Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@01:50:31 GMT

از سرگیری صادرات کالا از مرز پرویز خان

تاریخ انتشار: ۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۶۶۹۲۹

از سرگیری صادرات کالا از مرز پرویز خان

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست; فرماندار قصرشیرین با اعلام این مطلب گفت: با پایان یافتن اعتراض رانندگان بونکرهای عراقی پس از گذشت پنج روز و باز شدن مسیر کامیون های حامل کالاهای صادراتی از صبح چهارشنبه شاهد انجام صادرات از مرز رسمی پرویزخان هستیم.
فرامرز اکبری اظهار کرد: از سرگیری صادرات باعث شد تا پس از چند روز وقفه کالاهایی که در مرز متوقف شده بود امروز با حضور طرف عراقی تخلیه، بارگیری و صادر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: رانندگان بونکرهای عراقی با توجه به تصمیم دولت عراق مبنی بر وارد نشدن سیمان فله ای از طریق مرزهای کشورمان به اقلیم کردستان عراق، از اول تا پنجم اردیبهشت اقدام به بستن مسیر حمل کالاهای صادراتی از کشورمان به این اقلیم کرده بودند.
فرماندار قصرشیرین افزود: با رایزنی های صورت گرفته با سرپرست اداره گرمیان کردستان عراق و پیگیری از طریق کنسولگری سلیمانیه و همچنین دیگر مقامات، هم اکنون مشکل حل شده و تصمیم مسئولان اقلیم کردستان مبنی بر پذیرش سیمان فله ای طبق روال سابق به عراق ولی با کاهش بوده است.
اکبری با بیان اینکه هم اکنون روزانه 60 دستگاه بونکر سیمان فله ای به عراق صادر می شود، اظهار داشت: امروز در سفری که به کلار در استان گرمیان اقلیم کردستان عراق انجام می دهم، در دیدار با جمعی از مقامات عراقی مسائل و مشکلات موجود در مرز نیز بررسی می شود.
وی اضافه کرد: تا پیش از ممنوعیت ورود سیمان فله ای به عراق، روزانه 150 دستگاه بونکر سیمان فله ای از کشورمان از طریق مرز پرویزخان به اقلیم کردستان عراق صادر می شد.
وی گفت: با ممنوعیت ورود سیمان فله ای به عراق، نزدیک به 500 راننده بونکر عراقی بیکار شده بودند که همین امر زمینه را برای اعتراض آن ها و بستن راه کالاهای صادراتی ایجاد کرد.
فرماندار قصرشیرین گفت: هم اکنون روزانه به طور میانگین 800 دستگاه کامیون حامل کالاهای مختلف از طریق این مرز به عراق صادر می شود.
مرز پرویزخان در شهرستان قصرشیرین که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد، در سال 86 به مرز رسمی تبدیل شد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام می شود.
نزدیکی فرهنگ 2 منطقه مرزی استان کرمانشاه و سلیمانیه عراق به دلیل همزبان بودن از مهمترین عوامل رونق اقتصادی و تجاری این بازارچه مرزی است.
پرویزخان اکنون یکی از مرزهای راهبردی و مهم کشورمان است که 54 درصد صادرات غیرنفتی کشورمان به عراق را به خود اختصاص داده و نقش کلیدی و حیاتی در جذب بازار این کشور همسایه دارد.
مرز پرویزخان که در مسیر راه ابریشم قرار دارد، نزدیکترین راه ارتباطی از طریق عراق و سوریه به طول 900 کیلومتر به کشورهای اروپایی است و در زمان کنونی که کشور عراق در زمینه زیرساخت ها و اقتصاد وضعیت خوبی ندارد بهترین مسیر برای سرمایه گذاری در این کشور و کردستان عراق است.
شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از 27 هزار تن جمعیت، با عراق 186 کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، 2 معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این دو مرز انجام می شود.
همچنین 500 دستگاه کامیون کالا از طریق مرز رسمی خسروی به حوزه حکومت مرکزی عراق (بخش مرکزی) صادر می شود.
روزانه به طور میانگین 600 دستگاه تانکر سوخت رسان عراقی و ایرانی نیز از مبدا اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان، وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۶۶۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، مدیرکل گمرکات استان، در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما گفت: در این مدت ۱۴۲ هزار تُن کالا از گمرکات خراسان جنوبی به ارزش ۴۳ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شده است.

کوهگرد افزود: صادرات قطعی کالا‌های تولیدی صادراتی استان به ارزش ۱۱ میلیون دلار به وزن ۷۱ هزار تن بوده که در مقایسه با پارسال ۱۸ درصد کاهش داشته است.

وی گفت: کالا‌های تولیدی استان در این مدت به کشور‌های عراق، ارمنستان، پاکستان، قزاقستان، ترکمنستان و افغانستان صادر شده است.

مدیر کل گمرکات استان افزود: سیمان، روغن سوخت تقطیری، صیفی جات، کاشی و سرامیک، مصنوعات پلاستیکی و نمک خوراکی از جمله کالا‌های صادراتی از گمرک خراسان جنوبی در این مدت بوده است.

کوهگرد به مجموع کالا‌های اظهار شده در سایر گمرکات کشور، خروجی از گمرک ماهیرود و گمرک مستقر در بازارچه‌های مرزی استان در این مدت مدت اشاره کرد و گفت: در این مدت ۷۱ هزار تُن کالا به ارزش ۳۲ میلیون دلار کالا‌های تولیدی دیگر استان‌های کشور از طریق گمرکات استان صادر شده است.

کوهگرد گفت: این صادرات به لحاظ ارزشی ۸۸ درصد افزایش داشته است.

وی شیشه، اوره پریل، کاشی و سرامیک، ظروف شیشه‌ای، شمش آهن و سایر کالا‌ها را از اجمله این کالا برشمرد.

دیگر خبرها

  • تامین ارز واردات کالا‌های اساسی از ۴.۲ میلیارد دلار گذشت
  • لحظۀ حملۀ پهپاد ناشناس به میدان گازی کورمورِ کردستان عراق
  • افزایش ظرفیت تبادل برق با کشورهای همجوار به ٥ هزار مگاوات
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • حمله پهپادی به میدان گازی کورمور در شمال عراق
  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف در حال پیگیری است
  • ۲۱۸ هزار تن کالا از مرز مهران به عراق صادر شد
  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور
  • رشد صادرات گمرکات استان ایلام در یک‌ ماه نخست سال‌ جاری