Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز؛ محمدرضا انصاری، نائب رییس اتاق ایران در خصوص صادرات خدمات فنی و مهندسی در سال ۹۵۵ گفت: فنی و مهندسی دوران سختی را پشت سر گذاشته است اما هم چنان باید به بهبود اوضاع امیدوار بود. هرچند علائمی به‌طور آشکار دیده نمی‌شود که مسائل این بخش مهم از اقتصاد حل شود.

وی افزود:صادرات خدمات فنی و مهندسی دو مسئله عمده در سال‌های گذشته داشت که هم چنان پابرجاست و امیدواریم در سال ۹۶ این مشکلات حل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئله اول تقویت بنیه رقابت شرکت‌های فعال درزمینهٔ صادرات خدمات فنی و مهندسی است.

این فعال اقتصادی ادامه داد: شرکت‌های داخلی برای حضور در بازارهای جهانی و رقابت با حریفان چینی، ترک و کره‌ای نیاز به مشوق‌های صادراتی دارند. مشوق‌هایی که هزینه چندانی هم برای دولت ندارد اما می‌تواند کمک شایانی برای این شرکت‌ها باشد. شرکت‌های صادرکننده خدمات فنی و مهندسی در دنیا با اتکای به مشوق دولت‌هایشان با یکدیگر رقابت می‌کنند.

به گفته وی شرکت‌های ایرانی به دلیل تحریم‌ها دچار هزار و یک مشکل در سطح بازار جهانی هستند و به‌شدت به مشوق‌های دولتی برای قدرت رقابت یافتن نیاز دارند. اگر مشوق‌های صادراتی برای این شرکت‌ها برقرار شود، با توجه به عملکرد موفق آن‌ها طی بیست سال فعالیت در بازارهای جهانی می‌توان به پیروزی‌ در مناقصه‌های بیشتری در رقابت‌های بین‌المللی امیدوار بود.

انصاری خاطرنشان کرد: مسئله دیگری که شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی با آن دست به گریبان‌اند، مسئله ضمانت‌نامه‌هاست. مناسبات بانکی ما هم چنان با بانک‌های جهانی دچار مشکل است. محدودیت‌های بانکی هم چنان اعمال می‌شود. شرکت‌هایی که به دلیل تحریم‌ها اعتباراتشان در خارج از کشور شکل نگرفته ناچارند از بانک‌های ایرانی ضمانت‌نامه بگیرند. حل مسئله ضمانت‌نامه بدون پشتیبانی مستمر دولت برای حل این قضیه ممکن نیست. مسئله ضمانت‌نامه‌ها امروز به اصلی‌ترین مشکل صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور تبدیل‌شده است.

به گفته این فعال اقتصادی خدمات فنی و مهندسی ایران ظرفیت صادرات سالانه ۲۵ میلیارد دلار را دارد. تأثیر کیفی این بخش از اقتصاد در توسعه اقتصادی، فناوری و مهندسی کشور و البته توسعه مناسبات خوب سیاسی با سایر کشورهای دنیا مشهود است. شاید باید ظرفیت ۲۵ میلیارد دلاری را با ضریب چند برابری محسوب کنیم. طبیعی است که اشتغال ۴۰۰ واحد تولیدی در کشور به رونق خدمات فنی و مهندسی ایران در بازارهای صادراتی وابسته است و باید این فرصت را مغتنم دانست.

وی افزود: از سوی دیگر صادرات خدمات فنی و مهندسی یعنی استفاده از تقاضای رایگان بیرون از کشور؛ این به این معناست که ما برای تحریک تقاضا و ایجاد بازار هزینه‌ای نمی‌کنیم، تنها هزینه دولت در این زمینه مشوق‌های صادراتی است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به حل مسئله مشوق‌ها و ضمانت‌نامه‌ها گفت: این دو هدفی است که امیدواریم در سال جاری به آن پرداخته شود. اگر این دو معضل در توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی حل شود، می‌توانیم ظرف چهار سال، از ظرفیت ۲۵ میلیارد دلاری صادرات خدمات فنی و مهندسی استفاده کنیم و اقتصاد کشور از آثار خوب آن بهره‌مند شود.

انصاری با تاکید بر اینکه یکی از بازارهای مهم در صادرات خدمات فنی و مهندسی کشورمان، بازار عراق است ، اظهار کرد: عراق در سال گذشته با مشکل ناامنی به دلیل حضور نیروهای داعش در این کشور، کاهش قیمت نفت و نداشتن بودجه دولتی مواجه بوده است و این مسائل حضور شرکت‌های ایرانی در این کشور را به‌شدت دچار مشکل کرده است. کارفرما در این کشور به‌طور مطلق دولت است و دولت پولش را صرف هزینه‌های جنگ در عراق می‌کند و پولی برای توسعه عمرانی این کشور باقی نمی‌ماند.

وی ادامه داد ایران ۴۷ شرکت در عراق دارد که سال گذشته به دلیل کمک ۲۰۰ میلیون دلاری دولت که به‌طور وام در اختیار شرکت‌ها قرار گرفت غرق در گِل نشدند اما هم چنان پایشان در گِل است و گرفتار مشکلات این کشور هستند. برخی از مسائل صادرات خدمات فنی و مهندسی به عراق را می‌توان در فضای سیاسی و در مذاکره دو دولت حل کرد و بعضی دیگر از مشکلات را می‌توان در قالب کمک‌های مالی جدید به شرکت‌ها فروکاست. با کمک‌های جدید می‌توان به کمک شرکت‌ها آمد و به دوام آوری آن‌ها تا زمانی که صحنه جهانی برای آن‌ها باز شود کمک کرد.

گفتنی است صادرات خدمات فنی و مهندسی یکی از مهم‌ترین بخش‌های صادرات غیرنفتی است. شرکت‌های ایرانی حتی در سال‌های تحریم توانستند با توسعه عملکردشان در بازارهایی مثل عراق و افغانستان به سهم قابل‌توجهی در صادرات برسند. با توجه به لغو تحریم‌ها و آغاز سال جدید، شرکت‌های فعال در صادرات خدمات فنی و مهندسی چه مسائلی دارند؟

دریافت کننده: نازنین میرزایی/ انتشاردهنده:پورعرب

402

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۶۷۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی

 معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان اظهار کرد: برپایی نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ تهران فرصت مغتنمی برای تقویت فعالیت‌های اقتصادی به ویژه صادرات با معرفی هرچه بیشتر ظرفیت‌های موجود کشور و به تبع استان در این عرصه بود.

علی نوری اضافه کرد: تیم اقتصادی استانداری کردستان با همراهی بخش خصوصی به ویژه اتاق بازرگانی سنندج در این نمایشگاه ظرفیت‌های استان در بخش‌های مختلف به ویژه کشاورزی، صنعت و معدن و گردشگری را به هیات‌های تجاری معرفی کردند.

وی ادامه داد: در مدت برپایی نمایشگاه، تفاهم نامه همکاری اقتصادی با اتاق‌های مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان، ایران و روسیه در حوزه آبزیان و صادرات انواع آبمیوه و دلستر منعقد شد.

نوری بیان کرد: تفاهم نامه همکاری اقتصادی و منعقد شده بین کردستان و اتاق مشترک ایران و ارمنستان در حوزه صادرات محصولات شاخص کشاورزی و معرفی ظرفیت‌های پتروشیمی با محوریت صادرات است.

وی اظهار کرد: با اتاق مشترک بازرگانی ایران و کویت هم در حوزه صادرات محصولات شاخص کشاورزی و صنایع دستی استان و مصالح ساختمانی و بخش معدن تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی منعقد شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: افزون بر انعقاد تفاهم نامه در چند روز برپایی این نمایشگاه با مسئولان کشوری هم دیدار‌هایی داشتیم و در آن به بیان نیاز‌ها و مطالبات و استعداد‌های استان پرداختیم.

استاندار کردستان هم در سومین روز از برپایی نمایشگاه اکسپو۲۰۲۴ تهران به همراه هیاتی از مدیران استان از این نمایشگاه بازدید کرد.

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران (اکسپو ۲۰۲۴) از روز شنبه هشتم تا چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت ماه جاری در نمایشگاه بین المللی تهران برپا بود.

در این نمایشگاه پنج روزه، محصولات و دستاورد‌ها در حوزه‌های مختلف صنعتی و کشاورزی در هفت گروه کالایی از جمله صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، صنعت، فرش و صنایع‌دستی و گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی، صنعت ساختمان و خدمات فنی-مهندسی و پتروشیمی عرضه شد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • صفر شدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالاها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • وزیر راه و شهرسازی با نایب‌رئیس دولت امارات دیدار کرد
  • روز پر اتفاق اتاق تبریز در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تفاهم‌نامه‌های همکاری اقتصادی میان اتاق تبریز و فدراسیون اتاق‌های سوریه
  • خروجی اکسپو فرصتی برای پیگیری قراردادهای تجاری مناسب بین کشورهاست
  • امضاء تفاهم‌نامه همکاری بین کردستان با اتاق‌های مشترک ایران و چهار کشور خارجی
  • ۳ درخواست عجیب روسیه از ایران
  • ۳ درخواست عجیب روس ها از ایران در نمایشگاه اکسپو!