Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@14:19:57 GMT

آشنایی با بازی سنتی و محلی جوراب بازی

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۴۹۷۸۰

آشنایی با بازی سنتی و محلی جوراب بازی

جوراب بازی ، جورابین یا به اصطلاح به زبان کوردی محلی گورانێ ، گورا بازی در کنار سایر بازی های بومی و محلی در میان مردم کُرد خصوصا اهالی خون گرم نوار مرزی ارومیه ، صومای برادوست و سیلوانا بیشترین طرفدار و محبوبیت را دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سیلوانانیوز،جوراب بازی از بازیهای هیجانی، گروهی و شاد است که باعث صمیمیت، همکاری بیشتر، تصمیم گیری و مشورت گروهی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بازی مخصوص شبهای میهمانی ، دورهمی ها می باشد و بهترین بهانه برای به جا آوردن صله رحم در روستاها محسوب می شود .

با گسترش روز افزون شبکه های اجتماعی و نفوذ اینترنت در تمامی ابعاد رفتار اجتماعی نوستالژیک بازی جورابین فرهنگ غنی گذشتگان را با تفریحات سالم و فرهنگ اجتماع حتی در دورهمی های کوچک به نمایش می گذارد ، که به دور از تمامی آسیب ها اجتماعی در محیطی شاد و مفرح محبت ها را بیشتر از هر زمان دیگری در کنار هم بودن های خانوادگی میتوان تقویت کرد.

این بازی اغلب بصورت خانوادگی و با تقویت حواس پنجگانه انجام میشود و سن وسال نمیشناسد و کوچک و بزرگ در گروههای ۱۰نفره به بالا به صورت مساوی تقسیم می شوند.

جوراب بازی با ۱۰ جوراب دست باف، به صورت دسته ۵تایی و یک تیله یا چیزی شبیه به آن با دو گروه ۱۰ نفره که روبه روی هم می نشینند شروع می شود.

یکی از ۱۰نفر گروه گرداننده که مهارت زیادی دارد تیله را طوری در میان انگشتان دست پنهان میکند و شروع به فرو بردن دست در جورابهای که دهانه انها باز است می کند، به صورت سریع و با مهارت که گروه مقابل نتواند آن را حدس بزند.

سرپرست یا یکی از اعضای گروه مقابل باید با مشورت و تصمیم گیری اعضا حدس بزنند که تیله در کدام جوراب انداخته شده است و باید ان را پیدا کند.

هر بازی ۱۰ امتیاز دارد و به این شکل تا امتیاز ۱۵۰ ادامه خواهد داشت و برنده مشخص می شود.

این بازی سنتی موجودیت خود را در بین مردم سیلوانا و صومای برادوست مرزداران غیور و حماسه ساز ایران اسلامی حفظ کرده است ، امیدواریم مسئولان مربوطه با برگزاری مسابقات و اهمیت دادن به بازی های بومی و محلی در حفظ و اهمیت دادن به آنها در کنار مردم فهیم و فرهنگ دوست نوار مرزی ارومیه برای حفظ تفریحات سالم و عدم گرایش جوانان به آسیب های اجتماعی با گسترش روز افزون شبکه های اجتماعی و عدم نفوذ آن در خانواده ها قرار گیرند.

تصاویر جوراب بازی از خانوده های خون گرم و مهمان نواز خالد و قاسم خالدی منش از روستای سرسبز و پر برف باوان مرگور در بخش سیلوانا ارومیه می باشد .

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۴۹۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 کاهش استرس یا تلقین؟

یک رواشناس اجتماعی گفت: قلیان به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

به گزارش ایسنا، علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی  در گفت و گو با خبرنگار برنا درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان باعث تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است. 
 
شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.
 
این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است. 

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعتماد‌ به‌ نفس بیشتر با استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی
  • تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • اختتامیه مسابقات هفت سنگ بانوان شهرستان بافق
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  • لغو مراسم آیینی سنتی کومسای در هورامان کردستان به دلیل بارندگی
  • تقدیر معاون استاندار زنجان از گروه‌های جهادی
  • خدمات دندانپزشکی با استفاده حداکثری از ظرفیت گروه‌های جهادی ارائه می‌شود