Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-05@11:55:05 GMT

توزیع کلینیک‌های سیار دندانپزشکی در روزهای آینده

تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۷۳۱۱۴

توزیع کلینیک‌های سیار دندانپزشکی در روزهای آینده

به گزارش پارس نیوز،

سعید عسگری در مراسم بزرگداشت روز دندانپزشکی، اظهار داشت: بر اساس آخرین پیمایش انجام شده، شاخص DMF )تعداد دندانهای پوسیده، کشیده و پر شده) در گروه سنی 35 تا 44 سال، حدود 13 است که شامل 6 دندان کشیده، 4 دندان پوسیده و 3 دندان پر شده است و این مقدار، بسیار زیاد است.

وی ادامه داد: در کودکان 5 تا 6 سال، میزان DMF بیش از 5 دندان و در کودکان 12 ساله، حدود 2 دندان است اما بر اساس استانداردهای جهانی، ایران در گروه کشورهایی قرار دارد که میزان شاخص DMF نسبتا کمی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عسگری گفت: براساس بررسیهای انجام شده در راستای طرح تحول سلامت، دانش آموزان 12 ساله در سال گذشته ، به طور متوسط 1.71 دندان پوسیده داشتند و هزینه ترمیم آن حدود 200 میلیارد تومان است و یا برای کودکان گروه سنی 5 تا 6 ساله که به طور متوسط 4.5 دندان پوسیده دارند به حدود 1000 میلیارد تومان و برای ترمیم 4 دندان پوسیده گروه سنی میانسالان به 4 هزار و 800 میلیارد تومان و برای جایگزینی 6 دندان کشیده آنها نیاز به 88 هزار میلیارد تومان داریم.

وی از وارنیش فلوراید به عنوان یکی از 10 اقدام بهداشتی و پیشگیرانه موثر در پوسیدگی دندان خبر داد و گفت: با استفاده از این روش می توانیم از 20 تا 60 درصد از پوسیدگی های دندان مردم پیشگیری کرد و در مطالعات مختلف استفاده از این روش و اثر گذاری آن به اثبات رسیده و در یکی از این مطالعات، میزان شاخصDMF در یک برهه ده ساله از 6 به حدود یک کاهش یافت بنابراین استفاده از این روش در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت و در همین راستا شاهد توافق وزارت بهداشت با وزارت آموزش و پرورش برای ارائه این خدمات به دانش آموزان بودیم تا این شاخص در کودکان 12 ساله از 2 به حدود یک کاهش یابد.

دبیر شورای سلامت دهان وزارت بهداشت از تدوین سند سیاست گذاری نظام سلامت دهان در شورای سلامت دهان خبر داد و گفت: در این شورا و با توجه به سیاست های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، هدف هایی در نظر گرفته شده و در دو سال از اجرای طرح سلامت دهان، اقدامات بسیار اثرگذاری توسط دانشگاه های علوم پزشکی انجام شده است.

عسگری در دومین سالگرد طرح تحول سلامت دهان و دندان با بیان اینکه حل همه مشکلات حوزه سلامت، از توان تنها، دولت خارج است، اظهار داشت: بخش خصوصی، خیرین حوزه سلامت و سازمانهای عمومی غیردولتی به کمک حوزه سلامت دهان و دندان بیایند تا مشکلات مردم کاهش یابد.

وی از توزیع کلینیک‌های سیار دندانپزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی در روزهای آینده خبر داد و گفت: دستورالعمل استفاده از این کلینیک ها، روز گذشته توسط وزیر بهداشت به دانشگاه ها، ابلاغ شد و با این طرح، در صدد هستیم تا شاخص ها و سیمای سلامت دهان و دندان در کشور را با توجه به نقاط محروم، ارتقا دهیم.

دبیر شورای سلامت دهان وزارت بهداشت ضمن تاکید بر اهمیت پیشگیری از عوامل خطر بیماریها، یادآور شد: تغذیه ناسالم در بروز بیماری های دهان و دندان، دیابت، چاقی و بسیاری از بیماری های دیگر موثر است و سازمان جهانی بهداشت بر کاهش مصرف شکر تاکید دارد.

عسگری میزان مصرف شکر در دنیا را 40 و در ایران 66 گرم عنوان کرد و افزود: باید برای کاهش مصرف شکر، اقدامات فراگیری را انجام دهیم زیرا برآورد می شود که در ایران بیش از 200 میلیون دندان پوسیده، بیش از 50 میلیون نفر دارای چاقی در گروه سنی 15 تا 64 سال و 5 میلیون نفر مبتلا به دیابت و 5 میلیون نفر در معرض خطر ابتلا به دیابت وجود داشته باشد بنابراین تنها با کاهش مصرف شکر می توان به کاهش دندانهای پوسیده کمک کرد.

وی با اشاره به هرم ارائه خدمات دندانپزشکی، گفت: در راس این هرم خدمات تخصصی وجود دارد که دارای هزینه های زیادی برای مردم است اما در قاعده این هرم، خدمات ارزان قیمت بهداشتی و پیشگیرانه و به ویژه استفاده از مسواک و خمیر دندان وجود دارد. استفاده از مسواک، مناسب ترین و در دسترس ترین روش فلوراید برای پیشگیری از پوسیدگی دندان است.

دبیر شورای سلامت دهان وزارت بهداشت با اشاره به شیوع بالای بیماریهای دهان و دندان در ایران و دنیا، گفت: شیوع پوسیدگی دندان در مقایسه با سایر بیماریها، بسیار بیشتر است.

عسگری در پایان تاکید کرد: باید حتما استفاده روزانه دو بار از مسواک را در کشور ترویج دهیم و امسال در پویش سلامت عمومی کشور، به کاهش مصرف شکر و استفاده روزانه دوبار از مسواک توجه ویژه کنیم.

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۷۳۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار وقوع سیل برای روزهای آینده در بیش از ۱۵ استان کشور

حسین ظفری سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای روزهای دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ و سه‌شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ در برخی از استان‌های کشور اعلام کرد: برای روز دوشنبه استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، اردبیل، گیلان، زنجان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی چهارمحال و بختیاری، ایلام، شمال و شرق خوزستان، جنوب مرکزی، جنوب همدان و ارتفاعات و دامنه استان‌های مازندران، تهران و البرز که تحت تأثیر هشدارهای نارنجی هستند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیرت بحران کشور برای روز سه‌شنبه نیز برای استان‌های شمال آذربایجان شرقی، شمال و غرب آذربایجان غربی، دامنه ارتفاعات استان‌های تهران، البرز، مازندران و گیلان، لرستان، نوار غربی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب کردستان، غرب کرمانشاه، نیمه شمالی ایلام و شمال شرق خوزستان، اردبیل هشدار سطح نارنجی را صادر کرد.

در ادامه این عضو شورای عالی مدیریت بحران کشور اختلال در سفرها، کاهش دید، لغزندگی جاده‌ها، آب‌گرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی را برای استان‌های ذکر شده پیش بینی کرد.

ظفری در پایان پرهیز از سفرهای غیر ضروری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرا دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی را به مردم استان‌های درگیر با این سامانه را توصیه نمود.

کد خبر 6097215

دیگر خبرها

  • هشدار وقوع سیل برای روزهای آینده در بیش از ۱۵ استان کشور
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • پیش بینی غربالگری ۵ هزار دانش آموز مقطع ابتدایی در لردگان
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان در لردگان
  • ۵ خوراکی که سلامت دندان را تهدید می‌کند
  • از استخر‌های بزاق تا وجود میلیون‌ها باکتری در دهان
  • اردوی جهادی دندان پزشکان کشور در شیراز
  • علت اصلی سیاه شدن لثه و درمان فوری تیرگی لثه با طب سنتی
  • بهره برداری از کلینک داندانپزشکی و درمانگاه شهید زارعی در بندرعباس
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در تربت حیدریه