Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر اجرایی این پروژه روز شنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت :‌ کارگاه مشورتی نهایی نمودن دستورالعمل مبارزه با بلایت شمشاد با حضور 35 تن از کارشناسان ایرانی و کارشناسان سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) از امروز آغاز شده و تا روز دوشنبه هفته جاری ادامه دارد.
حسین بدره ای پور با بیان اینکه در این کارگاه با چگونگی مبارزه با این آفت تصمیم گیری می شود، افزود :‌ در این طرح کارشناسان بین المللی و متخصصان فائو تمامی توان و ظرفیت های خود را در اختیار کارشناسان ایرانی قرار خواهند داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر پروژه تقویت سازگاری جنگل های زاگرس در مقابل خشکیدگی بلوط و جنگل های خزری در برابر بلایت شمشاد گفت : سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری در پنج سال گذشته دستورالعملی به منظور همکاری مشترک برای مقابله با عوامل تهدید کننده عرصه های جنگلی زاگرس و البرز مرکزی به سازمان فائو ارائه داد و تشکیل این کارگاه نیز در همین راستا است.
بدری پور با بیان اینکه این کارگاه تا چهارم اردیبهشت ماه ادامه دارد ، گفت : ماهیت این گونه پروژه ها، ظرفیت سازی در کشورهایی است که خود از توان مالی برخوردار هستند اما کمک فنی سازمان فائو برنامه هایشان را شتاب می بخشد.
وی در ادامه به سابقه این بیماری و چگونگی مبارزه با آن در کشور اشاره کرد و اظهار کرد: پروژه تقویت سازگاری جنگل های زاگرس در مقابل بیماری خشکیدگی بلوط و جنگل های خزری در مقابل بیماری آتشک شمشاد و ایجاد سیستم ملی پایش جنگل از آبان 94 آغاز شده است و به مدت 18 ماه ادامه خواهد داشت.
مدیر اجرایی این پروژه در سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: استان های فارس و ایلام نخستین موارد خشکیدن درختان بلوط را گزارش دادند و با توجه به ابتلای درختان شمشاد جنگل های خزری در سال 91 به بیماری آتشک، فائو با توجه به اهمیت مساله، این موضوع را در قالب یک ماموریت اضطراری در دستور کار قرار داد و پروژه مشترکی با ایران طرح ریزی کرد.
بدری پور افزود: می توان گفت که منشا و دلیل این بیماری ها در درختان زاگرس و خزری مشخص نیست و تاکنون برای مراکز تحقیقاتی ایران و دنیا ناشناخته مانده است.
وی اظهارداشت :‌ در این پروژه جنگل های استان های فارس و ایلام در منطقه زاگرس و استان مازندران (با محوریت نوشهر) به عنوان استان های محوری و الگو (پایلوت) در نظر گرفته شده اند.
وی افزود: در این استان ها، دفتر پایش ایجاد شده است و این دفاتر مسئولیت رصد جنگل ها و سنجش میزان خشکیدگی درختان و بررسی امکان احیای درختان خشکیده را برعهده خواهد داشت.
شیوع آفت پروانه شب پره شمشاد به کمتر از یک دهه پیش باز می گردد و در ابتدا در کشورهای اروپایی و در اوایل خرداد ماه سال گذشته نیز توده هایی از رویشگاه شمشاد پارک بنفشه منطقه نمک آبرود چالوس نمایان شده است.
هم اکنون از گستره حدود 1.9 میلیون هکتار عرصه های جنگلی شمال کشور، حدود 72 هزار هکتار آن رویشگاه های شمشاد است.
طبق آمار از منابع رسمی ، تاکنون این آفت از این میزان گستره رویشگاه های شمشاد ، حدود 52 هزار هکتار را آلوده کرده است.
خبرنگار:‌مهراب زکی پورکینجی **انتشار دهنده:سید محسن حسن نیا
7078 /1602/1899

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۱۹۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان

سازمان «افغانستان بدون پولیو» در افغانستان اعلام کرد از امروز 10 اردیبهشت در تمام ولایت‌ها، واکسیناسیون فلج اطفال آغاز شده است، همچنین هم‌زمان برای تقویت ایمنی کودکان در برابر بیماری به آنان ‌ویتامین E نیز داده می‌شود.

پیش‌تر وزارت بهداشت طالبان تأکید کرده بود: از آغاز سال 2024 تاکنون هیچ مورد مثبت ابتلا به فلج اطفال در افغانستان مشاهده نشده است.

گفتنی است افغانستان و پاکستان دو کشوری هستند که بیماری فلج اطفال هنوز کودکان آنها را تهدید می‌کند، این بیماری ویروسی درمان ندارد، دستگاه گوارش و در بعضی مواقع دستگاه عصبی مرکزی را درگیر می‌کند و فقط با واکسیناسیون قابل پیشگیری است.

رسانه‌های افغانستان نیز پیش‌تر به نقل از گزارش سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده بودند دلیل اصلی گسترش این ویروس رفت‌ و آمدهای نامنظم مردم و بیماران از پاکستان به افغانستان در گسترش این ویروس تاثیرگذار بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • عملیات مبارزه با آفات در ۷۰ هکتار از جنگل‌های کامیاران
  • مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما زودتر آغاز شود
  • آغاز محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های مازندران
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • اجرای پروژه «نصب توری» جاده کرج_چالوس را مسدود کرد