در عین حال، ایران ارتقای امنیت را به ارتقای سطح بازدارندگی مربوط می‌داند.

امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: هر قدرتی علیه ایران اقدام کند، با پاسخ سخت مواجه خواهد شد و هیچ مماشاتی در کار نیست. از طرفی آمریکا و متحدان غربی او از شکست‌هایشان در افغانستان، عراق، سوریه، یمن و جنگ هشت‌ساله و تحریم‌های طولانی علیه جمهوری اسلامی ایران درس بیاموزند و با نگاه درس آموز به تغییر معادلات سیاسی در منطقه و شکست‌های خفت‌بار رژیم کودک‌کش و خبیث در راهبرد سیاسی و نظامی خود تجدید نظر کنند و خطاهای محاسباتی گذشته را تکرار نکنند.

ابوترابی‌فرد با طرح این پرسش که صدها میلیارد دلار هزینه جنایت علیه ملل منطقه از مسلمانان، مسیحیان و یهودیان چه دستاوردی برای غرب داشته است، تصریح کرد: تنها راهبرد برای امنیت منطقه فراخوان مردم شریف فلسطین و تشکیل یک حکومت مستقل فلسطینی و مراجعه به آرای ملت فلسطین، اعم از مسلمانان مسیحیان و یهودیان است.

وی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به جوانان و جامعه علمی و دانشگاهی کشور، اظهار کرد: فناوری و تکنولوژی به دست چهره‌های فرهیخته علمی و با هدایت مراکز علمی و دانشگاهی و با هدایت رهبر حکیم انقلاب اسلامی در شرایطی به دست آمده است که ملت و نظام به دلیل استقلال‌طلبی و سردادن شعار «نه غربی و نه شرقی» با شدیدترین تحریم‌های بین‌المللی مواجه شده است. این دستاوردهای علمی و نظامی صرفاً با بهره‌گیری درست از ظرفیت نهادهای علم و توانمندی متخصصان داخلی به دست آمده است که به احساس غرور ملی و تقویت خودباوری، امید و استفاده از ظرفیت‌های انباشته‌شده و زیرساخت‌ها در طول چهار دهه گذشته انجامیده است.

خطیب موقت نماز جمعه تهران با تاکید بر اهمیت وحدت ملی، گفت: با تحکیم وحدت ملی و انسجام اسلامی می‌توان بر چالش‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی غلبه و ایران را در جایگاهی دیگری مشاهده کرد که امیدوارم با نگاه درست به این ظرفیت‌ها و تلاش مدیران ارشد جامعه اسلامی، با ارتقای جایگاه بازدارندگی دفاعی ایران مقتدر، کشور با قدرت از همه چالش‌ها عبور کند.

دیگر خبرها

  • ماجرای تظاهرات کم‌سابقه علیه حکومت طالبان در افغانستان
  • ریزش یک ساختمان مسکونی در اهواز
  • زیرش یک ساختمان مسکونی در اهواز
  • گودبرداری غیراصولی عامل زیرش ساختمان مسکونی در اهواز
  • تظاهرات کم‌سابقه علیه طالبان در بدخشان افغانستان
  • ستاد پیشگیری و فرماندهی عملیات مدیریت بحران در دهلران تشکیل شد
  • عملیات وعده صادق قدرت فرماندهی ایران را نشان داد
  • ایران قدرت فرماندهی خود را در عملیات وعده صادق به نمایش گذاشت
  • ۱۳ کشته و زخمی بر اثر وقوع حادثه ترافیکی در بامیان
  • ابوترابی‌فرد: عملیات «وعده صادق» قدرت فرماندهی ایران را نشان داد