Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی>سلامت - همشهری آنلاین:
وزیر بهداشت به عنوان سخنران پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین نتایج اجرای طرح تحول‌سلامت کاهش پرداختی مردم و رفع دغدغه آنها در مراجعه به مراکز درمانی دولتی بود.

به گزارش وبدا، دکتر سید حسن هاشمی، با اشاره به فرا رسیدن هفته سلامت، گفت: هر سال هفته اول اردیبهشت همزمان با روز جهانی سلامت در کشور ما به عنوان هفته سلامت شناخته می‌شود و یکی از اولویت‌های مهم و اساسی دولت یازدهم، توجه به خدمات سلامت بود که در همین راستا، طرح تحول سلامت در هیات وزیران به تصویب رسید و اجرایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر بهداشت یادآور شد: در دولت یازدهم، 11 میلیون نفر به صورت رایگان بیمه شدند در حالی که قانون بیمه همگانی بیش از 20 سال پیش تصویب شده بود اما در این دولت عملیاتی شد و بسیاری از این 11 میلیون نفر در دوران گذشته توان مالی مراجعه به بیمارستان‌های دولتی و پرداخت هزینه‌های درمان را نداشتند و از دولت و مجلس به دلیل این اقدام خداپسندانه، تشکر می‌کنم.

هاشمی با بیان اینکه میلیاردها تومان در حوزه درمان هزینه شد تا پرداختی مردم کاهش یابد، افزود: دولت با پرداخت این اعتبارات، پرداخت مردم در حوزه درمان را به ویژه در مناطق حاشیه شهرها و روستاها کاهش داد.

وزیر بهداشت تصریح کرد: فراموش نکرده ایم که در دوران گذشته در مراجعه به بیمارستان‌های دولتی، اقلام و تجهیزات پزشکی بسیار ساده ای مانند نخ بخیه یا سایر تجهیزات را خود بیمار باید تهیه می‌کرد اما در قالب طرح تحول سلامت علاوه بر تامین این تجهیزات و اقلام، پرداختی مردم مناطق روستایی به 3 و مناطق شهری به 6 درصد کاهش یافت؛ به عنوان نمونه فقط در استان فارس در این حوزه، حدود 1000 میلیارد تومان از سوی دولت هزینه شد تا مردم پرداختی کمتری داشته باشند.

هاشمی با اشاره به وجود 10 میلیون نفر حاشیه‌نشین شهری، گفت: خدمات بهداشتی و درمانی آنها به مراتب بدتر از مناطق روستایی بود اما در دولت یازدهم این افراد سرشماری شدند و به ازای هر 3 هزار نفر یک مراقب سلامت برای آنها در نظر گرفتیم و در حال حاضر نیز در این مناطق، پزشکان مستقر شدند و خدمات بهداشتی، درمانی و دندانپزشکی را به آنها ارائه می‌دهند همچنین در مناطق روستایی، دارو و واکسن مورد نیاز توزیع شد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه اتفاقات رخ داده در حوزه ساخت تخت بیمارستانی در دولت یازدهم بیشتر به انقلاب شباهت داشت، گفت: در طول دولت یازدهم، به اندازه 20 سال گذشته، تخت بیمارستانی ساخته و تحویل داده شده و یا خواهد شد.

وزیر بهداشت ضمن ابراز خرسندی از خرید بیش از دو هزار میلیارد تومان تجهیزات پزشکی از شرکت‌های دانش بنیان داخلی توسط وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: در راستای تقویت بنیه شرکت‌های دانش بنیان داخلی و تحقق اقتصاد مقاومتی، خرید تجهیزات از این شرکت‌ها در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت.

هاشمی یادآور شد: در طول سه سال و هشت ماه گذشته در کشور، بیش از 3 هزار خانه و مرکز بهداشتی و بیش از 7 هزار پایگاه و مرکز جامع خدمات سلامت ساخته شد.

وزیر بهداشت اظهار داشت: در دولت یازدهم هر ماه از دو داروی جدید رونمایی شد و در این مدت، بیش از 100 قلم داروی جدید تولید و روانه بازار شد همچنین سهم 60 درصد رقم ریالی تولید داخلی دارو، علیرغم افزایش مصرف و بیمه شدن 11 میلیون نفر، به 70 درصد افزایش یافت و توانستیم 350 میلیون دلار از واردات دارو به کشور را کاهش و صادرات دارو به کشورهای مختلف را افزایش دهیم.

هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاکید سازمان بهداشت جهانی بر ضرورت ارتقای سلامت روان، اظهار داشت: سلامت تنها منحصر به جسم نیست بلکه سلامت روح و روان و جامعه اثر متقابل در همدیگر دارند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در دنیا سلامت روان به شدت مورد توجه قرار گرفته است، افزود: در کشور ما مشکلات زیادی در حوزه سلامت روان وجود دارد اما عوارض آشوب‌های منطقه ای مانند عراق،افغانستان، سوریه و پاکستان، فشارهای دوران دفاع مقدس و همچنین حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله و نیز جان باختن سالانه بیش از 18 هزار نفر در تصادفات، معلولیت، خانه نشینی، یتیم شدن و افسردگی و سایر تبعات این حوادث، نقش مهمی در سلامت روان افراد جامعه دارند.

هاشمی تاکید کرد: میزان افسردگی در ایران، بیشتر از متوسط دنیا نیست اما میزان افسردگی در زنان 16 و در مردان 10 درصد است که ناشی از عواملی مانند کم سوادی، فقر و مشکلات اجتماعی و فرهنگی است.

وزیر بهداشت از اضطراب به عنوان یکی از عوامل اصلی افسردگی یاد کرد و گفت: اضطراب در مرحله اول از دروغ ناشی می‌شود و در جامعه ای که دروغ، تهمت و گناهان کبیره شیوع پیدا می‌کند، اضطراب و استرس نیز افزایش می یابد. مرحوم دولابی همیشه می‌گفت که همه بدی‌ها و عیوب در صندوقچه ای جمع شده که کلید آن، دروغ است.

هاشمی اضافه کرد: هر قدر که دروغ، چشم و هم‌چشمی و طمع به قدرت و مال دنیا در کشور بیشتر شود، استرس و اضطراب نیز بیشتر می‌شود که این خود باعث توسعه خشم در جامعه و خشم عمومی می‌شود که به بخش‌های مختلف جامعه آسیب می‌زند.

وزیر بهداشت یکی از مشکلات جامعه را تبلیغ یاس و ناامیدی عنوان کرد و گفت: امام راحل همواره می‌فرمودند که یاس، از جنود ابلیس است و در جامعه ای که یاس و ناامیدی تبلیغ شود، شاهد شور، نشاط، شکوفایی و امید نیستیم بنابراین نباید مردم را ناامید کنیم و افرادی که ناامیدی را تبلیغ می‌کنند قطعا در مسیر نادرستی قرار دارند.

هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود عواملی مانند بیکاری و مشکلات معیشتی را باعث به وجود آمدن مشکلات روحی و روانی دانست و افزود: اختلافات شخصی و منطقه ای که گاهی مسئولان محلی به آن دامن می‌زنند نیز باعث افزایش مشکلات روحی و روانی می‌شود زیرا همه می‌خواهند مستقل باشند. علاوه بر این، چشم و هم‌چشمی مردم در زندگی و درآمد همدیگر نیز به این مشکلات دامن می‌زند و اگر قناعت مورد توجه قرار نگیرد، گرفتاری‌های اعصاب و روان روز به روز، بیشتر خواهد شد.

وزیر بهداشت تاکید کرد: منظور از مشکلات اعصاب و روان، جنون و دیوانگی نیست بلکه اختلالات خواب، گوشه گیری و بی حوصله گی نیز از جمله مشکلات اعصاب و روان هستند که در همه اقشار جامعه ممکن است وجود داشته باشد و نیاز به مشاوره‌های روان، احساس می‌شود.

هاشمی با بیان اینکه در کشور به ازای هر 40 هزار نفر، یک نفر مشاور سلامت روان مستقر شده است، یادآور شد: متاسفانه در کشور هنوز فرهنگ استفاده از مشاوران سلامت روان ایجاد نشده و اگر به مردم می‌گوییم که به مشاوره روانی نیاز دارید، تصور می‌کنند که حتما مشکلات روانی حاد دارند در صورتی که بسیاری از افراد موثر در دنیا، یک کارشناس یا مشاور روان را در کنار خود دارند.

وزیر بهداشت یکی از نتایج افسردگی و مشکلات روان را روی آوردن به سیگار، مواد مخدر و الکل دانست و گفت: در 26 سال گذشته، میزان افسردگی در دنیا افزایش یافته و در ایران، دو برابر شده است در صورتی که ما در یک کشور اسلامی زندگی می‌کنیم که باورهای دینی و حضور در مراسم‌های مذهبی، باعث آرامش روانی می شود و در کشور اسلامی نباید دروغ و تهمت باشد.

هاشمی تاکید کرد: پدران و مادران از فرزندان خود مراقبت بیشتری کنند زیرا فرزندان، از پدران و مادران، مسئولان و محتویات رسانه‌ها، صدا و سیما، تریبون‌های عمومی و فضای مجازی، درس می‌گیرند و امیدواریم بتوانیم در جهت کنترل خشم و یاس عمومی که در جامعه تبلیغ می شود، حرکت کنیم.

وزیر بهداشت یادآور شد: مردم حتما به پیشگیری از مشکلات روحی و روانی توجه دارند و افرادی که در خانواده‌ها دچار این مشکلات هستند حتما باید به مشاوران، متخصصان و پزشکان مراجعه کنند تا شاهد جامعه ای سالم باشیم.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۰۷۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از چهارمحال و بختیاری، مراسم جشن بزرگداشت روز روانشناس و مشاور در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزار شد.

این مراسم به همت کانون روانشناسان جوان دانشگاه، انجمن علمی دانشجویی روانشناسی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، باحضور هیئت رئیسه، اساتید و دانشجویان این حرفه، با سخنرانی اساتید روانشناس، اجرای برنامه‌های شاد، مسابقه، استندآپ کمدی و تقدیر از اساتید برتر گروه روانشناسی، در تالار امام خمینی(ره) دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزارشد.

محمد قاسمی پیربلوطی مدیرگروه رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در این مراسم گفت: روز بزرگداشت روانشناس و مشاور، مصادف با سالروز ابلاغ قانون تشکیل سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران از سوی مجلس شورای اسلامی است که در پی آن جامعه روانشناسی، هویت یافت و باعث ارتقاء اعتبار این جامعه و نهایتاً موجب ارائه خدمات به جامعه شد.

وی با اشاره به اینکه رشته روانشناسی، یکی از رشته‌هایی است که در حوزه سلامت، فعالیت‌کند، افزود: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی، سلامت، حالت رفاه جسمانی، روانشناختی، اجتماعی و معنوی، قلمداد می‌شود؛ که در حوزه معنوی، روانشناسان، نقش برجسته‌ای دارند.

افرادی که روان سالم دارند در زندگی موفق‌تر هستند

محمد قاسمی پیربلوطی با تأکید بر ارتباط دوطرفه ابعاد روانی و جسمانی افراد، یادآور شد: زمانی‌که انسان‌ها، از لحاظ روانی، سالم باشند، جسم آن‌ها نیز سالم می‌شود و روابط اجتماعی بهتری را دارا و در زندگی، موفق‌تر هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد اضافه کرد: از لحاظ روانشناختی، فرد سالم، باعث شکل‌گیری خانواده سالم و خانواده سالم باعث ایجاد جامعه سالم می‌شود و همین موضوع، نشان از اهمیت وجود جامعه روانشناسی دارد.

وی اظهار کرد: براساس تحقیقات انجام‌شده، حدود 20 درصد مردم، دچار انواع مشکلات و اختلالات روانشناختی از جمله اضطراب، افسردگی، وسواس و ناسازگاری هستند و نزدیک به 400 نوع بیماری روانشناختی وجود دارد و این تعداد بیماری، به نوعی، افراد را در زندگی روزمره، فلج می‌کند و اجازه انجام امورات به فرد را نمی‌دهد؛ بنابراین نیاز دنیا و نیز کشور ما به متخصصین حوزه روان، یک نیاز جدی و مهم است و افرادی که در حوزه روانشناسی و مشاوره، تحصیل و به فعالیت می‌پردازند، نقش بسیار کلیدی در سلامت افراد و سلامت اجتماعی ایفا می‌کنند.

در کشور ایران حدود 20 هزار نفر دارای پروانه فعالیت از سازمان نظام روانشناسی هستند

مدیرگروه رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با اشاره به اینکه در حال حاضر، افرادی که عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره هستند و پروانه فعالیت از این مجموعه دارند را تعداد 20 هزار نفر ذکر کرد و گفت: با توجه به آمارها، جامعه به 80 هزار نفر دیگر از متخصصین روانشناسی، نیاز دارد تا بتواند، بطور کامل، سلامت روان جامعه را پوشش دهد و به ارتقاء سلامت روان در اجتماع، کمک کند.

قاسمی پیربلوطی با بیان اینکه بین روانشناس کتابی و روانشناس واقعی تفاوت‌هایی وجود دارد، تصریح کرد: توصیه بنده به دانشجویان رشته روانشناسی و مشاوره این است که علاوه بر یادگیری آموزه‌های علمی این رشته در کتاب‌ها، روانشناس واقعی باشید و ویژگی‌های یک روانشناس خوب را کسب و در وجود خویش نهادینه کنید.

وی، قابل اعتمادی، صبر، اخلاق نیکو و حرفه‌ای، سازگاری با خود و دیگران را از ویژگی‌های یک روانشناس خوب برشمرد.

وجود اختلالات روانشناختی باعث بروز بیماری جسمانی در افراد می‌شود

همچنین در ادامه این مراسم، طیبه شریفی عضو هیئت علمی گروه روانشناسی و مسئول امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی استان در رابطه با اهمیت مسائل روحی و روانی گفت: مسائل جسمی و روانشناختی تأثیر و ارتباط متقابل با یکدیگر دارد؛ اختلالات روانی از جمله، استرس، افسردگی، اضطراب و... باعث بروز بیماری‌های جسمی از جمله بیماری‌های قلبی‌عروقی، فشار خون، دیابت، زخم معده و... می‌گردد. همچنین باعث بروز اختلال در روابط میان‌فردی(اجتماعی و خانوادگی)می‌شود و نیز آرامش و بهزیستی روانشناختی فرد و جامعه را با اختلال جدی، مواجه می‌سازد.

وی افزود: مشکلات روحی و روانی، هیجانات و عواطف، حالت سرایتی دارند؛ در حقیقت، انسان‌ها، قربانی‌شده قربانی‌شده‌ها هستند؛ به معنای بهتر، شخصی که احساس مطلوب، چهره بشاش و پرانرژی دارد، آن را به دیگران، منتقل می‌کند و هم‌چنین شخصی که سرشار از ناامیدی و یأس است، دیگران را بی‌رمق و بی‌انرژی می‌کند.

طیبه شریفی با اشاره به نقش درمانگران در قطع این حلقه معیوب بروز نابهنجاری‌ها و اختلالات درون‌فردی و میان‌فردی اظهار کرد: درمانگران باید بتوانند سلامتی و بهزیستی را به فرد و جامعه هدیه، کنند؛ آنان باید، زخم‌ها را مرحم نهاده، عفونت‌های ناشی از زخم‌های کهنه و غده‌های ناشی از این زخم‌ها را جراحی روانی کرده و این حال مطلوب جامعه، بدرقه راه درمانگران دلسوز و امین است؛ که با درک هم‌دلانه با مراجعان، اتاق درمان را به محیطی امن برای وی تبدیل کرده تا بتواند، آلام و دردهای خویش را فارغ از هرگونه، قضاوت و ناامنی، برون‌ریزی و نسبت به مشکل خود بینش پیدا کرده، درست اندیشیدن را آموخته، کج فهمی‌ها را به دور ریخته، دردها را جای‌گذاشته و آرامش و بارقه‌های امید و نیک اندیشی را با خود به ارمغان ببرد.

خبرنگار: محمود اسماعیل‌پور اشکفتکی

انتهای پیام/

کد خبر: 1228875 برچسب‌ها روان شناسی نظام روانشناسی مهارت‌های روان‌شناختی

دیگر خبرها

  • روانشناسان نقش بسیار کلیدی در سلامت فردی و اجتماعی دارند
  • پایتخت تقسیم می شود؟
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • ۴.۵ میلیون زوج نابارور تحت پوشش بیمه قرار گرفتند
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • جامعه و دولت به درآمدی که مردم ایجاد می‌کنند وابسته است
  • گوش شنوای دولت برای شنیدن مشکلات و نیازهای مردم
  • عزم دولت و شهرداری برای حل مشکلات مناطق جنوبی تهران | از نوسازی بافت فرسوده حریم راه آهن تا انتقال بازار شادآباد
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است