Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@20:59:59 GMT

سپهبد قرنی، سپر امنیتی انقلاب و قربانی تروریسم بود

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۱۸۳۳۱

سپهبد قرنی، سپر امنیتی انقلاب و قربانی تروریسم بود

امیر سرتیپ دوم ستاد ابراهیم گلفام روز شنبه در آستانه سی و هشتمین سالگرد شهادت امیر سپهبد محمد ولی قرنی، نخستین رئیس ستاد مشترک ارتش پس از پیروزی انقلاب اسلامی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار دفاعی ایرنا، افزود: اگرچه هنوز نیز کسی به نقش وجودی شهید سپهبد قرنی در روزگار غربت و تنهایی این مرزبوم پی نبرده ولی عمر اندک و با برکت این شهید اثبات کرد، کسی که ملت و رهبری را باور دارد، برای تحقق آرمان ‌های ملی چاره‌ای ندارد جز اینکه هزینه‌های آن را پرداخت‌ کند، اگرچه به قیمت جانش تمام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی در خصوص ویژگی های ممتاز شخصیتی شهید سپهبد قرنی نیز گفت: صداقت و پاکدامنی از ویژگی‌های بارز این شهید سرافراز ارتش اسلام بود، به طوری که فرم ارزشیابی خدمتی پرونده‌اش، خود مؤید این ادعا است؛ در این فرم ارزشیابی که در سال 1324 تنظیم شده و چهل و سه خصوصیت اخلاقی و رفتاری در آن ارزشیابی شده است؛ در تمام موارد نسبت به ایشان نظریه در حد عالی داده شده، این امر نشانگر میزان صداقت، درستی، پاکی و خلوص اوست که تربیت عالی وی را ثابت می‌ کند؛ این خصوصیات تا پایان زندگی در وجود این شهید والامقام وجود داشت و از وی شخصیتی ستودنی ساخته بود.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش اضافه کرد: شهید سپهبد قرنی به علت شایستگی و کاردانی، رتبه ‌های نظامی را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشت و در آخرین مرحله پس از کودتای 28 مرداد 1332، با درجه سرتیپی در رأس رکن دوم ستاد ارتش قرار گرفت و تا 20 بهمن 1336 در این سمت خدمت می کرد.
امیر سرتیپ دوم گلفام توضیح داد: شهید قرنی در زمان کودتای 28 مرداد1332، فرمانده نظامی تیپ گیلان بود، اما بر پایه اسناد موجود، خرده ‌گیری سیاسی قرنی علیه حکومت محمدرضا شاه پهلوی از پایان 1335 و در دوران نخست ‌وزیری حسین علاء آغاز شد که در این دوران، جایگاه سیاسی قرنی در چارچوب انتقاد از دولت‌های وقت بود و این انتقاد، با نخست ‌وزیری منوچهر اقبال در فروردین 1336 بالا گرفت.
وی ادامه داد: قرنی در مهرماه 1336 به درجه سرلشکری رسید که این امر نشانگر اعتماد محمدرضا پهلوی به او تا این تاریخ می ‌باشد، اما در 26 بهمن 1336 وی که با درجه سرلشکری در جایگاه رکن دوم ستاد ارتش بود از این سمت بر کنار شد.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش با اشاره به مبارزات سیاسی شهید قرنی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیز اظهار کرد: مبارزه سیاسی عمل ‌گرایانه سپهبد قرنی از 1336 آغاز شد؛ او در دوران خدمت، به فساد مالی در درون ارتش پی برد و در رایزنی با گروهی از همفکران و همکاران، فعالیت خود را برای اصلاح این وضعیت آغاز کرد و برای اینکار، در 1336 هنگامی که ریاست رکن دوم ارتش را بر عهده داشت، طرح کودتایی را برای براندازی تاج و تخت محمدرضا شاه پهلوی ریخت که افشای آن، به دستگیری وی در هشت اسفند 1336 انجامید که پس از رو شدن سندهایی درباره نقش آمریکا در این ماجرا و دستگیری قرنی، وی در 31 تیر1337، از ارتش شاهنشاهی اخراج شد.
وی در ادامه افزود: شهید قرنی در هشتم آذر 1339، پس از گذراندن 2 سال و 8 ماه زندان، آزاد و پس از آزادی از زندان، از 1341 کوشش خود را علیه حکومت پهلوی پررنگ ‌تر ساخت به طوری که همزمان با آغاز مبارزه سیاسی حضرت امام خمینی(ره) علیه حکومت شاهنشاهی پهلوی و آمریکا و اسرائیل، دلبستگی محمد ولی قرنی به خواندن کتاب‌های سیاسی و مذهبی، او را نیز به گرد شاگردان جنبش اسلامی امام(ره) وارد کرد.
امیر سرتیپ دوم گلفام خاطرنشان کرد: در همین راستا، شهید قرنی به چهره ‌های مذهبی؛ همچون آیت‌الله سیدمحمود طالقانی و آیت‌الله سید محمدهادی میلانی نزدیک شد و به زودی پیوند‌های قرنی با آیت‌الله طالقانی، دیدار وی با آیت‌الله میلانی در جریان قیام 15 خرداد 1342و حضورش در برخی نشست‌های مذهبی فاش شد؛که در این راستا ساواک، در پنجم دی1342، او را به همراه شماری دیگر دستگیر کرد که پس از دستگیری، برخورد حکومت ساواک با قرنی خشن بود.
وی گفت: در آن سال شهید قرنی به مدت 9 ماه در زندان انفرادی به سر برد و سپس، در دادگاه نظامی به سه سال زندان محکوم شد و تا 20 آذر 1345 در زندان بود؛ از این زمان تا واپسین روزهای دستگاه حاکم پهلوی، پیوسته ساواک قرنی را می‌پایید.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش تصریح کرد: شهید قرنی شرافتمندانه زندگی کرد، بطوریکه ارتشبد فردوست که رئیس دفتر ویژه اطلاعات محمد رضا شاه بود، در تیر 1337، مبلغ 3 میلیون تومان را به قرنی برای بهبود وضع زندگی او پیشنهاد می دهد که این امیر سرافراز ارتش در پاسخ می گوید: «من نیازی ندارم و در آخرین روزهای زندگی خود به سر می ‌برم. سعی دارم آن را به نماز و عبادت بگذرانم.» پاسخ او به فردوست پاسخی دندان‌شکنی بود که از غنای روحی و قناعت پیشگی او حکایت می‌کرد.
وی با اشاره به گوشه ای از زندگی پر افتخار شهید امیر سپهبد محمد ولی قرنی پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی گفت: این شهید والامقام ارتش اسلام با برپایی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و پایه‌ ریزی ارتش مکتبی و مردمی ایران، طی حکمی از سوی حضرت امام خمینی(ره) با درجه سرلشکری به سمت نخستین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب برگزیده شد و روز 23 بهمن 1357- به فاصله یک روز پس از پیروزی- شهید قرنی که در شورای انقلاب عضویت داشت، با حکم «ریاست ستاد ارتش ملی اسلامی» وارد ستاد ارتش شد و بلافاصله کارش را شروع کرد.
امیر سرتیپ دوم گلفام توضیح داد: در آن روزها شرایط به‌ گونه ‌ای بود که شهید قرنی ناگزیر بود در چند جبهه مبارزه‌ کند؛ نخست گروهک‌ های ضدانقلاب که بعدها طینت خبیث آنان برای مردم مشخص شد و به صورت رسمی در برابر انقلاب اسلامی موضع گرفته بودند و دوم افرادی که دوستدار انقلاب بودند، ولی ندانسته با ارتش و اصل وجود آن مخالف می‌ورزیدند، شعار شیطانی انحلال ارتش و ارتش توحیدی، آن هم با توجه به امکاناتی که گروهک ها در اختیار داشتند و پشتوانه محکمی که از سوی استکبار جهانی ضدانقلاب داخلی را مورد حمایت قرار می‌داد، چیزی بود که قرنی و همفکرانش باید با آن مبارزه می‌ کردند.
وی گفت: ماجرای حزب دمکرات کردستان و گروهک کومله، مسلح بودن ضدانقلاب در منطقه حساس کردستان و خلع سلاح پادگان مهاباد که موجب شد ضدانقلاب پادگان لشکر 28 پیاده کردستان(سنندج) را در محاصره خود بگیرد از جمله مواردی است که فردی مانند قرنی، به‌ عنوان رئیس ستاد ارتش باید در برابرش ایستادگی می ‌کرد.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش در ادامه افزود: در اظهارات تمامی کسانی که درباره شهید قرنی صحبت کرده‌اند، شجاعت، شهامت، صداقت و راستی و درستی از خصائص بارز وی شمرده شده و همگان بر این قول متفق هستند که او فردی مؤمن، انقلابی، وطن ‌دوست و عاشق کشورش بود.
وی گفت: شهید قرنی مسئولیت خود را به‌خوبی می ‌شناخت و می ‌دانست که در آن شرایط خطیر و حساس چه وظیفه‌ای در برابر ارتش و چه وظیفه‌ای در مقابل انقلاب و رهبر آن بر عهده دارد؛ اواخر اسفند 1357 ماجرای حمله به پادگان سنندج از سوی ضدانقلاب کردستان پیش آمد؛ به دنبال آن تعدادی از اعضای شورای انقلاب به سنندج سفر کردند تا با ضدانقلاب(حزب دمکرات) به مذاکره بپردازند؛ شهید قرنی با کمک نیروی زمینی و هوانیروز و نیروی هوایی، به‌ رغم خطرات زیادی که وجود داشت، توانست لشکر را از محاصره نجات دهد، اما اقدامات نظامی قاطعانه شهید قرنی مورد قبول دولت موقت نبود و از طرفی شهید قرنی هم حاضر نبود روش نظامی خود را که مخالفت با مماشات بود، عوض کند.
امیر سرتیپ دوم گلفام تصریح کرد: از این رو وی استعفای خود را نوشت، به قم برد و تسلیم حضرت امام (ره) کرد، اما امام راحل(ره) با استعفای شهید قرنی مخالفت کردند و از او خواستند که به تهران باز گردد و به مسئولیت خود ادامه دهد.
وی یادآور شد، چندی بعد از این اتفاقات، مرحوم مهندس بازرگان شهید قرنی را به دفترش دعوت کرد که در این ملاقات بازرگان به قرنی گفته بود که استعفایش را پذیرفته است. شهید قرنی گفته بود که استعفایش را به امام داده، نه به نخست‌وزیر! آقای بازرگان گفته بود که امام استعفای شما را پذیرفته‌ اند که شهید سرلشکر قرنی با شنیدن این حرف از همان نخست وزیری به دفترش تلفن کرده و با سرلشکر هادی شادمهر(معاونش) صحبت کرده و می‌گوید که دیگر به محل کارش نخواهد آمد.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش گفت: تدابیر، روش ها، طرح ها و اقدامات قاطع نظامی شهید قرنی بعد از شهادت ایشان از سوی شهید دکتر مصطفی چمران برای نظم، امنیت و آرامش در غرب کشور دنبال و اجرا شد.
وی در خصوص نظر شهید قرنی در همراهی ارتش با انقلاب توضیح داد و اظهار کرد: این شهید بزرگوار اعتقاد داشت که ارتش ایران از حیث شایستگی رزمی؛ سازماندهی و آموزش انفرادی و یگانی از چنان کارایی رزمی برخوردار است که می تواند در مقابل ارتش بلوک شرق نیز یک ماه مقاومت کند. او بر این باور بود که پیوستن ارتش به مردم از سر ناچاری نبوده و ریشه های آن را باید در اعتقادات و میزان نفوذ مرجعیت دینی در باورهای ارتشیان جستجو کرد.
وی در خصوص نحوه شهادت شهید قرنی نیز اینگونه توضیح داد:با استعفای شهید قرنی در ششم فروردین 1358 بخش دوم خدمت شهید قرنی در ارتش، پس از گذشت 43 روز پرماجرا و پرتنش، به پایان رسید؛ اما قدر مسلم اینکه با این کناره‌گیری از خدمت، قرنی در حقیقت خانه‌ نشین شد و شرایط به ‌گونه ‌ای بود که ضد انقلاب داخلی و گروهک‌های حاضر در صحنه‌ انقلاب، چه در دوران خدمت و چه در دوران خانه‌ نشینی شهید قرنی، با سوء استفاده از فرصت پیش آمده، به ترور شخصیت وی پرداختند و از آنجا که با کمال تأسف کسی از حریم شخصیت و وجهه شهید قرنی دفاع نکرد، دشمنان تا توانستند در مطبوعات و رسانه‌ ها از وی و عملکردش در طول دوران خدمت(پس از انقلاب) بد گفتند و او را به باد انتقاد گرفتند.
رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ارتش ادامه داد: شهید قرنی، فارغ از همه بدگویی‌ها و انتقادها، در خانه نشست و منتظر سرنوشت خویش شد، این انتظار برای قرنی که حالا در سن نزدیک به 70 سالگی، بیش از چهل سال مبارزه را پشت سر نهاده بود، زندان رفته بود و شکنجه‌های جسمی و روحی فراوان را از سر گذرانده بود، فقط بیست‌ و هشت روز به درازا کشید و دشمنان انقلاب و اسلام حتی به کناره گیری شهید قرنی از مسئولیت خود رضایت ندادند بعد از ترور شخصیت او در جراید سرانجام پس از 28 روز از استعفای وی، در روز سوم اردیبهشت 1358، ساعت11:30 سرلشکر محمد ولی قرنی که در منزل شخصی‌اش(خیابان ولی‌عصر) به سر می‌برد، مورد هدف از سوی حمید نیکنام از اعضای گروهک محارب و منحرب فرقان قرار گرفت.
امیر سرتیپ دوم گلفام خاطرنشان کرد: اگرچه گروه فرقان به شهادت بازوی نظامی و امنیتی نظام نوپای انقلاب اسلامی ایران اکتفا ننمود و نه روز بعد در 12 اردیبهشت 1358 بازوی فکری انقلاب اسلامی شهید مرتضی مطهری را نیز به شهادت رساند.
وی در پایان گفت: شهید امیر سپهبد محمد ولی قرنی، نخستین قربانی ضدانقلاب و نخستین شهید ترور در آغازین روزهای انقلاب مزد صداقت خود را از خدای تبارک و تعالی گرفت و در روزگار پیری به فیض شهادت رسید.
اجتمام** 7029** 1569
خبرنگار: فرهاد شرف پور ** انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در کانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۱۸۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیر سرتیپ آشتیانی: بسیاری از بحران‌های اخیر نتیجه سیاست‌های سلطه‌طلبانه غرب و ناتو بوده است

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: پاکسازی تروریسم از درون جغرافیای سازمان شانگهای به عنوان یک اولویت جهت حفظ و توسعه بیشتر اعتماد، دوستی و حسن همجواری متقابل بین کشورهای عضو یک اصل و الزام راهبردی به شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی وزارت دفاع، امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح روز جمعه ۷ اردیبهشت ماه در بیست و یکمین اجلاس وزرای دفاع سازمان همکاری های شانگهای در آستانه قزاقستان ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای از برنامه ریزی و استقبال گرم دولت جمهوری قزاقستان تقدیر و تشکر و اظهار کرد: در طول چند ماه گذشته اتفاقات ناگواری در جغرافیای امنیتی سازمان همکاری شانگهای نظیر حوادث تروریستی در ایران، روسیه و پاکستان که موجب کشته و مجروح تعدادی از شهروندان و مردم بیگناه شد به وقوع پیوسته است در اینجا لازم می‌دانم ضمن محکوم نمودن این حوادث با خانواده های قربانیان ابراز همدردی نمایم از سوی دیگر از هفت ماه پیش، تاکنون شاهد نسل کشی ارتکاب جنایت جنگی و کشتار وسیع زنان کودکان، امدادگران و خبرنگاران و تخریب وسیع زیر ساختها و بیمارستانها توسط رژیم غاصب صهیونیستی در فلسطین هستیم که متاسفانه با حمایت و کمکهای همه جانبه حامیان این رژیم و انفعال مجامع و سازمانهای بین المللی همراه گشته است.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران ضمن به رسمیت شناختن حق دفاع مشروع ملت فلسطین، جنون کشتار و تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی و حامیان آن را به شدت محکوم کرد و گفت: متاسفانه در ادامه تجاوزگری و جنگ طلبی رژیم صهیونیستی؛ اخیرا این رژیم با هدف تشدید و توسعه جنگ در منطقه و انحراف افکار عمومی از جنایات و نسل کشی خود در غزه با نقض صریح ماده ۳۱ کنوانسیون وین ساختمان کنسولی جمهوری اسلامی ایران در سوریه را هدف قرار داد که منجر به شهادت تعدادی از مستشاران نظامی کشورمان که بنا به دعوت این کشور در دمشق حضور داشتند، شد البته جمهوری اسلامی ایران بر اساس حق دفاع مشروع مندرج در ماده ۵۱ منشور ملل متحد و با توجه به عدم محکومیت این اقدام در شورای امنیت سازمان ملل متحد با تکیه بر مولفه های قدرت خود اقدام به تنبیه متجاوز کرد.

امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه پاسخ جمهوری اسلامی ایران به این تجاوزگری صرفاً یک اعلان هشدار محدود با هدف ایجاد بازدارندگی و در عین حال پرهیز از گسترش درگیری بود، افزود: باید تاکید کنم جمهوری اسلامی ایران به دنبال جنگ و افزایش تنش در منطقه نمی باشد با این وجود هر گونه جسارت تعدی و محاسبه غلط توسط دشمنان با پاسخ مقتضی و پشیمان کننده روبرو خواهد شد.

سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی مواضع اصولی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در محکومیت حمله تروریستی به اماکن دیپلماتیک جمهپری اسلامی ایران در سوریه را بسیار ارزشمند بر شمرد و گفت:  ضمن تشکر از مواضع منطقی و سازنده دولتهای روسیه و چین به ویژه در نشست ۱۴ آوریل شورای امنیت سازمان ملل متحد در حمایت از حق دفاع مشروع جمهوری اسلامی ایران تاکید می‌نمایم دفاع جانبدارانه و بی قید و شرط برخی کشورهای غربی از اقدام رژیم صهیونیستی منجر به بی اعتباری و تضعیف نقش و کارکرد سازمانهای بین المللی در ایجاد نظم و امنیت در جهان خواهد شد.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه حوادث و تجربیات امروز جهان ما را به سمت ضرورت درک واقعیات جدید نظام بین الملل و چگونگی شکل گیری هندسه نظم جدید جهانی رهنمون می سازد، تصریح کرد: در نظام بین الملل در حال گذار آنچه که بیش از همه به چشم می خورد؛ تشدید رقابت قدرت ها در عرصه ها و حوزه های وسیع تر به ویژه نظامی و امنیتی، نادیده گرفتن حقوق ملت ها، به کارگیری استانداردهای دوگانه در مواجهه با مسایل بین المللی، تشدید بحرانهای ژئوپلیتیکی مانند تلاش جدید غرب و ناتو در توسعه به شرق، تزلزل در معاهدات خلع سلاح و کنترل تسلیحات، توسعه کمی و کیفی سلاحهای کشتار جمعی، سوء استفاده برخی قدرتها از گسل‌های موجود و شکاف های اجتماعی و قومیتی جهت تضعیف حاکمیت ملی کشورها، استفاده از ابزار تروریسم در جنگ ها و شکل گیری تروریسم ترکیبی، بهره گیری از ابزار جنگ اقتصادی و تحریم توسط قدرت های سلطه گر و تلاش این قدرتها برای حفظ برتری و هژمونی خود در جهان می باشد.

امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه بدون تردید بسیاری از بحرانها و جنگهای چند دهه اخیر به ویژه در عراق، افغانستان، اوکراین و فلسطین نتیجه رویکردها و سیاستهای سلطه طلبانه و تمامیت خواهانه غرب و ناتو بوده است، گفت: در مقابل این جریان شاهد ظهور و افزایش تمایلات جدی در برخی کشورها و قدرت های نوظهور برای دفاع از حقوق، هنجارها و ارزشهای ملی و بین المللی نظیر عدالت، استقلال، برابری، صلح و امنیت از طریق همکاری جمعی و حرکت به سمت یک نظام مستقل و عادلانه هستیم و اگر بخواهیم واقع بینانه قضاوت نماییم؛ نقش سازمان همکاری شانگهای در شکل گیری این روند بسیار حائز اهمیت می باشد. بدون تردید سازمان همکاری شانگهای به سبب برخورداری از ظرفیتهای متنوع و گسترده اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، نظامی و امنیتی با طی کردن مسیری هوشمندانه؛ اکنون به یک نهاد تأثیرگذار و نقش آفرین در روندهای جهانی و به ویژه ایجاد سازوکارهای چند جانبه گرایی و نیز به محل رجوع بسیاری از کشورهای جهان تبدیل شده است.

وزیر دفاع با بیان اینکه پدیده تروریسم در حال حاضر به یک معضل اساسی در جهان تبدیل شده است، اظهار داشت: از آن جا که یکی از اهداف راهبردی سازمان همکاری شانگهای مقابله با تمامی مظاهر تروریسم و ریشه های آن است؛ انتظار می‌رود مقابله جدی و عملی با این پدیده بیش از گذشته در دستور کار سازمان قرار گیرد و در همین رابطه با توجه به وقوع اتفاقات تلخ و ناگوار ناشی از اقدامات گروه های تروریستی در جغرافیای امنیتی سازمان همکاری شانگهای به ویژه در طول یک سال گذشته؛ معتقدیم پاکسازی تروریسم از درون جغرافیای سازمان به عنوان یک اولویت جهت حفظ و توسعه بیشتر اعتماد، دوستی و حسن همجواری متقابل بین کشورهای عضو از طریق رایزنی مداوم بهره گیری از ظرفیت های مشترک و تبادل تجربیات و اطلاعات یک اصل و الزام راهبردی به شمار می رود.

سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی ادامه داد: نکته حائز اهمیت در مبارزه با تروریسم؛ شناخت ریشه ها، دلایل، آموزه های فکری و معرفتی، روش ها، تاکتیک ها، حامیان و منابع مالی از جمله استفاده از رمز ارزها است. گرچه تروریسم ریشه در جهل، عقب ماندگی افراط گرایی، تبعیض و بی عدالتی دارد، لکن امروزه شاهد خروج تروریسم از وضعیت سنتی و نقش آفرینی در اشکال جدید به عنوان یک ابزار قدرتمند برای برخی از قدرت های جهانی در جنگهای نوین و ترکیبی می باشیم علاوه بر این به موازات تروریسم سخت؛ شاهد نوعی از تروریسم نرم تحت عنوان تروریسم اقتصادی هستیم که می‌توان نمونه های بکارگیری آن را توسط نظام سلطه علیه برخی از اعضاء سازمان همکاری شانگهای در قالب اعمال تحریم های یک جانبه و چند جانبه مشاهده کرد.

امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به آموزه‌های دین مبین اسلام بر پرهیز از افراط گرایی و رفتارهای خشونت آمیز و همچنین توجه به حقوق بشر و رعایت اخلاق انسانی افزود: جمهوری اسلامی ایران نه تنها خود قربانی تفکرات تکفیری تروریستی مورد حمایت غرب و ناتو می‌باشد؛ بلکه در عرصه مقابله با این تفکرات پیشرو بوده و هزینه های مادی و معنوی زیادی در این خصوص متحمل شده و سربازان و فرماندهان عزیزی مانند سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را تقدیم مردم، امنیت منطقه و جهان نموده است.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران تلاش مجدد و مستمر قدرتهای شکست خورده در افغانستان برای بازیابی و احیاء گروههای تروریستی مانند داعش را یک تهدید بزرگ برای جغرافیای امنیتی شانگهای بر شمرد و گفت: یکی از اولویت های مهم سازمان می بایست تمرکز جدی بر مسایل مختلف افغانستان باشد. بدیهی است حمایت از سازوکارهای مبتنی بر مشارکت همه اقوام، گروهها و مذاهب در تعیین سرنوشت می‌بایست در دستور کار قرار گیرد.

امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از تاریخ فرهنگ حوزه تمدنی و موقعیت راهبردی و همچنین ظرفیت های مختلف ژئوپلیتیکی خود می‌تواند هم راستا با سایر کشورهای عضو در تحقق اهداف سازمان به ویژه در حوزه های نظامی و امنیتی مؤثر باشد، افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای توسعه و تعمیق مناسبات دفاعی و نظامی با کشورهای عضو سازمان در قالب همکاریهای دو و چند جانبه امادگی کامل دارند  و در همین رابطه با توجه به تجربیات ارزشمند جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم در منطقه، آمادگی داریم توانمندی، دانش و تجربیات خود در حوزه مبارزه با تروریسم را در اختیار سایر اعضاء قرار دهیم.

وزیر دفاع ایران ادامه داد: با توجه به برگزاری رزمایشهای مرکب دریایی میان جمهوری اسلامی ایران و برخی از اعضای سازمان همکاری شانگهای نظیر روسیه و چین و با مشارکت برخی دیگر از اعضای سازمان امیدواریم با توجه به جایگاه دریا در اقتصاد جهانی و نیز با مشارکت همه اعضاء شاهد ایجاد کمربند امنیت دریایی شانگهای که ضامن تبدیل اقیانوس هند به یک آبراهه امن بین المللی است، باشیم در اجلاس سال گذشته اشاره کردم که پیام ثابت و همیشگی دکترین دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران پیام صلح، ثبات، دوستی و امنیت برای کشورهای همسایه منطقه و جهان است. در این چهارچوب همکاریهای دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران و سازمان همکاری شانگهای می تواند حوزه های مختلفی مانند تبادل اطلاعات و تجربیات در مقابله موثر با تروریسم، افراط گرایی و تجزیه طلبی رزمایشهای مشترک، همکاریهای آموزشی، مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر، جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی و تشدید بحران آوارگان، مقابله با تهدیدات نوظهور جنگ های اطلاعاتی و شناختی و جرایم سایبری و بسیاری دیگر را شامل گردد.

سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی با اشاره به پیشنهادهای اجلاس گذشته افزود: مایلم در این اجلاس نیز پیشنهاداتی را برای تقویت ظرفیت ها و قابلیتهای سازمان مطرح نمایم که امیدوارم سازوکارها و زمینه‌های تحقق آن به شکل مناسبی فراهم گردد؛

۱ - تاسیس مرکز تحقیقات ضد تروریسم و برگزاری نشستهای منظم به منظور تقویت تفاهم و ایجاد گفتمان مشترک و همچنین تبادل تجربیات و دستاوردهای مشترک؛

۲- ضرورت تدوین سازوکار مناسب برای همکارهای مشترک سازمان جهت مقابله با تهدیدات نوظهور از جمله دفاع مشترک سایبری و منظومه های ماهواره ای نظیر اسپیس ایکس) مقابله با استفاده از رمزارزها در جهت تامین مالی از اقدامات تروریستی و سایر اقدامات مورد نیاز

۳- ایجاد یک سامانه مشترک امن و سریع جهت تبادل اطلاعات میان اعضاء در چهارچوب یک مرکز امنیت اطلاعات؛ در این رابطه جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را در جهت ایجاد این سامانه و مرکز اعلام می نماید.

۴- آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری رزمایش مشترک ضد تروریسم در سال ۲۰۲۵ و همچنین برگزاری یک سمینار و نشست علمی جهت بررسی ابعاد مختلف تروریسم؛

۵- تشکیل ساختار و یا کارگروه صنایع دفاعی میان اعضاء با هدف تقویت همکاری و تجمیع توانمندیها برای مقابله با تهدیدات پیش رو به ویژه مقابله با تهدیدات امنیتی و تروریستی.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع : حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود
  • وزیر دفاع: حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود؛ به دنبال جنگ نیستیم
  • وزیر دفاع : حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود / به دنبال جنگ نیستیم
  • وزیر دفاع: پاسخ ایران به صهیونیست‌ها با هدف ایجاد بازدارندگی بود
  • وزیر دفاع: حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود /به دنبال جنگ نیستیم
  • پاسخ ایران به صهیونیست‌ها با هدف ایجاد بازدارندگی بود
  • بسیاری از بحران‌ها نتیجه رویکرد سلطه‌طلبانه غرب است
  • بحران‌های اخیر نتیجه سیاست‌های سلطه‌طلبانه غرب بوده است
  • بسیاری از بحران‌های اخیر نتیجه سیاست‌های سلطه‌طلبانه غرب و ناتو بوده است
  • امیر سرتیپ آشتیانی: بسیاری از بحران‌های اخیر نتیجه سیاست‌های سلطه‌طلبانه غرب و ناتو بوده است