Web Analytics Made Easy - Statcounter

شورای عالی اخلاق پزشکی جهت استقرار نظام سلامت پاسخگو با محوریت عدالت و احترام همه‌جانبه به کرامت انسانی و تلاش برای دستیابی به معرفت و مدیریت فراگیر اخلاق پزشکی تشکیل شده.

به گزارش گروه رسانه های بی‌باک، مساله مهم اخلاق پزشکی در جمهوری اسلامی ایران همواره جزو مسایل حائز اهمیتیبوده که هم منطبق بر آموزه های اخلاقیو هم دینی ما در ادوار مختلف پزشکی ایران همواره از جایگاه ویژه و پر اهمیتی برخوردار بوده و هست موضوعی که باعث شده در دولت یازدهم هم با برنامه ریزی در حوزه های مختلف و گسترده ای در معاونت آموزش وزارت بهداشت با جدیتادامه پیداکند ، اهمیت اخلاق در پزشکی و پیگیری برنامه های این حوزهمهم باعثشد تا به سراغ معاون آموزشی وزارت بهداشتبرویم و در خصوص پیشینه ، اقدامات انجام شده و اهم برنامه های پیش روی حوزه اخلاق در جمعه پزشکی کشور پرسشهایی رو مطرح کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقایلاریجانی به عنوان اولین سوال بفرمایید که سابقه اخلاق پزشکی در وزارت بهداشت به کجا بر می گردد؟

اخلاق پزشکی در ایران سابقه‌ای طولانی دارد و علی‌رغم فراز و نشیب‌های تاریخی در اخلاق پزشکی خصوصاً پس از ورود طب نوین به ایران، حدوداً از سی سال پیش اخلاق پزشکی به‌عنوان زمینه‌ای دانشگاهی در کشور ما موردتوجه قرار گرفت و کم کم تحولات چشمگیری در حوزه اخلاق پزشکی ایجادشده و فعالیت‌های ارزشمندی در عرصه‌های مختلف اخلاق پزشکی شکل‌گرفته است. اخلاق پزشکی سنّتی متحول شده تا اخلاق پزشکی معاصر بتواند پاسخگوی مسائل اخلاقی جدید در حوزه‌های مختلف پزشکی و فناوریهای زیستی باشد.

در سال 1372 تشکیل «مرکز مطالعات و تحقیقات اخلاق پزشکی» در حوزه معاونت دانشجویی، فرهنگی، حقوقی و مجلس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را می‌توان نقطه عطفی در تاریخ اخلاق پزشکی کشور دانست. این مرکز زمینه‌ساز فعالیت‌های انتشاراتی در حوزه اخلاق پزشکی، برگزاری همایش‌های ملی و بین‌المللی، تدوین راهکارها و دستورالعمل‌های اخلاقی کاربردی متعدد با رعایت استانداردهای جهانی و ملّی در کشور گردید و بستر لازم را برای توسعه آموزشی، پژوهشی و بالینی اخلاق پزشکی در کشور فراهم آورد.

ایده تأسیس مرکزی برای مطالعات اخلاق پزشکی، در سال‌های 1373-1374پیگیری شد. با تصویب شورای گسترش این بستر فراهم شد تا مرکز مطالعات اخلاق پزشکی شروع به فعالیت کند. در این برهه زمانی بسیاری از منابع اخلاق پزشکی روز تهیه و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت. انتشار بیش از 30 عنوان کتاب درزمینهٔ اخلاق پزشکی از دیگر اقدامات قابل‌توجه این مرکز بوده، در این دوره مجله طب و تزکیه با رسالت طرح مباحث اخلاق پزشکی در جامعه علمی کشور شروع به کار کرد. همین طور پیشنهاد تشکیل شبکه اخلاق پزشکی در سال 1380 ارائه گردید و قرار شد این موضوع با حضور دیگر صاحب‌نظران موردبررسی قرار بگیرد.

از دیگر وقایع مهم در زمینه اخلاق پزشکی تشکیل شورای عالی اخلاق پزشکی در سال 1389بود، که در سال 1394 این شورا با اعضای جدید تشکیل شد. شورای عالی اخلاق پزشکی به عنوان بالاترین مرجع در این حوزه میتواند نقش پراهمیتی در انسجام و شتاب فعالیت های اخلاق پزشکی در کشور داشته باشد. دبیرخانه این شورا در مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار دارد و شوراهای اخلاق پزشکی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز در همین راستا ایجاد شده است.

*به شورای عالی اخلاق پزشکی اشاره فرمودید؛ لطفا در این مورد و مسئولیت این شورا توضیح بدهید که اصولا چه وظایفی را برعهده دارد.

شورای عالی اخلاق پزشکی به عنوان بالاترین مرجع اخلاق پزشکی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت استقرار نظام سلامت پاسخگو با محوریت عدالت و احترام همه‌جانبه به کرامت انسانی و تلاش برای دستیابی به معرفت و مدیریت فراگیر اخلاق پزشکی در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی و ارائه خدمات سلامت تشکیل شده.

این شورا مسؤولیت هماهنگی و راهبری کلیه فعالیت‌های مرتبط با اخلاق پزشکی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعم از سیاست گذاری و هدایت، اجرا در حوزه­های ذیربط و نهادهای خارج از وزارت متبوع در موارد مرتبط را بر عهده دارد و مرجع اصلی تصمیم گیری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور مربوط به اخلاق پزشکی است. قوانین کشور ، نقشه جامع علمی کشور، نقشه جامع سلامت کشور، سیاست‌های کلی سلامت و سیاست‌های کلی علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری همگی بر موضوع اخلاق و اختصاصاً اخلاق در حوزه سلامت اشاره و تاکید دارند.

بعد از تشکیل شورای عالی اخلاق پزشکی ضمن ارسال دستورالعمل تشکیل شورای عالی اخلاق پزشکی برای دانشگاهها از آنها درخواست شد کلیه دانشگاه­های علوم پزشکی کشور باتوجه به ظرفیت­های محیطی موجود در منطقه و مطابق با مفاد این دستورالعمل نسبت به تشکیل شورای اخلاق پزشکی در دانشگاه اقدام نمایند.

شوراهای اخلاق پزشکی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور به عنوان نهادهای متناظر شورای عالی اخلاق پزشکی، در دانشگاهها عمل خواهند نمود. از جمله وظایف آن ها باید به تدوین سیاستهای کلان، ‌اهداف و راهبردهای مرتبط با اخلاق پزشکی در سطح دانشگاه در چارچوب سیاستهای مصوب شورای عالی، نهادینه کردن اخلاق پزشکی در همه سطوح دانشگاه، ارائه راهبرد جهت توسعه اخلاق پزشکی در حوزه های آموزش، پژوهش و ارائه خدمات سلامت تعیین چارچوب کلی و نظارت بر فعالیت های کمیته های اخلاق در پژوهش، کمیته اخلاق بیمارستانی مراکز تابعه و .... اشاره کنم.

در حال حاضر چه نهادهایی در حوزه اخلاق پزشکی در نظام سلامت فعال هستند؟

همانطور که قبلا عرض کردم شورای عالی اخلاق پزشکی کشور به عنوان مرجع این امر کلیه امور مربوطه را در کشور رصد می کند و شوراهای اخلاق پزشکی دانشگاه ها نیز به عنوان نهادهای زیرمجموعه این شورا در دانشگاههای علوم پزشکی تشکیل شده و امور مربوطه را در حوزه تحت پوشش دانشگاها پیگیری می کنند. همین طور به فراخور موضوع، کمیته ها و گروه هایی نیز در سطوح مختلف نظام سلامت وجود دارد که به بررسی مسائل اخلاقی در حیطه های مربوطه می پردازند.
از آن جمله می توان به کمیته ملی اخلاق در پژوهش اشاره کرد که در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت مستقر است و با همکاری کمیته های اخلاق در پژوهش دانشگاهها امور مربوط به طرح های پژوهشی، پایان نامه ها و ... را در نظام سلامت بررسی می کند. از دیگر موارد می توان به کمیته های سازمانی اخلاق در پژوهش، کمیته های اخلاق بیمارستانی و گروه های اخلاق پزشکی اشاره کرد.

فرمودید از شورای عالی اخلاق پزشکی از سال 1394 فعالیت مجدد خود را آغاز نموده، چه اقداماتی در این زمینه زیر نظر این شورا صورت گرفته است؟

البته قبل از سال 94 هم شواری عالی اخلاق مصوباتی داشته است که تصویب راهنمای اخلاق پرستاری و سند جامع اخلاق داروسازی کشور از آن جمله است. از سایر فعالیت‌های صورت گرفته طی سال‌های گذشته می توان به برگزاری کنگره‌های سالیانه اخلاق پزشکی و اخلاق پرستاری اشاره کرد که بر اساس تفاهم‌نامه صورت گرفته میان دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاونت‌های آموزشی و تحقیقات و فن‌آوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شکل گرفت و تاکنون 4 کنگره برگزار شده و چهارمین کنگره سالیانه اخلاق پزشکی کشور در بهمن ماه سال 1394 با مشارکت نهادهای مرتبط ازجمله وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی، فرهنگستان علوم پزشکی و سازمان پزشکی قانونی برگزار شد.

باتوجه به اهمیت اخلاق حرفه ای در آموزش، ما یکی از بسته های تحول و نوآوری در آموزش پزشکی به موضوع توسعه اخلاق حرفه ای اختصاص دادیم و این بسته در دانشگاههای علوم پزشکی کشور در دست اجرا است.

باید این را هم ذکر کنم که پایگاه اینترنتی شورای عالی اخلاق پزشکی به آدرسhttp://medethics.behdasht.gov.irراه اندازی شده تا مستندات تدوین شده در حوزه اخلاق پزشکی، اخبار و اطلاعات مرتبط، بخشنامه های و دستورالعمل ها و ... را در این حوزه در اختیار دست اندرکاران نظام سلامت کشور و علاقمندان این حوزه قرار دهد.

از جمله مهمترین اقداماتی که از سوی دبیرخانه شورای عالی اخلاق پیگیری شد تدوین دومین برنامه راهبردی اخلاق پزشکی به عنوان برنامه بلندمدت وزارت بهداشت برای توسعه اخلاق پزشکی است. اولین برنامه راهبردی اخلاق پزشکی که حوزه‌های مختلف مدیریتی، درمانی، آموزشی، پژوهشی، ارزشیابی و اطلاع رسانی عمومی در خصوص اخلاق پزشکی را شامل می‌شد در سال 1381 تدوین و پس از گذشت بیش از یک دهه از تدوین این برنامه، تدوین دومین برنامه راهبردی با همکاری کارگروه مشترک آموزش و اخلاق پزشکی فرهنگستان علوم پزشکی کشور انجام گرفت. در راستای تدوین پیش نویس دومین برنامه راهبردی اخلاق پزشکی، پس از برگزاری کارگاه‌های متعدد و بحث‌های گروهی، نقاط ضعف و قوت، فرصت‌ها و تهدیدها، چشم‌انداز، مأموریت تدوین و در جلسه شورای عالی اخلاق پزشکی که در تیرماه 1394 برگزار شد ارائه و به تصویب رسید. برای تدوین فعالیت‌های متناظر هر هدف، کارگروهی تشکیل و این موضوع، طی جلسات متعدد گروهی بررسی و سرانجام این برنامه با 8 هدف و بیش از یکصد فعالیت و توصیه به نظام سلامت در اسفندماه سال 1394 نهایی و برای دانشگاههای علوم پزشکی کشور جهت نظرخواهی ارسال شد. در این برنامه از دانشگاه ها درخواست کردیم چنانچه می توانند در زمینه پیشبرد فعالیتها، اقدامی انجام دهند اعلام آمادگی نمایند.دانشگاهها نیز نظراتشان را ارسال و مجدداً برنامه مورد بازنگری قرار گرفت و نهایی گردید.

از جمله اهداف کلان این برنامه می توان به دستیابی به چارچوب مبنایی بومی مبتنی بر میراث اخلاق پزشکی ایرانی-اسلامی با توجه به دانش روز اخلاق پزشکی، دستیابی به مجموعه اسناد مصوب ملی بیان کننده استانداردهای اخلاق پزشکی، دستیابی به سیاست‌ها، ساختارها و منابع مشخص در حوزه اخلاق پزشکی، برخورداری از حمایت و مشارکت ذینفعان اصلی اخلاق پزشکی، توسعه‌یافتگی پژوهش در حوزه اخلاق پزشکی، توسعه‌یافتگی آموزش اخلاق پزشکی، برخورداری از ارتباطات داخلی و بین المللی توسعه یافته در زمینه اخلاق پزشکی و استقرار نظام جامع برنامه ریزی عملیاتی در حوزه اخلاق پزشکی اشاره کرد.

از سوی دیگر، تقویت آموزشهای اخلاق پزشکی در سطوح مختلف و بصورت دوره‌های کوتاه و بلند مدت و نیز در قالب تحصیلات تکمیلی دانشگاهی (MPH، وPhDاخلاق پزشکی) بطور مداوم پیگیری شده است. همچنین، تقویت اخلاق بالینی نیز طی سالها مدنظر سیاستگزاران عرصه سلامت کشور بوده است. تدوین منشور حقوق بیمار، در جهت حفظ حقوق گیرندگان خدمات سلامت، در سال 1388 صورت پذیرفت. آئین اخلاق پرستاری ایران نیز در سال 1389 به تصویب نهایی رسید و ابلاغ گردید.

آیا ساز و کار اجرایی برای دومین برنامه راهبردی اخلاق پزشکی در نظر گرفته شده است؟

ببینید، سند آمایش سرزمینی در آموزش عالی سلامت در سال 94 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و با تشکیل مناطق آمایشی کشور برنامه های کلیه حوزه های وزارت بهداشت در قالب این مناطق آمایشی ده گانه اجرا می شود. از سال 94 ماموریت های ویژه ای در راستای بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی به مناطق آمایشی کشور واسپاری شد که می توان از این برنامه به عنوان یک تجربه موفق در ماموریت گرایی در دانشگاهها و مناطق آمایشی کشور نام برد. میخواهیم اجرای فعالیت های در نظر گرفته شده در برنامه راهبردی اخلاق پزشکی طی تفاهم نامه هایی با دانشگاههای علوم پزشکی و مناطق آمایشی به فراخور ظرفیت ها، نیازها و علاقمندی های موجود در هر دانشگاه و نیز ماموریت های ویژه در نظر گرفته شده برای هر منطقه آمایشی به دانشگاههای علوم پزشکی کشور بسپاریم.

چه مستندات مهمی در زمینه اخلاق پزشکی تدوین شده که علاقمندان می توانند از آن استفاده کنند؟

ایجاد مراکز تحقیقات اخلاق پزشکی در دانشگاه‌های علوم پزشکی، فراهم آوری کتابخانه تخصصی اخلاق و تاریخ پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی تهران، تدوین درسنامه ها و کتب متعدد در این حوزه ازجمله کتاب پزشک و ملاحظات اخلاقی اقدامات ارزنده‌ای است که با تلاش اساتید، محققین و صاحب‌نظران این حوزه صورت پذیرفته است.

در راستای کاربردی نمودن اصول اخلاقی و بومی نمودن راهنماهای اخلاقی بین‌المللی، راهنماهای اخلاق در برخی زمینه‌ها آماده گردید که می‌توان به تدوین کدهای عمومی اخلاق در پژوهش کشور، تدوین کدهای اختصاصی اخلاق در پژوهش کشور (شش عنوان)، تدوین و ابلاغ منشور روزآمد حقوق بیمار، تدوین آیین اخلاق پرستاری ایران، تهیه راهنمای کشوری اخلاق در انتشار آثار پژوهشی و تدوین سند جامع اخلاق داروسازی اشاره کرد.

از طرفی، مجلات تخصصی در این حوزه مثل مجله ایرانی اخلاق و تاریخ پزشکی که به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر می شود در کشور رو به افزایش بوده اند.

چرا اخلاق پزشکی را به عنوان یکی از بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی مطرح نمودید؟ چه اقداماتی برای اجرای این بسته انجام شده است؟

واضح است که دانشجویان علوم پزشکی نیروی انسانی آینده نظام سلامت کشور هستند و مباحث اخلاقی باید از دوران دانشجویی در این افراد نهادینه شود. بنابراین یکی از راهکارهای اساسی برای ایجاد تحولات بنیادین در نظام سلامت توسعه اخلاق پزشکی در بین دانشجویان این حوزه است توسعه اخلاق پزشکی و تعهد حرفه ای به عنوان یکی از دوازده بسته تحول و نوآوری در آموزش پزشکی از سوی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تدوین و به عنوان ماموریت مشترک به تمامی مناطق آمایشی کشور تکلیف گردید. اقدامات عملیاتی مختلفی نیز هم در ستاد وزارت بهداشت، هم در مناطق آمایشی و دانشگاههای علوم پزشکی برای پیاده سازی این بسته درحال اجراست.

در حیطه آموزش اخلاق پزشکی علاوه بر راه‌اندازی بورد رشته اخلاق پزشکی و تشکیل گروه اخلاق پزشکی در بسیاری از دانشگاه‌ها، برنامه‌های آموزشی کارگاهی برای گروه‌های هدف، دوره‌های تحصیلات تکمیلی در قالبPhDاخلاق پزشکی و نیز فرصت‌های مطالعاتی برای علاقه‌مندان فراهم شده. همچنین، بازنگری و اصلاح برنامه آموزشی درس اخلاق پزشکی در دانشکده‌های علوم پزشکی، طراحی تم طولی اخلاق در دانشکده پزشکی و طراحی برنامه آموزش اخلاق پزشکی در مقاطع دستیاری علوم پزشکی متناسب با نیازهای هر رشته، باهدف ارتقای اخلاق در بین دانش‌آموختگان علوم پزشکی، باهمت و دلسوزی اساتید و محققین دنبال گردید. به نظر می رسد با پیگیری اجرای اقدامات در نظر گرفته شده در دومین برنامه راهبردی اخلاق پزشکی کشور در مناطق ده گانه شاهد حرکتی جدی در جهت تثبیت اخلاق پزشکی در حوزه های مختلف علوم پزشکی باشیم.

منبع:اتاق خبر24

سایر رسانه‌ها


-----------------------------------------------------------------------------

برای ورود به گلبرگها بعنوان جامع‌ترین مجله اینترنتی در حوزه سلامت و خانواده بر روی تصویر ذیل کلیک کنید!

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۷۷۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: تربیت و پرورش نیروی انسانی اثرگذار، نخستین وظیفه ستاد توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم است و در این راستا، ترویج، اطلاع‌رسانی و تبلیغ برای جذب سالانه حداقل ۲ هزار نفر در حوزه کوانتوم در دستور کار ستاد است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، روح‌الله دهقانی با بیان این که تربیت و پرورش نیروی انسانی اثرگذار، نخستین وظیفه ستاد توسعه فناوری‌های اپتیک و کوانتوم است و در این راستا، ترویج، اطلاع رسانی و تبلیغ برای جذب سالانه حداقل دو هزار نفر در حوزه کوانتوم در دستور کار ستاد است، گفت: از 10 دانشجوی پسادکتری توسط ستاد کوانتوم برای فعالیت در این مرکز نوآوری حمایت می شود تا کمکی به تسهیل فرآیند تربیت و توانمندسازی نیروی انسانی حوزه کوانتوم صورت بگیرد.

وی با اشاره به نقش برجسته و‌ پررنگ علم و فناوری در اقتدارآفرینی و امنیت کشور عنوان کرد: عملیات غرورآفرین «وعده صادق» که یکی از مصادیق توانمندی و اقتدار کشور در عرصه دفاعی و نظامی است که بزرگی و هژمونی این عملیات بر دو رکن مهم اتکا دارد که نخستین و مهم‌ترین این ارکان، برخورداری ایران از دانش و فناوری بومی کافی برای اجرای چنین عملیاتی است. در حقیقت مصداق واقعی «العلم سلطان» به وضوح‌ در این عملیات، نمایان بود و جهان، توانمندی دانشی و فناورانه ایران و توانمندی در کاربردی سازی آن را به وضوح دریافت.

دهقانی ادامه داد: دومین رکن این عملیات را می‌توان بهره‌مند بودن کشورمان از موهبت فرماندهانی دارای شجاعت، وتدبیر و درایت استفاده و‌ به کارگیری این توانمندی دانست. فرماندهان توانمندی که به مدد رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی از چنین شجاعتی برخوردارند و این دو رکن در کنار هم، برای دوستان ایران مقتدر، امری تحسین برانگیز و برای دشمنانش، موضوعی هراسناک است.

معاون علمی رییس جمهور، دانشگاه علم و صنعت را یکی از پیشران‌های توسعه علم و فناوری در صنعت کشور دانست و افزود: ورود این دانشگاه به عرصه حمایت و‌ توسعه فناوری‌های تحول‌آفرین و پیشران، موضوعی دلگرم‌کننده و زمینه‌ساز تربیت نیروی انسانی متخصص و مجرب برای حرکت در توسعه و کاربردی‌سازی فناوری‌های تحول آفرینی همچون کوانتوم، به واسطه شرکت‌های دانش بنیان است و در همین راستا، معاونت علمی از تحقیقات، پروژه‌های تحقیق و توسعه و شکل‌گیری شرکت‌های نوپای این دانشگاه و تعریف پروژه های جدید حمایت می‌کند.

معرفی 110 استاد شاخص در تربیت نیروی انسانی با اعطای «جایزه شیخ مفید»

رییس بنیاد ملی نخبگان ضمن تبریک روز معلم به تمامی معلمان و آموزگاران اظهار داشت: آن چه امروز از شرکت های دانش بنیان و دستاوردهای فناورانه و نواورانه در عرصه های مختلف در اختیار داریم را مرهون دانشگاه‌ها هستیم. بعضا کم لطفی و بی مهری هایی نسبت به دانشگاه ها صورت می‌گیرد و جایگاه آن‌ها در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان کم اهمیت تلقی می‌شود، این در حالی است که رشد و رونق امروز زیست بوم دانش بنیان کشورمان را مرهون دانشگاه‌های کشور هستیم. انعقاد موافقت‌نامه های معاونت علمی و دانشگاه ها پیمانی است از سوی معاونت علمی با دانشگاه های مطرح کشور که در مسیر تقویت و تسهیل فعالیت های فناورانه، شکل گیری شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی و رشد و بالندگی فعالیت‌های فناورانه و‌نوآورانه گام برمی‌دارند.

به اعتقاد معاون علمی رییس جمهور، دانشگاه فراتر از آن‌که کارخانه تولید علم، تولید و توسعه فناوری باشد، کارخانه تربیت نیروی انسانی متعهد و توانمند است ولی این موضوع و نقش فاخر در دانشگاه قدری کمرنگ شده است.

وی افزود: امسال جایزه ای تحت عنوان جایزه شیخ مفید تعریف شده است که با کمک دانشجویان نخبه دانشگاهی و بدون اعلام هیچ فراخوانی، استادانی را که انتخاب اول دانشجویان هستند و نقش اثرگذاری در تربیت و اعتلای نیروی انسانی دانشجو دارند مورد تقدیر و حمایت قرار می‌دهد.

"مرکز ملی آفرینش فناوری‌های کوانتومی" راه‌اندازی می‌شود

دهقانی با اشاره به اعطای یک بسته حمایتی 10 میلیارد ریالی به برگزیدگان این جایزه عنوان کرد: این جایزه شامل 1000 امتیاز است که تا 400 امتیاز آن قابل دریافت به صورت نقدی بوده و بخش دیگر آن شامل استفاده از گرنت‌های خدمات شبکه آزمایشگاهی، پژوهانه‌ها و دریافت حمایت‌های دانشجویان مانند تسهیلات سربازی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • خیّران سلامت یک میلیارد ریال به حوزه سلامت شهرستان کاشمر کمک کردند
  • نقش تاثیرگذار ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده کمبود نیروی انسانی نداشته باشیم
  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست