Web Analytics Made Easy - Statcounter

جامعه>میراث فرهنگی و گردشگری - اعتماد نوشت: نمایشگاه «ایران؛ تمدنی کهن میان آب و صحرا» سه‌شنبه شب گذشته با حضور مقامات فرهنگی ایران و آلمان و مسوولان سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران در تالار اصلی موزه هنر شهر بن افتتاح شد. در این نمایشگاه که تا ۲۰ آگوست برپا خواهد بود ۴۴۶ شیء شاخص موزه ملی ایران و موزه شهرهای شوش، کرمان، اصفهان و ارومیه که متعلق به دوره پیش از تاریخ تا هخامنشی است، به نمایش گذاشته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نام باغ ايراني در لحظه ورود به فضاي موزه هنر بن، نظر هر فارسي زباني را جلب مي‌كند: «باغ ايراني، تصوري از بهشت» اين توصيفي است كه برگزار‌كنندگان از يكي از آثار جهاني ايران براي بازديد‌كنندگان موزه ارايه داده‌اند. هر كدام از بخش‌هاي تالار اصلي موزه كه قرار است در چهار ماه آينده اختصاص به نمايش آثار تمدني ايران داشته باشد، به يك رنگ در آمده است، قرمز، آبي، زرد اخرايي و سبز. هركدام از اين رنگ‌ها با الهام از دوره‌هاي تاريخي كه اشياي مربوط به آنها به نمايش گذاشته شده و معرفي مي‌شوند براي تالارها در نظر گرفته شده‌اند.

بازديد‌كنندگان نمايشگاه علاوه بر اطلاعات مكتوب كه به سه زبان فارسي، آلماني و انگليسي در كنار آثار درج شده به وسيله تصاوير سه بعدي، ويديو، موسيقي و مولتي‌مديا با محوطه‌هاي تاريخي و آثار شاخص نمايشگاه آشنا مي‌شوند. همچنين آنها در سالن ورودي به وسيله مولتي‌مديا (تلفيق صوت، تصوير و موسيقي) با كشور ايران و مناطق و محوطه‌هاي باستاني كه آثار آنها را در تالارهاي بعدي نمايشگاه خواهند ديد، آشنا مي‌شوند. علاوه براين‌ها يكي از ويژگي‌هاي اين نمايشگاه فضاسازي‌هاي بخش‌ها و تالارهاست كه الهام گرفته از طرح‌هاي اسليمي، ستون، رواق و به صورت كلي معماري ايراني است كه در فضا‌سازي‌هاي اطراف ويترين‌هاي مركزي تالارها جاي گرفته‌اند و نگاه ويژه طراحان نمايشگاه را به معماري ايراني نشان مي‌دهد.

«بسيار فوق‌العاده و هيجان‌انگيز» اين توصيف مضمون جملات غالب بازديد‌كنندگان از نمايشگاه است. بازديد‌كنندگاني كه بعضي براي نخستين بار با تمدن ايران آشنا مي‌شدند.

رين وولف، رييس موزه هنر شهر بن در خصوص اين نمايشگاه مي‌گويد: «برخي آثار به نمايش در آمده در اين نمايشگاه نخستين‌بار است به نمايش در مي‌آيند و اين مايه خوشحالي ما است؛ آثاري از تمدن جيرفت كه در چند سال اخير در كاوش‌هاي باستان‌شناسي به دست آمده‌اند و تا به حال در هيچ نمايشگاهي به نمايش گذاشته نشده‌اند ولي حالا در يكي از تالارهاي نمايشگاه قابل بازديد هستند. ما پيش از اين هم در نمايشگاه «هفت هزار سال هنر ايران» ميزبان آثاري از موزه‌هاي ايران بوديم همچنين نمايشگاهي از آثار فرهنگي بين‌النهرين در اين موزه برگزار كرديم. ما در كنار اين نمايشگاه بخشي را به معرفي باغ ايراني و ديگر آثار ثبت شده ايران در فهرست جهاني يونسكو اختصاص داده‌ايم. دليل تاكيد ما بر باغ ايراني اين است كه اين پديده با جغرافياي طبيعي ايران ارتباط دارد. ما در اين نمايشگاه تلاش كرده‌ايم تا يك كار پژوهشي و علمي انجام دهيم و اين موضوع براي ما اهميت ويژه‌اي دارد.»

رين وولف همچنين در پاسخ به اينكه دليل ابراز تمايل آلمان براي برگزاري اين نمايشگاه چيست، مي‌گويد: «ايران براي مردم ما منطقه‌اي ناآشنا است، ما از اين كشور آگاهي كافي نداريم. تنوع آب و هوايي را هم خوب نمي‌شناسيم اما اين را مي‌دانيم كه ايران فرهنگ بسيار ارزشمندي دارد و همچنين آثار تمدني ارزشمندي كه مي‌توانند ما را با تمدن اين كشور آشنا كنند. در ضمن ما تمايل زيادي براي تعامل فرهنگي با كشورهاي ديگر از جمله ايران داريم.» يكي از نگراني‌هايي كه در روزهاي اخير در ميان دوستداران ميراث فرهنگي اوج گرفته است شيوه حفاظت از اشيا و همچنين قوانيني است كه امنيت اين اشيا را در انتقال به خارج از ايران تضمين كنند؛ مدير موزه هنر شهر بن درخصوص شيوه حفاظت از اشيا در نمايشگاه به «اعتماد» مي‌گويد: «اشيايي كه مرتبط با ميراث فرهنگي جهان هستند بايد تا ابد حفظ شوند. ما در مورد انتقال، شيوه نمايش اشيا و همچنين حفاظت از آنها تمام استانداردهاي بين‌المللي را در نظر گرفته‌ايم، ضمن اينكه به همراه اشيا سه كارشناس ايراني بر روند برگزاري نمايشگاه و رفتار كارشناسان ما با اين اشيا نظارت داشته و دارند. تمامي موارد مربوط به مرمت و حفاظت در اين نمايشگاه رعايت شده است.»

خاطره خوب از بن

محمد حسن طالبيان، معاون ميراث فرهنگي كشور با بيان اينكه علاقه‌مندان به ميراث فرهنگي ايران از شهر بن خاطره خوبي دارند چرا كه در سال ۲۰۱۵ در مركز كنفرانس جهاني بن منظر فرهنگي ميمند و شهر باستاني شوش ثبت جهاني شدند، به دو پرونده اخير ايران در يونسكو اشاره كرد و گفت: «سال گذشته بيابان لوت و قنات ايراني در فهرست جهاني يونسكو ثبت شدند، اين نمايشگاه هم كه به تمدن ايراني بين آب و صحرا مي‌پردازد كه بي‌ارتباط با اين دو پرونده جهاني ايران نيست. تنوع اقليمي در ايران موجب ايجاد تنوع فرهنگي شده است، اين نمايشگاه هم به خوبي تصوير فرهنگي ايران را نشان مي‌دهد.» طالبيان با اشاره به بخشي از نمايشگاه كه به باغ ايراني اختصاص دارد گفت: «در باغ ايراني، ايراني‌ها اكوسيستم مورد نياز ايجاد باغ را با الهام از پاراديز كوروش در پاسارگاد، ايجاد كرده‌اند، اين نشان از سختكوشي مردم ايران و صلح‌شان با طبيعت دارد.»

باربارا هولوينگ، دبير علمي نمايشگاه، باستان‌شناس است كه سال‌ها در مورد ايران مطالعه و بررسي انجام داده؛ او در خصوص نمايشگاه مي‌گويد: «ما در اين نمايشگاه محوطه‌هاي مهمي را معرفي كرده‌ايم و آثار مربوط به بعضي از اين محوطه‌ها براي نخستين بار است كه به نمايش در مي‌آيند.»

او درخصوص دليل برگزاري اين نمايشگاه مي‌گويد: «مردم در اروپا و آلمان اطلاعات زيادي از ايران ندارند و ما فقط در كتاب درسي تاريخ از زبان هرودت با بخشي از تاريخ هخامنشي آشنا مي‌شويم، در صورتي كه ايران سرزميني است كه تاريخي طولاني دارد و از طرفي طبيعت ايران با اروپا متفاوت است.» دبير علمي نمايشگاه همچنين درمورد شيوه معرفي آثار مي‌گويد: «اشيا در اين نمايشگاه به وسيله متن، تصوير و صدا معرفي مي‌شوند. نگاه ما به اين نمايشگاه هنري نيست بلكه رويكرد علمي داريم و با ديد پژوهشي به ابعاد مختلف آن پرداخته‌ايم. براساس تاريخ و طبيعت ايران ۴ تالار با رنگ‌هاي مختلف در نظر گرفته‌ايم. يك تالار به دوره استقرار در روستاها اختصاص دارد، اشياي مربوط به تجارت ميان شهرهاي دور در يك تالار معرفي شده‌اند و يك تالار هم به تمدن عيلام اختصاص دارد كه در اين بخش ما شيوه نيايش خدايان در زيگورات را هم معرفي مي‌كنيم و در تالار بعدي به آثار مربوط به جنگ ميان ايران و آشور پرداخته‌ايم. در پايان هم به آثار مربوط به بيستون و خطوط به كار رفته در كتيبه‌هاي آن پرداخته‌ايم و اطلاعاتي را به بازديد‌كننده مي‌دهيم و بعد وارد باغ ايراني مي‌شويم كه هم به دوره هخامنشي ارتباط دارد و هم جزو آثار جهاني ايران است.»

باغ ايراني؛ دروازه‌اي به بهشت

همچنين سوزان انن Susanne annen، دبير اجرايي نمايشگاه در خصوص بخش مربوط به باغ ايراني مي‌گويد: «باغ ايراني از دوره هخامنشي باقي مانده است، ما در اين بخش باغ خاصي را باز‌سازي نكرديم بلكه سعي داشتيم تا المان‌هاي مربوط به باغ ايراني را معرفي كنيم. بسياري از فاكتورهاي مربوط به باغ ايراني در قالب فيلم و موسيقي و عكس معرفي مي‌شوند. بعد از بازديد از تالارهاي اصلي نمايشگاه، بازديد‌كنندگان به اتاقي كه شبيه به يك خانه ايراني است وارد مي‌شوند چرا كه بعضي از باغ‌ها در خانه‌هاي شخصي ايجاد مي‌شدند و بعد فضاي جنبي نمايشگاه را خواهند ديد كه نشان‌دهنده فضايي شبيه به باغ ايراني است.» نمايشگاه آثار تاريخي ايران در بن فرصتي است تا در ميان ناآرامي‌هايي كه اين روزها ساكنان اروپا به‌دليل حملات تروريستي تجربه مي‌كنند از صلح سخن گفت؛ صلح انسان با طبيعت، خود و جهان پيرامون.

47237

کلید واژه‌ها : ایران و آلمان - سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - میراث فرهنگی -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۰۰۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تربیت مدرس بر اساس این گزارش، ۱۹۷ موسسه ایرانی در میان برترین ها در رتبه بندی موسسه های "سکیمگو" قرار دارند که دانشگاه تربیت مدرس رتبه دوم را در میان دانشگاه های زیر مجموعه وزارت علوم و رتبه ششم را در میان دانشگاه های زیر مجموعه وزارت بهداشت و وزارت علوم کسب کرده است.

آزمایشگاه سکیمگو در ویرایش سال ۲۰۲۴ میلادی نام ۱۹۷ مؤسسه ایرانی از بخشهای دولتی، بهداشت، آموزش عالی و خصوصی را در میان مؤسسه های برتر جهان آورده است. نخستین هدف آزمایشگاه «سکیمگو» از انتشار سیاهه دانشگاه های برتر نه رتبه بندی مؤسسه ها بلکه ارائه یک ابزار فراگیر علم سنجی برای سیاست گذاران مؤسسه ها و مدیران پژوهشی است. ا

ز این رو آنها میتوانند برون دادهای پژوهشی خود را تحلیل و ارزیابی کنند و راه هایی برای بهبود بیابند رتبه بندی سکیمگو» از فراگیرترین نظام های رتبه بندی جهانی مؤسسه های آموزشی پژوهشی و بهداشتی دولتی و خصوصی در جهان به شمار می رود.

پژوهش، نوآوری، و تأثیر اجتماعی سه بعدی هستند که ۲۰ سنجه کلیدی ارزیابی مؤسسه ها را در این نظام پوشش میدهند. در جدول یک رتبه فراگیر مؤسسه های ایرانی در جهان و رتبه جهانی آنها در ابعاد پژوهش نوآوری و تأثیر اجتماعی در این نظام آمده است.

کد خبر 6098331

دیگر خبرها

  • آثار رضا مافی به موزه هنرهای معاصر می‌رود/نمایش برگزیده‌ای ازآثار
  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • ابراهیم پشت‌کوهی با «مکبث زار» به آلمان می‌رود
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • دشمن به دنبال ایجاد ناامنی و موج سواری است/ ان‌شاءالله شاهد انتخابات میان دوره‌ای با شکوه باشیم
  • رئیس‌جمهور: دشمن به‌دنبال ایجاد ناامنی و موج‌سواری است / ان‌شاءالله شاهد انتخابات میان‌دوره‌ای با شکوه باشیم
  • حضور 3 فیلم کوتاه ایرانی در یکی از معتبرترین جشنواره‌های فیلم کوتاه
  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی