Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اسماعیلی عضو انجمن صنایع لبنی در برنامه گفتگوی 18:30 شبکه خبر در خصوص وضعیت قیمت لبنیات در بازار اظهار داشت:هزینه های تولید افزایش یافته اما محصولات ما افزایش قیمت نداشته است.
وی ادامه داد: البته تنها دو شرکت این افزایش قیمت را در محصول نهایی خود اعمال کرده اند که به دلیل افزایش هزینه های تولید و سربار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اسماعیلی افزود: این شرکتها قیمت هایشان را با سازمان حمایت هماهنگ می کنند، بر اساس قانون تجارت شرکت هایی که هیئت مدیره مستقل و آزاد دارند می توانند قیمت ها را خودشان تعیین کنند و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان تنها نمی گذارد که قیمت ها از یک سقفی بالاتر رود.
عضو انجمن صنایع لبنی همچنین افزایش هزینه های تولید مثل کرایه حمل و نقل، افزایش دستمزدها، قیمت برق و گاز و ... را علت افزایش قیمت محصولات لبنی عنوان کرد.
وی گفت: انتقاد ما از تولیدکنندگان محلی است چراکه روی قیمت و سلامت محصول آنها هیچ نظارتی وجود ندارد به هر حال بخشی از مردم از بازار سنتی خرید می کنند و نظارت ها باید جدی تر صورت گیرد.این مقام مسئول با اشاره به افزایش قیمت توسط دو شرکت لبنیات افزود: من جوابگوی این دو شرکت نیستم، ما 600 شرکت تولیدکننده محصولات لبنی داریم، این دو شرکت باید ادله خود را به سازمان حمایت از مصرف کنندگان ارائه دهند اگرچه به آنها توصیه شده که افزایش قیمت درحال حاضر و با مشکلات اقتصادی ای که مردم دارند اقدام درستی نیست.
اسماعیلی گفت: در حال حاضر باید راهکاری در نظر گرفته شود تا میزان مصرف لبنیات در کشور بیشتر شود و در مقابل جلوی ورشکستگی سایر کارخانجات و شرکت ها نیز گرفته شود.وی همچنین ابراز امیدواری کرد که با فرهنگ سازی سرانه مصرف لبنیات در کشور بالا رود.
بر اساس این گزارش داوود موسوی مدیرکل بررسی قیمت سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان در ارتباط تلفنی با برنامه گفت: برخی از کالاها مشمول قیمت گذاری و تثبیت قیمت می شوند که در بحث لبنیات، ماست، پنیر و شیر سه قلم کالایی هستند که کارخانه ها نمی توانند بدون اجازه قیمت آنها را تغییر دهند.
وی افزود: بر اساس قوانین این سه قلم کالا مشمول قیمت گذاری تثبیتی اند و مابقی محصولات لبنی هم مشمول نظارت هستند و اگر کارخانه ای بخواهد قیمت را افزایش دهد باید اسناد و مدارکش را برای سازمان حمایت ارسال کند تا بعد از بررسی ادله در کارگروه تنظیم بازار این کار انجام شود.
مدیر کل بررسی قیمت سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان تغییر قیمت توسط کارخانه ها را غیر قانونی عنوان کرد و افزود: در سال جدید هیچگونه مجوز تغییر قیمت به کارخانه ها داده نشده و برخی از شرکت ها به صورت خودسرانه این اقدام را انجام داده اند که پرونده ها به مراکز ذیصلاح قانونی برای پیگیری ارسال شده است.رئیس هیئت مدیره انجمن گاوداران دیگر میهمان تلفنی برنامه در ادامه گفت: متاسفانه 3 سال از مصوبه افزایش قیمت شیر به 1440 تومان می گذرد و در سال 95 نه تنها قیمت شیر - که ماده اولیه محصولات لبنی است- افزایشی نداشته بلکه ارزان تر هم از دامداران خریداری شده است.
مقدسی با اشاره به افزایش گاه و بی گاه قیمت لبنیات در کشور افزود: کارخانه ها در بحث تغییر قیمت ها هر زمان که بخواهند می توانند قیمت نهایی محصول خود را افزایش دهند و در جامعه هم شاهد این افزایش قیمت ها هستیم ولی برای خرید شیر از دامداران این موضوع عملی نمی شود و شاهد هیچ افزایشی نیستیم.
وی گفت: اگر شیر، ماست و پنیر در گروه یک قرار دارند باید مطابق قیمت اعلام شده توسط دولت عمل شود و این مصوبات اجرایی شوند.صالحی رئیس مرکز امور دام نیز گفت: در کنار موضوع افزایش قیمت لبنیات و کاهش قیمت شیر، موضوع مهم تر کاهش مصرف سرانه شیر و لبنیات در کشور است و بهانه مردم هم قیمت لبنیات است در صورتی که قیمت شیر در طول سه سال گذشته هیچ افزایش قیمتی نداشته است.وی افزود: زمانی که شیر که 70 درصد مواد اولیه لبنیات در کارخانه های لبنی را تشکیل می دهد هیچگونه افزایش قیمتی ندارد چرا باید لبنیات گران شود که منجر به کاهش مصرف لبنیات در جامعه شود.
صالحی افزایش قیمت های اخیر در لبنیات را بدون منطق دانست و گفت: افزایش قیمت ها هم به ضرر تولید کنندگان است هم باعث کاهش مصرف لبنیات می شود.
وی با بیان این که افزایش قیمت در بسیاری از اقلام های لبنیات وجود دارد و سازمان حمایت فقط بر سه قلم کالایی که در دستور کار دارد نظارت می کند که این موضوع باعث افزایش لجام گسیخته قیمت برخی از محصولات لبنی شده است.
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۳۸۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«کوری مطلق و مرگ» در انتظار مصرف کنندگان «الکل»

کارشناسان بهداشت می‌گویند که سطح امنی برای نوشیدن الکل وجود ندارد، زیرا مصرف الکل هفتمین عامل خطر مرگ و میر در سراسر جهان است.

مصرف شدید الکل می‌تواند کبد را تحت فشار قرار دهد؛ زیرا کبد عضوی است که الکل را فیلتر می‌کند. اگر کبد مجبور به فیلتر کردن الکل باشد، می‌تواند متابولیت‌هایی تولید کند که برای سلامتی شما مضر است و می‌تواند باعث بیماری‌هایی مانند کبد چرب، هپاتیت و سیروز شود.

ثابت شده است که الکل به تمام دستگاه گوارش آسیب می‌رساند. بر اساس بررسی در سال ۲۰۱۴ در مجله جهانی گوارش، اتانول علاوه بر کبد و لوزالمعده، می‌تواند به مری، روده و معده آسیب مستقیمی وارد کند. الکل همچنین فشار خون را افزایش می‌دهد و اگر به طور مکرر و به مقدار زیاد مصرف شود، می‌تواند به قلب آسیب برساند. ایجاد سرطان تحقیقات الکل را با تعدادی از سرطان‌ها از جمله سرطان سینه، کبد و روده بزرگ مرتبط دانسته است. یک بررسی در سال ۲۰۱۷ در تحقیقات فارماکولوژیک نشان می‌دهد که الکل ممکن است رشد تومورهای سرطانی را تحریک کرده و پیشرفت و تهاجمی تومورها را تقویت کند. شاهین شادنیا، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل‌های سمی، اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی هستند که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده‌اند.وی با بیان این که در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است، افزود الکل هایی که به صورت دست‌ساز تولید و یا قاچاق وارد کشور می شوند زمینه‌ساز بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند.رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم گفت: ماده اصلی در مشروبات الکلی "اتانول" است که در مقدار و مصرف مشخص معمولا باعث بروز مسمومیت های جدی در افراد نمی‌شوند. وی با تاکید بر این که مصرف الکل‌ اتیلیک یا اتانول در اغلب موارد سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفا مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه به دنبال مصرف مشروبات الکلی حاوی اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علایم مسمومیت سریع ایجاد می‌شود، گفت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجاست که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند و وقتی این مواد سمی وارد بدن می شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند و سپس باعث بروز علایم مسمومیت می‌شوند. وی با بیان اینکه ایجاد علایم مسمومیت با متانول زمانبر است، هشدار داد: عمده بیماران بین 12 ساعت و یا حتی در مواردی تا 72 ساعت بعد از مصرف این الکل‌های سمی دچار نشانه‌های مسمومیت می‌شوند.

رئیس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه از مشروبات، معمولا بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید می‌شوند. نشانه‌هایی مثل برفکی شدن دید و یا مگس پران و متاسفانه در شرایط وخیم تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهمترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز حاوی متانول است. وی با بیان این که مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با مشروبات الکلی ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض این که با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی کنند، این کار می‌تواند با خطرات جدی همراه باشد، که آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ از جمله آن است. این استاد دانشگاه با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه می شوند خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولا افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل های حاوی متانول و یا سایر الکل های سمی استفاده می کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است. شادنیا با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیش از حد مشروبات الکلی حاوی اتانول (الکل اتیلیک) با نشانه‌هایی همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف این مشروبات الکلی است.

شادنیا با یادآوری اینکه نشانه‌های مسمومیت با الکل‌های سمی با تاخیر بروز می‌کند، هشدار داد: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند، دچار مسمومیت می شود. بنابراین میزان مصرف، عامل تعیین کننده در بروز نشانه‌ها و آسیب نیست، مصرف این الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • اهمیت دوچندان صنعت نفت با فرهنگ‌سازی و اثرگذاری در حوزه هنر
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • «کوری مطلق و مرگ» در انتظار مصرف کنندگان «الکل»
  • افزایش ارزش صادراتی گروه محصولات غیرخودرویی ایران‌خودرو
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • واگذاری بیش از ۹ هزار فقره انشعاب آب در استان مرکزی
  • لزوم فرهنگ‌سازی جهت افزایش جوانی جمعیت
  • عکس | اعلام قیمت محصولات سبک تجاری زامیاد
  • کار وزارت نیرو برای فرهنگ‌سازی مصرف برق به جایزه‌دادن کشید!
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است