Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@03:00:15 GMT

اصول اقلیت‌های دینی و بیانات امام(ره)

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۱۱۵۳۸

اصول اقلیت‌های دینی و بیانات امام(ره)

به گزارش جماران، هارون یشایایی در روزنامه شرق نوشت:

حقیقت اینکه بنده نفهمیدم در گیرودار شرایط کنونی ایران و جهان و برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا چه اتفاق مهمی پیش آمده که شورای محترم نگهبان به فکر رفع تهدید حضور اقلیت‌های دینی در انتخابات شوراهای اسلامی افتاده و بر عدم حضور آنها برای حضور احتمالی در شوراها تأکید فراوان کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای روشن‌شدن موضوع اشاره‌ به چند اصل قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بیانات مکرر حضرت امام خمینی (ره) ضروری به‌نظر می‌رسد:

١- در مقدمه قانون اساسی زیر عنوان شیوه حکومت در اسلام آمده است: حکومت از دیدگاه اسلام برخاسته از موضوع طبقاتی- سلطه‌گری فردی یا گروهی نیست.

٢- در اصل نوزدهم، مردم ایران از هر قوم و قبیله‌ای که باشند، از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ و زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد شد.

در اصل چهاردهم، دولت جمهوری اسلامی و مسلمانان موظف‌اند نسبت به افراد غیرمسلمان با اخلاق حسنه و قسط و عدل اسلامی عمل نمایند و حقوق انسانی آنها را رعایت کنند، البته این حق برای کسانی اعتبار دارد که بر ضد اسلام و جمهوری اسلامی ایران توطئه و اقدام نکنند.

اصل سوم- بندهای ٨ و ٩- مشارکت عامی مردم در تعیین سرنوشت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خویش، رفع تبعیضات ناروا و ایجاد امکانات عادلانه برای تمام زمینه‌های مادی و معنوی از بنیادهای اساسی جمهوری اسلامی ایران است:

نقطه‌نظرات امام راحل و بیانات ایشان در این مورد در ادامه خواهد آمد و معلوم است که استناد به این اصول برای رفع هر شبهه‌ای کفایت می‌کند، اما آنچه از حضور اقلیت‌های دینی در جریان پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و هشت سال دفاع مقدس و شرکت در پیشرفت و سربلندی ایران و مقابله و جواب‌گویی به تبلیغات زهرآگین امپریالیست‌ها می‌توان گفت، حکایتی پرافتخار و فراوان است و تأکید بر این نکته لازم است که افراد اقلیت‌های دینی بی‌هیچ ادعایی سهم خود را و شاید بیش از آن در دفاع از جمهوری اسلامی ایران و مشارکت در دفاع مقدس از جان و مال در عمل نشان داده‌اند. دیگر اینکه انتخابات شوراهای اسلامی برای اولین‌بار نیست که برگزار می‌شود و تاکنون نه نهادهای جمهوری اسلامی ایران درباره شرکت اقلیت‌های دینی حساسیت نشان داده‌اند و نه اقلیت‌های دینی علاقه چندانی

به عضویت در شوراهای اسلامی نشان داده‌اند و کمتر کسی از اقلیت‌های دینی به شوراهای اسلامی راه پیدا کرده‌اند و تأکید بر عدم حضور اقلیت‌های دینی در انتخابات شوراها سالبه به انتفاع موضوع است. در ادامه چند مورد از اعتقادات و موضوع‌گیری‌های حضرت امام خمینی(ره)‌ درباره این مقوله گفتنی است.

١- حسینیه جماران ٢٧/٨/٦١ در ملاقات با نمایندگان همه اقلیت‌های دینی: «ما همه در تحت لوای توحید مجتمع هستیم، ایران مال همه است و توحید مذهب همه و ما ملت واحده هستیم». ٢- در ملاقات با نمایندگان ارامنه ایران ١٥/١٠/٥٨: «اگر تعلیمات انبیا، حضرت مسیح در مسیحیین، حضرت موسی در کلمیین، حضرت رسول اکرم(ص) در مسلمین آن‌طوری که می‌خواستند تحقق پیدا می‌کرد، این گرفتاری‌ها که الان برای همه بشر است پیش نمی‌آمد»,٣- در یک مصاحبه در تاریخ ٢٠/٨/٥٧: «البته درست است که در مملکت ما گروه‌های قومی مختلفی وجود دارد، ولی همه ما یک ملت را تشکیل می‌دهیم»: (پیام انقلاب جلسه دوم)٤- سخنرانی در جمع گروهی از طلاب، روحانیون و کارکنان هواپیمایی و شرکت نفت ١٧/١١/٥٧: «در قرا و قصبات دورافتاده، حرف‌های غیرصحیح است که می‌زنند، مثلا می‌گویند که اقلیت‌های دینی در حکومت اسلامی باید از بین برود، این خلاف اسلام است، اسلام اقلیت‌های مذهبی را احترام گذاشته است، اسلام اقلیت‌های مذهبی را در مملکت ما محترم می‌شمرد: این مملکت مال همه ما است، مال اقلیت‌های مذهبی، مال مذهبیون و مال برادران اهل سنت، همه ما با هم هستیم». (کلام امام)٥- فرمان حضرت امام راحل به مهندس بازرگان در مورد تصویب قانون اساسی ٤/٣/٥٨: «هریک از اقلیت‌های مذهبی نمایندگان صاحب‌نظر خود را به تعدادی که شورای انقلاب و دولت تعیین می‌کنند، انتخاب کنند و مجلس متشکل از نمایندگان مردم با توجه به همه پیشنهادات مفیدی که رسیده است و مواد قانون اساسی را به صورت نهایی بررسی و تنظیم نمایند».در اولین دوره مجلس خبرگان قانون اساسی نیز نمایندگان اقلیت‌های دینی حضور فعال داشته‌اند، بررسی صورت‌جلسات مجلس خبرگان حاکی از پیشنهادهای مفید نمایندگان اقلیت‌های دینی در مجلس که مورد توجه و در موارد بسیاری بوده و سایر روحانیون مجلس خبرگان به آن تأکید و اشاره کرده‌‌اند، حضور عالیجناب رستم شهرزادی موبد موبدان زرتشتی و مهندس عزیز دانش‌راد نماینده کلیمیان ایران در مجلس خبرگان نشانه‌ای از حسن ارتباط و تفاهم و همدلی اقلیت‌های دینی با سایر هموطنان خود است و یادآوری آن برای مسئولان جمهوری اسلامی مفید خواهد بود.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۱۱۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است

آیت الله غلامعلی نعیم‌آبادی نماینده تهران در مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران پرچم وحدت و مقاومت را در جهان بشریت به اهتزازدر آورده، اظهار داشت: ابتدا باید اشاره ای به تقریب در جمهوری اسلامی داشت، چرا که وحدت و تقریب سند بزرگی برای ایران اسلامی به عنوان پرچم دار تقریب و عمل کننده به حرف است و ما این مسئله را در وعده صادق مشاهده کردیم.

 امام جمعه سابق بندرعباس، افزود: نکته ای که جهان بشریت و مردم ایران اسلامی باید بدان توجه داشته باشند این است که تنها کشوری که تقریب را فریاد می زند جمهوری اسلامی است که بعد از امام عزیز، امروز به دست رهبر فرزانه انقلاب می باشد.

این عالم شیعه پیرامون مسئله فلسطین و اولویت اول جهان اسلام، اذعان داشت: امام راحل(ره) از ابتدا مسئله فلسطین را در اولویت جهان اسلام قرار داده است؛  بنده خدمت مرحوم آیت الله تسخیری(ره) سفری به کنیا داشتیم امام جمعه کنیا می گفت، ارادت ما به امام(ره) از آنجا بیشتر شد که فلسطین را مسئله اول جهان اسلام قرار دادند.

نماینده سابق ولی فقیه در استان هرمزگان، عنوان کرد: ملت های مسلمان با آمدن در خیابان ها و سردادن شعار مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل و زنده باد فلسطین موجب شدند تا اسلام در جهان امروزی به این نقطه برسد و فلسطین کنونی قدرتی بر علیه استکبار جهانی و غزه قهرمان افتخار آفرین شود.

 وی خاطر نشان کرد: خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: " إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا" تا سختی نباشد راحتی نیست؛ به طور قطع ملت مظلوم فلسطین و خصوصا غزه پیروز خواهند بود چراکه بعد از هر سختی و مقاومت، راحتی خواهد بود.

وی در پایان تاکید کرد: رهبر فرزانه انقلاب به طور مکرر حمایت های بی دریغ خویش را اعلام کرده اند، مردم غزه انشاالله راهشان را ادامه می دهند، چراکه پیروزی قطعا با آنها خواهد بود و امیدواریم فرزندان اسلام در اقصی نقاط عالم ریشه فساد را بخشکانند.
 
انتهای پیام/
 

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • زندگی سالم و دیندارانه با مشاوره اسلامی
  • باهنر: مجلس باید حداقل دو فراکسیون اقلیت و اکثریت داشته باشد /ضرورت ندارد تمام تصمیمات مجلس جناحی باشد
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • اگر حکومت دینی برپا نمی‌شد چه اتفاقی می‌افتاد؟
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان آبان ماه برگزار می‌شود
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • مدارس دینی بدون مجوز اهل سنت از ۳۳ به ۵ رسیده است
  • جمهوری اسلامی ایران؛ پرچمدار تقریب/ مسئله فلسطین اولویت اول جهان اسلام است