Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@21:44:47 GMT

عفونت کليه ها ازعلت تا درمان را بخوانيد

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۴۰۳۵۷

خبرگزاري آريا - عفونت کليه يکي از بيماري‌هاي کليه که ممکن است باعث از دست رفتن و تخريب کليه‌ها شود، عفونت کليه يا «پيلونفريت» است. در واقع، به علت احتمال بالاي آسيب به کليه‌ها به دنبال عفونت، درمان عفونت ادراري جزو اورژانس‌هاي ارولوژي محسوب مي‌شود.پيلونفريت حاد نوعي عفونت باکتريايي کليه است که سبب التهاب بافت و لگنچه کليه […]
عفونت کليه
يکي از بيماري‌هاي کليه که ممکن است باعث از دست رفتن و تخريب کليه‌ها شود، عفونت کليه يا «پيلونفريت» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع، به علت احتمال بالاي آسيب به کليه‌ها به دنبال عفونت، درمان عفونت ادراري جزو اورژانس‌هاي ارولوژي محسوب مي‌شود.پيلونفريت حاد نوعي عفونت باکتريايي کليه است که سبب التهاب بافت و لگنچه کليه مي‌شود.
 
شايع‌ترين علت ايجاد عفونت حاد کليه، نوعي باکتري است که از بخش‌هاي پاييني دستگاه ادراري به بالا صعود مي‌کند و سبب درگيري کليه مي‌شود.وجود ريفلاکس ادراري يا برگشت ادرار به کليه نيز موجب افزايش خطر پيلونفريت حاد مي‌شود.

عفونت کليه را سريعا درمان کنيد
 
البته به دنبال عفونت‌هاي خوني با عامل ميکروبي نيز ممکن است آبسه و عفونت کليه رخ دهد. خانم‌ها به علت کوتاه بودن مجراي ادراري و ساختار بدن و نزديکي سوراخ ادراري به سوراخ واژن و مقعد که هر دو منشا آلودگي محسوب مي‌شود، بيشتر در معرض خطر عفونت کليه قرار دارند.البته به جز خانم‌ها، کودکاني که مبتلا به برگشت ادراري هستند نيز در خطر عفونت ادراري قرار دارند.در اين دسته از کودکان به علت برگشت ادرار از مثانه به کليه‌ها، ادرار عفوني مي‌شود و باکتري را به کليه‌ها رسانده و باعث عفونت کليه و آسيب به آن مي‌شود.
 
در واقع، امروزه شايع‌ترين علت از کارافتادن کليه و آسيب کليه‌هاي اطفال ناشي از برگشت ادرار از مثانه به کليه و عفونت کليه ناشي از اين برگشت ادراري است.‌در افرادي که مبتلا به عفونت‌هاي مقاربتي از قبيل سوزاک، سيفليس و ايدز هستند نيز به علت آلوده‌شدن مجراي تناسلي، باکتري به‌تدريج به طرف کليه‌ها حرکت کرده و کليه‌ها را با عفونت‌ درگير و تخريب مي‌کند.
را ه‌هاي انتقال عفونت به کليه
ميکروب‌هاي عفونت‌زا معمولا از قسمت‌هاي پاييني دستگاه ادراري به کليه رفته و ايجاد عفونت مي‌کنند. البته اين حالت در صورت وجود انسداد در مسير ادراري بر اثر سنگ يا اختلال ساختماني يا اختلال عملکرد دستگاه ادراري و برگشت ادراري بيشتر اتفاق مي‌افتد.البته انتشار عفونت از طريق خون در نوزادان در بروز عفونت کليه نقش مهمي‌دارد. انتشار از طريق کانال لنفاوي نيز ممکن، اما نادر است. از سوي ديگر، انتشار مستقيم عفونت از اعضاي مجاور مثلا در آبسه داخل شکمي‌يا بيماري التهابي لگني ممکن است در مواردي اتفاق بيفتد.
نشانه‌هاي عفونت حاد کليه
اگر به طور ناگهاني دچار تب و لرز، درد يک طرفه يا دو طرفه پهلو و علائمي‌چون سردرد، درد عضلاني و ضعف عمومي‌و بي‌حالي شديد، بايد براي بررسي علت بروز اين عوارض به متخصص کليه مراجعه کنيد. همچنين سوزش و تکرر ادرار، نياز فوري به ادرار کردن، ادرار کدر و خوني و بدبو در کنار تهوع و استفراغ بايد جدي گرفته شود. در بچه‌ها و نوزادان علاوه بر علائم فوق، بي حالي و عدم شيرخوردن و عدم مکيدن پستان مادر مي‌تواند از علائم عفونت کليه باشد.در سنين پايين و در بچه‌ها کاهش وزن و عدم رشد بچه‌ها مي‌تواند نشانه عفونت کليه باشد.البته تشخيص عفونت کليه با انجام آزمايش خون و کشت ادرار ممکن است و در موارد مشکوک يا عارضه‌دار نيز از سي‌تي‌اسکن و سونوگرافي براي تشخيص قطعي عفونت استفاده مي‌شود.
درمان آنتي‌بيوتيکي عفونت کليه
درمان عفونت کليه با آنتي بيوتيک صورت مي‌گيرد و پس از انجام آزمون‌هاي حساسيت ميکروب به اين داروها، در صورت لزوم دارو عوض شده و درمان طي ده تا چهارده روز ادامه مي‌يابد.در صورتي که بيمار، بدحال باشد، در بيمارستان بستري شده و تزريق آنتي‌بيوتيک براي وي انجام مي‌شود. البته بعد از سه تا پنج روز نيز آنتي‌بيوتيک خوراکي داده مي‌شود و تا 14 روز ادامه پيدا مي‌کند. اگر کشت خون بيمار مثبت باشد نيز دوره درمان طولاني‌تر خواهد بود.
 
در صورت وجود آبسه کليه، انسداد مسير ادراري يا اختلال دستگاه ادراري اين عوامل بايد براي درمان موثر برطرف شود.معمولا پيلونفريت حاد در بالغين، اسکار کليوي يا آسيب پايدار بر جاي نمي‌گذارد، ولي در کودکان به علت کامل نشدن رشد کليه، عفونت کليه مي‌تواند اسکار ايجاد کند و به طور دائم عملکرد کليه را مختل نمايد.
عفونت مزمن کليه خطرناک‌تر است
عفونت مزمن کليه از حاد بسيار خطرناک‌تر است، چرا که اين نوع عفونت با ايجاد اسکار و آتروفي (کوچک شدن) کليه که به نارسايي کليه مي‌انجامد، مشخص مي‌شود.در صورتي که عفونت حاد وجود نداشته باشد بيمار، بدون علامت خواهد بود و بعد از ايجاد نارسايي کليه، علائم مربوط به آن و افزايش فشار خون ظاهر خواهد شد. البته اختلال زمينه‌اي دستگاه ادراري در کنار عفونت‌هاي مکرر از عوامل ايجاد عفونت مزمن کليه محسوب مي‌شود. همچنين عواملي مانند ديابت، سنگ کليه و آسيب کليه ناشي از داروها نيز گاهي در بروز عفونت کليه دخالت دارند.‌
عواملي که خطررا زياد مي‌کنند
کاهش قدرت ايمني بدن در سرطان‌ها، ايدز و بيماري‌هاي مزمن، برگشت ادرار از مثانه به کليه‌ها مخصوصا در کودکان، انسداد در مسير خروجي ادرار از کليه‌ها، به عنوان مثال در بزرگي پروستات در مردان، تنگي مجراي ادرار، تنگي لوله حالب (ميزناي) در محل اتصال آن به کليه و مثانه، مثانه عصبي (نوروژنيک) که در آن، ادرار فرد کامل خارج نمي‌شود و در مثانه باقي مي‌ماند. حاملگي در خانم‌ها نيز از عوامل مستعد کننده عفونت کليه‌ها مي‌باشد.
روزنامه آرمان امروز
اخبار مرتبط :
عفونت کليه در بارداري خطرناک است؟
درد پهلو زنگ خطر ابتلا به سرطان کليه است
بيماري هاي کليه در دوران بارداري و عوارض آن !
با مصرف اين سبزيجات ، مشکلات کليه تان را درمان کنيد
عاملي که کليه را به کارخانه سنگ تبديل مي کند

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۴۰۳۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید

بسیاری از رانندگان و مالکان خودروهای تجاری قصد دارند کشنده‌ای با کیفیت‌ مثل فاو J6-460 را مالک شوند ولی نسبت خرید در بورس کالا مردد و نگران هستند. برخی از آنها تصور می‌کند خرید کشنده در بورس کالا، کاری پیچیده و سخت است اما واقعیت این است که مراحل خرید خودرو در بورس کالا بسیار راحت‌تر از ساعت‌ها چانه‌زنی با دلال‌های خودور است. 

حال اگر برای خرید کشنده فاو J6-460 در بورس کالا ابهام دارید، کافیست:

•    پنج دقیقه یک ویدئو آموزشی که در سایت رسمی بورس کالا در بخش «خودرو» بارگذاری شده را تماشا کنید و صفر تا صد خرید خودرو بورس کالا را یاد بگیرد:

سری به سایت بورس کالا به آدرس ime.co.ir بزنید. از منوی بالای صفحه به قسمت «خودرو »  بروید؛ پایین صفحه مراحل خرید خودرو توضیح داده شده و اگر نیاز به توضیحات بیشتری دارید، روی قسمت «بیشتر» بزنید تا ویدئو آموزشی پخش شود.

•    می‌توانید از عاملیت‌های تجاری گروه بهمن بخواهید در این کار شما را راهنمایی کنند. 

عاملیت‌های تجاری گروه بهمن در سراسر کشور، آمادگی دارند شما را در این خصوص راهنمایی کنند؛ بنابراین با مراجعه یا تماس با عاملیت‌ها اطلاعات مورد نیاز شما را در اختیار شما می‌گذارند.

•    برخی کارگزاری‌های بورسی این خدمت را به مشتریان خودشان می‌دهند! با کارگزاری بورسی خودتان تماس بگیرید.

برخی کارگزاری‌های بورسی این خدمت را به مشتریان خود ارائه می‌دهند و راهنمایی‌های لازم را انجام می‌دهند.

ضمن اینکه:

•    در روز معامله بورس کالا نیازی نیست، تمام مبلغ کشنده فاو در حساب شما باشد! در این نوبت حداقل ده درصد مبلغ پایه خودرو در حساب شما باشد، می‌توانید در قیمت‌گذاری شرکت کنید که در این طرح فروش حدود 478 میلیون تومان می‌شود.

•    معامله در بورس کالا در شرایط فعلی بازار، به صرفه است و نیازی نیست پولی که با زحمت بدست آوردید را به دلال‌ها بدهید. در بورس کالا شما خودتان تعیین کننده قیمت هستید اما وقتی محصول در اختیار دلال باشد، شما باید مطیع و تابع باشید.

دیگر خبرها

  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • معرفی 5 مدل پالت پرفروش و محبوب حتما بخوانید!
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، بخوانید
  • اگر سود سهام عدالت نگرفتید بخوانید!
  • مواد غذایی شگفت انگیزی که بوی بد یا عجیب و غریبی به ادرارتان می‌بخشند
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید | یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن